رنگهای رنگین کمان به ترتیب نام ببرید
رنگهای رنگین کمان به ترتیب نام ببرید را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
ترتیب رنگها در رنگین کمان و معانی شگفت انگیز آنها
قرمز :
نارنجی :
زرد :
سبز :
آبی :
نیلی :
بنفش :
منبع مطلب : rasekhoon.net
مدیر محترم سایت rasekhoon.net لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
رنگینکمان
رنگین کمان پدیدهای نوری و قیاسی است که زمانی که خورشید به قطرات نم و رطوبت جو زمین میتابد باعث ایجاد طیفی از نور در آسمان میشود. این پدیده به شکل یک کمان رنگین در میآید.
رنگین کمانها به کمک نور خورشید در آسمان در سوی مخالف خورشید پدیدار میشوند.
در یک رنگینکمان اصلی (رنگینکمان پایینتر، و معمولاً روشنتر) رنگ قرمز در بخش بیرونی (یا بالایی) کمان، و بنفش در بخش درونی دیده میشود. این رنگینکمان دومی ممکن است بالا و بیرون کمان اصلی دیده شود، و ترتیب رنگهایش معکوس شدهاست (رنگ قرمز در هر یک از دو رنگینکمان به سوی دیگری است). این رنگینکمان دوم با دو بار انعکاس نور در قطرات آب بوگوتایی) غیرممکناند، چون انعکاس سوم از نور درون قطرات آب پرتوهایشان را تقریباً در جهت خورشید میتاباند، و از اینرو نامرئی هستند. ممکن است بعضی پدیدهها (نظیر «کمانهای اضافی» خیلی نزدیک و درون کمانهای اصلی) با «رنگینکمانهای سهتایی» اشتباه گرفته شوند. همچنین برای یک ناظر غیرممکن است که برای دیدن رنگینکمان حاصل از قطرات آب در زاویهای غیر از زاویه مرسوم (که ۴۲درجه با جهت مخالف خورشید میسازد) طرحی بریزد. حتی اگر ناظری ناظر دیگری را که بنظر میرسد «زیر» یا «در انتهای» یک رنگینکمان است ببیند، ناظر دوم رنگینکمان متفاوتی را، در همان زاویهای که ناظر اول دیده بود، خواهد دید. از اینرو، یک «رنگینکمان» شیء فیزیکی نیست، و بهطور فیزیکی نمیتوان به آن نزدیک شد.
یک رنگینکمان طیف پیوستهای از رنگها را پوشش میدهد؛ نوارهای متمایز (شامل تعدادی نوار) که ساختهٔ دید رنگی انسان هستند، و هیچ نوع نواربندیی در یک عکس سیاه سفید از رنگینکمان مشاهده نمیشود (فقط گرادیان ملایمی از شدت به یک مقدار بیشینه میرسد، سپس با یک کمینه در طرف دیگر کمان محو میشود). برای رنگهایی که با چشم انسان عادی دیده میشود، توالی ذکر شده و به یاد مانده، در فارسی، هفتتایی قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آّبی، نیلی سیر و بنفش است. با این حال افراد کور-رنگ رنگهای کمتری خواهند دید. بجز باران، مه، افشانه، و شبنم معلق در هوا نیز میتوانند رنگینکمان تشکیل دهند.
پدیداری رنگین کمان[ویرایش]
رنگینکمانها را میتوان هر زمان که قطرات آب در هوا وجود دارند و نور خورشید از پشت سر در یک زاویه عمودی کوچک میتابد مشاهده کرد. بخاطر همین رنگین کمانها اغلب در نیمهٔ غربی آسمان به هنگام صبح و در نیمهٔ شرقی آسمان به هنگام عصر دیده میشوند. جلوههای تماشایی رنگین کمانها در زمانی که نیمی از آسمان به خاطر وجود ابرهای در حال بارش تاریک است و ناظر در مکانی با آسمانی صاف و در جهت خورشید قرار دارد، دیده خواهد شد. یک رنگینکمان درخشان با زمینهٔ تاریک. در طی این شرایط خوب دید، اغلب رنگین کمانی بزرگتر ولی کمرنگ تر با فاصلهٔ ۱۰ درجه بیرون از رنگین کمان اصلی و ترتیب رنگی وارونه (نسبت به رنگین کمان اصلی) نمایان میشود
معمولاً در نزدیکی آبشارها و فوارهها نیز اثر رنگینکمان مشاهده میشود. بعلاوه، در طول یک روز آفتابی این اثر را میتوان بهطور مصنوعی با پراکندهساختن قطرههای آب در هوا ایجاد کرد. یک مهتاب کمان، رنگینکمان ماهتابی یا رنگینکمان شبهنگام، را به ندرت در شبهای شدیداً مهتابی میتوان مشاهده کرد. از آنجا که قوهٔ بینایی انسان برای رنگ در نور کم ضعیف است، مهتاب کمانها اغلب سفید مشاهده میشوند.[۱] عکاسی از نیمدایرهٔ کامل رنگینکمان در یک فریم مشکل است، چون نیاز به زاویه دید ۸۴درجهاست. برای یک دوربین ۳۵mm، یک عدسی با فاصله کانونی ۱۹mm یا عدسی زاویه-گسترده کمتر مورد نیاز است. حال که نرمافزارهای قدرتمندی برای چسباندن چندین عکس در یک سراسرنما در دسترس است، تصاویر کل کمان و حتی کمانهای ثانویه را میتوان به راحتی از یک سری از فریمهای رویهم افتاده ساخت. از داخل هواپیما، شخص شانس دیدن تمام دایرهٔ رنگینکمان را، با سایهٔ هواپیما در مرکز، دارد. این پدیده میتواند با گلوری اشتباه گرفته شود، اما یک گلوری معمولاً خیلی کوچکتر است، تنها ۲۰–۵درجه را پوشش میدهد.
در شرایط دید خوب (برای مثال، وجود ابر تیره در پشت رنگینکمان)، کمان دوم را با ترتیب رنگ معکوس میتوان دید. در زمینهٔ آسمان آبی، کمان دوم با اشکال قابل رویت است.
طیف[ویرایش]
رنگینکمان طیف پیوستهای از رنگها را پوشش میدهد- تفکیک ظاهری محصول رنگدانههای نوری در چشم انسان و پردازش عصبی خروجیهای گیرندههای نوریمان در مغز است. از آنجا که قلهٔ پاسخ گیرندههای رنگی انسان از فردی به فرد دیگر تغییر میکند، افراد مختلف اندکی رنگها را متفاوت خواهند دید، و افرادی که کور رنگ هستند تعداد کمتری از رنگها را خواهند دید. با این حال، هفت رنگی که در زیر لیست شدهاند گمان میشود که از این حکایت میکنند که انسانها در هر کجا،[۲] با دید رنگی عادی، رنگینکمان را چگونه میبینند. رنگ آخر در رنگینکمان بنفش است، نه ارغوانی.
نیوتن بهطور ابتکاری (۱۶۷۲م) تنها پنج رنگ اصلی را نامگذاری کرد: قرمز، زرد، سبز، آبی و بنفش. نارنجی و نیلی سیر را بعداً اضافه کرد، تا در توافق با تعداد نتها در مقیاسی موسیقایی هفت رنگ را بدهد.[۳]
تکین کمان[ویرایش]
این نوع رنگین کمان بعضی اوقات و به ندرت در موقع طلوع یا غروب خورشید اتفاق میافتد زمانی که نورهایی با طول موج کوتاهتر، مانند رنگ آبی، بنفش و سبز پراکنده شده و از طیفهای مرئی حذف میشوند و تنها نورهای با طول موج بلند (سرخ) دیده میشوند.[۴] میتوان علت این پراکندگی را باران دانست که باعث پیدایش پدیده نادر و زیبای تکین کمان میشود.
توضیح علمی[ویرایش]
نور که ابتدا هنگام ورود به سطح قطره باران شکسته شدهاست، در پشت قطره بازتاب میکند، و بار دیگر هنگام ترک قطره میشکند. اثر کلی به گونهای است که نور ورودی در گسترهٔ عریضی از زاویهها، با بیشترین شدت نوری در زاویهٔ ۴۰ تا ۴۲ درجه، بازمیتابد. زاویه مستقل از اندازهٔ قطرهاست، اما به شاخص شکست آن وابستهاست. آب دریا شاخص شکست بزرگتری نسبت به آب باران دارد، از اینرو شعاع «رنگینکمان» در افشانهٔ دریا کوچکتر از یک رنگینکمان واقعی است. این رنگینکمان برای چشم غیر مسلح با چینش از دست رفتهای از این کمانها مشاهده میشود.[۵] مقدار شکست نور به طولموجاش، و از اینرو به رنگهایش بستگی دارد. نور آبی (طول موج کوتاهتر) در زاویهٔ بزرگتری نسبت به نور قرمز میشکند، اما بواسطهٔ بازتاب پرتوهای نور از پشت قطره، نور آبی نسبت به نور قرمز هنگام خروج از قطره با زاویهٔ کمتری با پرتو سفید فرودی اصلی میسازد. ممکن است فکر کنید که عجیب است که الگوی رنگها در یک رنگینکمان قرمز را در بیرون کمان و آبی را در درون آن دارد. با اینحال، زمانیکه این موضوع را با دقت بیشتری وارسی کنیم، متوجه میشویم که اگر نور قرمز خارج شده از یک قطره توسط ناظری مشاهده شود، نور آبی آن قطره دیده نخواهد شد زیرا این نور در مسیری متفاوت با نور قرمز حرکت قرار دارد: مسیری که با چشمان ناظر در یک راستا نیست. نور آبی مشاهده شده در این رنگینکمان از قطرهٔ متفاوتی میآید، که بایستی زیر قطرهای باشد که نور قرمز از آن مشاهده میشود.
عکس اعتقاد عموم، نور در پشت قطره باران دستخوش بازتاب کلی نمیشود، و مقداری نور از پشت قطره خارج میشود. با این حال، نور خروجی از پشت قطره باران بین ناظر و خورشید رنگینکمان تشکیل نمیدهد زیرا طیف تابشی از پشت قطره باران بمانند رنگین کمانهای مرئی دارای شدت حداکثری نیستند، و از اینرو رنگها بیشتر از آنکه رنگینکمان تشکیل دهند، با هم ترکیب میشوند.[۶]
یک رنگینکمان در واقع در محل مشخصی از آسمان وجود ندارد. محل ظاهر شدنش به محل ناظر و موقعیت خورشید بستگی
م ناظر میرسد. این نور همان است که رنگینکمان را برای ناظر تشکیل میدهد. محل یک رنگینکمان در آسمان نسبت به ناظر همیشه در سوی مخالف خورشید است، و همیشه رنگینکمان درونی روشنتر از رنگینکمان بیرونی است. مرکز کمان سایهٔ سر ناظر است، یا بهطور دقیقتر نقطهٔ پاد خورشیدی (که در طول روز زیر افق است)، در زاویهٔ ۴۰ تا ۴۲درجه نسبت به خط بین سر ناظر و سایهاش ظاه ر میشود. در نتیجه، اگر خورشید بالاتر از ۴۲درجه باشد، رنگینکمان زیر خط افق خواهد بود و معمولاً به مقدار کافی قطره باران بین افق (یعنی، ارتفاع چشم) و زمین وجود ندارد، تا رنگینکمان تشکیل دهند. استثناها زمانی رخ میدهند که ارتفاع ناظر از سطح زمین بیشتر شود، برای مثال در یک هواپیما، در بالای کوه، یا بالای یک آبشار.
رنگین کمان تمام دور[ویرایش]
در واقع همهٔ رنگینکمانها دایرهٔ کامل هستند ولی در روی زمین ما معمولاً فقط نیمهٔ بالایی آنها را میبینیم. از آنجاییکه مرکز رنگینکمان به صورت قطری در طرف مقابل موقعیت خورشید در آسمان است بیشترین مقداری که ما میتوانیم از رنگینکمان ببینیم حدود ۵۰٪ آن است که آنهم در هنگام صبح زود یا غروب که خورشید پایین است قابل مشاهده است. برای اینکه بتوانیم دایرهٔ کامل را ببینیم لازم است که قطرات آب در زیر افق دید بیننده باشند.
وقتی نور خورشید به داخل قطرات باران میتابد آنها به صورت منشورهای کوچکی عمل میکنند که نور را متفرق کرده و به رنگهای مجزا تجزیه میکند. بهترین و شفافترین رنگین کمان زمانی تشکیل میشود که باران خیلی شدید باشد و قطرات بزرگی در آسمان باشند. در واقع پرتوهای نور در هنگام عبور از قطرات آب دو بار خم میشوند. بار اول زمانی است که وارد قطرات آب میشوند و بار دوم هنگامی که از قطرات خارج میشوند.
دلیل دایره بودن رنگینکمان این است که قطرات آب با زاویهٔ بین ۴۰ تا ۴۲ درجه از زاویهٔ ورودشان خارج میشوند و تجمع این پرتوها در هنگام تابیدن نور به قطرات باران باعث میشود که یک دایره تشکیل شود ولی اگر خورشید خیلی پایین باشد مثلاً هنگام صبح یا غروب ما فقط یکنیمه از این کره را میبینیم و هر چه خورشید بالاتر باشد ما مقدار کمتری از دایرهٔ رنگینکمان را میبینیم. تنها راهی که بتوان دایرهٔ کامل رنگینکمان را دید این است که به بالای قطرات باران رفته و خورشید را در پشت سر خود داشته باشیم؛ مثلاً در داخل هواپیما یا بالای یک آبشار میتوان یک رنگینکمان دایرهای کامل را دید.
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
ترجمه: ابراهیم پهلوان[پیوند مرده]، مدیریت وبلاگ اشعه ایکس، en:Rainbow
پیوند به بیرون[ویرایش]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
در رنگین کمان هفت رنگ وجود دارد.
در رنگین کمان هفت رنگ وجود دارد.
باور غلط :
در رنگین کمان هفت رنگ وجود دارد.
در روزهای بهاری قرار داریم و هر از گاهی در آسمان آفتابی، شاهد بارش زیبای باران هستیم. هنگام بارش باران، اندکی صبر کنید و به جای این که بخواهید به سرعت برای در امان ماندن از خیس شدن، از زیر آن فرار کنید، به اطراف خود با دقت نگاه کنید، چه پدیده جالبی در آن اطراف وجود دارد؟ بله درست متوجه شده اید، یک رنگین کمان، با هفت رنگ زیبا.
هفت رنگ، باز هم دقت کنید، آیا واقعاً رنگین کمان هفت رنگ دارد؟ قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفش. آیا این هفت رنگ را می توانید در رنگین کمان به وضوح ببینید؟
در نوار رنگین کمان، مابین این رنگ هایی که از آن ها نام بردم، رنگ های دیگری نیز وجود دارد، در واقع در هر رنگین کمان، تعداد بسیار زیادی رنگ وجود دارد و مرز مشخصی بین این رنگ ها وجود ندارد، بلکه طیفی از رنگ ها وجود دارد، ولی با این وجود تعداد بسیار زیادی کتاب هنوز این گونه بیان می کنند که رنگین کمان هفت رنگ دارد. به عنوان مثال بین زرد و سبز در رنگین کمان، ما رنگ زرد ـ سبز داریم، و بین سبز و زردـ سبز، رنگ سبزـ زرد متمایل به سبز وجود دارد، و همین طور بین آن ها رنگ های بی شمار دیگری می توانیم پیدا کنیم. واقعاً چند رنگ در رنگین کمان وجود دارد؟ سی رنگ؟ شصت رنگ؟ در واقع بهتر است بگوییم که هفت رنگ متمایز و قابل تشخیص در رنگین کمان وجود دارد، نه بیشتر، ولی در بین هر کدام از این رنگ ها، طیفی از رنگ ها را می توانید مشاهده کنید.
نکاتی جالب درباره رنگین کمان :

1ـ در زمان مشاهده رنگین کمان، خورشید در پشت سر شما قرار دارد و دقیقاً مقابل خورشید، مرکز رنگین کمان وجود دارد.
2ـ رنگین کمان زمانی تشکیل می شود، که ارتفاع خورشید در بالای افق بیش از 54 درجه نباشد.
3ـ رنگین کمان نه در آسمان های دور دست، بلکه در هوای نزدیک به ما، در هر کجا که خورشید به قطره های باران می تابد، ظاهر می گردد. رنگین کمان زمانی تشکیل می شود که نور خورشید در آسمان تجزیه شود. این تجزیه به وسیله قطره های آب باران صورت می گیرد، در واقع نور پس از عبور از قطره آب تجزیه می شود و به صورت طیفی از رنگ ها در می آید.
4ـ نور خورشید به این دلیل سفید رنگ است که زیرا ترکیبی از همه رنگ هایی است که با چشم انسان قابل رویت می باشند و اگر منشوری در برابر آن قرار دهیم، رنگ های تشکیل دهنده آن را خواهیم دید.
5ـ اگر برای شما این سوال پیش آمده، که چرا رنگین کمان به صورت کمان دیده می شود، بهتر است به این صفحه از سایت تبیان مراجعه کنید، تاجواب سوال خود را پیدا کنید.
index.aspx?pid=150266
6ـ اگر دو نفر در کنار هم باشند، رنگین کمان هایی که هر یک از آن دو مشاهده می کنند، با یکدیگر متفاوت است.
یک آزمایش کوچک :
ما با نور خورشید آزمایش خواهیم کرد. برای این آزمایش به یک منشور شیشه ای احتیاج است. اما اگر در دسترس نیست می توان از یک آیینه که از شیشه کلفت ساخته شده باشد استفاده کرد. لبه های آینه همیشه شیب دار هستند. آینه کوچکی بگیرید و توسط آن یک نقطه نوری را بر روی آیینه بزرگ تشکیل دهید. پرتوهای نورانی موازی پس از برخورد به سطح آیینه با زاویه کوچکی از سطح جیوه آینه منعکس شده از لبه شیب دار خارج می شوند و روی دیوار یا صفحه کاغذ، یک رنگین کمان یا طیف می سازند.
گاه در اتاق به طور تصادفی رنگین کمان تشکیل می شود. در یک روز صاف، ممکن است روبه روی آینه روی سقف یا دیوار یک رنگین کمان ببنید.
هر رنگ از رنگین کمان به تدریج سایه رنگ شده به رنگ دیگری تبدیل می شود.
می توان با رنگ های تکی بازی کرد. مثلاً می توانیم دو رنگ را هم مخلوط کرده و رنگ سومی به دست بیاوریم.
بدین ترتیب، با مخلوط کردن دو رنگ قرمز و زرد، رنگ نارنجی به دست خواهیم آورد. با مخلوط کردن نارنجی و سبز، رنگ زرد خواهیم داشت. مخلوط زرد و آبی روشن، رنگ سبز به ما خواهد داد و حاصل مخلوط کردن رنگ سبز و آبی، رنگ آبی روشن خواهد بود.
در شرایط آزمایشگاه، با استفاده از چراغ های پرتو افکن و یک دسته شیشه های رنگی یعنی فیلترهای نور، خیلی راحت است که رنگ ها را مخلوط کنیم. اما شما در منزل این فیلترها را در اختیار ندارید. بنابر این به جای رنگ های مختلف طیفی، رنگ های گوناگون نقاشی را با هم مخلوط می کنیم. برای انجام این کار، از آبرنگ های خوب و یک فرفره استفاده می کنیم.
چند دایره با قطرهای 5ـ5/4 سانتی متر از کاغذ سفید نقاشی و یک دایره مشابه از مقوا ببرید. دایره های کاغذی را به 8 قطاع مساوی تقسیم کنید. خطوط بین قطاع ها را با مداد و کم رنگ بکشید تا رنگ دلخواه زیاد خراب نشود. قطاع ها را به نوبت با رنگ هایی که می خواهید مخلوط کنید، رنگ کنید. برای نمونه، یک قطاع ممکن است قرمز باشد، دیگری زرد، دوباره قرمز، بعدی زرد و به همین ترتیب، آن ها را یکی در میان به رنگ دلخواه خود در آورید. رنگ خیلی غلیط به کار نبرید، رنگ بایستی به طور یکنواخت و بدون لکه بر روی کاغذ کشیده شود. پس از خشک شدن رنگ، صفحه کاغذی را صاف کنید و روی صفحه مقوایی قرار داده و یک چوب کبریت با نوک تیز را وسط آن قرار دهید. فرفره ای را که بدین ترتیب درست کردید بچرخانید، رنگ نارنجی را که از ترکیب قرمز و زرد به دست می آید، خواهید دید. برای انجام این آزمایش می توانید از تصویر دایره ای که در این صفحه برای شما قرار داده ام، استفاده کنید.
این آزمایش را می توانید، با ترکیب رنگ های دیگر، دوباره امتحان کنید.
همچنین می توانید آزمایش های دیگری در زمینه مخلوط کردن رنگ انجام دهید، طیف نور شامل رنگ های به اصلاح ممکمل یکدیگر است. مخلوط کردن تمامی آنها با یکدیگر، رنگ سفید را به چشم نشان می دهد. نمونه هایی از این رنگ های مکمل عبارتند از : قرمز و بنفش کبود، نارنجی و آبی روشن، قرمز لاکی و سبز. اگر ما قرمز، سبز و آبی را توسط فرفره با هم مخلوط کنیم، رنگ سفید به دست می آوریم.
قرمز، سبز و آبی، رنگ های اساسی در عکس برداری، سینما و تلویزیون و کارهای گرافیکی هستند.
فرفره شما، البته رنگ سفید خالص به شما نمی دهد، چون حتی بهترین آبرنگ ها مقداری مخلوط اضافی در خود دارند. هر چه رنگ شما روشن تر و شفاف تر باشد، نتیجه بهتری خواهید گرفت.
واژه رنگ در مورد سیاه و سفید به غلط به کار می رود. تاکید می کنیم، رنگ سفید وجود ندارد، بلکه سفید تنها جمع نوری همه رنگهاست. همچنین رنگ سیاه نیز وجود ندارد. سیاه یعنی نبود مطلق هیچ رنگ و نور به طور کلی. اما این یک اشتباه مصطلح است که بگوییم : «رنگ سیاه» و «رنگ سفید».
امواج:
چرا یک منشور شیشه ای دسته اشعه نور سفید را به رنگ های رنگین کمان تجزیه می کند؟
نور، نور سفید معمولی، که خورشید به گونه ای اسرار آمیز آن را صادر می کند و با تاخیر 8 دقیقه ای به ما می رسد، ترکیبی پیچیده دارد.
یک پرتو نور سفید از دسته های رنگی متعددی تشکیل شده، اما ما آنها را به طور تکی درک و مشاهده نمی کنیم. وقتی پرتو نور سفید از منشور شیشه ای می گذرد، منشور آن را به دسته های رنگی دسته بندی می کند و طوری آن ها را قرار می دهد که طیف رنگی حاصل می شود.
امواج نوری قرمز، طولانی ترین طول موج را دارند و این امواج کمترین انحراف را توسط منشور دارند. کوتاه ترین طول موج، مربوط به امواج بنفش بوده و بیشترین انحراف را دارند. دیگر رنگ ها ما بین این دو قرار می گیرند.
رنگین کمان در فضا
«زیبایی خیره کننده!» این عبارت را یوری گاگارین در سفرنامه خود به فضا نوشته است. او چنین ادامه می دهد :
«وقتی به افق نگاه کردم، به وضوح تغییر حالت تند و نمایان از سطح روشن زمین به آسمان های تیره قیراندود را دیدم. سیاره ما توسط هاله ای به رنگ مایل به آبی احاطه شده بود. سپس این هاله به تدریج تار شده، بنفش می شود و سرانجام به سیاه تبدیل می گشت. این تغییر حالت، بیش از آن زیبا بود که به توان با واژه ها توصیف کرد.
همین که سفینه از سمت سایه به سمت روشنایی می رود، تصویر زمین دگرگون می شود. نخست نواری نارنجی رنگ درخشانی ظاهر می شود. سپس به تدریج به سوی رنگ متمایل به آبی می رود و ادامه آن به سوی بنفش تیره و سیاه کم رنگ است. حدود رنگ ها غیرقابل توصیف است و این برای زمان زیادی در فکر من نقش بسته باقی خواهد ماند.»
هرمان تیتوف، دومین فضانوردی که به فضا پرواز کرد، عکس های رنگی متعددی از زمین گرفت، یکی از این عکس ها که در فاصله ای که سفینه از سایه زمین خارج می شود، گرفته شده، هاله رنگین کمانی را بر گرد افق حلقوی زمین نشان می دهد.
اتمسفر زمین به مانند منشوری عظیم که نور خورشید را به رنگ های تشکیل دهنده آن تجزیه می کند، عمل می نماید.
البته عکس برداری قادر نیست که غنای رنگ هایی را که در طبیعت مشاهده می شود، بازسازی کند.
مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه : علیرضا سرمدی
تنظیم : نوربخش
منبع مطلب : article.tebyan.net
مدیر محترم سایت article.tebyan.net لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ارتوسا : عالی هر کی میگه خوب نیس اشتباه کرده🌸🦋
ناشناس : عالی
ارتوسا : جدن عالی من فهمیدم که رنگین کمان چند رنگ و رنگ های او کدام است ممنونم از ساخت این پاسخ های سوال ها 🌹🥰🌺💐❤🌸🦋
ناشناس : 👌
ارتوسا : عالی هر کی میگه خوب نیس اشتباه کرده🌸🦋
ارتوسا : عالی هر کی میگه خوب نیس اشتباه کرده🌸🦋
دختر روباهی : 👌👌👌👌👏👏👏👏👏
عالی
عالی من فهمیدم رنگین کمان چند رنگ است و رنگ های آن چیست
متن بد نبود ولی پراکنده گویی زیاد داشت و خیلی طولانی وخسته کننده بود
در هر صورت تشکر از شما
mr
عالی 😍 بود
👌👌👌👌👏👏👏👏👏
ریدم به این متن ای چه چیزیه همش کص تو که میخوای یک چیزی بنویسی قشنگ بنویس بعدم انقد زاید نباشه کم باشه
واقعا من نخوندم اینا رو هر کی بخونه کصه مثه کصه
بنظرتون کدوم خری میاد اینا رو بخونه اُزگلا من خودم نخوندم هرکی بخواد چیزی رو تحقیق کنه اول میبینه چقدر در حد یک خط دو خط میخواد بعد شما ها نه نه شما ها خوب نیست تو اسکل منظورم اونیکه اینا رو نوشته میای یک شاهنامه مینویسی 😒
واقعا برای شما کم مغز ها و منگل ها مطئصفا خیلی گوهین
متشکرم برای این اطلاعات زیباتون ، خداوند دوستداشتنی، مهربان، توانا و بخشنده بهتون خیر لطف کنه.
عالی هر کی میگه خوب نیس اشتباه کرده🌸🦋
عالی هر کی میگه خوب نیس اشتباه کرده🌸🦋
عالی هر کی میگه خوب نیس اشتباه کرده🌸🦋
عالی
👌
👌
تساسیدثدث
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
عدنان طاهری باشه اشکالی نداره