رسانه ها و تاثیرات آنها بر زندگی ما تفکر هشتم
رسانه ها و تاثیرات آنها بر زندگی ما تفکر هشتم را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
تفکر و سبک زندگی لردگان
به نام یگانه معبود هستی
تاثیرات و نقش مهم رسانه ها بر زندگی و افکار مردم
ما درعصری زندگی میکنیم که رسانه ها نقش مهمی در زندگی ما ایفا می کنند، رسانهها در دوران کنونی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مردم شدهاند. مردم در طول شبانه روز از محتواهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و آموزشی و سرگرمی رسانهها استفاده میکنند. نسل کنونی جامعه از ابتدای حیاتش با رسانهها بزرگ میشود و در دنیای اطلاعاتی و ارتباطی امروز، این نسل، بخش عظیم فرهنگ، ارزشها و هنجارهای جامعه خود و دیگر جوامع را از رسانهها دریافت میکند. به عبارتی در دوران معاصر که به عصر اطلاعات و جامعه اطلاعاتی و ارتباطی معروف است، بخش عظیمی از جامعه پذیری نسلها از طریق رسانهها انجام می شود و نفوذ و تأثیر رسانه تا جایی است که برخی از نظریه پردازان ارتباطی بر این باورند که رسانهها اولویت ذهنی و حتی رفتاری ما را تعیین میکنند و اگر چگونه فکر کردن را به ما یاد ندهند، اینکه به چه چیزی فکر کنیم را به ما میآموزند.
رسانه ها در کنار نهادهای دیگری که طرز تفکّر جامعه را می سازند، نقش عمده ای ایفا می کنند. بررسی های روانشناسی اجتماعی در زمینه نقش و قدرت رسانه ها نشان می دهد که رسانه ها دارای چنان قدرتی هستند که می توانند نسلی تازه در تاریخ انسان پدید آورند ؛ نسلی که با نسل های پیشین از جهت؛ فرهنگ، ارزش ها، هنجارها و آرمان ها، بسیار متفاوت است.رسانه ها ، با توجه به قابلیت ها و کارکردهایی که دارند، می توانند در جهت حفظ سلامت و بهداشت روان و به عنوان یکی از عوامل تسهیل کننده هویّت یابی برای جوانان و نوجوانان کاربرد داشته باشند. هم چنین می توانند زمینه ساز بحران هویّت و بیگانگی افراد از ؛فرهنگ، ارزش ها و باورهای خود گردند.
رسانه ها حکم قلب جامعه را دارند و تمام رگ ها و شریان ها از درون آن می گذرد باید بر آن چه وارد آنها می شود و آن چه خارج می گردد نظارت کامل داشت. رسانه ها باید یادآور هویت جمعی برای مردم باشند و مصرف آنها منجر به واکنش منفی در مخاطب نشود. برنامه رسانه ها باید آن چنان ارزشمند و با کیفیت باشد که بتواند جوانان ما را جذب کنند .
بسیاری از حوادث تاریخی در چند دهه گذشته در جوامع صنعتی در رابطه با بحران هویت بوده است،ویژگی جهان نو سلطه رسانه ها بر اجتماع است. تکنولوژی اطلاعات؛ قدرت، ثروت و تجربه را به عنوان معنا و هویت تولید می کند.امروزه دیگر این منش های سنتی و فرهنگی نیستند که هویت یک فرد را می سازند، بلکه انسان ها خیلی ساده، تحت تاثیر جریانات روز قرار می گیرند و با هر موجی به این سو آن سو متمایل میشوند. این رسانه ها هستند که منش ها، کنش ها و حتی واکنش ها را میسازند. هویت تعیین کننده مرز میان منافع است. با گذشت زمان بر پیچیدگی و تفصیل یافتگی هویت های گروهی و قومی افزوده می شود و نه تنها ارزشها که بسیاری امور جزئی را نیز شامل می شود، وضعیتی که هم آشنایی و فهم روشن و متقابل آنها را دشوار می کند و هم امکان رسیدن به همدلی و توافق و همکاری و همبستگی میان آنها را به شدت ضعیف می سازد.
کسب اطلاعات، یکی از عوامل توجه و علاقه مردم به رسانه هاست. رسانه ها باعث وحدت و تعامل اجتماعی می شوند. کسب آگاهی در مورد خویشتن، تقویت ارزش های شخصی، یافتن الگوهای رفتاری، همانندسازی با ارزش های مورد اعتنای دیگران ،آشنایی با دغدغه های دینی و مباحث ملی و در یک کلام، «هویّت یابی» از دیگر کارکردهای رسانه ها محسوب می شوند.با توجه به کارکردهای مثبت رسانه باید بدانیم که دشمنان داخلی و خارجی می کوشند تا از رسانه ها در جهت پیشبرد افکار و اهداف خود استفاده کنند. هدف اصلی استعمار نوین، سلطه فرهنگی و تبلیغ ارزش های غربی در جهان سوم و تمامی جوامع در حال توسعه است. این مسئله ساختار دینی کشور و هویّت ملّی و فرهنگی ما را به چالش کشیده است.
نوئل نئومان در باب تأثیر رسانهها نظریهای جدید عرضه کرده است که به نظریه "مارپیچ سکوت" مشهور شده است. سوربن و تانکارد این نظریه را به شرح زیر خلاصه کردهاند: در خصوص یک موضوع مناقشهانگیز، اغلب مردم در باره واکنش افکار عمومی حدسهایی میزنند. آنها سعی میکنند دریابند که نظر آنان در اکثریت قرار دارد یا در اقلیت. پس از آن میکوشند تا دریابند که تغییر افکار عمومی در جهت موافقت با آنها قرار دارد یا نه، چنانچه آنان احساس کنند که در جهت مخالف قرار دارند سعی میکنند که در باره موضوع، سکوت اختیار کنند. همچنین اگر تصور کنند که تغییر افکار عمومی در جهت فاصله گرفتن از آنهاست، به اختیار کردن سکوت گرایش مییابند. آنها هر چقدر بیشتر احساس کنند که دیدگاه متفاوتی عرضه نشده است هم بیشتر ساکت میمانند.
از نظر نوئل نئومان رسانهها به سه روش بر مارپیچ سکوت تأثیر میگذارند: نخست: این باور را در افراد جامعه ایجاد میکنند که عقاید مسلط چه نوع عقایدی هستند؛دوم: به افراد جامعه القاء میکنند که چه عقایدی در حال شکلگیری و گسترشاند و در پایان به افراد جامعه القاء میکنند که ابراز برخی عقاید موجب منزوی شدن آنها میشود، در حالیکه ابراز برخی عقاید دیگر با استقبال سایر افراد جامعه روبه رو میشود. از نظر مک گوایر مهمترین تأثیرات مطلوب رسانهها شامل: تأثیر بر الگوهای مصرف، رفتار رأی دادن، افزایش آگاهیهای عمومی و بهبود رفتار عمومی، تغییر و بهبود سبک زندگی، تلقین ایدئولوژی و تعلیم آموزههای مختلف سیاسی و اجتماعی است. همچنین مهمترین تأثیرات نامطلوب رسانهها شامل: افزایش رفتار پرخاشگرانه، ترویج آرمانها و گروههای مبتذل، گسترش اندیشههای قالبی و کلیشهای، ترویج رفتارهای نامناسب جنسی و ایجاد فرایندهای فکری نامتعادل است.
منبع مطلب : tafakkor.blog.ir
مدیر محترم سایت tafakkor.blog.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
پاورپوینت تاثیر رسانه بر سبک زندگی مردم
پاورپوینت تاثیر رسانه بر سبک زندگی مردم
تفکر و سبک زندگی پایه هشتم
موضوع: رسانه ها و تاثیرات آنها بر زندگی
پاورپوینت تاثیر رسانه بر سبک زندگی مردم: تلویزیون، سینما، اینترنت، ماهواره و
گوشیهای همراه از مهمترین رسانههای تصویری هستند که تأثیر فراوانی بر سبک
زندگی افراد داشتهاند. رسانه تا حدود زیادی در شکلگیری نظام فکری افراد مؤثر است و
در نهایت، این نظام فکری است که پایههای سبک زندگی را مشخص میکند.
پاورپوینت تاثیر رسانه بر سبک زندگی مردم
کاور محصول تاثیر رسانه بر سبک زندگی مردم
اسلاید معرفی پاورپوینت
اسلایدهای فهرست تاثیر رسانه بر سبک زندگی پایه هشتم
پاورپوینت انگلیسی درباره دندان ها
پاورپوینت انگلیسی درباره کشور ژاپن
منبع مطلب : kelasedarsi.ir
مدیر محترم سایت kelasedarsi.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
رسانه ها
دین و اندیشه:
رسانه ها دارای قدرت قابل ملاحظه ای برای شکل دادن به عقاید و باورها، دگرگون کردن عادات زندگی و ترویج رفتارهایی کمابیش مطابق میل کنترل کنندگان رسانه ها و محتوای آنها هستند.
به گزارش خبرگزاری مهر، رسانه ها یک صنعت روبه رشد و در حال تحول هستند که تامین کننده اشتغال، تولید کننده کالا و خدمات و تغذیه کننده سایر صنایع مرتبط هستند. رسانه ها در عین حال خود به نهادی تبدیل شده اند با قواعد و هنجارهای خاص خود که این نهاد را به جامعه و سایر نهادهای اجتماعی پیوند می دهد. پس این نهاد نیز به نوبه خود توسط جامعه تنظیم می شود. رسانه ها یکی از منابع قدرت هستند. یعنی ابزاری هستند برای کنترل مدیریت و نوآوری در جامعه. اغلب جایگاه بروز تحول در فرهنگ اند چه به معنی هنر و اشکال نمادین، و چه در معنای مدها، خلق و خوها، شیوه های زندگی و هنجارها.
به هر حال رسانه ها دارای تاثیراتی هستند و اگر توجه کنیم که در تجربه زندگی روزمره نمونه های بی شماری از تاثیرهای کوچک می توان یافت این عدم قطعیت تعجب آورتر جلوه خواهد کرد. لباسی که همه ما به هنگام خروج از منزل می پوشیم با توجه به پیش بینی هواست، آنچه می خریم تحت تاثیر تبلیغات تجاری است. به دیدن فیلمی می رویم که در روزنامه درباره اش مطلبی خوانده ایم و به اشکال بیشمار به تلویزیون،رادیو یا موسیقی واکنش نشان می دهیم زیرا ما در دنیایی زندگی می کنیم که فرآیندهای سیاسی و حکومتی آن بر اساس این تاثیر قرار دارد که ما برآنچه می گذرد آگاهیم زیرا از مطبوعات و تلویزیون و رادیو خبر می گیریم.کم تر کسی را می توان یافت که سرچشمه اطلاعات و عقاید اش را نتوان در رسانه ها پیدا کرد.این همه پول و تلاش صرف آن می شود که رسانه ها در جهتی هدایت شوند،که تاثیر دلخواه تحقق یابد.
با وجود این، این هم حقیقتی است که در مورد میزان، وقوع و نوع تاثیررسانه ها شک و تردیدهای بسیاری وجود دارد و دانش ما ناقص تر ازآن است که به جز ساده ترین پیش بینی ها در مورد و قوع تاثیری خاص در مورد معین سخنی بتوانیم گفت. حتی این نوع پیش بینی ها هم بیش ازآن که بر دانش متقن درباره چگونگی وقوع تاثری خاص باشد، از تجربه و حساب های سر انگشتی سرچشمه می گیرد و همین دانش علمی مبتنی بر تجربه است که به رسانه ها این امکان را می دهد که به کار خود بدون تفکر زیاد ادامه دهند.
دلایلی برای عدم قطعیت تاثیرات رسانه ها در زمینه های مورد مجادله ای چون اخلاقیات، عقاید و رفتار که بیشترین توجه عموم را بر می انگیزد وجود دارد. در بسیاری از این موضوع ها سخنی در این باره که رسانه علت اولیه است نمی تواند در میان باشد و ما قادر به هیچ نوع تبیین واقعی از الگوهای اندیشه، فرهنگ و رفتار با ریشه های عمیق اجتماعی و تاریخی نیستیم. به علاوه سخن گفتن از رسانه به منزله چیزی بسیط و واحد کاملا بی معناست زیرا رسانه ها مجموعه بسیار گسترده ای از پیام ها، تصویر و افکاری هستند که بیشترشان از خود رسانه بلکه از جامعه گرفته شده و عاقبت به جامعه پازپس فرستاده می شوند. به همین جهت بسیار دشوار است از موردی نام ببریم که درآن بتوان رسانه را علت واحد یا اجتناب ناپذیر تاثیر اجتماعی معینی دانست.
رسانه ها هر جا که رشد می کنند دارای قدرت قابل ملاحظه ای برای شکل دادن به عقاید و باورها، دگرگون کردن عادات زندگی و ترویج رفتارهایی کمابیش مطابق میل کنترل کنندگان رسانه ها و محتوای آنها هستند. این دیدگاه نه بر اساس کاوش های علمی بلکه در اثر مشاهده محبوبیت بسیار زیاد مطبوعات و رسانه های جدیدی همچون فیلم و رادیو و نفوذ آنها در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی به وجود آمده اند.
رسانه ها می توانند آثار مضری نیز از لحاظ بزهکاری، تعصب و پرخاشگری و.... داشته باشند. رسانه ها در همه ابعاد زندگی افراد تاثیر گذار هستند اما نشان داده شده که هر رسانه ای در قالب ساختار موجود روابط اجتماعی و شرایط فرهنگی و اجتماعی معین عمل می کند. این عوامل اجتماعی و فرهنگی در شکل دادن به عقاید، نگرش ها و رفتار مورد مطالعه نقش درجه اول دارند و انتخاب،توجه و پاسخگویی به رسانه از سوی مخاطبان را تعیین می کنند.
تاثیر رسانه بر روی زندگی افراد با پیدایش تلویزیون به عنوان رسانه ای نوین که جذابیتی بیش از اسلاف خود داشته و بر روی زندگی اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی و سیاسی تاثیرات مهمی داشته است.
بنابراین امروزه هر چه رسانه ها قدرتمندتر می شوند تاثیر مستقیم تری بر روی زندگی افراد می گذارند و رسانه ها موقعیت یک نهاد اجتماعی مهم را کسب کرده اند و روز به روز بیش تر مسائل زندگی عموم در عرصه رسانه ها متجلی می شود چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی.
منبع مطلب : resaneha95.blogfa.com
مدیر محترم سایت resaneha95.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ناشناس : ای کاش جواب تو سایت بود😐😐😐😐😐😐😐
محسن : این همه علکی نوشتید...یه جای این وقت تلف کردن جواب سوال رو بزارید
علیرضا : فدایی داری داداش
F : از رسانه استفاده نکنیم بیرون نریم بابا تکلیف ما رو رشن کنید دیگه
رضا : افرین...خوب گفتی
اماندادی : لطفا جواب فعالیت ها را بگذارید
ناشناس : درباره نتیجه این درس رو اگه کسی میدونه بگه
محدثه : سلام کاش میشد سوالشم بزارید
: 😐
خوبه آفرین🤑 : آفرین
...... : چیزهایی که اینجا نوشتین، ربطی به فعالیت ها نداره، اینجا تقریبا تحقیق نوشتین، لطفا جواب فعالیت ها رو بنویسید
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ناشناس : خوب بود
gh : بدرد خودتون می خوره 🙄😶
ممنون خیلی عالی بود
ممنون خیلی عالی بود
عالی
بدک نبود
عالی
اره
خلاصه در س رسانه را بگید
.
ببخشید میتونم از مطالب مفید شما برای تکمیل مقاله خودم استفاده کنم
چیزهایی که اینجا نوشتین، ربطی به فعالیت ها نداره، اینجا تقریبا تحقیق نوشتین، لطفا جواب فعالیت ها رو بنویسید
چیزی که نوشتین ربطی به فعالیت ها نداره، اینجا تقریبا تحقیق نوشته
کیرزدنتو اینترنت
بدرد خودتون می خوره 🙄😶
مسخره بود
رسانه چیزیست که نوجوانان نباید از آن استفاده کنند."کتاب"و ملت میخوان اینو کنن تو مغزمون...
من واسه پروژه
نلتلتلتلعزغزل
نبنب
سلام منیم جانیم همه رو میگم خوبه ولی بعضی از دوستانی که پسرن درست میگه من خلاصه میخوام خلاصههههه
۔
من که جواباشو دارم فقط خلاصه درس رو میخواستم بخاطر همین راضیم
من یه پرندم آرزو دارم
😐
عالی
😐
It was so good I liked it
سلام کاش میشد سوالشم بزارید
این همه علکی نوشتید...یه جای این وقت تلف کردن جواب سوال رو بزارید
سلام کاش میشد سوالشم بزارید
ای کاش جواب ها زیاد بود
لطفا جواب فعالیت ها را بگذارید
از رسانه استفاده نکنیم بیرون نریم بابا تکلیف ما رو رشن کنید دیگه
درباره نتیجه این درس رو اگه کسی میدونه بگه
رسانه یهنی هر وسیله ای ک پیام را از فرستنده ب گیرنده منتقل کند رسانه نام دارد.فرستنده کسی ک پیام را ارسال میکند و گیرنده کسی ک پیام را دریافت میکند
ای کاش جواب تو سایت بود😐😐😐😐😐😐😐
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
زیباست..