توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    بیشتر سطح زمین را چه چیزی پوشانده است

    1 بازدید

    بیشتر سطح زمین را چه چیزی پوشانده است را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    آب در روی زمین

    فصل هفتم

    آب در روی زمین

    یادآوری:

    قسمت بزرگی از سطح کره ی زمین را آب فرا گرفته است. همه ی آب های سطح کره ی زمین قابل آشامیدن نیستند. همچنین، می دانیم که آب جاری، انرژی دارد و می تواند شکل سطح زمین را تغییر دهد. آب در طبیعت به سه حالت جامد، مایع و گاز وجود دارد. موجودات بسیار زیادی در آب یا در کنار آب زندگی می کنند. از آب، باید به طور صحیح استفاده کرد؛ چون همه ی موجودات زنده، به آب نیاز دارند.

    آب در همه جا هست.

              نزدیک به سه چهارم سطح کره ی زمین را اقیانوس و دریا تشکیل داده است؛ آب دریا دارای نمک و شور است. آب در هوا وجود دارد. در خشکی های زمین نیز مقدار آب زیادی در برکه ها، نهرها،‌ رودخانه ها و دریاچه ها وجود دارد. حتی در زیر خاک و زیر سطح زمین هم، آب پیدا می شود. همه ی این آب ها، در اثر بارش برف و باران به وجود می آیند. آب باران شور نیست و نمک ندارد. آبی که شور نیست را «آب شیرین» می نامیم.

    چرخه ی آب:

              آب به بخار، تبدیل می شود. خورشید به سطح دریاها می تابد و آب را بخار می کند و با تبخیر شدن آب دریا، بخار آب، به هوا می رود. اگر مقدار این بخار آب،‌زیاد شود ابر به وجود می آید. هوا، در ارتفاع بالا سرد است.

              اگر بخارهای آب به اندازه ی کافی سرد شوند، به ذره های آب تبدیل می شوند و ذره های ریز آب، به علت سبکی،‌در هوا شناور می مانند. ذره های ریز آب به هم متصل می شوند،‌سپس قطره های بزرگ تر، آن قدر سنگین می شوند که دیگر نمی توانند در هوا شناور بمانند و به صورت باران، به سمت زمین فرود می آیند. آب در روی زمین همیشه،‌از حالتی به حالت دیگر تبدیل می شود؛ ولی مقدار آن کم نمی شود. یعنی، با چرخه ی آب مقدار آب تغییر نمی کند.

    آب در هوا:

              در هوا به جز گازهایی مثل اکسیژن،‌همیشه مقدار زیادی بخار آب وجود دارد. به بخار آب موجود در هوا، «رطوبت» می گوییم. رطوبت هوا در برخی مناطق مانند: شمال ایران بسیار زیاد است. هرگاه مقدار بخار آب موجود در هوا زیاد شود،‌«ابر» به وجود می آید.

    انواع ابر:

              ابرها در آسمان، به شکل های مختلفی دیده می شوند و فقط از برخی از آن ها باران می بارد. ابرها به سه دسته تقسیم می شوند:

    1- ابرهای لایه ای: این ابرها به صورت لایه لایه در آسمان دیده می شوند. بیشتر بارندگی ها از این ابرهاست.

    2- ابرهای پر مانند: این ابرها، در ارتفاع خیلی بالا تشکیل می شوند و مانند پر به نظر می رسند.

    3- ابرهای توده ای: برخی از ابرها،‌مانند تکه های پنبه می باشند. این ابرها،‌در هوای نسبتا صاف در آسمان دیده می شوند. برای آن که ابر ببارد،‌به سرما احتیاج دارد. یعنی باید آن قدر بخار آب، گرما از دست بدهد تا به صورت مایع درآید و به سمت زمین فرود بیاید.

    آب در روی خشکی:

              بعد از بارندگی، ‌مقداری از این آب (آب باران)،‌روی زمین جاری می شود. در فصل بهار هم،‌ مقداری از برف ها و یخ کوه ها ذوب شده و از کوه ها به سمت پایین سرازیر می شوند. معمولا،‌این آب هنگام پایین آمدن از کوه، سرعت زیادی دارد.

              همان طور که می دانید،‌آب جاری، دارای مقدار زیادی انرژی است. این انرژی، باعث می شود که آب مسیر حرکت خود را تغییر دهد و مقدار زیادی از مواد و سنگ ها را همراه خود ببرد. در این حالت ممکن است،‌ دره هایی را ایجاد کند. معمولا این آب ها در پاین کوه به یک دیگر می رسند و رود را تشکیل می دهند. سپس این رودها به طرف دریاچه ها و دریاها حرکت می کنند.

    آب در زیر زمین:

              بعد از بارندگی، مقداری از آب هایی که روی زمین جاری می شوند، به رودخانه ها و دریاچه ها می ریزند. اما مقدار دیگری از این آب ها،‌داخل زمین فرود می روند و تا جایی پایین می روند که دیگر نتوانند از آن جا عبور کنند و در آن جا، آب ها ی زیر زمینی را به وجود می آورند.

              در بسیاری از مناطق که رودخانه یا دریاچه ای وجود ندارد، مردم برای تامین آب مورد نیاز خود برای مصرف خانگی یا کشاورزی – چاه می کنند و در بعضی از مناطق، مردم از آب قنات ها استفاده می کنند. گاهی، آب چاه ها بر اثر میکروب،‌زباله ها و فاضلاب های خانگی و کارخانه ها به شدت آلوده می شود. چون، فاضلاب خانه ها و کارخانه ها به قسمت آب های زیر زمینی راه پیدا می کنند و آب های این قسمت را آلوده می کنند.

    آب آشامیدنی:

              در بیشتر شهرها، آب مورد استفاده ی مردم از آب رودخانه یا چاه تامین می شود. آب رودخانه ها قبل از این که به خانه برسد، در پشت سدها یا استخرهای بزرگ جمع می شود و از آن جا به تصفیه خانه ها انتقال داده می شود و برای تصفیه آب را در حوض های بزرگ که پر از ماسه و شن است، روانه می کنند. ماسه و شن، گل و لای موجود در آب را می گیرد. سپس مقداری گاز کلر به آب می زنند تا میکروب های آب کشته شوند. حالا آب، تصفیه و قابل آشامیدن شده است. آب تصفیه شده به وسیله ی لوله هایی به خانه های ما می رسد و ما با باز کردن شیر آب، از آن استفاده می کنیم.

              آب های زیر زمینی بسیار پر ارزش اند. در بیشتر استان های ایران به علت کمبود بارندگی آب کم است و اگر مردم بخواهند بیشتر از آب بارانی که در زمین فرو می رود،‌از زمین آب خارج کنند؛ پس از چند سال این آب ها تمام می شوند و مردم این مناطق با مشکلات بزرگی روبرو می شوند.

    خلاصه ی درس:

    - آب در طبیعت،‌به سه حالت جامد، مایع و گاز وجود دارد.

    - چرخه ی آب: آب دریاها، بخار شده و به ابر تبدیل می شود. ابر هم برای باریدن به سرما احتیاج دارد و سپس باران و برف می بارد. آب حاصل از بارندگی به دریاها می رسد و دوباره تبخیر می شود.

    - آب جاری انرژی حرکتی دارد و می تواند شکل زمین را تغییر دهد.

    - در چرخه ی آب مقدار آب کم نمی شود، فقط آب از حالتی به حالت دیگر تبدیل می شود.

    - در هوا نیز،‌همیشه مقداری بخار آب وجود دارد. اگر مقدار بخار آب در هوا زیاد باشد، ابر به وجود می آید.

    انواع ابرها عبارتند از: 1- لایه ای (لایه لای)      2- پر مانند       3- توده ای (پنبه مانند)

    - بیشتر بارندگی ها ،‌از ابرهای لایه ای می باشد.

    - قسمتی از آب حاصل از بارندگی،‌ روی زمین جاری می شود و رود را به وجود می آورد. قسمتی دیگر، به درون زمین فرو می رود و آب های زیر زمینی را به وجود می آورد و بخشی از آن بخار می شود.

    - آب آشامیدنی، باید تمیز و سالم باشد، زیرا آب آلوده ما را بیمار می کند.

    - برای ضد عفونی کردن آب، از موادی مانند کلر استفاده می کنند.

    منبع مطلب : 3thprimary.blogfa.com

    مدیر محترم سایت 3thprimary.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    70 درصد از سطح زمین را آب پوشانده

    حدود 70 درصد از سطح زمین را آب پوشانده است اما آبهای سطح زمین لایه بسیار بسیار نازکی هستند. هر دریا، رودخانه و دریاچه زیر زمینی از نگاه خارج از زمین به مثابه حباب کوچک به چشم می رسد.

    براساس بیانیه سازمان زمین شناسی آمریکا، سیاره زمین به نظر سیاره پرآبی می رسد اما تمام آبهای داخل زمین و سطح آن به اندازه یک دایره آبی کوچک است.

    اقیانوسها 96.5 درصد از آبهای زمین را تشکیل می دهند. در سیاره زمین آب در هوا هم وجود دارد چرا که ابرها و بخار آب در دریاچه ها، رودخانه ها ، قله های یخی و یخچالهای طبعی و موجودات زنده مشاهده می شود اما تمام این آبها درون همان توپ کوچک جای می گیرند.

    بیش از 96 درصد آبهای سطح زمین را آب شور اقیانوسها تشکیل می دهند.

    براساس گزارش یونیورس تودی، سازمان زمین شناسی آمریکا همچنین اعلام کرده است که منابع آب شیرین چون آبهای رودخانه ها، دریاچه ها و آبهای زیرزمینی برای انسانها حیات به همراه دارد. آبی که زیر زمین در جریان است برای حیات حائز اهمیت است و قسمت قابل توجهی از آبهای زمین به صورت زیر زمینی هستند.

    زینب حسینی از سایت نجوم ایران

    به نقل از مهر

    منبع مطلب : www.noojum.com

    مدیر محترم سایت www.noojum.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    اگر جای خشکی‎ ها و آب‎ ها روی کره زمین باهم عوض می‎ شد چه اتفاقی می‎ افتاد؟

    اگر جای خشکی‎ ها و آب‎ ها روی کره زمین باهم عوض می‎ شد چه اتفاقی می‎ افتاد؟

    ۱- دمای زمین به میزان چشمگیری افزایش پیدا می کرد

    آب مقدار زیادی از گرمای هوا را به خودش جذب می کند بدون اینکه افزایش چشمگیری در دمای خودش به وجود آید. به همین دلیل است که وجود مقادیر بسیار زیادی آب در دریاها و اقیانوس ها به خنک ماندن کره زمین کمک می کند. علاوه بر این، تبخیر آب از اقیانوس ها و رودخانه ها به تنظیم دمای زمین کمک می کند. اگر جای آب ها و خشکی ها روی سیاره زمین با هم عوض می شد، دمای زمین افزایش پیدا می کرد و گرم تر می شد. بخش های زیادی از خشکی هم لم یزرع و خشک می شدند.

    ۲- از میزان اکسیژن موجود در جو زمین کاسته می شد

    گیاهان آبزی ۷۰ درصد از اکسیژن موجود در جو زمین را تأمین می کنند. بدون وجود پهنه های آبی عظیم، بسیاری از گیاهان آبزی وجود نداشتند و در نتیجه اکسیژن کمتری در جو زمین وجود داشت. علاوه بر این، پهنه های آبی مانند یک سینک عمل می کنند و کربن دی اکسیدی که وارد جو زمین می کنیم را به خود جذب می کنند. بنابراین، اگر آب های زمین اندکی کمتر بودند، از یک طرف سطح اکسیژن کاهش پیدا می کرد و از طرفی دیگر میزان کربن دی اکسید بالا می رفت. از آنجایی که کربن دی اکسید یک گاز گلخانه ای محسوب می شود، این مسأله باعث گرم شدن شدید کره زمین هم می شد.

    ۳- حیات جانوری شکل دیگری داشت

    اگر جای آب ها و خشکی های زمین باهم عوض می شد، این مسأله تأثیرات زیادی روی گونه های جانوری و گیاهی آن می گذاشت. دمای زمین به طور چشمگیری افزایش پیدا می کرد، میزان اکسیژن جو کاهش می یافت و سطح کربن دی اکسید بالا می رفت. تمامی این موارد زندگی روی زمین را دشوار می کرد. حیوانات و گیاهان هم برای آنکه در چنین شرایطی رشد کنند باید خود را به گونه ای مطابقت می دادند که بتوانند زنده بمانند و نسل خود را ادامه دهند. به دلیل کمبود گیاه، حیوانات گیاهخوار با سرعتی بیشتر از حیوانات گوشتخوار منقرض می شدند. علاوه بر این، در چنین شرایط آب و هوایی ای جانوران خون سرد در مقایسه با جانوران خون گرم، شانس بیشتری برای دوام آوردن داشتند.

    ۴- حمل و نقل زمینی ساده تر می شد

    با وجود خشکی های فراوانی که بدون وجود هیچ پهنه ی آبی، همگی به شکلی پیوسته به یکدیگر متصل می شدند، کار حمل و نقل زمینی ساده تر، اما در مقابل، حمل و نقل دریایی بسیار سخت می شد. کشورهایی که اقتصاد آن ها به صادرات غذاهای دریایی وابسته بود، بیشتر از همه از این مسأله ضرر می کردند.

    ۵- تمدن انسانی و اقتصاد به کلی طور دیگری بود

    آب یکی از منابع حیات به شمار می رود. اگر بر روی کره زمین با کمبود آب مواجه بودیم، کشورهای دنیا همه ی تلاش شان را می کردند تا آب هر چه بیشتری را تحت کنترل خود داشته باشند. این مسأله منجر به یک جنگ تمام عیار می شد. کشورهایی که اقتصاد آن ها به حیات آبی وابسته بود، لطمه می دیدند و کشورهایی هم که اقتصاد آن ها به آب وابسته نبود، متوجه می شدند که دسترسی به آب تنها راه ادامه ی حیات است.

    اما یک نکته ی جالب آنکه اورست دیگر بلندترین کوه دنیا نبود

    همانطور که می دانید کوه اورست با ۸،۸۴۰ متر ارتفاع، بلندترین قله دنیا محسوب می شود، اما اورست درواقع از سطح دریا بلندترین کوه دنیا است. اگر همه ی کوه های کره زمین را – چه آن هایی که در آب و چه آن هایی که بالای آب هستند – در نظر بگیریم، کوه ماونا کیا با ۱۰ هزار متر ارتفاع، بلندترین کوه دنیا محسوب می شود.

    بنابراین اگر جای آب و خشکی ها روی سیاره زمین باهم عوض می شد، قله اورست زیر آب می رفت و کوه ماونا کیا که حالا درون آب قرار دارد، دیگر در خشکی قرار می گرفت و به این ترتیب به بلندترین قله ی دنیا بالاتر از سطح آب دریا تبدیل می شد.

    منبع مطلب : www.tabnakmarkazi.ir

    مدیر محترم سایت www.tabnakmarkazi.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    جعفر یعقوبی 2 ماه قبل
    1

    درتشکیل باران به وسیله ی

    سوین میر اسماعیلی 1 سال قبل
    1

    اب

    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید