توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    اتانول و شکر از چه چیزی ساخته شده اند

    1 بازدید

    اتانول و شکر از چه چیزی ساخته شده اند را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    مرورگر شما از این ویدیو پشتیبانی نمیکنید.

    منبع مطلب : www.kimiatabrid.com

    مدیر محترم سایت www.kimiatabrid.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    تهیه الکل در خانه

    تهیه الکل در خانه

    تهیه اتانول در خانه

    برای تهیه اتانول در خانه به روش تخمیر، قند را به الکل تبدیل می کنیم. در این روش که قند توسط مخمر اکسید می شود، اتانول (یا اتیل الکل یا الکل اتیلیک) و کربن دی اکسید حاصل می شود.


    مراحل کار
    ۱- در هر لیتر آب جوشیده و سرد شده ۲۵۰ گرم شکر حل کنید و یک قاشق غذا خوری( ۱۰ گرم) مخمر که از نانوایی ها قابل تهیه است اضافه کنید.( حداگثر دما برای اضافه کردن مخمر بیش از ۳۰ درجه سانتی گراد  نباشد)

    ۲- مخلوط را در ظرف در دار بریزید و در ظرف را محکم نبندید تا گاز کربن دی اکسید بتواند خارج شود ولی هوا نتواند وارد شود اگر در مقیاس چند لیتر تولید می کنید در بطری را با بادکنکی که با سوزن سوراخ شده مطابق شکل بپوشانید و اگر در بشکه های بزرگ تولید می کنید حتمآ از بشکه در دار استفاده کنید ولی در بشکه را محکم نبندید. این کار برای این است که مانع تماس هوا با سطح محلول شوید. در صورتی که محلول با هوا تماس داشته باشد پس از تولید الکل، اتانول با اکسیژن هوا واکنش داده تبدیل به سرکه (استیک اسید) می شود.

    ۳- واکنش زمانی شروع می شود که حباب های گاز کربن دی اکسید را ببینید و زمانی کامل می شود که تولید گاز متوقف شود. (حدود یک هفته طول می کشد.) در این مدت دمای محلول را حدود بیست درجه نگهدارید.

    واکنش مخمر با قند:
    در آپارات:

    در یوتیوب:

    ۴- پس از کامل شدن واکنش مخلوط را صاف کنید.
    در این مرحله می توانید با به دست آوردن چگالی غلظت الکل را پیش از تقطیر با استفاده از این جدول به دست آورید.*

    ۵- محلول صاف شده را تقطیر کنید و دوباره چگالی را به دست آورید. (در هنگام تقطیر زود پز را بر روی کوچگترین شعله گاز قرار دهید و حرارت زیر زودپز را تا جای ممکن کم کنید تا زودپز منفجر نشود)

    *برای به دست آوردن چگالی در خانه با استفاده از یک شیشه کوچک و ترازو (و در صورت در دسترس بودن یک پیپت) مراحل زیر را انجام دهید.

    + در صورتی که پیپت و ترازوی حساس دارید مراحل زیر را دنبال کنید.
    ۱- یک شیشه ساعت یا در شیشه مربا یا عسل را در کف ترازو قرار دهید و ترازو را صفر کنید.
    ۲- با پیپت ده سی سی تا خط نشانه محلول مورد نظر را بکشید و در شیشه ساعت یا درب عسل بریزید و وزن آن را بخوانید و عدد خوانده شده را تقسیم بر ده کنید تا چگالی محلول بر حسب گرم بر سانتی متر مکعب به دست آید.

    ++ در صورتی که پیپت ندارید مراحل زیر را دنبال کنید.
    ۱- یک شیشه شربت یا چیزی شبیه آن را خوب بشویید سپس بگذارید خشک شود و وزن آن را یاد داشت کنید.(a)
    ۲- سپس آن را تا لبه پر از آب کنید (یا تا یک خط نشانه) سپس دوباره وزن کنید(b) و وزن شیشه خالی را از آن کم کنید. عدد به دست آمده حجم شیشه را نشان می دهد. (c)
    b-a=c
    ۳- محلول مورد نظر(اینجا الکلی که ساخته ایم) را در شیشه بریزید و آن را وزن کنید(d)
    ۴- وزن شیشه(a) را از آن کم کنید تا وزن محلول به دست آید. (e)
    ۵- وزن محلول(e) را تقسیم بر حجم(c) تا چگالی محلول(ρ) به دست آید.

    نمونه انجام شده:

    وزن شیشه خالی ۶۲ گرم

    وزن شیشه پر از آب ۱۳۲ گرم
    وزن شیشه پر شده از الکل تقطیر شده ۱۲۷ گرم

    133-62=71 gr

    ۷۱ گرم با توجه به چگالی آب که یک است حجم ظرف ۷۱ سی سی است

    127-62=65 gr

    ۶۵ گرم وزن الکل به دست أمده

    65÷71=0.915 g/cc

    چگالی الکل به دست آمده ۰/۹۱۵ است که با توجه با این جدولتقریبآ ۴۹٪ می باشد.

    برای بدست آوردن درصد بالاتر الکل تقطیر شده را دوباره باید تقطیر کنید
    با این روش با توجه به شکر کیلویی شش هزار تومان هر لیتر الکل خالص به دست آمده بین پانزده تا بیست هزارتومان تمام می شود که این بستگی به راندمان کار شما دارد.

    *نکته ۱: هر ۱۰۰ سی سی که تقطیر می کنید ظرف جمع آوری را عوض کنید و جداگانه چگالی و غلظت درصد را محاسبه کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که چگالی ظرف آخر برابر یک گرم بر سانتی متر مکعب باشد این یعنی تمام الکل خارج شده و فقط آب در زودپز باقی مانده است. الکل های کمتر از ۷۰ درصد را با هم مخلوط کنید و دوباره تقطیر کنید تا غلظت آن ها بالای ۷۰٪ برسد و برای ضد عفونی کردن مناسب باشد.

    **نکته ۲: آب بندی بودن اتصالات که در شکل زیر هم نشان داده شده بسیار مهم است در صورتی که این اتصالات نشتی داشته باشد بخار الکل از این روزنه ها خارج می شود و به هدر می رود.

    در شکل زیر قسمت های دستگاه تقطیر نشان داده شده است لوله رابط بین زود پز و سرد کننده هر چه بلند تر باشد بهتر است زیرا ابتدا بخار توسط هوا سرد می شود و سپس وارد آب یخ می شود در این حالت دیرتر نیاز به تازه کردن آب و یخ دارید:

    درصد بالا ۱۷ درصد حجمی است که ۱۳ درصد جرمی می شود

    ویدیو در آپارات:

    لینک یوتیوب:

    پاسخ به پرسش ها:

    ۱- آیا در این روش احتمال تولید متانول وجود دارد؟
    نه در تخمیر قند یا شکر فقط اتانول تشکیل می شود.(طبق واکنشی که در بالا نشان داده شده)

    ۲- با توجه به حلالیت شکر در آب که خیلی بیش از ۲۵۰ گرم در لیتر است اگر شکر بیشتری حل کنیم الکل بیشتری به دست نمی آید؟
    نه وقتی غلظت الکل در محلول از حدی بیشتر شود محمر ها از کار می افتند بنابر این اگر شکر بیشتری در آب حل کنید در عمل شکر را دور ریخته اید چون تبدیل به الکل نمی شود. و حد بهینه ی آن همان ۲۵۰ گرم در لیتر است.

    ۳- چرا باید در شیشه را با بادکنک ببندیم؟
    چون باید به طریقی مانع تماس اکسیژن هوا با سطح محلول شویم در غیر این صورت الکل تولید شده در تماس با اکسیژن به استیک اسید(سرکه) اکسید می شود. می توانید با جستجوی عبارت”قفل هوا” در گوگل روش های دیگری برای ساخت دستگاهی که اجازه خروج کربن دی اکسید را بدهد اما مانع رسیدن هوا به سطح محلول شود بسازید.

    ۴- چگونه غلظت الکل را به ۹۵ درجه برسانیم؟
    محصول به دست آمده را چندین بار تقطیر کنید و هر بار مطابق روشی که در بالا توضیح داده شد چگالی آن را اندازه بگیرید و درصد را پیدا کنید تا به غلظت مورد نظر برسید.

    ۵- آیا این روش به صرفه هست؟
    با توجه به شرایط فعلی (بیماری کرونا) و گرانی و انحصار و تقلب در فروش اتانول، بله

    ۶- آیا می توان شکر را در آب جوش حل کرد؟
    بله اما مخمر را پس از سرد شدن محلول اضافه کنید.

    ۷- این واکنش دقیقآ چقدر طول می کشد؟
    بین یک تا چند هفته، واکنش وقتی کامل است که حباب های کربن دی اکسید مشاهده نشود.

    ادامه پاسخ به پرسش ها را در ویدیو زیر ببینید:

    مطالب اضافه توسط آقا نیما:

    سلام مطالب رو کامل گفتید. منم با اجازتون به چند نکته اشاره میکنم:
    ۱) باید از آب لوله کشی استفاده بشه نه تصفیه. یون های موجود در آب لوله مورد استفاده مخمرند. باید آب مورد نیاز رو یک روز قبل در یه ظرف رو باز بذاریم تا کلر اون خارج شه.
    ۲)با توجه به این که مخمر بازار مخمر نان هست و نه مخمر شراب درصد تحمل الکلش پایین تره و حدود ۱۲ درصد هست. اگه محاسبات استوکیومتری و غلظت رو انجام بدید نتیجه میده که به ازای هر کیلوگرم شکر اقلا ۵ لیتر و ۱۳۰ سی سی باید آب ریخت که اگه یه حاشیه امنیت هم بدیم میشه حدودا ۵٫۵ لیتر (توجه داریم که واکنش تا درصد خیلی بالایی پیش میره. پس میشه حدودا ۲۰۰ گرم به ازای ۱ کیلو و اون ۵۰ گرم اضافی هست و هدر میره.
    ۳) در ظرف رو بلافاصله بعد از اضافه کردن مخمر نبندین. اجازه بدین در ظرف اقلا ۴ تا ۵ ساعت باز باشه و در این مدت چند با تکونش بدید. این کار باعث میشه مخمر با تنفس هوازی بتونه سریعا تکثیر بشه و با افزایش تعداد مخمرها در مخلوط هم سرعت و هم میزان تولید الکل بالا میره.من پیشنهادم اینه اقلا ۱٫۵ کیلو شکر استفاده و با یه پاکت مخمر ۸۰ گرمی قاطی کنید.
    ۴)برای محاسبه غلظت میشه از هیدرومترگیلوساکی(الکل سنج) که از لوازم پزشکی میشه تهیه کرد بهره برد.
    ۵) چون حل شدن کربن دی اکسید حاصل از فرآیند بی هوازی محیط رو اسیدی میکنه بهتره مخلوط رو مخصوصا در یکی دو روز اول تکون بدیم تا گاز خارج شه و مخمر حفظ بشه.
    ۶)چون بخار الکل آتش گیره شرط ایمنی ایجاب میکنه تقطیر در فضای باز و خروجی بخار دور از شعله باشه. مثلا عکسی که شما گذاشتین خروجیش به آبگرم کن نزدیکه که میتونه خطرناک باشه.
    ۷)بهتره برای تقطیر از ستون تقطیر استفاده کرد. برای درست کردنش کافیه یه لوله بلند حدودا ۷۵ سانتی رو پر از تیله های ریز تزیینی کرد. این باعث میشه درصد بالا بره. برای تقطیر هم معمولا مقادیر اولیه ۷۰ درصد میشه. مقادیر بین ۶۰ و ۷۰ رو باید جمع کرد و کنار گذاشت . مقادیر بین ۶۰ تا ۲۰ رو هم جمع میکنیم و رو هم میریزیم و باز تقطیر میکنیم. حالا مقدار اولیه باز تقطیر رو میریزیم رو مقادیر بین ۶۰ و ۷۰ تا درصد اونا هم بالا بیاد.
    اگر روال گفته شده شما رو با این نکات در نظر بگیریم به ازای هر کیلو شکر حدود ۸۰۰ سی سی الکل ضدعفونی ۷۰ به دست میاد. توجه داریم که ازلحاظ محاسباتی ۱ کیلو شکر معادل ۹۸۰ سی سی الکل ۷۰ هست پس به بازدهی خوبی می تونیم برسیم.

    همچنین بخوانید:  کاربردهای آب اکسیژنه در خانه

    سرچشمه:

    https://greenliving.lovetoknow.com/How_to_Make_Ethanol

    http://www.separationprocesses.com/CourseWare/Experiments/Property01.htm

    منبع مطلب : kimical.ir

    مدیر محترم سایت kimical.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید