توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    اسیدها چه اثراتی بر گیاهان دارند علوم ششم

    1 بازدید

    اسیدها چه اثراتی بر گیاهان دارند علوم ششم را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    اسیدها و بازها

    اسیدها و بازها

    خواص عمومی اسیدها:

    مزه ی ترش دارند.

    شامل هیدروژن (H) هستند که می تواند با یک فلز جایگزین شود.

    با برخی فلزات مانند آهن و روی ترکیب شده گاز هیدروژن می‌دهند.

    با قلیاها (بازها) واکنش نموده و املاح را تشکیل می‌دهند.( با کربنات کلسیم مثلا به صورت سنگ مرمر به شدت واکنش دارند، به طوری که کف می‌کنند و گاز کربنیک آزاد می‌نمایند.)

    دارای pH پایینی هستند.

    بازها را خنثی می کنند.

    رنگ برخی از مواد(شناساگر) را تغییر می دهند (کاغذ تورنسل را سرخ رنگ می‌کنند).

    محلول آبی آن ها یون های پروتون آزاد می‌کند.

    زمانی که فنل فتالئین ( یک شاخص برای تعیین اسید و باز ) در حین تیتراسیون به محلول اسیدی اضافه می شود، محلول شفاف باقی می ماند.

    انواع اسیدها

    1- اسیدهای معدنی که از ترکیب بعضی عناصر با هیدروژن به وجود می آیند.این اسیدها شیمیایی و صنعتی هستند و نمی توان آن ها را لمس کرد یا بو کشیدو در آزمایشگاه از ابزارها و وسایل مخصوص استفاده می شود. بعضی از اسیدهای قوی معدنی عبارتند از:

    جوهرنمک (هیدروکلریک اسید)

    جوهر گوگرد(سولفوریک اسید)

    جوهر شوره(نیتریک اسید)

    هیدروبرمیک اسید

    هیدروکلریک اسید

    هیدرویدیک اسید

    و بعضی ازاسیدهای ضعیف معدنی عبارتند از:

    هیدروبرمیک اسید

    هیدرویدیک اسید

    پرکلریک اسید

    بوریک اسید

    کربنیک اسید

    کلریک اسید

    هیدروفلوریک اسید

    فسفریک اسید

    هیدروسولفوریک اسید

    نیترو اسید

    فسفرو اسید

    2- برخی از اسیدها توسط موجودات زنده ساخته می شوندکه به آن ها اسیدهای آلی می گویند. این اسیدها خوراکی هستند و در صورت تماس با دست آسیب زیادی وارد نمی کنند.به طور کلی تمام اسیدهای آلی اسیدی ضعیف هستند. مانند:

    استیک اسید(در سرکه)

    سیتریک اسید(در آناناس و مرکبات)

    فرمیک اسید(در غوره ی انگور)

    لاکتیک اسید(در میوه های قرمز و شیر وماست ترش)

    مالئیک اسید(در سیب سبز و غوره ی انگور)

    مندلیک اسید(در بادام تلخ)

    تاتاریک اسید(در انگور)

    گلیکولیک اسید(در نیشکر)

    فولیک اسیدیا ویتامین ب9( در لوبیا و گندم)

    بوتیریک اسید(در گیاه اسطوخودوس)

    والریک اسید(در ریشه ی سنبل کوهی)

    و...

    قدرت اسیدها

    اسید قوی، اسیدی است که به آسانی تجزیه شود تا یون های هیدروژن تشکیل دهد. اسید ضعیف به راحتی نمی تواند تجزیه شود؛ بنابراین نمی تواند یون های هیدروژن را به راحتی تشکیل دهد. پس عامل قدرت اسیدها تجزیه ی آسان و رها کردن یون هیدروژن است.

    خواص عمومی بازها

    بازها مزه ی تند و تیز و تلخ می دهند.

    شامل ترکیبی از اتم های اکسیژن و هیدروژن هستند که هیدروکسیل (OH) نامیده می شوند.

    اسیدها را خنثی می کنند.

    رنگ شناساگرها را تغییر می دهند.( کاغذ تورنسل را آبی رنگ می‌کنند.)

    با اسیدها واکنش می دهند و تولید نمک وگاز هیدروژن می کنند.(نمک ها خود از یک فلز و یک نا فلز تشکیل شده اند.)

    الکترولیت هستند.

    باز های معروف

    مهم ترین بازها عبارتند از:

    هیدروکسید سدیم ("قلیا"، NaOH)

    هیدروکسید آمونیوم ("آمونیاک"، NH4 OH)

    هیدروکسید کلسیم ("آهک مرده"، Ca(OH)2)

    هیدروکسید پتاسیم(KOH)

    هیدروکسید باریم Ba(OH)2

    هیدروکسید لیتیم(LiOH)

    هیدروکسید سدیم کاربردهای خانگی زیادی دارد و برای تمیز کردن لوله های ظرفشویی و فاضلاب به کار می رود.

    هیچ وقت به محلول های قلیایی به طور مستقیم دست نزنید؛ زیرا چربی طبیعی پوست را حل می کند و به پوست آسیب می رساند. اگر مواد قلیایی به چشم شما برخورد کرد، با مقدار زیادی آب شستشو دهید.

    قدرت بازها

    مانند یک اسید قوی، باز قوی به راحتی تجزیه می شود و یون های هیدروکسید تشکیل می دهد نه هیدرونیوم. باز ضعیف نمی تواند یه راحتی تجزیه شود؛ بنابراین نمی تواند به آسانی یون های هیدروکسید تولید کند.

    پس عامل قدرت بازها تجزیه ی آسان و رها کردن یون هیدروکسید است.

    شناساگرهای اسید و باز

    کاغذ پی اچ(PH ) ، تورنسل یا لیتموس

    کاغذ پی اچ در محیط اسیدی به رنگ قرمز و در محیط خنثی به رنگ سبز و در محیط بازی به رنگ آبی در می آید.

    برم تیمول آبی

    یکی از شناساگرهای محیطی است. رنگ این ماده در محیط اسیدی زرد و در محیط بازی آبی است.

    متیل نارنجی یا متیل اورنج

    یکی از شناساگرهای محیطی است. رنگ این ماده در محیط اسیدی قرمز و در محیط بازی زرد است.

    فنل فتالئین(Phenolphthalein)

    فنل فتالین پودری ریزدانهٔ و سفیدرنگ است. بطور معمول بعنوان شناساگر یا معرفی برای اسید و بازها استفاده شده و PH آن از ۳ تا 7 است. در محیط اسیدی بی رنگ و در محیط بازی قرمز ارغوانی است . فنل فتالین در آب نامحلول است و اغلب در آزمایش ها، آن را با الکل رقیق می کنند. این ماده به خودی خود یک اسید ضعیف بوده و در محلول یون هیدروژن آزاد می کند.

    شناساگر های خانگی

    شما می توانید با استفاده از مواد معمولی که در هر خانه ای پیدا می شود وهمچنین عصاره ی میوه ویاگل وبرگ گیاهان، شناساگر خانگی درست کنید.در اینجا چند شناساگر خانگی را به شما معرفی می کنیم:

    کلم بنفش

    باز ها رنگ عصاره ی کلم بنفش را سبز می‌کنند و اسید ها رنگ آن را به صورتی مایل به قرمز برمی‌گردانند.

    گیلاس

    عصاره ی گیلاس در محیط اسیدی به رنگ قرمز می باشد اما در محیط بازی به رنگ آبی یا بنفش در می آید.

    انگور ها

    انگورهای قرمز یا ارغوانی درمحیط اسیدی قرمز ودر محیط بازی آبی هستند.

    گلبرگ های شمعدانی

    گلبرگ های شمعدانی در محیط اسیدی نارنجی متمایل به قرمز هستند ودر محیط بازی آبی می شوند.

    چغندرها

    یک محلول بازی قوی می تواند رنگ عصاره ی چغندر را از قرمز به ارغوانی تغییر دهد .

    سیاهدانه ها

    توت سیاه،تمشک سیاه ،کشمش سیاه ،در یک محیط اسیدی به رنگ قرمز هستند ودر محیط بازی به رنگ آبی یا بنفش تغییر رنگ می دهند.

    زغال اخته

    این میوه در PHحدود 2.8 تا 3.2 به رنگ آبی می باشد ولی اگر محیط کمی اسیدی باشد به رنگ قرمز در می آید.

    پودر کاری یا زردچوبه ی هندی

    کاری دارای رنگیزه نارنجی می باشد که در PH حدود 7.4 نارنجی رنگ ودر PH حدود 8.6 قرمز می باشد.

    منبع مطلب : sheshomevalikhany.blogfa.com

    مدیر محترم سایت sheshomevalikhany.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    اثر اسیدها بر روی برگ

    مرورگر شما از این ویدیو پشتیبانی نمیکنید.

    منبع مطلب : www.aparat.com

    مدیر محترم سایت www.aparat.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    نمونه سوالات درس علوم ششم

    1- اسید بر کدام مورد زیر واکنش نشان نمی دهد؟

    1) شیشه             2) آهن   3) سرامیک         4) موزائیک

    2- کدام فلز سمی است؟

    1) آهن               2) سرب 3) آلومینیوم         4) مس

    3- انواع اسیدها کدامند؟

    1) آلی و خانگی                2) آلی و خوراکی

    3) خوراکی و خانگی         4) خوراکی و صنعتی

    4- از ترکیب اسید ها وآب .......... تشکیل می گردد

    1) الکترولیت       2) باز    3) آب اسیژنه       4) هیدروژن

    5- میوه جات ترش مزه .......... دارند.

    1) اسید صنعتی                2) اسید آلی

    3) مواد بازی                   4) موارد یک و دو

    6- کدامیک جزو خاصیت های فلزات نیستند؟

    1) چکش خواری                          2) نقطه ذوب بالا

    3) مقاومت در برابر زنگ زدگی       4) شکل پذیری

    7- کدام اسید را در پلاستیک نگهداری می کنند؟

    1) اسید سیتریک               2) اسید فلوئوریدریک

    3) اسید هیدرو کلریک        4) اسید سولفوریک

    8- چرا باید از بوییدن اسیدهای صنعتی خودداری کنیم؟

    1) چون بوی نامطبوعی دارد

    2) چون بخارهای سمی از آن متصاعد می شود

    3) چون ممکن است واکنش صورت گیرد

    4) چون با بوییدن نمی توان شناسایی کرد

    9- کدام اسید را نمی توان در شیشه نگهداری کرد؟

    1) اسید نیتریک                2) اسید فلوئوریدریک

    3) اسید هیدرو کلریک        4) اسید سولفوریک

    10- مزه کدامیک از مواد زیر تند و تیز و تلخ یا گس است؟

    1) مواد اسیدی                  2) مواد خنثی

    3) مواد قلیایی                   4) هیچکدام

    11- در اسیدها .......... عامل اسیدی است.

    1) اکسیژن          2) هیدروژن        3) هیدروکسید      4) اکسید

    12- در کدامیک از موارد زیر اتم آهن به کار نرفته است؟

    1) چدن                          2) فولاد

    3) قرص های کم خونی      4) بسته های پوشش قرض

    13- مواد خنثی رنگ کاغذ ph را .......... می کنند.

    1) سبز   2) آبی    3) سفید4) قرمز

    14- کدامیک از اسیدهای زیر صنعتی است؟

    1) جوهر شوره                2) جوهر گوگرد

    3) اسید سیتریک               4) موارد یک و دو

    15- در کارخانه کاغذ سازی به چه دلیل از اسید استفاده می شود؟

    1) جداکردن ناخالصی های خمیر کاغذ           2) استحکام کاغذ

    3) ضد عفونی کننده           4) نفوذ ناپذیری در برابر آب

    16- راه شناسایی اسیدها کدام است؟

    1) چشیدن           2) لمس کردن       3) بوییدن            4) کاغذ

    17- رنگ لیتموس در عصاره ی کیوی کدام است؟

    1) بنفش              2) آبی                3) سرخ             4) زرد

    18- نام علمی جوهر نمک چیست؟

    1) اسید سیتریک               2) اسید نیتریک

    3) اسید سولفوریک           4) اسید هیدروکلریک

    19- به ترتیب سرکه و اسید فسفریک چه نوع اسیدهای می باشند؟

    1) آلی و خوراکی              2) صنعتی و خوراکی

    3) معدنی و معدنی             4) خوراکی و معدنی

    20- کدمیک به ترتیب فلز شکنندهنافلز مایع است؟

    1) جیوه و ید                    2) کروم و برم

    3) کروم و ید                   4) جیوه و کرم

    21- در غلظت های یکسان ph کدامیک از سایر گزینه ها کمتر است؟

    1) لیموترش                     2) جوهر نمک

    3) سرکه سیب                  4) سرکه انگور

    22- پی اچ اسیدها .......... از هفت و پی اچ بازها .......... از هفت است. آب پرتقال خاصیت .......... دارد.

    1) کمتر– بیشتر – بازی     2) کمتر – بیشتر – اسیدی

    3) بیشتر – کمتر بازی       4) بیشتر – کمتر – اسیدی

    23- کدامیک از اسیدهای زیر صنعتی است؟

    1) اسید کلریدریک            2) اسید لاکتیک

    3) اسید تاتاریک               4) اسید مالئیک

    24- اسید های خوراکی چه مزه ای دارند؟

    1) شیرین            2) ترش3) تلخ    4) شور

    25- اسیدها به کدام موارد واکنش نشان می دهد؟

    1) شیشه 2) فلز    3) پلاستیک        4) هیچکدام

    26- با گرفتن عصارهی گیاه .......... می توان شناسا گری برای شناسایی اسیدها و بازها تهیه کرد.

    1) ریواس           2) کاهو3) کرفس            4) کلم بنفش

    27- کدامیک از خواص فلزات نیستند؟

    1) درحالت بخار تک اتمی هستند

    2) چگالی بیشتر نسبت به نافلزات

    3) نقطه جوش بسیار پائین

    4) رسانای برق و گرما

    28- کدامیک اسید قوی تری دارد؟

    1) لیمو ترش        2) نارنگی           3) انگور                        4) سیب

    29- اسیدها در برابر .......... واکنش نشان می دهد

    1) فلزات             2) بازها 3) مواد قلیایی       4) همه موارد

    30- مواد تشکیل دهنده جوهر نمک چیست؟

    1) آب و نمک                  2) هیدروژن و اکسیژن

    3) هیدروژن و کلر            4) اکسیژن و کلر

    31- کدام اسید صنعتی است؟

    1) اسید سرکه                  2) اسید لیمو

    3) اسید لاکتیک                4) اسید باتری

    32- کارخانه کاغذ سازی برای ساختن یک تن کاغذ از چوب تقریبا چند کیلووات برق مصرف می کند؟

    1) 840   2) 1400         3) 14000          4) 9000

    33- کدامیک اسید قوی تری است؟

    1) آب باران                     2) آب پرتقال

    3) آب گوجه فرنگی           4) سرکه

    34- کدام فلز در طبیعت بصورت خالص یافت می شود؟

    1) آهن   2) آلومینیوم         3) سرب             4) طلا

    35- در بین فلزات زیر کدام فلز با سرعت بیشتری اکسیده می شود؟

    1) مس   2) آهن   3) سدیم              4) نقره

    36- چرا آلومینیوم در هوا دچار خوردگی نمی شود؟

    1) چون قابلیت اکسید شدن را ندارد

    2) چون سطح آن اکسید شده و مقاومت آن افزایش می یابد

    3) چون از فلزات غیر فعال است

    4) به علت جلای آن

    37- اسیدهای خوراکی بیشتر به چه مزه ای یافت می شوند؟

    1) شور2) ترش3) تند     4) ترش و شور

    38- کدام جمله زیر می تواند از ویژگی گوگرد باشد؟

    1) رسانای خوب برق        2) چکش خوار نیست

    3) جلای فلزی دارد           4) رسانای گرماست

    39- در مولکول اسید ها کدام اتم حتما وجود دارد؟

    1) هیدروژن        2) اکسیژن          3) نیتروژن         4) کربن

    40- اسیدها بر روی فلزات چه تاثیری می گذارند؟

    1) باعث تغییر فیزیکی آن می شوند

    2) فقط رنگ را تغییر می دهند

    3) باعث خوردگی فلزات می شوند

    4) هیچ تاثیری ندارد

    41- در کدام سوره قرآن قدرت و استحکام آهن و فایده آن برای انسان بیان شده است؟

    1) فتح    2) قاف   3) نحل   4) حدید

    42- جرم حجمی کدامیک کمتر است؟

    1) چوب پنبه        2) آهن   3) پلاستیک        4) سنگ

    43- کدامیک از میوه های زیر اسیدی تر است؟

    1) انگور            2) سیب3) خیار4) انار

    44- در حجم های یکسان از مواد آب و روغن و آهن ترتیب صحیح جرم آنها در کدام گزینه آمده است؟

    1) روغن> آب > آهن         2) آب > آهن> روغن

    3) آهن> آب > روغن         4) آب > روغن> آهن

    45- از کدام فلز برای تهیه ورقه های نازک پوششدار استفاده می شود؟

    1) آهن               2) مس               3) آلومینیوم         4) روی

    46- کدامیک از گزینه های زیر هم جوشه هستند؟

    1) النگوی طلا                 2) سکه ی معمولی

    3) مدال برنز                   4) هر سه گزینه

    47- چرا ورود فاضلاب کارخانه ها به محیط زیست باعث آسیب رساندن به آن می شود؟

    1) چون باعث مرگ و میر جانوران می شود

    2) زیرا آب و هوای محیط زندگی را آلوده می کند

    3) زیرا ممکن است خاک مزارع را اسیدی کند

    4) همه موارد درست است

    48- در کدامیک از حالت های زیر تغییر شیمیایی آشکاری رخ می دهد؟

    1) سنگ مرمر + آب                     2) سنگ مرمر + سرکه

    3) سنگ مرمر + جوهر نمک          4) هر سه گزینه

    49- کدامیک از گزینه های زیر خاصیت اسیدی دارد؟

    1) شامپوی فرش               2) جوش شیرین

    3) نوشابه های گازدار        4) آمونیاک

    50- یک کارخانه کاغذ سازی هم از ماده ی اولیه و هم از بازیافت کاغذهای باطله برای تهیه کاغذ استفاده می کند و برای تولید هر چهار تن کاغذ سه تن از بازیافت و یک تن از ماده اولیه تهیه می کند. این کارخانه برای تهیه هشت تن کاغد چند کیلو وات ساعت برق مصرف می کند؟ (فرض کنید که برای هر تن کاغذ از ماده ی اولیه 1400 کیلو وات ساعت برق و برای تهیه هر تن کاغذ بازیافتی 140 کیلووات ساعت برق مصرف می شود؟)

    1) 5040                        2) 2800

    3) 7840                        4) 1400

    منبع مطلب : fariborzy.blogfa.com

    مدیر محترم سایت fariborzy.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    کوین 20 روز قبل
    0

    من به جواب سوالم نرسیدم

    ناراضي 20 روز قبل
    0

    جواب كو ها

    Army 29 روز قبل
    -1

    منم به جوابم نرسیدم

    اس پا طلا 1 سال قبل
    0

    من اصلا به جواب سوالم نرسیدم

    مهدی 1 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    0
    ناشناس 4 روز قبل

    اصلا خوب نیست

    برای ارسال نظر کلیک کنید