توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    استفاده از کالاهای بسته بندی فلزی چه فایده و ضررهایی دارد

    1 بازدید

    استفاده از کالاهای بسته بندی فلزی چه فایده و ضررهایی دارد را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    استفاده از کالاهای بسته بندی شده فلزی چه فایده ها و چه ضررهایی دارد صفحه 58 علوم چهارم

    جواب گفت و گو صفحه ۵۸ کتاب علوم تجربی پایه چهارم استفاده از کالاهای بسته بندی شده فلزی چه فایده ها و چه ضررهایی دارد از سایت نکس لود دریافت کنید.

    جواب گفت و گو کتاب علوم چهارم ابتدایی

    جواب بچه ها در نظرات پایین سایت

    مهدی : از دوام و استحکام خوبی برخورداند و قابل بازیافت هستند و باعث آلودگی کمتر محیط زیست می شوند.

    فاطمه : چنانچه مواد در قوطی فلزی بسته بندی شود زمان ماندگاری آنها در مقایسه با مواد اولیه بسته بندی دیگر، به مراتب افزایش می یابد. مواد اولیه بسته بندی شده در قوطی فلزی را بدون اینکه در آنها تغییرات ارگانوپتیکی حاصل شود می توان به مدت 2 الی چند سال نگهداری نمود.

    حسین : مزایا : 1- اغلب آنها در مقابل ضربه های خارجی مقاوم هستند.
    2- قوطی فلزی در مقابل درجه حرارت بالا (درجه حرارت استریلیزاسیون) از مقاومت بالایی برخوردار است.
    3- این مواد اولیه بسته بندی، از مقاومت فوق العاده نسبت به نفوذ رطوبت، نور واکسیژن نشان می دهد.
    4- خاصیت مسموم کنندگی در آنها پایین است.

    علی : معایب : در آنها پدیده خوردگی در مقایسه با مواد اولیه بسته بندی دیگر سریع تر انجام می شود. در اثر خوردگی تغیراتی در سطح و داخل قوطی ایجاد می شود. به خصوص هیدروژن آزاد شده در داخل قوطی، منجر به بادکردگی قوطی فلزی و در نتیجه سوراخ شدن آن می شود. خوردگی حاصل در قوطی فلزی می تواند باعث تغییر رنگ و کاهش ویتامین های مواد غذایی گردد.

    مریم : معایب : هزینه بالا. تکنولوژی استفاده از این صنعت بسیار گران است و هزینه تولید قوطی های فلزی آسان بازشو، بسیار بالاتر از قوطی های معمولی است. هزینه ای که در نهایت از مصرف کننده گرفته می شود و امکان استفاده از محصولات کنسروی را از اقشار کم درآمد، سلب می کند.

    زهرا : قلاب متصل به قوطی های فلزی اگر بر اثر استفاده نادرست یا بی احتیاطی کنده شود باز کردن قوطی به سختی انجام می شود و استفاده از چاقو، برای بازکردن درب، با خطراتی همراه بوده که همواره مصرف کننده را تهدید می کند. کاربرد این نوع درب ها در مورد نوشیدنی ها بسیار رایج شده است، قوطی های آلومینیومی با این نوع درب ها، که به خاطر راحتی در مصرف و همچنین سرعت بالای خنک شدن فلز، در محیط یخچال استفاده زیادی می شود، متاسفانه در حین حمل و نقل و بخصوص در هنگام انبار کردن در معرض آلودگی قرار می گیرند، همین امر باعث نفوذ آلاینده ها به داخل قوطی می شود، بارها گزارش شده است که ادرار موش در سردخانه ها و انبارها باعث بیماری گشته است، چون این قوطی ها حین مصرف شستشو نمی شوند و به همان صورت، مصرف می شوند.

    فاطیما : به محیط زیست ما وجا نوران اسیب می رساند واز این طریق هوا الو ده می شودومهم تر از این که حتما اشغال های تر خشک را از هم جدا کنید.می توا نیم از الا ینده های فلزی محصولات جدیدی بسازیم.

    منبع مطلب : nexload.ir

    مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    استفاده از کالاهای بسته بندی شده ی فلزی چه فایدهها و چه ضررهایی دارد؟

    استفاده از کالاهای بسته بندی شده ی فلزی چه فایدهها و چه ضررهایی دارد؟

    تاریخچه ساخت ظروف فلزی در دنیا و در ایران:

    تاریخ ساخت ظروف فلزی به ۲۳ سال قبل از میلاد مسیح نسبت داده می شود. فلز قلع در حدود سال ۱۲۴۰میلادی در شهر بوهیما توسط یک کارگر انگلیسی کشف گردید. تاریخ کشف و ساخت آهن سفید به سال های بین ۱۵۷۵ میلادی یعنی از زمانی که قلع به آلمان صادر شد، برمی گردد.

    در سال ۱۶۶۵ میلادی در انگلیس کوشش شد تا آهن سفید ساخته شود، تا اینکه بالاخره در سال های بین ۱۷۲۰ و ۱۷۳۰ میلادی توانستند توفیق در این امر حاصل نمایند.

    هنبوردی در انگلستان اولین بار توانست آهن سفید را به طور تجارتی با موفقیت تهیه نماید، او شمش های گداخته را به وسیله غلطک به صورت صفحات نازک تری در آورد. در اوایل قرن هجدهم در حدود سال ۱۷۱۴ ساخت آهن سفید در فرانسه شروع شد.

    در سال ۱۸۰۴ میلادی نیکلا اپرت به طور تجربی برای نگهداری مواد غذایی به روش های خشک کردن، دودی کردن و بسته بندی مواد غذایی در قوطی فلزی دست یافت؛ سپس از این روش در صنعت کمپوت و کنسرو سازی استفاده شد که به نام اپر تیزاسیون معروف شد.

    بعد از ساخت اتوکلاو در سال ۱۸۷۴ میلادی توسط استیونسون طرح تولید قوطی به روش پیوسته انجام شد. در سال ۱۹۰۶ میلادی سازمانی تحت عنوان سازمان ملی صنایع کنسرو تأسیس و سپس مرکز تحقیقاتی برای این صنعت آغاز به کار کرد.

    METAL F 459x330 - استفاده از كالاهای بسته بندی شده ی فلزی چه فايدهها و چه ضررهايی دارد؟

    در سال ۱۹۵۸ قوطی آلومینیومی برای اولین بار تولید شد. تولید این قوطی به علت داشتن مزایایی شامل حمل و نقل آسان و مقاومت نسبتا بالا در مقابل تغیرات شیمیایی، به سرعت توسعه یافت.

    اما در کشورمان ساخت قوطی فلزی از سال۱۳۰۷ شمسی توسط شخصی به نام درخشان در رابطه با نگهداری مواد غذایی مورد توجه قرار گرفت. وسایل ساخت و تولید قوطی فلزی در سال ۱۳۰۹ به طور دستی با استفاده از قیچی، دستگاه برش، لوله کن و غیره انجام شد.

    برای جلوگیری از ضایعات و افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی در سال ۱۳۱۱-۱۳۱۲ از قوطی فلزی برای نگهداری نخود سبز وغیره بهره گرفتند. در سال ۱۳۳۰ اولین قوطی فلزی جهت بسته بندی روغن نباتی جامد به وسیله دستگاه مدرن ساخته شد و در سال۱۳۴۴ سیستم اک زنی اتوماتیک در ایران نصب و مورد بهره برداری قرار گرفت.

    در حال حاضر قوطی فلزی توسط شرکت های بسته بندی ساخته می شود برای تولید قوطی توسط شرکت ها، ورق های فلزی و حتی ۱۰ نوع لاک مجاز از خارج وارد می شود.

    در سال ۱۹۹۸ در جهان برای بسته بندی نمودن محصولات، ۷/۳ درصد از قوطی های فلزی استفاده می شود. گزارش شده است که در اروپا و آمریکا میزان استفاده نمودن از قوطی فلزی برای بسته بندی نمودن اغلب مواد غذایی کنسروی کاهش یافته است.

    مزایا و معایب قوطی فلزی:

    چنانچه مواد در قوطی فلزی بسته بندی شود زمان ماندگاری آنها در مقایسه با مواد اولیه بسته بندی دیگر، به مراتب افزایش می یابد. مواد اولیه بسته بندی شده در قوطی فلزی را بدون اینکه در آنها تغییرات ارگانوپتیکی حاصل شود می توان به مدت ۲ الی چند سال نگهداری نمود.

    مزایای قوطی فلزی:

    ۱- اغلب آنها در مقابل ضربه های خارجی مقاوم هستند.

    ۲- قوطی فلزی در مقابل درجه حرارت بالا (درجه حرارت استریلیزاسیون) از مقاومت بالایی برخوردار است.

    ۳- این مواد اولیه بسته بندی، از مقاومت فوق العاده نسبت به نفوذ رطوبت، نور واکسیژن نشان می دهد.

    ۴- خاصیت مسموم کنندگی در آنها پایین است.

    معایب قوطی فلزی:

    ۱- در آنها پدیده خوردگی در مقایسه با مواد اولیه بسته بندی دیگر سریع تر انجام می شود. در اثر خوردگی تغیراتی در سطح و داخل قوطی ایجاد می شود. به خصوص هیدروژن آزاد شده در داخل قوطی، منجر به بادکردگی قوطی فلزی و در نتیجه سوراخ شدن آن می شود.

    ۲- خوردگی حاصل درقوطی فلزی می تواند باعث تغییر رنگ و کاهش ویتامین های مواد غذایی گردد.

    منبع مطلب : tahgigkon.ir

    مدیر محترم سایت tahgigkon.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    استفاده از کالای بسته بندی بندی شده فلزی چه فایده و چه ضررهایی دارد ؟

    ظروف فلزی یا حلبی:
    تاریخچه ساخت ظروف فلزی در دنیا و در ایران:
    تاریخ ساخت ظروف فلزی به 23 سال قبل از میلاد مسیح نسبت داده می شود. فلز قلع در حدود سال 1240میلادی در شهر بوهیما توسط یک کارگر انگلیسی کشف گردید. تاریخ کشف و ساخت آهن سفید به سال های بین 1575 میلادی یعنی از زمانی که قلع به آلمان صادر شد، برمی گردد. در سال 1665 میلادی در انگلیس کوشش شد تا آهن سفید ساخته شود، تا اینکه بالاخره در سال های بین 1720 و 1730 میلادی توانستند توفیق در این امر حاصل نمایند. هنبوردی در انگلستان اولین بار توانست آهن سفید را به طور تجارتی با موفقیت تهیه نماید، او شمش های گداخته را به وسیله غلطک به صورت صفحات نازک تری در آورد. در اوایل قرن هجدهم در حدود سال 1714 ساخت آهن سفید در فرانسه شروع شد.

    در سال 1804 میلادی نیکلا اپرت به طور تجربی برای نگهداری مواد غذایی به روش های خشک کردن، دودی کردن و بسته بندی مواد غذایی در قوطی فلزی دست یافت؛ سپس از این روش در صنعت کمپوت و کنسرو سازی استفاده شد که به نام اپر تیزاسیون معروف شد. در سال 1810 میلادی، پیتر، ساخت قوطی فلزی از جنس فولاد با پوشش یک لایه قلع را ابداع کرد. در سال 1812 میلادی به طور ابتدایی اولین کارگاه کنسرو سازی در بوستون آمریکا شروع به کار کرد. در سال 1856 میلادی برای بسته بندی نمودن شیر تغلیظ شده (شیر کندانسه)، صدف دریایی و ذرت در قوطی های فلزی اجرا شد. بعد از ساخت اتوکلاو در سال 1874 میلادی توسط استیونسون طرح تولید قوطی به روش پیوسته انجام شد. در سال 1906 میلادی سازمانی تحت عنوان سازمان ملی صنایع کنسرو تأسیس و سپس مرکز تحقیقاتی برای این صنعت آغاز به کار کرد.

    در سال 1958 قوطی آلومینیومی برای اولین بار تولید شد. تولید این قوطی به علت داشتن مزایایی شامل حمل و نقل آسان و مقاومت نسبتا بالا در مقابل تغیرات شیمیایی، به سرعت توسعه یافت.

    اما در کشورمان ساخت قوطی فلزی از سال1307 شمسی توسط شخصی به نام درخشان در رابطه با نگهداری مواد غذایی مورد توجه قرار گرفت. وسایل ساخت و تولید قوطی فلزی در سال 1309 به طور دستی با استفاده از قیچی، دستگاه برش، لوله کن و غیره انجام شد. برای جلوگیری از ضایعات و افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی در سال 1311-1312 از قوطی فلزی برای نگهداری نخود سبز وغیره بهره گرفتند. در سال 1330 اولین قوطی فلزی جهت بسته بندی روغن نباتی جامد به وسیله دستگاه مدرن ساخته شد و در سال1344 سیستم اک زنی اتوماتیک در ایران نصب و مورد بهره برداری قرار گرفت. در حال حاضر قوطی فلزی توسط شرکت های بسته بندی ساخته می شود برای تولید قوطی توسط شرکت ها، ورق های فلزی و حتی 10 نوع لاک مجاز از خارج وارد می شود. در سال 1998 در جهان برای بسته بندی نمودن محصولات، 7/3 درصد از قوطی های فلزی استفاده می شود. گزارش شده است که در اروپا و آمریکا میزان استفاده نمودن از قوطی فلزی برای بسته بندی نمودن اغلب مواد غذایی کنسروی کاهش یافته است.

    مزایا و معایب قوطی فلزی:
    چنانچه مواد در قوطی فلزی بسته بندی شود زمان ماندگاری آنها در مقایسه با مواد اولیه بسته بندی دیگر، به مراتب افزایش می یابد. مواد اولیه بسته بندی شده در قوطی فلزی را بدون اینکه در آنها تغییرات ارگانوپتیکی حاصل شود می توان به مدت 2 الی چند سال نگهداری نمود.

    مزایای قوطی فلزی:
    1- اغلب آنها در مقابل ضربه های خارجی مقاوم هستند.
    2- قوطی فلزی در مقابل درجه حرارت بالا (درجه حرارت استریلیزاسیون) از مقاومت بالایی برخوردار است.
    3- این مواد اولیه بسته بندی، از مقاومت فوق العاده نسبت به نفوذ رطوبت، نور واکسیژن نشان می دهد.
    4- خاصیت مسموم کنندگی در آنها پایین است.

    معایب قوطی فلزی:
    1- در آنها پدیده خوردگی در مقایسه با مواد اولیه بسته بندی دیگر سریع تر انجام می شود. در اثر خوردگی تغیراتی در سطح و داخل قوطی ایجاد می شود. به خصوص هیدروژن آزاد شده در داخل قوطی، منجر به بادکردگی قوطی فلزی و در نتیجه سوراخ شدن آن می شود.
    2- خوردگی حاصل درقوطی فلزی می تواند باعث تغییر رنگ و کاهش ویتامین های مواد غذایی گردد.

    استفاده از کالای بسته بندی بندی شده فلزی چه فایده و چه ضررهایی دارد ؟

    تاریخچه کنسروسازی به زمان ناپلئون بناپارت برمی گردد ، زمانی که دولت فرانسه در جنگ بود و به دنبال روشی برای افزایش نگهداری مواد غذایی برای سربازان خود می گشت ، تا اینکه ، نیکلاس آپرت ، بوسیله کنسرو کردن مواد غذایی در شیشه و استفاده از فرآیند حرارتی توانست این روش را بنیانگذاری کند. حال بعد از گذشت 200 و اندی سال ، شاهد تغییرات نه چندان گسترده‌ای در صنعت بسته بندی هستیم که از آغاز با شیشه شروع شد و به قوطی های فلزی رسید ، ظروفی که از جهت نگهداری ، بسیار راحتند و با قابلیت تجزیه پذیری ، از آلودگی زیست محیطی جلوگیری به عمل آورده و علاوه بر آن ، حمل و نقلشان آسان است ، تنها مشکل قوطی های فلزی ، نحوه باز کردن درب آن است ، که نیاز به درب باز کن را اجباری نموده و موجب شده که متولیان این صنعت به فکر افتاده و با استفاده از درب‌های آسان بازشو، چاره‌ای برای این مشکل بیندیشند. و قوطی هایی را طراحی کنند که با حرکت یک انگشت باز می شوند و نیازی به درب بازکن ندارند.

    با ورود این تکنولوژی به کشور‌، چند سالی است که اکثر شرکت های کنسروی به سوی آن جذب شده اند و با سرمایه‌گذاری در این صنعت، قدم‌های چشمگیری برداشته‌اند.

    معایب قوطی های فلزی

    -‌ هزینه بالا

    تکنولوژی استفاده از این صنعت بسیار گران است و هزینه تولید قوطی های فلزی آسان بازشو ، بسیار بالاتر از قوطی های معمولی است. هزینه ای که در نهایت از مصرف کننده گرفته می‌شود و امکان استفاده از محصولات کنسروی را از اقشار کم درآمد ، سلب می کند.

    کنده شدن قلاب درب های آسان بازشو

    قلاب متصل به قوطی های فلزی اگر بر اثر استفاده نادرست یا بی احتیاطی کنده شود باز کردن قوطی به سختی انجام می شود و استفاده از چاقو، برای بازکردن درب، با خطراتی همراه بوده که همواره مصرف کننده را تهدید می کند.

    مسائل بهداشتی

    کاربرد این نوع درب ها در مورد نوشیدنی ها بسیار رایج شده است ، قوطی های آلومینیومی با این نوع درب ها ، که به خاطر راحتی در مصرف و همچنین سرعت بالای خنک شدن فلز ، در محیط یخچال استفاده زیادی می شود ، متاسفانه در حین حمل و نقل و بخصوص در هنگام انبار کردن در معرض آلودگی قرار می گیرند ، همین امر باعث نفوذ آلاینده ها به داخل قوطی می شود ، بارها گزارش شده است که ادرار موش در سردخانه ها و انبارها باعث بیماری گشته است ، چون این قوطی ها حین مصرف شستشو نمی شوند و به همان صورت ، مصرف می شوند.

    استفاده از ماده شیمیایی بیسفنول

    در تولید قوطی های فلزی از ماده شیمیایی بیسفنول استفاده می شود که این ماده به ویژه برای نوزادان و کودکان مضر است و آثار مخربی روی سیستم عصبی می گذارد. البته بیسفنول برای بزرگسالان هم می تواند خطر آفرین باشد. نتایج پژوهش های مختلف ، همواره نشان دهنده احتمال بالای خطرات جبران ناپذیر این ماده جنجال برانگیز برای انسان ها بوده است. اگر غلظت بیسفنول زیاد باشد ، می تواند روی کیفیت اسپرم در مردان تاثیر منفی بگذارد و در زنان نیز ، احتمال نا باروری را افزایش دهد.

    افزایش وزن ، ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی ، نمونه های دیگری از عوارض جانبی بیسفنول هستند. وجود بیسفنول فقط به قوطی های کنسروی و شیشه‌ی شیرها محدود نمی شود ، بلکه در ساخت اسباب بازی های پلاستیکی ، بسته بندی های مواد غذایی و اشیا دیگری که ما بطور روزمره با آنها در تماس هستیم بکار می رود.

    حال با توجه به مشکلات ذکر شده و نیز ، لزوم به روز بودن صنعت بسته بندی ، رعایت نکات بهداشتی و اقتصادی ، ضرورتی است که باید از سوی صاحبان این صنعت ، مورد توجه قرار گرفته و با بهره مندی از تکنولوژی های پیشرفته ، تولیدات خود را کیفی تر نموده و ضمن جلب اعتماد مصرف کننده ، ضامن سلامت محصولاتی باشند که در جامعه عرضه می شود.

    منبع مطلب : www.asemankafinet.ir

    مدیر محترم سایت www.asemankafinet.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    چیکار داری 1 ماه قبل
    0

    خیلی بد بود بد بد 👎👎👎👎

    چیکار داری 1 ماه قبل
    0

    خیلی بد بود بد بد 👎👎👎👎

    سوین 1 سال قبل
    1

    مزایا آن ها را میتوان بازیافت کرد

    ناشناس 1 سال قبل
    -1

    کامل هست

    حانا 1 سال قبل
    2

    عالی

    ...... 1 سال قبل
    0

    ......

    Paniz 1 سال قبل
    1

    استفاده از کالای بسته بندی شد فلزی چه فایده ای دارد و چه ضرر هایی دارد؟؟

    مرجان 2 سال قبل
    2

    عالی

    برای ارسال نظر کلیک کنید