توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    استحکام خانه های خشتی و آجری علوم چهارم دبستان

    1 بازدید

    استحکام خانه های خشتی و آجری علوم چهارم دبستان را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    چگونگی تهیه خشت و آجر و استحکام خانه های خشتی و آجری صفحه 48 علوم چهارم دبستان

    جواب جمع آوری اطلاعات صفحه ۴۸ کتاب علوم تجربی پایه چهارم چگونگی تهیه خشت و آجر و استحکام خانه های خشتی و آجری در خانه های روستایی ابتدایی دبستان از سایت نکس لود دریافت کنید.

    جواب جمع آوری اطلاعات علوم چهارم

    خلاصه تحقیق های پایین درباره خشت و آجر

    خشت یکی از مصالح ساختمانی است که در زمان های نه چندان دور برای ساخت خانه ها از آنها استفاده می شده. برای تهیه خشت و آجر روسیه سه روش متداول وجود دارد که در هر روش میزان رطوبت خاک و نوع گل متفاوت است بنابراین ما برای تولید خشت با سه نوع گل مواجه هستیم انواع گل ها عبارتند از گل خشک گل سفت و گل خمیری. خشک کردن خشت : هنگامی که برش ها از ماشین های شکل دهی خارج می شوند مقدار قابل توجهی رطوبت همراه خود دارند. دلایل خشک کردن خشت خام: جلوگیری از تغییر حالت ، صرفه جویی در هزینه سوخت ، جلوگیری از دوده گرفتن و جلوگیری از سوختن ناقص. درجه حارات کوره خشک کن:40 تا 200 درجه سانتی گراد. زمان خشک کردن : 24 تا 48 ساعت. آجر به دو نوع می توان پیدا کرد اجر سنتی و آجر صنعتی. آخوره گرفتن خاک ریختن آب داخل آن 4 مخلوط کردن و پوشاندن روی آن بعد از 1 یا 2 روز ریختن در قالب و برداشتن گل اضافی برگرداندن خشت داخل قالب 7- پوشاندن روی آن به منظور جلوگیری از ترک خوردن پختن در کوره. مراحل تولید آجر صنعتی: آسیاب خاک ورود به مخلوط کن شماره 1 و مخلوط شدن با 15 درصد آب رساندن ماده به دست آمده به والس برای انجام عمل بریدن گل توسط والس ورود به مخلوط کن شماره2 افزوده شدن مقداری آب ورود به پرس رانده شدن به طرف قالب و شکل دادن به آن خروج گل از قالب ( در این مرحله به آن شمش می گویند) برش گروهی و قرار گرفتن روی نوار.

    چگونگی تهیه خشت

    تولید خشت اینگونه است که اول گل ها را داخل قالب های مستطیلی میریزند بعد آن را مقابل نور خورشید قرار میدهند تا خشک شود به این مرحله از خشت خشت خام میگویند. اگر به خشت خام رطوبت و آب برخورد کند خشت خام خراب میشود و میریزد بخاطر همین خشت خام را داخل کوره های داغ می پزند بعد از پختن به این خشت آجر میگویند. به مرحله پختن خشت خام داخل کوره داش گفته میشود. خشت هنوز هم در بعضی از ساختمان ها در روستا ها استفاده میشود. خشت را با اندازه های مختلفی میسازند ولی بیشترین اندازه ای که برای خشت استفاده میشود به طول بیست سانتی متر و ضخامت پنج سانتی متر است. خشت سه نوع دارد که نوع اول گل خشت است که با اضافه کردن 8 الی 20 درصد آب به خاک درست میشود. نوع دوم گل سفت است که با اضافه کردن 20 الی 25 درصد آب به خاک و پرس کردن آن درست میشود. و مورد آخر گل خمیری است که به اضافه کردن 60 درصد آب به خاک و پرس کردن خاک تولید میشود این نوع خشت را داخل قالب های چوبی میریزند و با دست به آن شکل میدهند.

    چگونگی تهیه آجر

    ما کلا دو نوع آجر داریم آجر صنعتی و سنتی. آجر صنعتی توسط دستگاه ها و کارخانه های پیشرفته ساخته میشوند ولی آجر های سنتی از پختن خشت خام که در بالا توضیح دادیم در کوره های داغ تولید میشود. وقتی خشت خام را در کوره های داغ می پزند رطوبت آن تبخیر میشود و تبدیل به آجر سنتی میشود که در بیشتر ساختمان های خانه های ما استفاده میشود ولی رفته رفته استفاده از آجر سنتی کمتر میشود و آجر صنعتی در خانه های جدید بیشتر استفاده میشود. دمای کوره های آجر پزی از 40 درجه تا 200 درجه سانتی گراد میرسد و مدت آن از 24 ساعت تا 48 ساعت طول میکشد.

    مراحل تولید آجر سنتی : پس از اینکه خاک رو تهیه کردند آب رو داخل آن میریزند و یک الی دو روز صبر میکنند تا کامل خیس شود. پس از این مدت خاک و آب را مخلوط میکنند و روی آن را میپوشانند تا گل ها خوب و کامل برسد. گل هایی که آماده شده است را پس از بریدن در داخل قالب هایی که قبلا درست کرده اند میریزند و گل اضافی که از قالب ها بیرون مانده است را برمیداریم. گل داخل قالب را در جایی صاف که آماده کرده اند برمیگردانند. پس از برگرداندن روی آن را میپوشانند تا گل یا همان خشت ترک نخورد. پس از خشک شدن این گل به آن خشت میگوییم و آن را داخل کوره ها میچینند و به آن حرارت میدهند تا پخته شود و بعد از پخته شدن به این آجر آجر سنتی میگویند.

    مراحل تولید آجر صنعتی : اولین مرحله برای ساخت هر نوع آجر مشخص کردن خاک مورد نیاز است به این صورت که زمین را به عمق 150 سانتی متر می کنند و خاک آن را جمع می کنند. خاک جمع شده را توسط لودر داخل کمپرس بارگیری می کنند و به انبار کارخانه می برند. خاک سپس آسیاب می شود هرچه دانه ها ریزتر باشد برای آب گیری بهتر است. سپس خاک اسیاب شده به مخلوط کن وارد شده و با مقداری آب مخلوط می شود. سپس خاک که حالا به گل تبدیل شده است به والس می رسد که والس گل را می برد. سپس گل به مخلوط کن دیگری وارد شده که انجا با آب بیشتری مخلوط می شود و بعد وارد پرس می شود. گل آنقدر در پرس می ماند تا چسبندگی مولکول های گل باهم بیشتر شود. سپس گل وارد قالب شده و بعد از قالب خارج می شود. به این گل خارج شده که شمانند قالب یخ می باشد شمش می گویند. سپس گل به قسمت های مساوی طبق درخواست مشتری تقسیم می شود و سپس وارد خشک کن خواهد شد.سپس خشت ها (همان گل ) به فضای باز برده می شود تا خشک شود سپس در کوره حدود 16 تا 24 ساعت می ماند تا پخته شود و به آجر تبدیل شود و بعد از آن 15 ساعت طول می کشد که سرد شود .سپس توسط کامیون آجرها به مقاصد مشخص حمل می شوند.

    تحقیق بعدی درباره خشت و آجر

    خشت یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی است که به شکل های متفاوتی دیده می شود اما معمول ترین شکل آن مربع به ضلع 0.2 و ضخامت 0.05 متر است که به نیمی از هر خشت یک نیمه می گویند.

    خشت چگونه تولید می شود و ویژگی ها و انواع آن کدام است؟

    در تهیه خشت اول خاک را با آب مخلوط کرده و در قالب میریزیم سپس مدتی در آفتاب قرار میدهیم تا خشک شود. در این مرحله به آن خشت خام می گویند. جهت جلوگیری از از بین رفتن خشت خام در اثر رطوبت آنرا می پزند. در این صورت به آن آجر گفته می شود. به فرایند پختن خشت در کوره و تهیه اجر داش میگویند. یکی از ویژگی های خشت مقرون به صرفه بودن آن است. به این صورت که به خاک خاصی نیاز ندارد و با خاک محل می توان آنرا در بعدهای معمولی تهیه کرد و بعد از خشک کردن به مصرف بنا رساند.

    1- مخلوط کردن خاک رس همگن با آب و قالب زدن.
    2-خشت می تواند از خاک رس معدنی نرم شده با شکر سنگ و آب مخلوط شده تهیه شود.
    3- خاک رسی مرغوب است که در آن خرده سنگ و کاه وجود داشته باشد. وجود کاه باعث می شود دانه های خاک به هم متصل شوند و خرده سنگ باعث افزایش مقاومت خشک می شود تا خشت بتواند در برابر فشار های باری بنا ، فشار بیشتری را متحمل شود.
    4- اگر خاک های مرغوب از ساختمان های خراب شده به دست بیاید از آنهایی که دانه های درشت و ریز سنگی دارد استفاده شود. در این صورت خشت مقاومی خواهیم داشت.
    5-نوعی خشت با رنگ خاکستری وجود دارد . این نوع خشت از خاک رسی چرب کوبیده به همراه مقداری خاکستتر تهیه می شود. معمولا خاکستر چربی کمی در خود دارد که وجود همین مقدار کم هم مانع مکش آب می شود .
    6- درصورتی که به مخلوط خاکرس موی بز اضافه شود بر مقاومت خشت افزوده شود که در اغلب موارد ترک پذیری ان بسیار کم شده و حتی گاهی از بین می رود.
    7-خشت می تواند با پشم شتر (به صورت تار و پود در هم آمیخته شده ) و خاک رس معدنی نرم تهیه شود.
    8-در صورتی که در تهیه خشت از پوست برنج شلتوک استفاده شود ترک پذیری آن بسیار کاهش یافته و باعث اتصال بهتر خشت می شود.
    9- گاهی به ترکیبات خشت در جهت افزایش مقاومت آن و یا کاهش ترک پذیری آن پهن چهارپایان را اضافه می کنند.
    10-در تهیه خشت همچنین می توان از ریشه گیاهی و علفی برخی از گیاهان استفاده کرد.
    11- نوعی خشت به نام ساز و دار وجود دارد که در آن خاک رس با الیاف درخت خرما مخلوط می شود.
    12-برخی اوقات کلوش ساقه های برنج خرد شده به خاک اضافه می شود در این صورت خشتی مقاوم با پیوند ملات از خشت به وجود میاید.
    نکته حائز اهمیت این است که در بین خشت هایی که نام برده شد با توجه به 1- همگن بودن مواد ترکیبی انها و 2- انبساط و انقباض در مقابل گرما و سرما میزان پایداری و مقاومت انها متفاوت است و با توجه به نوع اقلیم و آب و هوا و حجم ساختمان از آنها استفاده می شود.

    مراحل تولید آجر

    اول لازم به ذکر است که دو نوع آجر داریم 1- نعتی 2- سنتی به آجر سنتی آجر دستی هم گفته می شود.

    آجر سنتی : این نوع آجر امروزه در بناهای تاریخی کاربرد دارد و قبل از اینکه آجر سازی به روش صنعتی تررویج شود در تمام مناطقی که می شد خشت خام را پخت تولید می شد.

    مراحل تولید آجر سنتی

    1- یافتن خاک مورد نیاز ، آخوره گرفتن و مخلوط کردن با آب (1 تا 2 روز زمان لازم است که آب و خاک مخلوط شده و خیس بخورند.)
    2-برز دادن گل ، ریختن در قالب.
    3-خشت را ازقالب خارج کرده و در محلی صاف قرار میدهیم و روی آنرا می پوشانیم تا آرام خشک شود در غیر این صورت ممکن است ترک بخورد.
    4-نهایتا آنرا داخل کوره می چینند تا بپزد.

    مراحل تولید آجر صنعتی

    1- مشخص کردن خاک مورد نیاز
    2- کندن زمین نهایتا به عمق 0.15 متر و جمع کردن خاک آن
    3-بارگیری کردن خاک جمع شده و حمل تا کارخانه
    4-آسیاب کردن خاک و تبدیل آن به ذراتی با اندازه 5 میلی متر (هرچه ذرات ریز تر باشد برای آب گیری مناسب تر است.
    5-ورود خاک آسیاب شده به مخلوط کن شماره 1 و مخلوط شدن با حدود 15 درصد آب
    6- برز دادن گل توسط دستگاهی به نام والس
    7-ورود گل به مخلوط کن شماره 2 و مخلوط شدن مجدد با آب و بعد ورود به پرس
    8- تخلیه هوای گل داخل پرس جهت چسبندگی بیشتر مولکول های گل و جذب کمتر آب
    9-رانده شدن گل داخل پرس توسط بخشی بکه مانند مارپیچ داخل چرخ گوشت می باشد و به آن حلزون می گویند به طرف قالب و برحسب نیاز به شکل قالب بسته شده بر درب پرس از قالب خارج می شود.
    10-نهایتا گل خارج شده که شبیه قالب یخ است و به آن شمش گفته می شود بعد از برش گروهی طبق خواست مشتری روی نوار قرار می گیرد
    11- شمش ها یا توسط کاربران به فضای باز برده می شوند تا خشک شوند و یا توسط خشک کن خشک می شوند.
    12- پس از خشک شدن خشت ها در کوره قرار میگیرند.( توسط کارگران)
    13-خشت پس از 16 الی 24 ساعت پخته شده و پس از حدود 15 ساعت سرد می گردد.
    14- بارگیری آجر پخته شده توسط کارگران و حمل به مقصد مورد نظر

    جواب بچه ها در نظرات پایین سایت

    مهدی : خانه های خشتی به دلیل اینکه خشت (گل) آن خشک شده است اما در اثر گرما پخته نشده و شکننده می باشد استحکام کمتری دارد. خانه هایی که با آجر ساخته شده اند به دلیل آنکه آجر بعد از خشک شدن در کوره های داغ پخته شده شکنندگی کمتری دارد و مقاومت بیشتری دارد.

    فاطمه : خانه هایی که از خشت ساخته شده اند استحکام کمتری دارند و در مقابل حوادثی مانند سیل و زلزله زودتر خراب می شوند چون خشت همان گل هشک شده است اما بر اثر گرما پخته نشده و شکننده است. اما خانه هایی که با آجر ساخته شده اند استحام بیشتری در برابر حوادث دارند چون آجر بعد از خشک شدن در کوره های داغ پخته شده و شکنندگی آن نسبت به خشت کمتر است و مقاومت بیشتری دارد.

    نویسنده : مراحل تولید آجر صنعتی : مشخص نمودن خاک مورد نیاز برای تولید هر نوع آجر دیپو توسط بردیزل حداکثر به عمق ۱۵۰ سانتیمتر دیپو یعنی زمین را کندن و خاک آن را جمع کردند.خاک جمع شده را توسط لودر داخل کمپرس بارگیری می‌کنند و به محل انبار کارخانه سیلو می‌آورند..

    ثریا : خانه های آجری استحکامشان بیشتر از خانه های خشتی است.

    فاطمه : خشت استحکام کمی دارد ولی ارزان است از خشت برای ساختن طویله ها و مکان هایی که ارزش کمی دارند استفاده میشود ولی از اجر برای ساختن خانه ها و مکان هایی با ارزش بالا استفاده میکنند.

    نویسنده : آجر استحکام خوبی دارد ولی با توجه به نوع جدید ساختمان سازی درصد کمی از آجر استفاده میبرند.

    بنیامین :‌ آجر هامیتواننددرزندگی بماکمک کنند، برای مثال
    اگرخانه هایمان مثل قدیم ازگل لایی بودند. اگر باد شدیدی می اومد خانههایمان سوراخ یاخراب میشد.

    ناشناس : رحیم موضوع خشت آجرو استحکام خانه های خشتی وآجری.
    منتظر شما هستیم …

    نارا : از نظر من خانه های اجری استحکام بیشتری دارند .

    آیلیا : به نظر من خانه آجری استهکام بیشتری دارند ولی خانه های خشتی استهکام کمتری دارند.

    منبع مطلب : nexload.ir

    مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    استحکام خانه های خشتی و آجری علوم چهارم دبستان

     استحکام خانه های خشتی و آجری علوم چهارم دبستان:

      استحکام خانه های خشتی و آجری , استحکام خانه های خشتی و آجری اطلاعاتی جمع آوری کنید , استحکام خانه های خشتی و آجری به زبان کودکانه , استحکام خانه های خشتی و آجری چگونه است , استحکام خانه های خشتی و آجری چهارم ابتدایی , استحکام خانه های خشتی و آجری چیست 

    با تأملی در معماری کویر به این نتیجه خواهیم رسید که خشت جزء لاینفک آن به حساب می‌آید. با اینکه می‌بینیم معدن انواع سنگ‌های ساختمانی که امروزه در صنعت ساختمان سازی استفاده می‌شود، بهترین انواع آجر و مصالح در یزد و اطراف یزد وجود دارد ولی با این حال مردمان یزد از همان خشت استفاده می‌کنند و این همان منطق اقلیمی یزد است.

     استحکام خانه های خشتی و آجری در برابر زلزله , استحکام خانه های خشتی و آجری علوم چهارم  , استحکام خانه های خشتی و آجری علوم چهارم ابتدایی , استحکام خانه های خشتی و آجری کلاس چهارم , استحکام خانه های خشتی 

    خانه‌هایی با دیوارهای قطور خشتی که به عنوان عایق حرارتی و برودتی عمل می‌کنند، در تابستان هوایی مطبوع و در زمستان هوایی گرم خواهند داشت. آجر با معماری کویر غریبه است. خانه‌هایی که به هوس صاحبخانه بر خلاف خانه‌های معمولی با آجر ساخته شده‌اند، هر دو این آب و هواها یعنی هوای تابستانی و زمستانی قابل تحمل نیستند؛ به دیوار این خانه‌ها در تابستان حتی نمی‌توان نزدیک شد. مسئله دیگر شوره است که بطور کلی آجر را پوک خواهد کرد.

    این نوع بنا ها که مشمول آیین نامه 2800 ایران نمی باشند، با گل یا خشت ساخته می شوند. این نوع بناها به علت ضعف مصالح مقاومت چندانی در برابر زلزله ندارند و به طور کلی، باید از احداث آنها خودداری گردد ولی چنانچه در نواحی دور دست که فراهم آوردن مصالح مقاوم گران تمام می شود،ضرورتاً ساخته می شوند باید طبق دستورالعمل های فنی ویژه ای با به کار گیری عناصر مقاوم چوبی، فلزی، بتنی و یا ترکیبی از آنها طوری تقویت شوند که در برابر زلزله به طئر نسبی حائز ایمنی گردند (از کتاب آیین نامه ی 2800 ایران (1-2-2 ب) خشتهای گلی خام استفاده از خشتهای گلی خام که در زیر آفتاب خشک میشوند برای ساختن ساختمانها در بسیاری از نقاط خشک ایران رایج است. زیرا مصالح این گونه ساختمانها در محل موجود است و در ماهایی که کار کشاورزی وجود ندارد کشاورزان خودشان میتوانند آنها را بسازند دیوارهایی که با خشتهای گلی ساخته میشوند ضخیم و سنگین هستند و در نتیجه عایقخوبی در مقابل سرما و گرما میباشند ملی از لحاظ سازه ای خیلی ضعیف میباشند و احتمال فرو ریختن آنها در زلزله های متوسط و بزرگ بسیار زیاد است. این دیوارها بدون تقویت یا مسلح شدن نباید بکار روند. دیوارهای خشتی و گلی را میتوان با استفاده از دیوار های حایل ذوزنقه ای در مقابل زلزله تقویت نمود. این دیوارهای حایل باید در همان زمانی که دیوار اصلی ساخته میشوند ساخته و به آنها متصل گردند. اگر دیوارهای اصلی فاصله میگیرند در هر گوشه های ساختمان دو دیوار عرضی با یک دیوار طولی برخورد می کند و یا یک قوس سنگینی را تحمل میکند نیز ساخته میشوند. پی دیوار حایل در همان تراز پی دیوار اصلی قرار داده شود. علت اصلی فرو ریختن این ساختمانها در زلزله جدا شدن دیوارها از محل اتصال با سقف و ریختن دیوارها می باشد. در اثرارتعاشات افقی ناشی از زلزله دیوارها بخصوص در قسمت فوقانی به طور افقی حرکت کرده و از سقف جدا می شوند و معمولا خرابی ساختمانها از گوشه ها آغاز می شود در بسیاری از روستاهای ایران با خشت خام ساختمانهای دو طبقه نیز میسازند اما با توجه به بازدید های که پس از زلزله از روستاهای زلزله دیده به عمل آمده مشاهده گردیده که تقریبا ساختمانهای دو طبقه فرو ریخته اند ولی اکثر ساختمانهای یک طبقه با وجود ترکهای زیادی دیدند و غیر قابل استفاده گشتند به طور کامل فرو ریخته از ساختن ساختمانهای پیش از یک طبقه مطلقا باید خودداری نمود. متداولترین نوع ساختمان ها در روستاهای ایران ساختمانهای خشتی است. از این جهت لازم است در روی بهبود خواص مکانیکی خشت و رفتار زلزله ای ساختمانهای خشتی تحقیق گردد. از نقطه نظر فرم و شکل هندسی ساختمان زلزله های اخیر ایران نشان داده اند که ساختمانهای مخروطی شکل ساختمانهای با سقف گنبدی و همچنین برجهای استوانه ای نسبت به ساختمانهای با سقف مقاوم تر می باشند. به نظر میرسد که فرم های مزبور در موقع زلزله رفتار سه بعدی داشته و در حین زلزله بصورت یکپارچه عمل می کنند. با افزودن بعضی از مواد میتوان خصوصیات میکا نیکی خشت را اصلاح کرد. از مقاومت فشاری آن مقداری کاسته میشود ولی مقاومت کششی شکل پذیری و خاصیت جذب انرژی آن بهتر می گردد و از ترکهای ناشی از انقباض جلوگیری به عمل می آید. از این جهت به نظر می رسد که با افزودن کاه به خاک رس مصالح بهتری برای مقاومت در مقابل زلزله حاصل شود البته لازم است در این مورد تحقیقات آزمایشگاهی بیشتری صورت گیرد.

    منبع مطلب : g36.ir

    مدیر محترم سایت g36.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    استحکام خانه های خشتی و آجری

    بیشتر نقاط سرزمین ما در معرض زلزله است و مقاوم‌سازی خانه‌هایمان در برابر آن خواسته‌ای است بحق. اما معمولا آن را فراموش می‌کنیم تا هنگامی که حادثه‌ای تلخ اتفاق می‌افتد و آن‌گاه است که بحث‌ها در می‌گیرد. همه‌جا گفته می‌شود خانه‌ها را باید مقاوم کرد

    اصول مقاوم سازی در برابر زلزله

    ساختمان مقاوم دو ویژگی دارد1 انعطاف‌پذیری 2 استحکام . یک ساختمان منعطف می‌تواند به همراه حرکات زمین در هنگام زلزله حرکت کند و تغییر شکل دهد بدون آنکه فرو بریزد. خانه‌های سنتی کرانه دریای خزر با اجرای این اصل خود را در برابر زلزله مقاوم کرده‌اند. این خانه‌های چوبی روی چندین پایه چوبی عمود بر هم قرار می‌گیرند که لرزش‌های زلزله را جذب و کم می‌کنند. اصل انعطاف‌پذیری، پایه مقاوم‌سازی بسیاری از ساختمان‌ها در ژاپن است.

    سوی دیگر استحکام است. مفهومی که از واژه استحکام به ذهن می‌رسد، محکم بودن است؛ اما باید توجه داشت که این محکم بودن تنها درباره مصالح به کار رفته صدق نمی‌کند، بلکه نکته کلیدی نهفته در آن حفظ یکپارچگی(قفل و بند بودن) ساختمان در هنگام زلزله است، یعنی اجزای ساختمان در هنگام زلزله از هم جدا نشود.

    برای همین باید به اتصالات توجه کرد و این کلید اصلی مقاوم کردن ساختمان است. حساس‌ترین و ضعیف‌ترین نقاط در هنگام زلزله گوشه‌های تیز هستند مثل محل اتصال دو دیوار یا محل در و پنجره‌ها یا مجاری تعبیه‌شده درون دیوار. در معماری بومی ما شکل مربع را برای اتاق مطلوب نمی‌دانستند و تیزی گوشه‌های آن را می‌گرفتند تا به شکل مربعی ناقص درآید. عاملی که ما می‌دانیم تاثیر بسزایی در مقاوم کردن ساختمان دارد. در واقع ایده‌آل‌ترین شکل برای یک اتاق دایره است که معماری بومی ما بسیار به آن نزدیک شده است.

    اتصال مهم دیگر برای ساختمان‌های خشتی و آجری و سنگی یا به اصطلاح ساختمان‌های با مصالح بنایی، اتصال بین این اجزا و ملات بین آنها است که ممکن است در هنگام زلزله از هم جدا شود. استفاده از چینش مورب 45 درجه به جای چینش افقی که در معماری بومی ما رایج بوده است یکی از راهکاری مقاوم کردن است. در این روش هر ردیف عمود بر ردیف قبلی قرار می‌گیرد.

    به اینصورت

    ////////////////////

    \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

    ///////////////////

     علاوه بر این در ساختمان‌های خشتی، جنس ملات و خشت یکی است که به یکپارچگی بنا کمک شایانی می‌کند.

    یکی دیگر از راهکارهای اصلی در حفظ یکپارچگی ساختمان، کلاف‌بندی‌های افقی و عمودی هست. کلاف‌ها(ضلعهای بالا و پایین معکب)، از جنس چوب یا آهن یا هر جنس مقاوم و منعطف دیگر در بالا و پایین دیوارها به صورت افقی قرار می‌گیرد و به وسیله کلاف‌های عمودی به یکدیگر و به پی و سقف متصل می‌شوند. کلاف‌های چوبی مناسب بناهای گلی و خشتی‌اند.

    منبع مطلب : annahita-joon.blogfa.com

    مدیر محترم سایت annahita-joon.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    ریحانه : عالی بود و اصلا کلماتش سخت نبودممنون از شما

    رضوان محمدنیا : خیلی تحقیق خوبی هست منکه میگم از این تریق تحقیق کنید

    خانم خواستار : تحقیق درمورد خانه های خشتی وآجری

    الناز : من خیلی مطلبتون رو دوست دارم 😍

    ۷۶۵۴ : ۱۰۰تا عالئییییییییی

    حمید : خانه خشتی مقاومت کمتری نسبت به خانه های آجری دارند.

    آیناز : عالی بود

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    طاها جنگجو 4 روز قبل
    0

    طولانی بود

    جواب پرسش من هم نبود جوابش دوتا خط بود

    ریحانه حمیدی 8 روز قبل
    0

    عالی ح ر ف

    عالی است حرف نداره 8 روز قبل
    0

    عالی اینا

    آوید زارعان 9 روز قبل
    1

    عاااااااااااااااالی

    آوید زارعان 9 روز قبل
    1

    عالی

    سیده ملیکا محسنی 14 روز قبل
    0

    عالی

    زینب فدایی 15 روز قبل
    0

    خوب بود

    پریناز 18 روز قبل
    0

    خیلی طولانی است

    ناشناس 23 روز قبل
    0

    خخخخ

    ملکه 24 روز قبل
    0

    واقعا عالی بود فقط طولانی بود یکم و همه مطالب توش نبود😊☹

    ناشناس 26 روز قبل
    3

    استحکام های خانه خای خشتی و آجری

    ........... 1 ماه قبل
    2

    عالیهههههههههههه

    آیهان 1 ماه قبل
    3

    ممنون

    ۷۶۵۴ 1 سال قبل
    5

    ۱۰۰تا عالئییییییییی

    الناز 1 سال قبل
    5

    من خیلی مطلبتون رو دوست دارم 😍

    ظریف 1 سال قبل
    3

    واقعا عالی بود من در امتحانم قبول شدم💜💜💜💜💜واورم نمیشه واقعا خوبه امتحان کنید💜

    ناشناس 1 سال قبل
    2

    براي ما عالي بود

    آیناز 1 سال قبل
    4

    عالی بود

    هستی 1 سال قبل
    1

    واسه من که خیلی جالب بود و خیلیییییییی هم آسان

    ریحانه 1 سال قبل
    7

    عالی بود و اصلا کلماتش سخت نبودممنون از شما

    خانم خواستار 1 سال قبل
    5

    تحقیق درمورد خانه های خشتی وآجری

    حمید 1 سال قبل
    4

    خانه خشتی مقاومت کمتری نسبت به خانه های آجری دارند.

    امقعپقخقدقمقم 1 سال قبل
    1

    طولانی بود

    0
    مهلا 5 روز قبل

    نه

    رضوان محمدنیا 1 سال قبل
    5

    خیلی تحقیق خوبی هست منکه میگم از این تریق تحقیق کنید

    0
    Search 5 روز قبل

    واقعا عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی عالی

    برای ارسال نظر کلیک کنید