تفاوت شرکت های تعاونی و غیر تعاونی چیست
تفاوت شرکت های تعاونی و غیر تعاونی چیست را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکتها
ما در این مقاله برآنیم تا درباره ی تفاوت شرکت تعاونی با شرکت سهامی خاص مطالبی را ارائه نماییم مقاله را بخوانید و در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.
تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکتها
شرکت تعاونی به شرکت تولید یا مصرف گفته می شودشرکت تعاونی.براساس اصول شرکت سهامی و یا مطابق مقررات و قوانین مخصوصی که با تراضی شرکا ترتیب داده شده باشد تشکیل می شود.شرکت سهامی خاص شرکتی می باشد که همه ی سرمایه آن توسط موسسین فراهم می شود.در تعریف تعاونی می توان گفت شرکت تعاونی بین تعدادی از افراد که میتوانند با هم فامیل باشند یا به صورتی آشنا باشند تاسیس می شود و به دو قسم می باشد؛ شرکت تعاونی تولیدی و شرکت تعاونی مصرف.سرمایه شرکا جهت تولید و فروش محصولات یا اشیا صرف می شود.شرکت تعاونی از انواع شرکت های تجارتی محسوب می شود.درباره تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها باید بگوییم که شرکت تعاونی از جهات عمده ای با شرکت های دیگر تفاوت دارد خصوصا از جهت هدف اصلی و اساسی.تفاوت شرکت تعاونی با شرکت های دیگر از نظر هدف،عضویت،سرمایه،سود،سهم و آثار اجتماعی می باشد.
تفاوت شرکت تعاونی و غیر تعاونی
شرکت تعاونی شرکتی می باشد که میان اشخاص حقیقی جهت داشتن فعالیت در کارهای مربوط به تولید و توزیع هم چنین جهت اهداف در قانون بخش تعاونی تشکیل می گردد.هدف اصلی شرکت تعاونی،کمک به بهتر شدن اوضاع اقتصادی و رفاه شرکا و فراهم نمودن نیازها و نیازمندی های مخصوص آن ها می باشد و به طور معمول بیشتر در هنگامی تشکیل می گردد که اوضاع اقتصادی نا مرتب و نا مساعد باشد و به دلیل تورم و گرانی توان خرید مردم کم است و بنابراین جهت ارائه خدمات،تولید و امکانات رفاهی قشرهایی که درآمد کمتری دارند را تحت پوشش خود قرار می دهد.
تفاوت شرکت تعاونی با شرکت سهامی خاص
این دو شرکت به نظر ساختار و همچنین هویتی با یکدیگر متفاوت هستند شرکت سهامی خاص دارای دست کم پنج نفر عضو می باشد که سه نفر از آنها عضو هیئت مدیره هستندو دو نفر دیگر به عنوان بازرس حضور دارند و ثبت می شود و سی و پنج درصد از سرمایه اعلام شده باید به حساب شرکت در بانک واریز شود. شرکت سهامی خاص شرکت سرمایه ای می باشد و برای هر عضو با توجه به موافت و رضایت طرفین درصد سهام در نظر گرفته می شود . شرکت می تواند فعالیت چند منظوره داشته باشد و ثبت شود. تعاونی ها دارای دست کم هفت نفر عضو می باشند که پنج نفر از آنها عضو هئیت مدیره و دو نفر از آنها به عنوان بازرس در نظر گرفته می شوند.تعاونی ها دارای فعالیت تک منظوره هستند و ثبت می شوند با توجه به اینکه در قانون، این امکان وجود دارد که شرکت چند منظوره به ثبت برسد لکن اکنون از زاویه اداری از انجام این کار جلوگیری می شود. چنانچه در عرصه معدن و کشاورزی ثبت شرکت صورت گیرد در صورتی که در آن گروه از فعالیتها باشد که به مجوز خاص نیاز دارد یک نقشه تشریحی به اداره جهاد کشاورزی یا وزارت تعاون تسلیم شود و بعد از اینکه مجوز مورد لزوم گرفته شد کارهای ثبت را انجام دهد.شرکتهای تعاونی در پرداخت مالیات و گرفتن تسهیلات بانکی دارای امتیاز های بیشتری می باشند و به لحاظ تعداد اعضای زیاد و فالیت تک منظوره دارای ضعف می باشد.مطایق مقررات و قوانین شرکتهای دیگر فقط شرکت تعاونی قادر است میان اشخاص حقیقی تشکیل گردد و اشخاص حقوقی قادر می باشند تحت عنوان شریک به این شرکت وارد شوند.از مقررات و قوانین حاکم بر این نوع از شرکتها این می باشد که در شرکتهای تعاونی تولید،تنها تعدادی از اشخاصی که حرفه ای واحد دارند قادر می باشند در شرکت شریک شوند ولی در عملا این گونه نمی باشد ودر جهت راستا مقررات وقوانین شرکتهای تعاونی در بند الف مادهی ۳ ذکر کرده است که «عضویت شرکت تعاونی برای عموم اشخاص واجد شرایطی که در اساسنامهی شرکت قید گردیده با تصویب هیئت مدیره شرکت آزاد است.مطابق تعریفی که از قانون تجارت آمده است،شرکای شرکتهای تعاونی باید خودشان درشرکت فعالیت داشته باشند.شزکا مشاغل خود را جهت تولید و یا فروش اشیا و یا اجناس استفاده می کنند.این درحالی می باشد که در شرکتهای دیگر شرکا قادر می باشند تنها در شرکت سرمایه گذاری نمایند و در پی آن شریک بشوند اما می توانند که در شرکت فعالیت نداشته باشند.در شرکت تعاونی مصرف هماشخاصی که در سطح های طبقاتی و اجتماعی برابر و شبیه به هم هستندعضویت دارند.
مطابق قانون هایی که در شرکتهای تعاونی وجود دارد،تقسیم نمودن سود در اینگونه از شرکتها بدین گونه می باشد که هم سود و بهره هرسهمیبه صورت کامل ومجزا در آخر سال مالی پرداخت می شود.
مزایای شرکت تعاونی نسبت به سهامی خاص
در شرکت تعاونی مبلغ هایی که در آخر هر سال به شرکا پرداخت می شود از مالیات معاف می شوند.در شرکت تعاونی مطالبه هایی که از اعضا گرفته می شود جزء مطالبه های ممتاز شمرده می شود.به بیان دیگر در صورتی که یکی از شرکای شرکت تعاونی ورشکسته شود،در درجه اول شرکت تعاونی قادر می باشد طلب خود را از دارایی بدهکار دریافت کند.شرکت تعاونی از پرداخت نمودن هزینه های ثبتی،تمبر سهام و مالیات بر درآمد معاف هستند.
شرکت سهامی خاص چیست؟
بعد از شرکت با مسئولیت محدود دومین شرکتی که از درخواست ثبت بالایی برخوردار است شرکت سهامی خاص می باشد.این شرکت با شرکت مسئولیت محدود دارای شباهتهای زیادی می باشد در این شرکت نیز شرکا به اندازه ی سرمایه شان در شرکت مسئولیت برعهده دارند.ولی دارای فرق بنیادی هم با شرکت مسئولیت محدود می باشد . از جمله شرکت با مسئولیت محدود دارای دست کم دو نفر عضو می باشد ولی در شرکت سهامی خاص پنج نفر می باشد که از این تعداد سه نفر آنها صاحب سهام هستند و سرمایه دار شرکت می باشند و دو نفر بازرس اصل و علی البدل هم در شرکت سهامی خاص حضور دارند که با سهامداران نمی توانند فامیل باشند.
جهت انجام کارهایی مثل حضور در مناقصات و مزایدات شرکت سهامی خاص کاربردی تر می باشد و به همین سبب معمولا برای مباحث فنی مهندسی یا شرکتهایی که در صدد گرفتن گرید یا رتبه هستند توصیه می شود.اسم شرکت سهامی خاص باید از سه سیلاب تشکیل شود و اسم اصیل فارسی و خاص باشد و قبلا مشابه یا عین آن ثبت نشده باشد. در تمامی اسناد شرکت و اطلاعیه ها کلمه سهامی خاص باید قبل یا بعد از نام شرکت قید شود.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تعاونی
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی خاص
در انتها خاطرنشان می شویم که چنانچه در هر کدام یک از مراحل ثبتی با هر سوال و مسئله ای روبرو شدید می توانید با شماره تلفن های 32711327-026 و26655156-021 تماس بگیرید و با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.
منبع مطلب : payeshsabt.com
مدیر محترم سایت payeshsabt.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت های تجاری
تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکتهای تجاری
شرکت تعاونی یکی از شرکتهای تجاری نام برده در قانون تجارت به شمار میآید. این شرکت تفاوتهای بسیاری با سایر شرکتهای تجاری از جمله شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت بامسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی دارد. از این جهت قانون شرکتهای تعاونی و به دنبال آن قوانین مرتبط با بخش تعاون، تصویب شد، که به توضیح و بیان این تفاوتها پرداخته است. بنابراین شرکتهای تعاونی با انجام فعالیت تجاری، یک نوع شرکت تجاری محسوب میشوند. برای اطلاع از تعریف شرکت تجاری و وجه تمایز آن با شرکتهای غیرتجاری، مقاله ی "تفاوت شرکتهای تجاری و شرکتهای غیرتجاری" را مطالعه نمایید.
شرکت تعاونی انواع مختلفی دارد که به طور مفصل در مقاله ی "انواع شرکتهای تعاونی" بحث شده است. تعریف شرکت تعاونی نیز در مقاله ی "انواع شرکتهای تعاونی" قابل مشاهده است.
در ادامه تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکتها را بیان میکنیم.
اولین تفاوت: تعداد شرکای شرکت تعاونی
در شرکتهای تجاری حداقل شرکا 2 نفر میباشد، در شرکت سهامی خاص این حداقل به 3 نفر و در شرکت سهامی عام به 5 نفر افزایش مییابد. این درحالی است که در قانون حداقل تعداد شرکا در شرکت تعاونی، 7 نفر در نظر گرفته شده است.
دومین تفاوت: شخصیت شرکای شرکت تعاونی
در شرکت تعاونی برعکس سایر شرکتهای تجاری، همه شرکا لزوما باید اشخاص حقیقی باشند. این در حالی است که درهمه ی شرکتهای تجاری امکان شراکت اشخاص حقوقی نیز وجود دارد. در شرکت تعاونی شرکا باید شاغل در همان حرفه ی موضوع شرکت تعاونی باشند در حالی که در سایر شرکتهای تجاری این شرط وجود ندارد.
سومین تفاوت: اهداف شرکت تعاونی
هدف اصلی شرکتهای تجاری، انجام فعالیتهای تجاری و کسب سود است. درحالی که اهداف شرکتهای تعاونی عبارتند از:
1- ایجاد و تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل.
2- قرار دادن وسایل کار در اختیار کسانی که توانایی انجام دارند ولی وسایل کار ندارند.
3- پیشگیری از تمرکز ثروت در دست افراد و گروههای خاص جهت تحقق عدالت اجتماعی.
4- جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت.
5- قرار گرفتن مدیریت، سرمایه و منابع در اختیار نیروی کار و تشویق بهره برداری مستقیم از حاصل کار خود .
6- پیشگیری از انحصار، احتکار، تورم و اضرار به غیر.
7- توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم.
چهارمین تفاوت: امتیازات شرکت تعاونی
به دلیل نقش حمایتی شرکتهای تعاونی، آنها از امتیازات و معافیتهایی نیز نسبت به سایر شرکتها برخوردارند، از جمله برخی معافیتهای دائمی یا مقطعی از پرداخت مالیات و عوارض، واگذاریهای اموال دولتی با تسهیلات خاص به آنها، امکان اخذ وامهای بدون بهره یا کم بهره و ...
پنجمین تفاوت: سرمایه در شرکت تعاونی
سرمایه اصولاً در شرکتهای تجاری نقش اصلی و اساسی را بازی میکند. در شرکتهای تجاری همه امور مربوط به فعالیت و اداره شرکت و تصمیم گیریها ارتباط مستقیم با سرمایه شرکت دارد. در حالی که در شرکتهای تعاونی، سرمایه فقط برای راه اندازی شرکت به کار میرود. به همین دلیل است که شرکت تعاونی، سرمایه ثبت شده ندارد و با توجه به امکان خروج و اخراج اعضاء، سرمایه آن مرتب در معرض تغییر است.
همانند شرکتهای سهامی، سرمایه ی شرکتهای تعاونی به سهم تقسیم شده و همینطور میزان مسئولیت شرکا محدود به مبلغ اسمی سهمشان است.
ششمین تفاوت: تصمیم گیری در شرکت تعاونی
در شرکتهای تجارتی اصولاً گرفتن تصمیم ارتباط مستقیم و نزدیک با سرمایه شرکاء دارد و اساساً حق رأی به نسبت سرمایه هر شریک در شرکت است. انتقال سهم الشرکه نیز تابع ضوابط و مقرراتی است که مانع از لطمه به سرمایه و منافع شرکاء است.
اینگونه مقررات در شرکتهای تعاونی اکثراً وجود ندارد و ضمن اینکه سرمایه، اگر چه برای راه اندازی شرکت لازم است، ولی نقش عمده و اساسی ندارد.
شیوههای اداره آن شباهت زیادی به شرکت سهامی دارد و مقررات قابل توجهی راجع به نحوه اداره و شیوه مدیریت و اخذ تصمیم نسبت بدان وضع شده است. در تصمیم گیری برای اداره این شرکت، رای اکثریت ملاک است و منظور از اکثریت نیز، برخلاف شرکت سهامی، اکثریت عددی شرکا است، نه اکثریت سرمایه .
هفتمین تفاوت: تعداد آرای هر شریک در شرکت تعاونی
در شرکت تعاونی، هر شریک، صرف نظر از میزان آورده اش، فقط دارای یک رای است. این آرای اعضاء، یعنی خود اعضاء هستند که تصمیم گیرندهاند و سرمایه آنان نیست. این در حالی است که در سایر شرکتهای تجاری اصولا میزان سرمایه تعداد رای را مشخص میکند.
هشتمین تفاوت: نقل و انتقال سهام در شرکت تعاونی
در شرکتهای تعاونی سهام همیشه با نام وغیر قابل واگذاری است. درحالی که در سایر شرکتها سهام، یا سهم الشرکه موقت نیز میزان سرمایه گذاری شخص در شرکت و هر گونه نقل و انتقال و مسائل دیگر مربوط به آن را مشخص میکند.
نهمین تفاوت: موضوع شرکت تعاونی
موضوع شرکت تعاونی میتواند امور تجاری باشد یا نباشد. البته شرکت تعاونی فقط وقتی تاجر محسوب میشود که موضوع آن تجاری باشد. برخی از مهمترین موضوعات شرکتهای تعاونی عبارت است از: تولید، توزیع، مصرف، مسکن، چند منظوره و تعاونی اعتبار. برعکس شرکتهای سهامی که چه فعالیت تجاری انجام بدهند چه فعالیت غیرتجاری، باز هم تجاری محسوب میشوند. و همانند شرکتهای بامسئولیت محدود، شرکت نسبی و... که صرفا با انجام فعالیتهای تجاری، شرکت تجاری محسوب میگردند، هستند.
دهمین تفاوت: ثبت شرکت تعاونی
نکته ی مهم در ثبت شرکت تعاونی این است که برای ثبت شرکت تعاونی، مجوز وزارت تعاون و همینطور مجوز تخصصی مربوط به فعالیت شرکت بایستی اخذ شود. بدیهی است که سایر شرکتهای تجاری نیازی به این مجوز ندارد.
یازدهمین تفاوت: نحوه ی نظارت بر فعالیتهای شرکت تعاونی
به دلیل نقشی که شرکتهای تعاونی در اقتصاد حمایتی دارند و قابلیت آنها در ایجاد سازوکار برای حمایت از اقشار کم درآمد، قوانین مربوط به آنها به نحوی تنظیم شده که دولت بر روی آنها نظارت بیشتری داشته باشد. از همین رو، وزارتی نیز به نام وزارت تعاون تشکیل شده تا مجری این نظارت دولتی باشد. حتی میتواند شرکت تعاونی را منحل کند.
دیدیم که شرکتهای تعاونی با وجود این که در میان شرکتهای تجاری ذکر شده در قانون تجارت، بیان شدهاند، تفاوتهای بسیاری با سایر شرکتهای تجاری دارند. و از آنجایی که این شرکتها برای کشور دارای فوایدی بیش از سایر شرکتهای تجاری هستند، مقررات جزیی تر و نظارت بیشتری را میطلبند. لذا قوانین تعاون و نظارت وزارت تعاون به این مهم میپردازند.
جهت دریافت مشاوره ثبت شرکت تعاونی در قزوینبا شماره 09127874947 تماس بگیرید
منبع مطلب : sabtekalhor.com
مدیر محترم سایت sabtekalhor.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.