توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    اندام حس چشایی و اندام حس بویایی چه نام دارد

    1 بازدید

    اندام حس چشایی و اندام حس بویایی چه نام دارد را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    اندام های حسی

    اندام های حسی

    چکیده

    ما همواره در حال دریافت اطلاعات گوناگونی از محیط اطراف خود هستیم. اندام های حسی به منزله ی ابزارهای دریافتی از محیط به شمار می روند. این اندام ها که با مراکز عصبی در ارتباط هستند، آن چه را که از محیط گرفته اند، به صورت پیام عصبی در می آورند و به مراکز عصبی مربوط ارسال می کنند. پنج حس مهم در انسان وجود دارد که عبارتند از، حس بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و لامسه. هرکدام از این حواس عملکرد خاصی دارند و هم چنین دارای اختلالات مخصوصی نیز هستند که در صورت بروز، عملکرد دستگاه حسی را مختل می کند.

    اهداف

    دانش آموز بتواند اندام های حسی را نام ببرد و درباره فواید آن ها بداند.
    درباره اختلالات و عیوب دستگاه های حسی اطلاعات جمع آوری کند.

    شرح درس

    حس بینایی
    می توان بینایی را مهم ترین حس انسان نام برد. زیرا حدود 80 درصد اطلاعاتی که از اطراف خود به دست می آوریم از طریق بینایی است. چشم ساختمانی پیچیده دارد و از اندام های بسیار زیادی تشکیل شده است. نوری که به چشم می رسد از طریق قرنیه، زلالیه، مردمک، عدسی و زجاجیه می گذرد و به پرده ی شبکیه می تابد. لایه های داخلی شبکیه سلول هایی حساس به نور هستند، برخی از این سلول ها مخروطی و برخی نیز استوانه ای شکل هستند. سلول های استوانه ای نسبت به نور کم حساس هستند و همه چیز را سیاه یا سفید می بینند. در عوض سلول های مخروطی مسئول دریافت رنگ ها هستند و به نور زیاد نیاز دارند.

    برخی از بیماری های چشم
    نزدیک بینی
    شخص نزدیک بین قادر است اشیای نزدیک را به خوبی ببیند، ولی اشیای دور را به وضوح نمی بیند. در این حالت تصویر در جلوی شبکیه تشکیل می شود، افرادی که دچار نزدیک بینی هستند از عینک های مخصوص با عدسی مقعر استفاده می کنند.

    دوربینی
    شخص دوربین اشیای دور را بهتر از اشیای  نزدیک می بینید ولی اشیای نزدیک را به خوبی نمی تواند ببیند، زیرا در این افراد تصویر در پشت شبکیه چشم تشکیل می شود. این افراد معمولا با استفاده از عینک های دارای عدسی محدب تا حدودی می توانند اشیای نزدیک را هم به خوبی ببیند.
    بیماری های دیگری مانند شب کوری، کوررنگی، گل مژه، آب سیاه نیز وجود دارند که هرکدام بخش خاصی از چشم را تخریب می کنند و باعث اشکال در بینایی فرد می شوند.

    حس شنوایی
    گوش نیز مانند چشم یکی از اندام های حسی و ارتباطی به شمار می رود.

    ساختمان داخلی گوش دارای سه قسمت جدا از هم است:
    گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی
    هرچیزی که صدا ایجاد کند، باعث لرزش هوا می شود. این لرزش که در همه جا پخش می شود به گوش نیز می رسد و با پرده گوش برخورد می کند. این پرده در انتهای مجرای گوش قرار گرفته است. لرزش پرده ی گوش به قسمت حلزون مانندی که داخل سر قرار دارد(گوش داخلی)، می رسد. در این قسمت رشته های عصبی وجود دارند که پیام شنوایی را به مغز می رسانند. خوب است بدانید گوش داخلی در حفظ تعادل انسان نیز نقش دارد.

    بیماری های گوش
    برخی از افراد صداها را به خوبی نمی شنوند که اصطلاحا گفته می شود که گوش آن ها سنگین است. سنگینی گوش ممکن است ناشی از جمع شدن مواد ترشحی روی پرده ی آن باشد که با شستشوی گوش رفع می شود. ممکن است در اثر ایجاد صدای بلند در نزدیکی گوش، پرده ی گوش آسیب ببیند و شخص به خوبی نشنود. به هنگام عفونت لوزه ها، گلو و بینی، میکروب ها می توانند به گوش میانی راه پیدا کنند و باعث عفونت شوند. بنابراین بهتر است که برای مداوای بیماری ها به سرعت اقدام کرد.

    حس بویایی
    گیرنده های بویایی در قسمت بالای حفره های بینی قرار دارند. مولکول های موجود در هوا، از را ه هوا وارد بینی می شوند و گیرنده های بویای واقع در بینی را تحریک می کنند.

    حس چشایی
    زبان اندامی است که مسئول حس چشایی است. در روی زبان سلول های ویژه ای وجود دارند. این سلول ها در اجزایی به نام جوانه های چشایی قرار گرفته اند. جوانه های چشایی در فرورفتگی های سطح زبان جای دارند. این سلول ها بیشتر در نوک، اطراف و عقب زبان قرار گرفته اند. برای حس کردن مزه ی یک خوراکی لازم است تا مولکول های آن درون آب دهان حل شوند. زبان انسان در برابر چهار مزه اصلی یعنی شوری، شیرینی، تلخی و ترشی حساس است.

    آزمایش کنید
    مقداری آب قند، آب لیمو، آب نمک و سه ظرف و چند قطره چکان تهیه کنید. تصویر زبان را روی یک کاغذ بکشید. چشم دوست خود را ببندید و با قطر چکان مزه های مختلف را در نقاط مختلف زبان او بچکانید. مزه ای را که حس می کند را روی شکل زبان علامت بزنید.

    آیا از نظر احساس مزه ها، بین نقاط مختلف زبان تفاوتی وجود دارد؟
    آیا می دانید زبان مزه ها را چگونه احساس می کند؟

    حس لامسه
    پوست اندامی است که توسط آن از سردی و گرمی اشیا و زبری و نرمی آن با خبر می شویم. گیرنده هایی که فشار را حس می کنند در عمق بیشتری در پوست قرار گرفته اند . مثلا اگر نوک یک مداد را روی پوست خود بکشید، تنها گیرنده های لمس را تحریک کرده اید. اما اگر آن را روی پوست خود فشار دهید، گیرنده های فشار را تحریک کرده اید.   

    منبع مطلب : article.tebyan.net

    مدیر محترم سایت article.tebyan.net لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    کلاس پنجم ما

    سوالات فصل هفتم علوم تجربی : بینی، زبان و پوست ( فصل هفتم )

      با یاد و نام خدا

      سوالات فصل هفتم علوم تجربی : بینی، زبان و پوست

    =============

    1- زبان اندام چه حسی است ؟ حس چشایی

    2- چگونه مزه ای را حس می کنیم ؟ هرگاه تکه هایی ( ذره هایی ) از جسم در آب دهان ما حل شود ما مزه ی آن را حس می کنیم.

    3- بر جستگی های روی زبان چه نام دارد ؟ پرز های چشایی .

    4- نام دیگر آب دهان چیست ؟ بزاق دهان

    5-چگونه مزه ی غذا را تشخیص می دهیم ؟ بعد از اینکه غذا در آب دهان ما حل می شد ، توسط پرزهای چشایی و عصب چشایی به مغز پیام فرستاده می شود و ما مزه ی غذا را تشخیص می دهیم .

    6- مزه های اصلی کدامند ؟ شوری - ترش - تلخ - شیرین

    7- آیا همه ی قسمت های زیان یک مزه را حس می کنند ؟ خیر هر بخشی از زبان یک مزه را حس می کنند .

    8- آیا همه ی زبان طعم چیزها را احساس می کند ؟ خیر وسط زبان هیچ طعمی را حس نمی کند

    9- قسمت های کناره ی زبان چه طعمی را حس می کند ؟ شوری و ترشی

    10- نوک زبان چه طعمی را حس می کند ؟ شیرینی

    11- ته زبان چه طعمی را حس می کند ؟ تلخی

    12- چرا وقتی سرما می خوریم طعم غذا را به خوبی حس نمی کنیم ؟ زیرا در زمان سرما خوردگی سطح داخلی زبان و روی زبان خشک می شود و ذرات غذا روی زبان حل نمی شود و ما طعم آن را حس نمی کنیم

    ---------------  

    1- اندام حس بویایی چه نام دارد ؟ بینی

    2- چگونه بوی چیزی را حس می کنیم ؟ ذراتی از جسم به همراه هوا وارد بینی ما می شود و در بخش نمناک بالای بینی حل می شود . توسطاعصابهای به مغز پیام می فرستاده می شود و ما بوی چیزی را حس می کنیم .

    3- چرا وقتی که سرما می خوریمبوی مواد را حس نمی کنیم؟ هنگامی که سرما می خوریم بخش داخلی بینی خشک می شودو ذرات اجسام در آن حل نمی شود و ما بوی اجسام را حس نمی کنیم.

    ------------------

    1- اندام حس لامسه چیست؟ پوست

    2- کار غده ی چربی چیست ؟ ترشح چربی از غده ی های چربی سبب می شود که پوست ما نرم بماند و خشک نشود .

    3- کار غده های عرق چیست ؟ بخشی از موادزاید بدن ازطریق عرق کردن از بدن خارج می شود - تبخیر عرق پوست بدن را خنک نگه می دارد .

    4- پوست چه چیزهایی را حس می کند؟ پوست گرمی و سردی و نرمی و زبری وفشار و درد را حس می کند .

    5- چگونه چیزی را حس می کنیم ؟ وقتی چیزی روی پوست ما حرکت می کند یا با پوست ما تماس می گیرد و گیرنده ها به مغز پیام می فرستد .

    6- احساس درد چه فایده ای دارد؟ احساس درد سبب می شود که بدن ما نسبت به عامل ایجاد کننده ی درد واکنش نشان می دهد.

    7- وسیله ای را نام ببرید که با حالتی شبیه به عرق کردن خنک می شود؟ کوزه - مشک آب.

    8- چرا باید پوست را تمیز نگه داریم؟ تمیز نگه داشتن پوست سبب می شود که بخشی از مواد زاید بدن به همراه عرق دفع شود. تبخیر عرق سبب می شود بدن خنک گردد. ترشح جربی پوست را نرم نگه دارد.

    9- فایده ی پوست چیست؟ اولین سپر دفاعی بدن است و از ورود میکروب به بدن جلوگیری می کند.

    10- چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟ مواظب باشیم زخم نشود تا میکروبها وارد بدن نشوند. سطح پوست را تمیز نگه داریم تا عرق و چربی از بدن دفع شود. شستن مرتب پوست سبب می شود که چربی، عرق و سلولهای مرده ی پوست بیرونی روی پوست نمانده و بوی بد ایجاد نکنند. مواظب باشیم پوست دچار سوختگی توسط آب جوش یا اجسام داغ و یا نور شدید آفتاب نشود.

    11- پوست چند بخش دارد؟ دو بخش، پوست درونی، پوست بیرونی نیز که دو بخش دارد، بخش درونی و بخش بیرونی که از سلولهای مرده تشکیل شده است.

    12- پوست چه بخشهایی از بدن حساس تر هستند؟ چرا؟ نوک انگشتان و لبها حساس تر هستند زیرا در نوک انگشتان و لبها گیرنده های حسی بیشتری وجود دارد.

    13- نابینایان با کمک چه حسی خواندن الفبای بریل را یاد می گیرند؟ حس لامسه.

    14- چرا نابینایان برای خواندن حروف الفبای برجسته ی بریل از نوک انگشتان استفاده می کنند؟ چون پوست نوک انگشتان گیرنده های حسی بیشتری دارد و حساس تر است.

    توجه : تنها به این سوالات اکتفا نکنید و حتما کتاب درسی خود را نیز به دقت بخوانید.

    منبع مطلب : kelase5-96.blogsky.com

    مدیر محترم سایت kelase5-96.blogsky.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    علوم ابتدایی

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ستایش 1 ماه قبل
    0

    ....... اندام حس چشایی و. ........اندام حس بو یایی است.

    کسی بلده لطفا بگید

    ستایش 1 ماه قبل
    0

    وقتی ما غذایی را میخوریم ذرات غذا با بزاق (آب دهن) مخلوط میشود در همین زمان عصب چشایی به مغز پیام میفرستد و ما مزه هایی مثل شیرینی و تلخی را تشخیص می دهیم

    وظیف مردمک چیست?بازیادوتنگ شدن نور،مردمک تنگ وگشاد میشود. به این ترتیب ،مردمک میزان نوری را که به چشم وارد میکند ، تنظیم می کنو

    در

    0
    ستایش 1 ماه قبل

    عالیههههههه

    0
    ستایش 1 ماه قبل

    عالیههههههه

    زبان و بینی 11 ماه قبل
    1

    عالیهههه👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻❤🥳🥳🥳🥳🥳

    زبان و بینی 11 ماه قبل
    -2

    اندام حس چشایی زبان و اندام حس بویایی بینی نام دارد

    جواب درست👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍👍👍👍

    ناشناس 11 ماه قبل
    -1

    اندام حس چشایی..........و اندام حس بویایی.......نام دارد؟

    0
    ناشناس 11 ماه قبل

    علوم پایه پنجم

    لطفاً کسی جواب بده🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻😓

    حدیث رضایی 12 ماه قبل
    1

    پوست و بینی

    1
    ناشناس 11 ماه قبل

    اندام حس چشایی زبان و اندام حس بویایی بینی نام دارد

    جواب درست👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍👍👍👍

    حدیث رضایی 12 ماه قبل
    0

    پوست و بینی

    0
    ناشناس 11 ماه قبل

    اشتباهه

    شکیبا غلامی 1 سال قبل
    0

    بچه ها بینی هستش

    محیا 1 سال قبل
    0

    جواب چیزی رو که می خواستم رو نداشت

    0
    ناشناس 11 ماه قبل

    اندام حس چشایی زبان و اندام حس بویایی بینی نام دارد

    جواب درست👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍👍👍👍

    امیرعلی 1 سال قبل
    -1

    جواب بیا پایین

    اندام حس چشایی : دنبال چی میگردی ؟ برو یکمی درس بخون

    اندام حس بویایی: اِ باز اومدی که برو درس بخون

    0
    ناشناس 11 ماه قبل

    اندام حس چشایی زبان و اندام حس بویایی بینی نام دارد

    جواب درست👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍👍👍👍

    زر نزنید 1 سال قبل
    0

    نازنطنطمزمزوزوزمزمزن

    ناشناس 2 سال قبل
    1

    زبان و بینی

    0
    ناشناس 11 ماه قبل

    ببخشید درست گفتی😁😁

    1
    ناشناس 11 ماه قبل

    اشتباهه

    اندام حس چشایی زبان و اندام حس بویایی بینی نام دارد

    جواب درست👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍👍👍👍

    0
    حدیث رضایی 12 ماه قبل

    اشتباه گفتی

    خخخخخخیلی بدههههههه 2 سال قبل
    0

    خیلی بدهههههههههه

    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    0
    ناشناس 11 ماه قبل

    اندام حس چشایی زبان و اندام حس بویایی بینی نام دارد

    جواب درست👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍👍👍👍

    برای ارسال نظر کلیک کنید