در بوستان ها چه قوانینی را رعایت می کنید
در بوستان ها چه قوانینی را رعایت می کنید را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
مطالعات اجتمایی(درس چهاردهم اوقات فراغت)
8- چند بازی قدیمی را که از گذشته تا کنون ر بیش تر نواحی ایران رایج بوده
اند ، نام ببرید.
د
قایم باشک ( قایم موشک) ، نون بیار کباب ببر ، عمو زنجیر باف ، الک و دولک
، بادبادک بازی و طناب بازی
9- مکان های عمومی گذران اوقات فراغت را نام ببرید.
کتاب خانه های عمومی ، کتباخانه های مدارس ، سالن های تئاتر و سینما ف
نمایشگاه ها بوستان ها ( پارک ها) ، مجموعه های شهر بازی ، ارودگاه ها ،
مجتمع های فرهنگی - هنری ، باشگاه ها و سالن های ورزشی ، موزه ها (گنجینه
ها ) ، فرهنگ سراها ، نگارخانه ها ، مساجد ( پایگاه های مقاومت بسیج ) ،
کتابخانه ی مساجد ، کلاس های آموزشی ، کانون های فرهنگی - هنری )
10- چرا وظیفه داریم از مکان های عمومی گذران اوقات فراغت حفاظت کنیم ؟
زیرا این مکان ها متعلّق به همه ی مردم هستند.
11- برخی از مؤسسات و سازمان هایی را که در امور اوقات فراغت فعالیت می
کنند ، نام ببرید.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، سازمان دانش آموزی ، سازمان فرهنگی
هنری شهرداری ، سازمانتربیت بدنی ، سازمان آموزش فنی و حرفه ای ، وزارت
فرهنگ و ارشاد اسلامی
12- هنگام حضور در ورزشگاه ها چه آداب و مقرراتی را باید رعایت کنیم ؟
برای تهیه بلیت ، نوبت را رعایت کنیم.
از مسخره کردن یک تیم یا هواداران آن خودداری کنیم و فقط تیم مورد علاقه
مان را تشویق کنیم.
از اموال عمومی حافظت کنیم.
با نظم و آرامش به سالن ها وارد یا از آن ها خارج شویم.
با انتظامات یا کارکنان ورزشگاه همکاری کنیم.
13- به هنگام استفاده از بوستان ها ( پارک ها ) چه مقرّراتی را باید رعایت
کنیم ؟
روی چمن ها راه نرویم و فقط از پیاده روها استفاده کنیم.
گل ها را نچنیم.
زباله ها را در سطل های مخصوص بریزیم.
14- در گذشته بچه ها بیش تر بازی های ... گروهی ... انجام می دادند.
15- بازی های بچه ها در گذشته اغلب جنبه های ... حرکتی ... یا ... قدرتی
... داشتند.
16- امروزه بازی های ... رایانه ای ... در بین بچه ها رواج پیدا کرده است.
17- برای استفاده ی بهتر و مفید تر از اوقات فراغت باید ... برنامه ریزی
... مناسب داشته باشیم.
18- برای پر کردن اوقات فراغت علاوه بر علاقمندی های خودمان ... شرایط ...
و ... امکانات ... را هم باید در نظر بگیریم.
فعالیت ( 4)
گفت و گو کنید : به نظر شما استفاده ی زیاد از بازی های رایانه ای ممکن است
چه ضرر هایی داشته باشد ؟
از جمله ضررهای استفاده ی زیاد از بازی های رایانه ای :
- نداشتن فرصت برای انجام متعادل دیگر فعّالیت های زندگی
- از دست رفتن فرصت بودن در کنار خانواده و لذّت بردن از گفت و گو با آنها
- پرخاشگری به علّت آموزش خشونت در برخی از بازی ها
- مشکلات جسمانی از جمله ضعف بینایی
- ضعف درسی و ...
فعالیت ( 9) صفحه ی 76
به وطور گروهی کاربرگه ی شماره 18 کتاب کار را درباره ی آداب و مقرّرات برخی
مکان های عمومی گذران اوقات فراغت ، تکمیل کنید.
کاربرگه ی شماره ی 18
مقرّرات مکان های گذران اوقات فراغت
به طور گروهی هم فکری کنید و چند مورد از مقرّرات استفاده از این مکان ها را
بنویسید.
کتابخانه ها و کانون های فرهنگی - هنری
· سکوت را رعایت کنیم.
· در این مکان ها آشغال نریزیم.
· کتاب ها و وسایل را بدون اجازه برنداریم.
· کتاب های امانت گرفته شده را در موعد مقرّر به کتابخانه بازگردانیم.
· از اموال عمومی حفاظت کنیم.
سالن های تئاتر و نمایش و سینما
· برای تهیه بلیت ، نوبت را درصف رعایت کنیم.
· با نظم و آرامش به سالن ها وارد یا از آنها خارج شویم.
· از خوردن تخمه و پسته خوددداری کنیم.
· بلند حرفت نزنیم و بلند نخندیم .
· از اموال موجود در سالن حفاظت کنیم.
موزه های و گنجینه ها
· برای تهیه ی بلیط ، نوبت را رعایت کنیم.
· با نظم و آرامش به سالن ها وارد یا از آن ها خارج شویم.
· به آثار با ارزش موزه ها دست نزنیم.
· از دویدن در سالن خودداری کنیم.
· در صورت ممنوعیت ، عکس یا فیلم نگیریم.
منبع مطلب : farahani6.blogfa.com
مدیر محترم سایت farahani6.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
قوانین و مقررات » سازمان سیما, منظر و فضای سبز / شهرداری گرگان
مقدمه
قانون اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب ۱۳۵۹ شورای انقلاب که در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ چهاردهم اسفندماه یکهزار و سیصد و هشتاد و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و مواد (۱) و (۴) آن که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود در تاریخ ۲۰/۴ / ۱۳۸۸با اصلاحاتی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد طی نامه شماره ۲۲۹۰۳/۲۵۴ مورخ ۱۳/۵/۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی جهت اجرا، به دولت ابلاغ گردید.
ماده 1
به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر،میادین ، بزرگراهها، پارکها، بوستان ها ، باغات و نیز محل هایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته شوند در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوط ممنوع است.
ضوابط و چگونگی اجرای این ماده در چهارچوب آئین نامه مربوطه با رعایت شرایط متنوع مناطق مختلف کشور توسط وزارت کشور با هماهنگی وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی و شهرداری تهران تهیه و به تصویب شورای عالی استانها می رسد.
تبصره ۱
اصلاح و واکاری باغات در حریم شهرها به شکل جزئی و یا کلی مشمول این ماده نیست و طبق ضوابط مصوب وزارت جهادکشاورزی انجام می شود.
تبصره ۲
مصوبات شورای عالی استانها جهت تطبیق با قوانین و رعایت اصل یکصد و سی و هشتم(۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی خواهد رسید تا در صورتی که بر خلاف قوانین بود، با ذکر دلیل برای تجدید نظر و اصلاح به شورای عالی استانها ارسال گردد.
ماده ۲
شهرداری ها در محدوده قانونی و حریم شهرها مکلفند ظرف مدت یکسال شناسنامه ای شامل تعداد و نو ع و محیط و سن تقریبی درختان محل های مشمول این قانون را تنظیم کنند و این شناسنامه هر پنج سال یکبار قابل تجدید و سند اجرای این قانون می باشد.
تبصره ۱
شهرداریها مکلفند درختان معابر، میادین، بزرگراهها و پارکها را پس از تنظیم مشخصات آنان پلاک کوبی کنند.
ماده ۳
مأموران شهرداری ها ب حسب مورد می توانند برای تنظیم با تطبیق برگ شناسایی درختان با در دست داشتن معرفی نامه و نمایندگی دادستانی وارد محل های مشمول این قانون شوند.
ماده ۴
از تاریخ اجرای این قانون اعم از اینکه شناسنامه موضوع ماده ۲ تنظیم و ابلاغ شده باشدیا نه، قطع درختان مشمول قانون ممنوع است مگر با تحصیل اجازه از شهرداری طبق مقررات و ضوابط مربوط.
تبصره ۱
تفکیک اراضی مشجر و باغات فقط بر اساس ضوابط ماده (۱) این قانون و با رعایت سایرمقررات شهرسازی و درج عنوان باغ در اسناد صادره مجاز است ولی قطع درخت در هر محل با هر مساحت بدون کسب اجازه و طبق مقررات این قانون ممنوع است.
تبصره ۲
در پروانه های ساختمانی که بر اساس طرح جامع و یا هادی شهرها از طرف شهرداری ها صادر می شود تعداد درختانی که در اثر ساختمان باید قطع شود تعیین و قید خواهد شد. در صورتیکه پس از دریافت پروانه و قطع درخت ظرف مدت مندرج در پروانه بدون عذر موجه اقدام به ساختمان نشود مرتکب مشمول مجازاتهای مقرر در این قانون خواهد شد.
تبصره ۳
مالکین باغات و محل هایی که به صورت باغ شناخته می شوند مکلفند به ازاء درختانی که اجازه قطع آنها از سوی شهرداری صادر می شود به تعداد معادل دو برابر محیط بن درختان قطع شده در همان محل و یا هر محلی که شهرداری تعیین خواهد کرد درخت با محیط بن حداقل ۱۰ سانتی متر بر طبق ضوابط و دستورالعمل های موجود در فصل مناسب غرس نمایند.
ماده ۵
ضوابط مربوط به خزانه و جابجاکردن، جانشین ساختن و قطع درختان که ملازمه با بهره برداری از نهالستانها و قلمستانها و باغات و موارد دیگر دارد به موجب آیین نامه های اجرایی این قانون تعیین خواهد گردید.
ماده ۶
هر کس درختان موضوع ماده (۱) قانون گسترش فضای سبز را عالما و عامداً و بر خلاف قانون مذکور قطع یا موجبات از بین رفتن آنها را فراهم آورد. علاوه بر جبران خسارت وارده حسب مورد به جزای نقدی از یک میلیون ریال تا ده میلیون ریال برای قطع هر درخت و در صورتی که قطع درخت بیش از سی اصله باشد به حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.
تبصره ۱
در صورتی که قطع درخت از طرف مالکین به نحوی باشد که باغی را از بین ببرد و از زمین آن به صورت تفکیک و خانه سازی استفاده کند همه زمین به نفع شهرداری ضبط می شود و به مصرف خدمات عمومی شهر و محرومین می رسد.
ماده ۷
گزارش ماموران شهرداری های مامور اجرای این قانون که قبلاً با وظایف ضابطین دادگستری آشنا شده اند به منزله گزارش ضابطین دادگستری است.
ماده ۸
هر کس اعم از ماموران مجری این قانون و یا سایر اشخاص عالماً جرایم مذکور در این قانون را به خلاف حقیقت به کسی نسبت دهد و یا گزارش خلاف واقع بدهد به حبس حنجه ای تا سه سال محکوم خواهد شد.
مگر اینکه در قوانین جزایی مجازات شدید تری پیش بینی شده باشد که در این صورت به مجازات اشد محکوم خواهد شد مقررات تبصره ذیل ماده ۶ در این مورد نیز لازم الرعایه است.
منبع مطلب : parks.gorgan.ir
مدیر محترم سایت parks.gorgan.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
با رعایت اصول و قوانین، از زیبایی پارکها لذت ببریم
با گرم شدن هوا و فرارسیدن فصل تابستان، مردم برای لذت بردن از هوای تازه و مطبوع به پارکها و فضاهای سبز اطراف خود میروند. این لذت تنها زمانی میسر است که پارکها و فضاهای سبز را از آلودگیها حفظ کنیم و محیطی زیبا و پاکیزه را برای گذراندن اوقات فراغتمان به وجود آوریم.
اصل کلی استفاده از هر پارکی این است که به حقوق دیگران احترام بگذاریم و به حفظ و نگهداری از محیط اطرافمان اهمیت دهیم. در استان انتاریو، قوانین مختلفی برای استفاده از پارکها وجود دارد. در پارکها، استفاده از مشروبات الکلی به جز در مکانهای مخصوص ممنوع است و جریمهای بین 170-50 دلار برای آن در نظر گرفته شده است. از آنجائی که پارکها برای لذت بردن و تجربه کردن آرامش در طبیعت در نظر گرفته شدهاند، ایجاد صداهای ناخراش و آزاردهنده و همچنین استفاده از کلمات ناشایست بطوری که باعث آزار و اذیت دیگران شود نیز ممنوع است.
در پارکها ممکن است، همراه داشتن و نگهداری از بعضی غذاها، نوشیدنیها و زباله و … در فضای آزاد باعث جلب حیوانات وحشی و نزدیک شدن آنها به دیگران شود و خطراتی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل نگهداری و انبارکردن این موارد نیز با جریمهای تا سقف 125 دلار همراه خواهد بود. همچنین ریختن زباله در پارکها نیز ممنوع است.
رانندگان باید دربعضی از پارکها که امکان ورود اتومبیل به داخل آنها وجود دارد، از تمام قوانین راهنمائی و رانندگی تبعیت کنند، مثلا سرعت بیش از 20 کیلومتر در ساعت، رانندگی در خارج از راههای مخصوص و گذشتن از تابلوی ایست با جریمه نقدی روبرو خواهد شد.
برای رفتن به پارکها و فضاهای سبز، بیشتر مردم حیوانات خانگی خود را نیز به همراه میبرند ولی باید توجه داشت که حیوانات خانگی حتما باید با قلاده و تا فاصلهای کمتراز دو متر باشند و باعث خرابی یا آزار و اذیت دیگران نشوند. قانون حفظ و نگهداری از پارکها، جریمهای تا سقف 75 دلار را برای عدم رعایت این مسائل در نظر گرفته است .
مهمترین مسئله در مورد استفاده از پارکها، حفظ و نگهداری محیط پارکها از هرگونه آلودگی یا خرابی است. در غیر اینصورت، استفاده از پارکها در دراز مدت غیر ممکن خواهد شد. گیاهان سبز، حیوانات و هرچیز طبیعی دیگر باید از سوی همه محافظت شوند
و هرگونه بیتوجهی و یا سهلانگاری با جریمهای تا سقف 150 دلار روبرو خواهد شد. همچنین درست کردن آتش، تنها در مکانهائی که برای این کار اختصاص داده شده است امکانپذیر است. این قوانین توسط ماموران پارکهای استانی اجرا میشوند و این ماموران حق اخراج افراد از پارکها را برای مدت 72 ساعت نیز دارند.
اگر شما تمایل دارید که با قانون حفظ و نگهداری پارکهای استان انتاریو “The Provincial Parks and Conversations Act” و دیگر قوانین استانی در این رابطه آشنا شوید، میتوانید به دفاتر پارکها و همچنین وبسایت “www.e-laws.gov.on.ca” مراجعه کنید.
بهتر است همه ما با رعایت این اصول و قوانین ساده، هم خود از پارکها و فضاهای سبز لذت ببریم و هم مانع لذت بردن و آرامش دیگران نشویم.
منبع مطلب : www.dadgar.ca
مدیر محترم سایت www.dadgar.ca لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
عالیییییییی درجه یک
در بوستان ها چه آداب و مقرراتی را باید رعایت کنیم
عالیییییییییی
نمونه از مقررات بوستانها را نام ببرید
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
خوب