توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    برای تهیه آب شیرین از آب دریا چه پیشنهادی دارید

    1 بازدید

    برای تهیه آب شیرین از آب دریا چه پیشنهادی دارید را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    چگونه می‌توان از آب دریا آب شیرین به دست آورد؟

    همه ما می دانیم که آب دریا شور است. آب دریا حاوی مواد معدنی زیادی است که آن را شور می کند. شوری آب دریا در نقاط مختلف آن متفاوت است. به طور متوسط در هر هزار جزء آب دریا ۳۵ جزء نمک وجود دارد. حال این سؤال مطرح می شود که می توان نمک را از آب دریا جدا کرد و آن را قابل آشامیدن نمود؟ چندین روش برای به دست آوردن آب آشامیدنی از آب دریا وجود دارد. روش اول، تقطیر آب دریاست. در این شیوه، آب دریا جوشانده می شود و بخار حاصل از آن، سرد و به آب تبدیل می شود. با تبخیر آب، نمک به جا می ماند. آبی که با این روش به دست می آید، شیرین و قابل خوردن است.

    برای تقطیر آب دریا از انرژی هسته ای با انرژی خورشیدی استفاده می کنند. در روش دیگر، از انرژی الکتریکی برای به دست آوردن آب شیرین استفاده می شود. در این روش، جریان برق را از درون آب دریا عبور می دهند. جریان برق سبب می شود که یونهای مثبت نمک به یک سمت و یونهای منفی به سمت دیگر حرکت کنند. حدود ۳.۵ درصد آب دریا از عناصر محلول تشکیل شده است.

    این عناصر سدیم و کلرند که با هم نمک را می سازند. هنگام عبور الکتریسیته، یونهای سدیم به سوی کاتد و یونهای کلر به سوی آند حرکت می کنند. در این روش، نمک از آب جدا و آب، قابل آشامیدن می شود. در روشی دیگر، از نوعی فیلتر مخصوص برای تصفیه آب استفاده می کنند. این فیلتر آب خالص را عبور می دهد، اما جلو عبور نمک را می گیرد. منجمد کردن آب دریا روش دیگری برای به دست آوردن آب شیرین است. وقتی آب منجمد می شود، نمک از آن جدا می شود. البته از این روش برای مقاصد خاص و محدود استفاده می کنند. یکی از بهترین روشهای تهیه آب شیرین، تقطیر چند مرحله ای است. در این شیوه، آب دریا چندین بار به سرعت و هر بار در خلأ بیشتر و درجه حرارت کمتر تبخیر می شود.

    امروزه جهان با تقاضایی رو به رشد برای آب شیرین مواجه است. دانشمندان در سراسر جهان در پی یافتن روشهای جدیدی برای تهیه آب شیرین از آب دریا هستند. برای مثال در برخی از کشورهای تولید کننده روغن در خاورمیانه کارخانه های بزرگی برای به دست آوردن آب شیرین از آب دریا احداث شده است. البته هزینه بالای استخراج آب شیرین از آب دریا باعث شده است که تحقیق و آزمایش برای دست یافتن به روشهای مقرو به صرفه تر همچنان ادامه یابد.

    منبع مطلب : www.1pezeshk.com

    مدیر محترم سایت www.1pezeshk.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    روش مناسب شیرین‌سازی آب دریا در مناطق جنوبی ایران چیست؟

    روش مناسب شیرین‌سازی آب دریا در مناطق جنوبی ایران چیست؟

    کشور ما طبق دسته‌بندی اقلیمی جزو مناطق خشک حساب می‌شود و مقدار بارندگی کمی دارد. نبود مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح، موجب شده است کشور در سال‌های اخیر با پیامدهای ناشی از کمبود آب مثل خشک شدن دریاچه‌ها و صدمه به کشاورزی مواجه شود. با اقداماتی مثل کاهش تلفات انتقال و صرفه‌جویی در مصرف آب، می‌توان تا حد مناسبی مصرف را کاهش داد. اما با توجه به رشد اقتصادی و جمعیتی کشور این به تنهایی کافی نیست و نیاز به منابع جدید احساس می‌شود. یکی از اقدامات مؤثر، نمک‌زدایی یا شیرین‌سازی آب است. در فرآیند نمک‎زدایی از طریق جدا کردن نمک‎های محلول موجود در آب شور یا لب‎شور، آب قابل مصرف تولید می‎شود. اگرچه از فناوری‎های نمک‎زدایی می‎توان برای مصارف مختلف استفاده کرد، اما امروزه از آن بیشتر برای تولید آب آشامیدنی برای مصارف شهری و خانگی استفاده می‎شود. هم‎چنین از پساب شیرین‎شده با فناوری‎های نمک‎زدایی، می‎توان در کشاورزی و صنعت بهره برد.

    برای نمک‌زدایی، فناوری‌‌های مختلفی به کار می‌رود. روش‎های متداول، به دو دسته‎ی کلی فرآیندهای حرارتی و فرآیندهای غشایی تقسیم می‎شوند. از ترکیب این دو دسته، روشی جدید به نام هیبریدی، به وجود می‌آید. در این نوشتار، این نوع فرایندها به اجمال معرفی خواهند شد.

    1- فرایندهای حرارتی شیرین‌سازی آب

    در این فرآیندها با استفاده از انرژی حرارتی آب شور تبخیر و سپس بخار تولید شده، تقطیر و به آب تقریباً خالص تبدیل می‌شود. با توجه به اینکه در این روش آب مقطر تولید می‌شود در صورت نیاز طی فرایند تصفیه‌ی تکمیلی، به این آب املاحی اضافه می‌شود تا به آب قابل شرب یا آب قابل مصرف در موارد دیگر تبدیل شود. فرآیندهای حرارتی نسبت به فرآیندهای غشایی انرژی حرارتی بیشتری نیاز دارند اما برق کمتری مصرف می‌کنند. منبع این حرارت، بخار آبی است که می‎تواند مستقیماً توسط سوزاندن سوخت یا با استفاده از حرارت مازاد نیروگاه‎های برق تولید شود.

    یکی از مزایای آب شیرین‌کن‌های حرارتی این است که می‌توان با تأسیس این واحدها در کنار نیروگاه‌های برق، از حرارت تلف شده در نیروگاه‌ها برای تبخیر آب استفاده کرد که به آن واحد تولید هم‌زمان برق و آب گفته می‌شود. در این صورت با توجه به عدم نیاز به انرژی حرارتی جدید،بازده حرارتی افزایش و هزینه‎های نمک‎زدایی بسیار کاهش مییابد. در کشور ما با توجه به وجود نیروگاه‌های متعدد برق در نزدیکی سواحل جنوبی، امکان احداث واحدهای تولید هم‎زمان برق و آب وجود دارد.

    از روش‎های حرارتی نمک‎زدایی آب دریا، به فراوانی در منطقه‎ی غرب آسیا استفاده می‎شود. به طوری که در این منطقه در سال 2013، به طور متوسط روزانه 15.9 میلیون متر مکعب آب توسط این فرایندها شیرین ‌شده ‌است. در کشورهای عربی خلیج فارس، واحدهای عظیم نمک‌زدایی از نوع حرارتی ساخته شده است. برای مثال نیروگاه «الخُبَر» در عربستان سعودی و «ام النار» در امارات، به ترتیب دارای ظرفیت‌های 811 هزار  و 394 هزار متر مکعب در روز تولید آب شیرین هستند.


    شکل 1: شمای کلی فرآیند آب‌شیرین‌کن حرارتی

    2- فرآیندهای غشایی

    در این فرآیندها آب شور با اعمال فشار از غشاهای نانومتری عبور داده می‌شود. این غشاها مانند یک فیلتر عمل می‌کنند و با جدا کردن ذرات ناخالصی موجود در آب، آن را شیرین می‌کنند. آب تولیدی این فرایند کیفیتی نزدیک به آب شرب دارد .اسمز معکوس که نوعی روش نمک‎زدایی غشایی است متداول‎ترین روش نمک‎زدایی در جهان به شمار می‌رود. مزیت این روش نسبت به روش‌های حرارتی این است که برای شیرین‌سازی آب به انرژی حرارتی نیازی ندارد هر چند برق بیشتری مصرف می‌کند. عدم نیاز به املاح افزودنی نیز از دیگر مزایای این روش است.


    شکل 2: شمای کلی فرایند آب‌شیرین‌کن غشایی

    3- روش‎های هیبریدی

    در این روش‌ها سعی شده است با ترکیب روش‌های حرارتی و غشایی، از مزایای هرکدام  استفاده شود. از جمله مزایای این روش‌ها عبارتند از:

    الف) اطمینان از تولید آب در مواقعی که به دلیل خارج از مدار بودن بخشی از نیروگاه امکان استفاده از فرآیند حرارتی نیست. در این مواقع می‌توان از روش‌های غشایی برای تولید آب استفاده کرد.

    ب) کاهش چشم‌گیر املاح افزودنی در فرآیندهای حرارتی به دلیل امکان ترکیب آب تولیدی از فرآیند غشایی با آب تولیدی از فرآیند حرارتی

    ج) دمای پایین‌تر آب و پساب تولیدی در روش هیبریدی نسبت به روش حرارتی

    د) بهره‌گیری از برق مازاد در شبکه برای فرآیند غشایی در مواقعی که نیاز به آب ضروری است.

    از این روش در کشورهای حاشیه‎ی خلیج فارس بسیار استفاده شده است. واحد نمک‎زدایی جده، الجبیل و ینبوع در عربستان سعودی و فجیره در امارات متحده عربی از این نوع هستند. در کشور ما نیز استفاده از این روش مدتی است در دستور کار قرار گرفته است. به عنوان نمونه شرکت مپنا طرح‎هایی برای احداث واحدهای هیبریدی با ترکیب روش MED و RO در سواحل جنوبی کشور ارائه کرده است.

    بر اساس مزایایی که برای روش هیبریدی برشمرده شد و با توجه به وجود سواحل طولانی در جنوب ایران، گزینه‌ی بهینه برای تولید آب شیرین در مناطق جنوبی کشور، شیرین ‌سازی آب در کنار نیروگاه‌های برق با استفاده از روش‌های هیبریدی است و لازم است دولت زمینه لازم را برای توسعه این آب شیرین‌کن‌ها فراهم نماید.

    *سید علیرضا قدسی پور- کارشناس مرکز مطالعات راهبردی انرژی دانشگاه تهران

    انتهای پیام/

    منبع مطلب : www.tasnimnews.com

    مدیر محترم سایت www.tasnimnews.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    آموزش 2 روش ساده برای تبدیل آب شور دریا به آب آشامیدنی | جی دی

    آموزش 2 روش ساده برای تبدیل آب شور دریا به آب آشامیدنی | جی دی

    چگونه می توانیم در خانه آّب شور دریا را به آب آشامیدنی و قابل مصرف تبدیل کنیم. در ادامه دو روش ساده را به شما آموزش خواهیم کرد، که البته روش اول از نظر اقتصادی خیلی به صرفه نمی باشد اما روش دوم اگر چه بازدهی بالایی ندارد ولی کاملا اقتصادی می باشد . البته با ترکیب فناوری و انجام محاسبات علمی می توان به مدل قابل توجیهی دست یافت.

    روش اول

    در این روش شما احتیاج به یک قابلمه درب دار ، لیوان فلزی و یک اجاق گاز دارید.

    شما کافی است در ابتدا لیوان را در مرکز قابلمه قرار دهید. دقت داشته باشید که لیوان فلزی یا شیشه ای نشکن باشد واندازه آن باید حدود یک بند انگشت و با توجه به درب قابلمه، کوتاه تر باشد.

    در مرحله ی بعد باید آب دریا را درون قابلمه و در اطراف لیوان بریزید. تا حدود یک سانتی متر زیر لبه ی لیوان اب بریزید. به گونه ای که آب شور وارد لیوان نشود.

    حال باید این دیگ را بر روی اجاق گاز بگذارید و سپس درب قابمه (که معمولا دارای انحنا می باشند) را به صورت برعکس بر روی آن بگذارید. به گونه ای که مرکز درب قابلمه بر روی لیوان قرار داده شده در مرکز، قرار بگیرد.

    حال پس از آنکه آب به جوش آمد ، آب شور شروع به تبخیر شدن می کند و نمک و سایر ناخالصی ها از آب جدا خواهد شد و پس از بر خورد به درب قابلمه، تبدیل به قطرات خالص آب می شود و به سمت مرکز درب قابلمه حرکت می کند و در نهایت به درون لیوان می ریزد.

    دقت داشته باشید که درجه حرارت خیلی زیاد نباشد که باعث شود آب سریع جوش بیاید و باعث خارج شدن لیوان از مرکز شود.

    روش دوم:

    روش دوم نیز دقیقا سیستمی شبیه سیستم روش اول دارد. اما این بار برای تبخیر آب از نور خورشید استفاده می شود. کافی است وقتی در ساحل کنار دریا هستید از یک ظرف ساده و کاسه ای شکل، یک لیوان و یک پلاستیک شفاف استفاده کنید.

    در ابتدا به اندازه کاسه خود گودالی در ماسه های کنار ساحل دریا ایجاد کنید و ظرف خود را درون آن قرار دهید.

    لیوان را در مرکز آن قرار دهید و به مقدار کافی آب را در ظرف در اطراف لیوان بریزید.

    سپس سطح گودال و ظرف را کامل با پلاستیک بپوشانید و راه های نفوذ اطراف آن را با ماسه کاملا پر کنید.

    حال یک تکه سنگ کوچک را در مرکز پلاستیک و دقیقا در بالای لیوان قرار دهید به گونه ای که یک شیب ملایم در پلاستیک به سمت مرکز ایجاد شود.

    کار انجام شده است و شما باید مدت زمانی را منتظر بمانید تا آب تبخیر شده و پس از جدا شدن املاح آن ، آب خالص وارد لیوان شود.

    منبع مطلب : jidi.ir

    مدیر محترم سایت jidi.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    فاطمه 27 روز قبل
    0

    نمیدونم ، کاش دوستان در نظرات‌ جواب رو بفرستن.

    مهدی 1 سال قبل
    -1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید