بخار آب در هوا چه نوع محلولی است؟
بخار آب در هوا چه نوع محلولی است؟ را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
بخار آب
بخار آب نام آب در فاز گازی آن در آبکرهٔ زمین است. هوای بدون بخار آب را هوای خشک میگویند. این نوع هوا در هواکره وجود ندارد، حتی در جو روی بیابانها و عرضهای بالا. هوای خشک به علاوه رطوبت را هوای مرطوب میگویند. تبخیر که عامل مرطوب ساختن هوای خشک است، از سطح اقیانوسها و آبهای سطحی و تعرق، منبع رطوبت هوا و ایجاد ابرها و بارندگی است. حداکثر بخار آب موجود در جو ۴–۳ درصد است.
بخار آب موجود در جوّ در متعادل نگاهداشتن درجه حرارت جوّ کره زمین نقش عمدهای دارد. زیرا بخار آب امواج تشعشعی با طول موج بلند را جذب میکند. پس اگر در جو مقدار بخار آب کم باشد، اختلاف درجه حرارت بسیار زیاد میشود. پس بحث در مورد متغیرهای هوای مرطوب از جمله رطوبت نسبی حائز اهمیت است.
رطوبت[ویرایش]
برای تبدیل یک گرم آب به بخار آب در حدود ۵۴۰ کالری حرارت لازم است به عبارت دیگر برای تبخیر ۱ کیلوگرم آب (1000 cc)معادل ۵۴۰۰۰۰کالری انرژی لازم است که معادل ۲۲۵۶ کیلو ژول میباشد. این مقدار گرما از محیط اطراف جذب میشود. بدین جهت عمل تبخیر گرماگیر یا سرمازا است. در صورتی که در عمل میعان حرارت آزاد شده موجب ازدیاد گرمای محیط میشود. هر چه هوا گرمتر باشد، بخار آب بیشتری میتواند در هوا ذخیره شود، ولی به هر حال ذخیره بخار آب در هوا محدود است. موقعی فرا میرسد که اگر بخار آب وارد هوا شود، به صورت ذرات ریز آب ظاهر میشود. در این حالت گفته میشود که هوا از بخار آب اشباع شده است.
متغیرهای هوای مرطوب[ویرایش]
رطوبت مطلق[ویرایش]
مقدار بخار آب موجود در واحد حجم از هوا را رطوبت مطلق میگویند. واحد آن گرم بر متر مکعب یا میلیگرم در لیتر است. اگر فشار هوا p و فشار بخار آب e باشد، فشار هوای خشک (p - e) خواهد شد: (طبق قانون دالتون) برای اندازهگیری فشار بخار آب در ظرفی به حجم یک متر مکعب که هوای درون آن با محیط بیرون هیچگونه ارتباطی نداشته باشد، انتخاب میکنیم. هوای درون آن را با بارومتر اندازه میگیریم.
سپس مقداری اسید سولفوریک درون ظرف ریخته، دوباره فشار را اندازه میگیریم. تفاضل بین دو فشار اندازهگیری شده، فشار بخار آب است. پس خواهیم داشت:
m = av
a= m/v
d = m/m
که در آنm جرم بخار آب، m جرم هوای خشک، d چگالی بخار آب نسبت به چگالی هوای خشک و a وزن مخصوص هوا در شرایط متعارفی است.
(pv = p0v0 (1+ αt) → v0 = pv/p0 (1+ αt
(m= adv0 = ad pv/p0 (1+αt
این نکته حائز اهمیت است که درحالت کلی هوای خشک را گاز کامل در نظر میگیریم و از قانون عمومی گازهای کامل pv = RT استفاده میکنیم. وزن یک متر مکعب هوا ۱۲۹۳ گرم و چگالی بخار آب نسبت به هوا ۶۲٫۰ است. با در دست داشتن e فشار بخار آب و دمای محیط میتوان m را پیدا کرد.
رطوبت اشباع[ویرایش]
اگر مقدار حداکثر بخار آب در دمای ثابتی وارد هوا شود، گویند هوا در این درجه حرارت از بخار آب اشباع شده و دارای رطوبت اشباع میباشد: فشار یا کشش بخار آب را در این حالت فشار بخار اشباع شده در درجه حرارت مزبور مینامند.
رطوبت نسبی[ویرایش]
بنا به تعریف، رطوبت بت نسبی، نسبت رطوبت مطلق در دمای t به رطوبت اشباع در همان دما مینامند. به عبارت دیگر نسبت بخار آب موجود در حجم معینی از هوا در دمای t به وزن بیشینه بخار آبی که میتواند در همین حجم در دمای t داشته باشد را رطوبت نسبی میگویند.
فشار بخار آب[ویرایش]
جو مخلوطی است از گازهایی است که هر یک دارای فشار جزئی میباشند. فشار هوا در هر نقطه برابر مجموع فشارهای جزئی وارده از طرف هر گاز به انضمام بخار آب است. مقدار بخار آب موجود در هوا با مکان و زمان تغییر میکند. هرگاه فشار بالای سطح آب (یا زمین) در زمان معین و در دمای معین به صورت اشباع در آید، فشار جزئی بخار آب در آن زمان و دما را فشار اشباع گویند.
چنانچه هوا گرمتر شود موجب تبخیر مولکولهای بیشتری میشود تا آنکه فضای بالایی سطح آب (زمین) به حالت اشباع در میآید؛ بنابراین فشار بخار جزئی آب به دما بستگی دارد و با افزایش دما، فشار بخار اشباع نیز افزایش مییابد. هر چه دما کمتر باشد، مقدار بخار آب لازم برای رسیدن به مرحله اشباع کمتر است.
نقطه شبنم[ویرایش]
اگر دمای هوا به درجهای برسد که در آن هوای مفروض صد در صد از بخار آب اشباع گردد (فشار ثابت)، چنین درجهای به نقطه شبنم موسوم است. برای اندازهگیری ابتدایی نقطه شبنم در یک ظرف که جداره خارجی آن کاملاً صیقلی باشد، اختیار کرده و مخلوط آب و یخ در آن قرار میدهیم. هرگاه روی جدار خارجی ظرف با هوای مورد نظر در تماس است. به تدریج ذرات بخار آب به صورت مایع (شبنم) پیدا شده، در دمای آب را بوسیله دماسنج تعیین میکنیم این دما درجه اشباع یا نقطه شبنم است.
تغییرات رطوبت نسبی[ویرایش]
تغییرات شبانهروزی رطوبت نسبی برعکس تغییرات شبانهروزی درجه حرارت است. بیشینه آن کمی قبل از طلوع آفتاب و کمینه آن در حدود ساعت ۲ بعد از ظهر است. تغییرات سالانه رطوبت نسبی منظم نیست و نسبت به موقعیت منطقه تغییر میکند. رطوبت نسبی نسبت به ارتفاع نیز کاملاً نامنظم است و نمیتوان قاعده خاصی برای آن بیان کرد. به گونه ای که ممکن است در اطراف یک ابر رطوبت نسبی صد در صد باشد و در فاصله کمی از آن خیلی کمتر از این مقدار باشد.
تبخیر: تبدیل آب از مایع به بخار[ویرایش]
تبخیر پدیدهای است که آب از مایع به بخار تبدیل میشود. تبخیر اولین راه بازگشت آب مایع به چرخه آب به شکل بخار آب در اتمسفر است. مطالعات نشان داده است که تبخیر از اقیانوسها، دریاها، دریاچهها و رودخانهها نزدیک به ۹۰ درصد رطوبت اتمسفر زمین را تشکیل میدهند و ۱۰ درصد باقیمانده از تعرق گیاهان است. برای انجام تبخیر به (انرژی) به صورت گرما نیاز است. برای شکسته شدن پیوندهای بین مولکولی در آب نیاز به صرف (انرژی) است، بنابراین دلیل تبخیر آسان آب در دمای ۱۰۰ درجه سلسیوس و تبخیر بسیار کم در دمای انجماد پایین بودن انرژی گرمایی است. وقتی که رطوبت نسبی هوا ۱۰۰ درصد است که به آن وضعیت اشباع میگویند، تبخیر دیگر متوقف میشود. فرایند تبخیر گرما را از محیط اطراف کسب میکند و به همین دلیل است که هنگام تبخیر از روی پوست، خنکی احساس میشود.
منابع[ویرایش]
http://demashnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=رطوبت+نسبی&SSOReturnPage=Check&Rand=0[پیوند مرده]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
سراي چهارمي ها
به آن چه دراطراف ماست ودارای جرم وحجم است ماده گفته می شود.موادبه سه حالت(جامد٬مایع وگاز)درطبیعت دبده می شود.که دارای (رنگ٬بو٬مزه وشکل ظاهری و.....هستند.)
هرگاه دو یا چندماده رادرهم آمیخته به طوری که هریک ازموادخواص خودراحفظ کنندمی گوییم یک مخلوط ساخته ایم.
بیشترمواداطراف مابه صورت مخلوط هستندکه عبارتند:
طلای زینتی٬آب آشامیدنی٬خاک٬چسب ها٬کاشی٬غبارخاک درهوا٬سرکه٬سکه٬خون٬
نوشابه٬انواع غذاها٬کاغذو..............
مخلوط:
۱)مخلوط های معلق(ناهمگن)
۲)مخلوط های یک نواخت (محلول-همگن)
مخلوط ناهمگن:به مخلوطی گفته می شودکه اجزای تشکیل دهنده آن به طور یکنواخت درهمه جاپخش نشده اندکه دوویژگی دارد.
۱)اجزای تشکیل دهنده آن مخلوط قابل تشخیص اند.
۲)اجزای تشکیل دهنده آن به طور یکنواخت دریکدیگرپخش نشده اند.
بیشترین نوع مخلوط ها ٬مخلوط معلق است که دراین مواقع:
-یکی رونشین می شود:مایع درمایع:روغن به روی آب
-یکی ته نشین می شود:جامددرمایع:شن درآب
-درمخلوط های جامددرمایع مسیرعبورنوردرآن هامشخص است.
انواع مخلوط های ناهمگن
-جامددرجامد:مخلوط شکروبراده آهن٬خاک اره ونمک
-جامددرمایع:مخلوط شن وآب٬نشاسته وآب
-گاز:ذرات(دوده٬گردوغبار)درهوا
مخلوط های یکنواخت(همگن-محلول)
به مخلوطی می گویندکه اجزای تشکیل دهنده آن به طوریکنواخت درهمه جاپخش شده اند.
-اجزای مخلوط قابل تشخیص نیستند
-پخش یکنواخت اجزای مخلوط دریکدیگر
هرمحلولی ازدوبخش تشکیل شده است
-حل شونده:جزئی ازمحلول که درحلال به طوریکنواخت پخش می شود.
-حلال:جزئی ازمحلول که حل شونده رادرخودحل می کند.
محلول های یکنواخت:
-ازصافی عبورمی کنند.
-بیشترشان زلال وشفافند.
-مسیرعبورنوردرآن هامشخص نیست.
انواع مخلوط های همگن
-جامددرجامد:این محلول هابه آلیاژمعروفند:طلای زینتی ٬فولاد٬سکه٬برنز
-جامددرمایع:(شکرونمک)درآب٬قیردرنفت
-جامددرگاز:نفتالین درهوا
-مایع درگاز:(بخارآب٬عطر)درهوا
-مایع درمایع:الکل درآب٬سرکه درآب
-گازدرمایع:نوشابه٬اکسیژن درآب٬گازهای سوختنی درنفت
گازدرگاز:هوا٬گازهای سوختنی خانگی٬گازهای کپسول غواصی
معروفترین حلال ها:پراستفاده ترین آب٬معروفترین الکل٬تینر٬استن٬بنزین.
روش های جداسازی اجزای مخلوط:
۱-سرریزکردن
۲-صاف کردن
۳-تبلور
۴-تقطیر
حالا گل پسرپاسخ بده
-هوادرآب........
۱)محلول است ۲)مخلوطی معلق است
۳)مخلوط غیریکنواخت است ۴)هیچ کدام
-قیردرنفت نوعی........است.
۱)مخلوط جامددرمایع ۲)محلول جامددرمایع
۳)محلول مایع درمایع ۴)مخلوط مایع درمایع
-کدام یک مخلوط یکنواخت است؟
۱)نشاسته درآب ۲)روغن درآب برنج
۳)لاک دراستن ۴)ذرات خاک درآب رودخانه
-هوامخلوطی ازحالات مواد......است
۱)جامدومایع ۲)جامد٬مایع وگاز
۳)مایع وگاز ۴)جامدوگاز
-کدام محلول به شمارنمی آید؟
۱)هوا ۲)فولاد
۳)شربت خاکشیر ۴)سرکه در آب
دراثرگرم کردن کدام محلول زیر٬غلظت آن کاهش می یابد؟
۱)قنددرآب ۲)نمک درآب
۳)الکل درآب ۴)نشاسته درآب
-آب حلال کدام گزینه نیست؟
۱)اکسیژن ۲)الکل
۳)نمک ۴)نفت
-وقتی آب رابا۵لیترالکل حل می کنیم٬کدام یک حلال است؟
۱)آب چون معروف تراست.
۲)الکل چون معروف تراست.
۳)الکل چون سبکتراست.
۴)آب چون سبکتراست.
-روش جداسازی کدام مخلوط بابقیه متفاوت است؟
۱)آب وشکر ۲)آب وشن
۳)آب ونمک ۴)خاک اره درسرکه
پیروزباشید.
منبع مطلب : www.molawizadeh.blogfa.com
مدیر محترم سایت www.molawizadeh.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
مخلوط ها
شیر، سالاد و غذاهای مختلف به حالت مخلوط هستند. اصولا زنده ماندن آدمی بستگی به وجود مخلوط
دارد. دریک مخلوط ، هر ماده خاصیت های خود را حفظ می کند . در محیط اطراف ما مخلوط های فراوانی
وجود دارند به طوری که می توان گفت بیش تر مواد اطراف ما به حالت مخطوط هستند جداکردن اجزای
یک مخلوط از هم ، گاهی خیلی آسان است مثلا جداکردن مواد تشکیل دهنده آجیل از یکدیگر کار بسیار
آسانی است.اما گاهی جدا کردن اجزای مخلوط مشکل تر است، مثلا اگر شکر و نمک را با هم مخلوط
کنیم گرچه خواص هریک از مواد عوض نمی شوند اما جدا کردن آن ها از هم بسیار مشکل خواهد بود.
مخلوط از دویا چند ماده ی مختلف تشکیل شده آمیخته شده که با هم آمیخته شده اند و خواص خود را
حفظ کرده اند.
بیش تر مواد در طبیعت به صورت مخلوط هستند. چون خالص ترین مواد نیز همواره مقادیر بسیار ناچیزی
از برخی مواد دیگر را به همراه دارند که به این مواد همراه، ناخالصی می گویند.
خون ، شیر، خاک ، هوا ، مه ، نفت خام ، شیشه ، زغال سنگ ، مرکب (جوهر) ، سرکه ، فولاد، چدن،
برنج ، آب رودخانه ، آب گل آلود ، موزاییک ، چوب ، نوشابه ، کاغذ ، شربت ، دود ، آب لوله کشی ، طلای
زینتی، آب هویج .و... مواردی از مخلوط ها می باشند.
خون مواد غذایی و اکسیژن را با خود به سلول حمل می کند و مواد زاید را از سلول ها دفع می نماید،
نفت خام مخلوطی لز هیدروکربن ها است ، شیشه مخلوطی از ماسه ، آهک و کربنات سدیم است ،
مه مخلوط ذرات ریز آب در هوا است ، هوا مخلوطی از گازهای اکسیژن ، نیتروژن ، کربن دی اکسید،
بخار آب . و... می باشد.
انواع مخلوط ها:
مخلوط ها دو نوع هستند: ۱- مخلوط های معلق (نا همگن)
۲- مخلوط های یکنواخت (محلول یا همگن )
۱-مخلوط های معلق ( ناهمگن):به مخلوطی می گویندکه اجزای سازنده ی آن به طور یک نواخت در همه جا پخش نشده اند و در بیش تر موارد نیز می توان همه یا شماری از اجزای مخلوط را به آسانی تشخیص داد. پس دو ویژگی مخلوط های معلق
عبارت اند از : الف) قابل تشخیص بودن اجزا ب)پخش غیر یکنواخت هر جز
مخلوط معلق ( ناهمگن )ُ نوعی از مخلوط مواد است که در آن ماده ای بدون آن که درماده ی دیگر حل شده باشددرآن معلق است در مخلوط های مایع در مایع با گذشت زمان ُ یکی از مایعات رونشین می شود ( مانند مخلوط معلق روغن و آب ) ودرمخلوط های جامد در مایع ُ ماده ی جامدته نشین می شود.( مانند مخلوط معلق نشاسته در آب )
مخلوط های معلق( ناهمگن ) دارای انواعی هستند:
۱- مخلوط معلق جامد در مایع مانند نشاسته درآب ُ گچ در آب ُ آهک در آب ُ آب گل آلود
۲- مخلوط معلق مایع در مایع مانند روغن در آب ُ مخلوط روغن زیتون و آب ُ مخلوط نفت و آب ُ مخلوط چربی در شیر.
۳- مخلوط معلق جامد در گاز مانند دود در هوا و یا گردو غبار در هوا.
مخلوط های معلق جامد در مایع و جامد در گاز پس از مدتی ته نشین می گردند. در صورتی که مخلوط های معلق مایع در مایع رونشین می شوند.( مانند خامه که چربی شیر است .)
۴- مخلوط معلق جامد در جامد مانند مخلوط شکر و نمک ُ ماسه و شن ُ براده آهن در نمک ُ قند و شکر
۲- مخلوط های یک نواخت ( محلول یا همگن ) : نوعی دیگر از مخلوط هستند که در آن ها اجزای سازنده به طوز یکنواخت درهمه جا پخش شده اند و نمی توان اجزای محلول را به آسانی از یک دیگر تشخیص داد. به مخلوط های همگن ُ محلول هم می گویند. محلول مانند هر مخلوط دیگری حداقل از دو جز تشکیل می شود. حلال و حل شونده. حلال است که حل شونده را در خود حل می کند.
هر محلولیُ مخلوط است ولی هر مخلوطی محلول نیست.پس محلول نوع خاصی از مخلوط است که ته نشین یا رونشین نمی شود و ماده حل شده به طوریکنواخت در حلال پراکنده شده و به همراه حلال از صافی عبور می کندُ محلول ها زلال و شفاف اند و نور را به خوبی عبور می دهندو مسیر عبورنوردرآن مشخص نیست و با مشاهده کردن به مخلوط بودن آن نمی توان پی برد.
انواع محلول ها عبارت اند از:
الف) محلول جامد در جامد: محلول های جامد در جامد را آلیاژ می نامند. فولاد از مهمترین انواع آلیاژ هااست که مخلوط آهن و کربن می باشد. از محلول های جامد در جامد ُ طلای زینتی ( طلا ُ نقره ُ مس ) ُ چدن ُ برنج و ... را می توان نام برد. چدن نیز آلیاژی از آهن و کربن است. اما در صد کربن آن از فولاد بیشتر است و سیم لحیم ُ آلیاژی است که ۵۰ درصد آن قلع و ۵۰ درصد آن سرب می باشد.
ب) محلول جامد در مایع:برای محلول جامد در مایع مثال ها فراوان است . نمک در آبُ شکردرآب ُ قیردرنفت ُ ماده حلال در محلول های جامد در مایع ُ حتما آب نیست ُ مانند قیردرنفت.
ج) محلول مایع در مایع: محلول الکل و آب ( الکل طبی ُ الکل صنعتی ) ُ سرکه ( محلولی از اسید استیک در آب ) ُ گلاب ُ از انواع محلول های مایع در مایع می باشند
د) محلول گاز در مایع:نوشابه ُ یک محلول گاز در مایع است. علت گاز دار بودن و مزه تندو تیز نوشابه این است که در نوشابه ُ مقداری گاز کربن دی اکسید حل شده است.اکسیژن در آب حل می شود و جانداران آب زی از اکسیژن محلول درآب برای تنفس استفاده می کنند.
ه)محلول گاز در گاز:هوا ُ محلولی است که حلال آن نیتروژن و ماده حل شونده آن اکسبژن است.گاز شهری ُ محلولی از متان و چند گاز سوختنی دیگراست و هم چنین گازی که در کپسول های غواصان وجود دارد محلولی از گازهای هلیوم و اکسیژن است.
منبع مطلب : hamidilezateoloum.blogfa.com
مدیر محترم سایت hamidilezateoloum.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
غلظت بخار آب موجود در هوا : احساس همدردی نسبت بدبختی کسی
سمیه : فلز.......... خالی درگروه دوم جدول تناوبی قرار درد قلیایی
بخار آب در هوا یک مخلوط …..در ….است
بخار آب در هوا یک مخلوط
غلظت بخار آب در هوا چه. میگؤیند
غلظت بخار اب موجود در هوارا میگویند
غلظت بخار آب موجود در هوا را می گویند
رطوبت
احساس همدردی کسی به بدبختی کسی
غلظت بخار اب
غلظت بخار آب در هوا
رطوبت
غلظت بخار معلق در هوا
و تا
احساس همدردی نسبت بدبختی کسی
غلظت بخار اب موجود درهوا
جواب چیست؟
ب
غلظت بخار اب موجود در هوا
رطوبت
رطوبت
غلظت بخار آب در هوا
ب
غلظت بخار
رطوبت
رطوبت
غلظت بخار آب درهوای چه نام دارد
بخارآب
غلظت بخار اب موجود درهوا
غلظت بخاراب درهوا
غلظت بخارهوا
ا
فلز.......... خالی درگروه دوم جدول تناوبی قرار درد
قلیایی
غلظت بخار آب موجود در هوا چیست
رطوبت
غلظت بخار آب موجود در هوا
رطوبت
رطوبت
رطوبت
غلظت موجود در بخار هوا
غلظت بخار آب درهوا
رطوبت میشه
غلظت بخار آب موجود در هوا
غلظت بخار آب موجود در هوا
غلظت بخار آب موجود در هوا
بخار اب در هوا چه نوع محلولی است
بخار غلظت اب موجود در هوا
رطوبت
غلظت بخارآب موجود درهوا
رطوبت
غلظت موجوددربخارآب
بخار آب در هوا یک مخلوط …در …است