توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    در کدام سوره به اهمیت وقت نماز اشاره می کند کلاس ششم

    1 بازدید

    در کدام سوره به اهمیت وقت نماز اشاره می کند کلاس ششم را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    در چه سوره‌هایی از قرآن در مورد وقت نماز بحث شده است؟ - گنجینه پاسخ ها - اسلام کوئست - مرجعی برای پاسخگویی به سوالات دینی، اعتقادی و شرعی

    باید توجه داشت که بخشی از آیات قرآن، به مسائل احکام اختصاص یافته است، اما بسیاری از احکام یا اصلاً ذکر نشده یا این‌که به صورت کلی از آنها یاد شده است و بیان تفصیل و تبیین آن برعهده پیامبر اسلام(ص) و امامان معصوم(ع) قرار داده شده است.
    آیاتی در قرآن وجود دارد که به طور کلی به اوقات نماز اشاره دارند:
    1. در آیه 238 سوره بقره،[1] تنها اشاره به وقت یک نماز دارد؛ نماز وسطی که در این آیه آمده است، طبق تفسیر صحیح، همان نماز ظهر است‏.[2]
    2. «أَقِمِ الصَّلاةَ لِدُلُوکِ الشَّمْس إِلی‏ غَسَقِ اللَّیْلِ وَ قُرْآنَ الْفَجْرِ»؛[3] نماز را از زوال خورشید(هنگام ظهر) تا نهایت تاریکی شب (نیمه شب‏) و همچنین قرآن فجر (نماز صبح‏) برپا دار.
    واژه «دلوک» از ریشه «دلک» گرفته شده است که به معنای سائیده شدن و کشیده شدن دو چیز به یکدیگر است که از مصادیق آن می‌توان به دست کشیدن به چیزی یا کشیدن کف کفش به زمین اشاره کرد. دلوک خورشید نیز؛ یا به معنای مرور آن از آخرین خط زمین است، که در این صورت اشاره به وقت غروب دارد[4] و یا به معنای مرور آن بر اوج آسمان دارد، ‌که به معنای وقت زوال خورشید(هنگام ظهر) است.[5]
    اما واژه «غَسَق» یا به معنای تاریکی شدید است،[6] که اشاره به نیمه شب دارد و یا به معنای اول تاریکی(از بین رفتن شفق؛ یعنی روشنایی غربی که بعد از غروب آفتاب دیده می‌شود) است.[7] این عبارت می‌تواند، اشاره به نمازهای مغرب و عشاء داشته باشد.[8]
    عبارت «قرآن فجر» که از دو کلمه تشکیل شده است، بخش اول آن؛ یعنی «قرآن»، در اصل مانند کلمه «رجحان»، مصدر و به معنای خواندن است.[9] اما بخش دوم آن؛ یعنی «فجر»، در اصل به معنای شکافتن است. به روشنایی قبل از طلوع آفتاب فجر گفته می‌شود؛ به این دلیل که انگار این روشنایی، تاریکی شب را می‌شکافد.[10] این عبارت اشاره به نماز صبح دارد که هنگام فجر خوانده می‌شود.[11] و چون در نماز قرائت قرآن انجام می‌شود، از باب تسمیه شیء به اسم جزئش، به آن قرآن گفته شده است.[12] و به این دلیل که در وقت نماز صبح، فرشتگان شب جای خود را به فرشتگان روز می‌دهند و هر دو گروه، شاهد نماز صبح هستند، در انتهای این آیه، نماز صبح با عبارت «مشهود»،[13] توصیف شده است.[14]
    معنای دقیق این عبارات در برخی روایات ذکر شده است؛ در روایتی که از امام باقر(ع) و امام صادق(ع) نقل شده، چنین آمده است: «دلوک خورشید، زوال آن و غسق، نیمه شب است ... قرآن فجر، نماز صبح است. این آیه به صورت مجمل، همه نمازهای پنج‌گانه را مد نظر قرار داده است».[15]
    در منابع اهل سنت نیز آمده است که جمع کثیری از دانشوران آنان، دلوک را به معنای زوال خورشید دانسته‌اند. [16]
    3. «وَ أَقِمِ الصَّلاةَ طَرَفَیِ النَّهارِ وَ زُلَفاً مِنَ اللَّیْل»؛[17] در دو طرف روز، و اوایل شب، نماز برپا دار.
    درباره این‌که منظور از دو طرف روز، اشاره به کدام نماز است، نظرات مختلفی ارائه شده است. برخی آن‌را اشاره به نماز صبح و نماز مغرب دانسته‌اند و برخی آن‌را اشاره به نماز صبح و ظهر و عصر دانسته‌اند. ممکن است که اشاره به نماز صبح و نماز عصر باشد.[18]
    اما «زُلَف» که جمع «زلفة» است، به معنای ساعاتی از اوائل شب است. این بخش از آیه نیز می‌تواند اشاره به نمازهای مغرب و عشا داشته باشد.[19] البته در روایتی؛ امام باقر(ع) می‌فرماید: «منظور از دو طرف روز، نماز صبح و نماز مغرب و منظور از زلف، نماز عشاء است».[20]
    این آیات با تفاسیر مختلفی که از آنها ارائه شده است، حداقل وقت خواندن برخی از نمازها را به طور اجمالی بیان کرده دستور به اقامه آنها داده است.

    منبع مطلب : www.islamquest.net

    مدیر محترم سایت www.islamquest.net لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    یک ششم آیات قرآن به نماز اشاره دارند

    وی با بیان اینکه بیش از 150 نماز مستحبی در کنار نماز واجب سفارش شده است،‌ افزود:‌ یک ششم آیات قرآن کریم به نماز تصریح دارند و در 98 آیه قرآن کریم نیز اشاره مستقیم به نماز شده است و مابقی نیز به مشتقات نماز اعم از رکوع، سجود، وضو و غیره.

    دریس در ادامه با اشاره به برگزاری بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز در سال جاری گفت: اجلاس امسال با توجه به دغدغه‌های مقام معظم رهبری و با توجه به ضریب نفوذ فضای مجازی و تعداد کاربران بالای این فضا، موضوع «نماز و فضای مجازی» انتخاب شده است که میزبانی آن را بندرعباس به عهده خواهد داشت.

    مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور با تأکید بر اینکه اگر تأثیر فضای مجازی از فضای حقیقی بیشتر نباشد، کمتر هم نیست، ‌گفت: همان طور که ترویج نماز در فضای حقیقی موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود، در فضای مجازی تبلیغ نماز نیز می‌تواند این تأثیر را بر سلامت معنوی کاربران و کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشد و هرچقدر که کاربران متدین‌تر، آگاه‌تر و به موازین شرعی آشناتر و مقیدتر باشند،‌مسلماً از آسیب‌های اجتماعی نیز به دور خواهند بود.

    پایان آذرماه؛ زمان برگزاری اجلاسیه سراسری نماز

    وی با بیان اینکه هنوز زمان نهایی اجلاسیه بیست و ششم نهایی نشده است اما بنای ما بر پایان آذرماه است،‌گفت: فراخوان اجلاس نیز اعلام شده و در پایگاه اینترنتی ستاد اقامه نماز به آدرس http://wwww.namaz.ir بخش‌های مختلف این اجلاسیه بیان شده است.

    دریس با یادآوری این نکته که علاقه‌مندان تا نیمه آبان‌ماه مهلت دارند آثار خود را به آدرس دبیرخانه اجلاسیه ارسال کنند، گفت: از سال 94 تاکنون برپایی اجلاس‌های استانی قبل از برگزاری اجلاسیه سراسری در دستور کار قرار گرفت که با استقبال خوبی مواجه شد و در این اجلاس‌ها دستگاه‌ها و مرتبطین نماز فعال هر استان نیز معرفی و تجلیل می‌شوند.

    معاون امور استان‌های ستاد اقامه نماز کشور با یادآوری اینکه کار ارزیابی فعالیت‌های ادارات و دستگاه‌های مختلف در خصوص اقامه نماز به عهده این ستاد است، گفت: یکی از کارهای عمده ما در اجلاس‌های نماز تجلیل از دستگاه‌ها و نهادهای برتر در امر اقامه نماز است البته در این اجلاسیه‌ها نگاه ما تنها به ادارات دولتی نیست بلکه به بخش خصوصی نیز هم هست و کارهای مردمی که در این زمینه صورت می‌گیرد،‌ نیز تجلیل می‌شوند.

    فعالیت ستاد اقامه نماز در بیش از 300 شهرستان

    وی با تصریح اینکه در بیش از 300 شهرستان در کشور دبیرهای ستاد اقامه نماز مشغول به فعالیت هستند، گفت: هر شهرستان به فراخور توان استان خودش می‌توانند میزبان برپایی اجلاس‌های نماز باشد اما این اجلاس‌ها باید حداقل تا یک ماه و نیم مانده به اجلاسیه سراسری برگزار شوند.

    از آثار فرهنگوران در حوزه نماز حمایت می‌کنیم

    دریس در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به خبرنگار ایکنا به تألیفات کتب نماز اشاره کرد و گفت: ما آمادگی این را داریم از آثار نخبگان، نویسندگان،‌ شاعران و غیره با موضوع نماز حمایت کنیم البته ما بیشتری بر روی مباحث کودک و نوجوان اصرار داریم و حتی آثار برتر در حوزه اقامه نماز را بعد از ارزیابی‌های انجام شده به چاپ خواهیم رساند.

    چاپ 300 جلد کتاب در حوزه نماز

    مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه دو کار عمده در انتشارات ما صورت می‌گیرد، گفت: یک بخش مربوط به چاپ آثار نماز حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی است و در بخش دیگری نیز چاپ آثار برگزیده حوزه نماز است که تاکنون بیش از 300 کتاب در موضوع نماز را چاپ کرده‌ایم.

    وی همچنین به فعالیت مرکز تخصصی نماز در قم نیز اشاره کرد و گفت: در این مرکز قریب 250 تا 300 طلبه در حوزه نماز تربیت شده‌اند و اکثراً تبلیغ‌های ما را در این حوزه انجام می‌دهند.

    وضعیت نمازخانه‌‌های بین راهی نسبت از لحاظ کیفی و کمی بهتر شده است

    دریس همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایکنا مبنی بر وضعیت وضعیت نمازخانه‌های بین راهی در جاده‌های کشور گفت: وضعیت نمازخانه‌‌های بین راهی نسبت به سال‌های گذشته از لحاظ کیفی و کمی بهتر شده است ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.

    وی با تأکید بر اینکه ما عمده کارهای خود را به سمت معرفت‌افزایی نسبت به نماز سوق داده‌ایم و ظرف آن را در قالب آموزش دیده‌ایم، گفت: چند سال است که اصرار و دغدغه‌ حجت‌الاسلام قرائتی نیز آموزش نماز به گروه‌های مختلف است.

    اشاره به طرح‌های در دست اجرای ستاد اقامه نماز

    معاون امور استان‌های ستاد اقامه نماز کشور همچنین به اجرای طرح ملی سلامت معنوی در بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت: در این طرح ما احکام نماز بیماران را به پرستاران و پزشکان آموزش می‌دهیم و در این راستا برخی از بیمارستان‌ها را نیز تجهیز کردیم.

    وی، اجرای طرح «منهاج» ویژه آموزش‌های نماز به بازاریان،‌ طرح «مکنت» ویژه مدیران ارشد هر استان شامل استاندار و مدیران کل، طرح «نیک» ویژه آموزش مربیان مهدهای کودک و پیش‌دبستانی به شکس تخصصی را از دیگر فعالیت‌های این ستاد برشمردو گفت: در استان فارس در سال گذشته 120 مربی مهدکودک تحت آموزش‌های طرح نیک قرار گرفتند.

    دریس همچنین تأکید کرد که ما به‌منظور جلوگیری از کارهای تکرار ما فراخوان ایده‌ها و تجربیات برتر نماز را در اجلاس‌ سراسری نماز مطرح کردیم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

    راه‌اندازی 3 کانال تلگرامی ستاد اقامه نماز

    وی با بیان اینکه امسال انتظار می‌رود که در فضای مجازی اتفاقی‌های مبارکی در بحث ترویج نماز رخ دهد، گفت: در این زمینه بحث تولید محتوا را آغاز کردیم و فراخوانی نیز برای آن اعلام کردیم و خودمان نیز گام اول را برداشتیم و در این راستا 3 کانال تلگرامی مناسب به نام‌های کانال «قرار 17»، کانال «نماز و سبک زندگی» ویژه بانوان و کانال «نیک» ویژه کودکان را در تلگرام راه‌اندازی کردیم.

    طراحی اپلیکشن «نمازگرام»

    معاون امور استان‌های ستاد اقامه نماز کشور همچنین از طراحی اپلیکشن «نمازگرام» خبر داد و گفت: این نرم‌افزار شبیه اینستاگرام است که کاربران می‌توانند عکس‌های و فیلم‌های خود را با موضوع نماز بارگزاری کرده و یا اینکه آن‌ها لایک کنند و در این نرم‌افزار مسابقات متنوع عکس نماز را می‌توانیم برگزار کنیم و این نرم‌افزار را در ایام نزدیک به برگزاری اجلاس سراسری نماز رونمایی خواهیم کرد.

    دریس در ادامه همچنین به سئوال دیگر خبرنگار ایکنا مبنی بر تبدیل برخی از نمازخانه‌های مدارس به کلاس درس پاسخ داد و گفت: اگر چنین مسئله‌ای انجام شده است حتماً باید به مدیران مربوطه تذکر داده شود و مدیر نمی‌تواند نمازخانه مدرسه را تعطیل کرده و تغییر کاربری دهد البته برخی از مدیران نمازخانه مدرسه خود را تعطیل می‌کنند چرا که در نزدیکی مدرسه آن‌ها مسجد وجود دارد و از این طریق می‌خواهند دانش‌آموزان را با مسجد آشنا کنند که کار مناسبی است.

    منبع مطلب : fars.iqna.ir

    مدیر محترم سایت fars.iqna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 3 ماه قبل
    0

    در کدام سوره به اهمیت وقت نماز اشاره می کند

    شیرین 12 ماه قبل
    1

    سوره ی مومنون آیه ی ۶۴

    🧠🧠 1 سال قبل
    0

    جوابی که میخاستم نبود

    0
    شیرین 12 ماه قبل

    مومنون آیه ی ۶۴

    برای ارسال نظر کلیک کنید