زندگی نامه شهید حججی از تولد تا شهادت
زندگی نامه شهید حججی از تولد تا شهادت را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
نگاهی به زندگی شهید محسن حججی از ولادت تا شهادت
به گزارش گروه سیاسی خبرگزرای دانشجو،«به چشمهای شوهر من نگاه کنید، اصلاً ترس در این چشمها نیست، همهاش شجاعت است، دلیری است، محسن توی این عکس مثل کوه با صلابت است.» این جملات توصیف زهرا عباسی است از یکی از جاودانهترین عکسهای معاصر ایران؛ تصویری که جوانی 26 ساله را با موهایی پریشان اما با چهرهای باصلابت نشان میدهد که یک داعشی نگران او را به اسارت گرفته و به قتلگاه میبرد.
خیمهای نیمسوخته، دود غلیظ در هوا و آسمانی مایل به رنگ غروب؛ همگی دست به دست هم دادند تا عکسی متفاوت از جنگ مدافعان حرم با تروریستها به دنیا مخابره شود، مشخص نیست عکاس که بوده اما قطعاً انتشار این تصاویر به سود او و همفکرانش نشد و همین تصویر بود که بارها دست به دست چرخید تا دلهای ایرانیان را به سوی جوان نجفآبادی سوق دهد.
21 تیر 70؛ محسن در نجفآباد به دنیا آمد خانوادهای که حجتالاسلام مصطفی حسناتی این طور توصیف میکند: رشد این شهید در خانوادهای علمی بوده و خاندان حججی معروف هستند، آیتالله حججی در زمان رضاخان بیشترین خدمت را به منطقه اصفهان داشت، زمانی که حجاب از سر زنان و عمامه از سر علما بر میداشتند این عالم ربانی در گوشه و کنار دست افراد مستعد را میگرفت و به حوزه میبرد.
11 آبان 91؛ در نمایشگاه دفاع مقدسی که در نجفآباد برپا شده بود محسن با زهرا عباسی همکار میشود و همین آغازی میشود برای آشنایی و ازدواج؛ به قول همسر محسن، شهدا واسطه آشنایی این دو بودند، 11 آبان 91 خطبه عقد جاری و محسن در 21 سالگی داماد میشود؛ دو سال بعد در مرداد 93 مراسم عروسی برگزار میشود.
24 فروردین 95؛ اولین و آخرین فرزند محسن به دنیا میآید،اسمش را علی میگذارند، محسن در فایل صوتی وصیتش این گونه به تنها بچهاش خطاب میکند: سلام علی آقا، سلام باباجان، سلام پسر گلم، چند کلمهای هم میخواستم با تو حرف بزنم، ببخشید که باباجان در سن کودکی رهایت کردم و رفتم!... اسمت را گذاشتم علی تا مولا و پیشوایت، الگویت علی (ع) شود!... میخواهم طوری علیوار (ع) زندگی کنی که یکی از سربازان امام زمان (عج) شوی...
27 تیرماه 96؛ محسن برای دومین بار به سوریه اعزام شد، در مأموریت اولش بیشتر در حلب و لاذقیه عملیات داشتند اما این بار قرار بود به نزدیکی مرز با عراق بروند؛ به گفته همسر شهید، این دفعه که میخواست برود گفت زهرا دعا کن من دوباره سردار را ببینم، میخواهم از او بخواهم کاری بکند که من همانجا در سوریه بمانم و تا تمام نشدن جنگ برنگردم ایران.
16 مرداد 96؛ طبق آنچه داعش منتشر کرده، همه چیز از 16 مرداد سال 96 شروع شد، از «التنف»، در عملیاتی در منطقه مرزی بین سوریه و عراق، زمانی که محسن حججی با تنی مجروح در پشت سنگری در کنار اجساد نیمهجان تعدادی از همرزمانش آخرین مقاومتها را میکند؛ آن زمان هیچکس تصور نمیکرد که این جوان ایرانی قرار است چه بر سر داعش بیاورد، شاید اگر داعشیها میدانستند که انتقام همین شهید آنها را ظرف 3 ماه ریشه کن خواهد کرد ترجیح میدادند با او کاری نداشته باشند.
نمیدانستند و فیلم و تصویری که از او منتشر کردند تا به خیال خود خط و نشانی بکشند و نشان دهند اگر دستشان به ایران و ایرانی برسد چه میکنند؛ چه نتیجه معکوسی به همراه دارد، تصاویری که با آن ترکیب دود و آتش صحنه کربلا را بر هر مخاطب آشنا با تاریخ تداعی میکند؛ اما همه ارتباط محسن با کربلا فقط این عکس نبود، تصاویر بعدی که به صورت محدود انتشار پیدا کرد از پیکر بیسر و بیجان او بود تا به پیروی از مرادش شهادتی حسینی داشته باشد.
18 مرداد 96؛ محسن به آرزویش رسید، تصاویر و خبر شهادتش در کانالهای تلگرامی محلی منتشر و بعداً از سوی خبرگزاریها، رسماً اعلام شد، بیش از پیکر بیجان محسن آن عکس حماسی بود که توجهها را به خود جلب کرد که چطور میتوان اسیر بود و با این اقتدار به دریچه دوربین نگاه کرد.
صفحات مختلف عکس را بازنشر کردند، هنرمندان با افکت گذاری و تغییراتی عکس را زیباتر کردند، حسن روحالامینی محسن را در آغوش اباعبداله به تصویر کشید، شاعران شعرها سرودند و آهنگهای به یاد او ساخته شد؛ رفته رفته اینستاگرام و تلگرام و سایر شبکههای اجتماعی پر شدند از همان عکس معروف و طی همان چند روز اول هشتگ محسن حججی به یکی از داغترین موضوعات فضای مجازی بدل شد.
شخصیتهای سیاسی همچون قاسم سلیمانی،علیاکبر ولایتی، محمدجواد ظریف، امیر حاتمی، محسن رضایی، علی لاریجانی، سید عمار حکیم، حسین امیرعبداللهیان ،سعید جلیلی و اسحاق جهانگیری و نیز تعدادی از هنرمندان و بازیکنان از جمله علیرضا عصار ،مهدی طارمی، پرویز شیخطادی و رسول نجفیان به اظهارنظر در خصوص محسن حججی پرداختهاند.
19 مرداد 97؛ در بین این واکنشها آنچه بیش از همه در رسانهها انعکاس داشت بیانیه سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس بود که در بیانیهای اعلام کرد: مردم دلاور و امت حزبالله خصوصاً خانواده شهید محسن حججی مطمئن باشند که فرزندان دلیر شما انتقام این اقدام ددمنشانه را با تصمیمی قاطعانه که همانا ریشهکن کردن شجره خبیثه وهابیت و تروریسم از جهان اسلام است خواهند گرفت... به حلقوم بریده این شهید عزیز راه اباعبدالله (ع) سوگند یاد میکنیم که از تعقیب این شجره ملعونه و نابودی این غده خطرناک برآمده در پیکر جهان اسلام تا آخرین نفرشان از پای نخواهیم نشست.
23 مرداد 96؛ مراسم گرامیداشت شهید محسنی حججی در حسینیه امام خمینی نیروی زمینی سپاه برگزار شد، در این مراسم محسن رضایی دبیر تشخیص مصلحت نظام، سردار حسین سلامی، جانشین سپاه پاسداران، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سردار خاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه، حجتالاسلام شیرازی، نماینده ولیفقیه در سپاه قدس و سردار سرلشکر رحیم صفوی، مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا حضور داشتند؛ مراسم بزرگداشت محسن حججی در بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران، اصفهان، اردبیل ،رشت ،بیرجند، یزد، مشهد، اهواز، قم، نجفآباد، گرمسار، جاسک، دلوار برگزار شد.
7 شهریور 96؛ پیکر شهید مدافع حرم، محسن حججی در جریان مبادله میان نیروهای مقاومت و گروهک تروریستی داعش، تحویل معراجالشهدای شهر تدمر سوریه شد؛ بر همین اساس نیروهای حزبالله لبنان پیکر این شهید را به همراه شهدای این حزب و اسیر دست داعش بعد از ورود اتوبوسها به تدمر تحویل گرفتند.
3 مهر 96؛ پس از مدتها انتظار پیکر مطهر شهید محسن حججی ساعت 20:30 از طریق پایگاه هوایی قدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد تهران شد، در این مراسم با نواخته شدن سرود جمهوری اسلامی ایران و مارش نظامی از پیکر شهید حججی استقبال شد، خانواده شهید، آحاد مختلف مردم و جمعی از مسئولان کشوری و لشکری از حاضران در این مراسم بودند.
4 مهر 96؛ نخستین مراسم، وداع با شهید در حرم مطهر رضوی بود که بنا به درخواست مردم مشهد صورت گرفت؛ تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم حاضر شد و گفت: دلدادگی او را مشاهده کردید که عشق، انتخاب راه و پیام او برای همگان روشن است، شهید حججی یکی از جلوههای عاشورای حسینی است؛ شهید حججی! تو و یارانت بازی دشمن را خوب به هم زدید، تو نماینده همه شهدا هستی و عطر بهشتی شهادت را در بین مردم کشور پراکنده ساختی و دل همه را بردی؛ تو یک طوفان ملی از شور و شعور را با آمدنت در کشور ایجاد کردی؛ تو رمز وحدت همه سلایق شدی.
صبح 5 مهر 96؛ رهبر انقلاب قبل از مراسم تشییع در تهران در جمع اعضای خانواده محسن حججی و در کنار تابوت او حضور پیدا کردند و خطاب به خانواده شهید گفتند: ببینید چه غوغایی در کشور راه افتاده بهخاطر شهادت این جوان. شهید خیلی هستند؛ همه شهدا هم پیش خدای متعال عزیزند لکن یک خصوصیتی در این جوان وجود داشته -خداوند هیچوقت کارش بدون حکمت نیست- اخلاص این جوان و آن نیّت پاک این جوان و به موقع حرکت کردن این جوان و نیاز جامعه به اینجور شهادتی، این موجب شده که خدای متعال، نام این جوان شما را، شهید شما را، بلند کرد؛ بلندمرتبه کرد. کمتر شهیدی را ما سراغ داریم که اینجور خدای متعال او را در چشم همه عزیز کرده باشد. خداوند جوان شما را عزیز کرد.
پیش از ظهر 5 مهر 96؛ مراسم تشییع در تاریخ 5 مهر 1396 با حضور پرشور مردم تهران برگزار شد و بسیاری از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی، نظیر علی و صادق لاریجانی، روسای مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه، در این مراسم حضور پیدا کردند.
بعد از ظهر 5 مهر 96؛ ساعت 16:30 میدان امام اصفهان مملو از جمعیتی بود که چشم انتظار بازگشت پیکر محسن بودند، ورود پیکر با ساعتی تأخیر صورت گرفت اما هرچه رفت بر تعداد جمعیت افزود شد، آفتاب که از دیوارههای میدان امام غروب میکرد، خودروی حامل پیکر از دل جمعیت خارج میشد تا به سمت پادگان لشکر 8 نجف برود، محسن شب آخر را در کار همکارانش سپری کرد.
6 مهر 96؛ طلوع خورشید پنجشنبه 6 مهر سال 1396 خورشیدی، مردم نجفآباد برای وداع با محسنشان به میدان آمدند؛ بیش از صدها هزار نفر در مراسم تشییع پیکر مطهر شهید محسن حججی در شهرستان نجفآباد حاضر شدند تا به دشمنان نشان دهند پای آرمانهای خود با انقلاب اسلامی ایستادهاند؛ محسن را در یادمانی که ویژه او ساخته بودند به خاک سپردند، یادمانی که پس از گذشت یکسال مانند یک امامزاده رونق دارد.
11 مهر 97؛ حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خانواده شهید محسن حججی، این شهید والامقام را نشانه خدا و سخنگوی شهدای مظلوم و سر جدا، خواندند و با اشاره به حضور باشکوه و کمسابقه مردم در تشییع آن شهید، خاطرنشان کردند: خداوند به واسطه مجاهدت محسن عزیز، ملت ایران را عزیز و سربلند کرد و او را نماد نسل جوان انقلابی و معجزه جاری انقلاب اسلامی قرار داد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به فراگیر شدن نام برجسته، ممتاز و درخشان شهید حججی در سراسر کشور در اثر مجاهدت و شهادت مظلومانهٔ او، گفتند: همهٔ شهدای ما مظلوماند و غیر از محسن شما، شهدای دیگری نیز هستند که دشمن، سر از تنشان جدا کرده و همگی در نزد خداوند، عزیز و صاحب درجات هستند اما خدای متعال بر اساس حکمت خود و خصوصیات این جوان، او را نماینده و سخنگوی این شهیدان کرد.
ایشان، حضور کمنظیر مردم قدرشناس در تشییع شهید حججی در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان و نجفآباد را بسیار پرمعنا دانستند و گفتند: خداوند دلها را مجذوب کرد و افراد گوناگونی که زندگی برخی از آنان در ظاهر تناسبی با جهاد و شهادت ندارد، عکس شهید را در دست گرفته و به تشییع او آمدند؛ در چنین شرایطی، مجذوب بودن دلهای بخش زیادی از جوانان به مفاهیم انقلابی، حیرتانگیز است و اگر کمیت و کیفیت جوانان انقلابی از دههٔ 60 بیشتر نباشد، کمتر نیست.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین بر تصویر ماندگار شهید حججی در لحظه اسارت، این جملات را مرقوم کردند: «سلام و درود حق بر این شهید پر افتخار و سرافراز که در حساسترین و خطیرترین لحظهٔ زندگی، نماد حق پیروز و آشکار در برابر باطل رو به زوال شد. سلام خدا بر او که با جهاد مخلصانه و شهادت مظلومانه، خود را و همه ملت خود را عزیز کرد.»
رهبر انقلاب بعد از این دیدار هم به مناسبتهای مختلف در مورد شهید حججی صحبت کرده و او را از رویشهای انقلاب اسلامی دانستند، رویشهایی که تعدادشان کم نیست و با عزمی بلندتر از نسل اول انقلاب پاسداری از آرمانهای اسلام و نظام را وظیفه خود میدانند و محسن حججی نماینده و سخنگوی این نسل شد، نسلی که آماده است جمهوری اسلامی ایران را همانطور که در منطقه به یک قدرت تبدیل کرده، در حوزههای گوناگون در مسیر رشد کشور حرکت دهد.
منبع مطلب : snn.ir
مدیر محترم سایت snn.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
محسن حججی
محسن حُجَجی (زادهٔ ۲۱ تیر ۱۳۷۰ در نجفآباد – درگذشتهٔ ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ در التَنْف) از نیروهای ایرانی موسوم به مدافع حرم بود که در مرداد ۱۳۹۶ در عملیاتی در گذرگاه مرزی الولید –منطقهٔ مرزیِ بین سوریه و عراق– توسط نیروهای داعش به اسارت درآمد و پس از دو روز بهدست آنان بهقتل رسید.
ابتدا خبرگزاری اسپوتنیک نیوز، به نقل از رسانههای وابسته به داعش، خبر اسارت وی را اعلام کرد.[۳][۴][۵][۶][۷][۸][۹][۱۰][۱۱]
داعش چندی پس از انتشار فیلمی که ادعای به اسارت درآوردن محسن حججی را داشت، اعلام کرد که وی را کشتهاند. او دهمین عضو از «لشکر زرهی ۸ نجف اشرف» بود که طی جنگ در خاک سوریه کشته شد. او پیش از اسارت از ناحیهٔ پهلو زخمی شده بود و طی دو روز اسارت توسط نیروهای داعش در مناطق تحت کنترل آنها چرخانده شده بود.[۱۲][۱۳] در جریان توافق جرود که بین نیروهای حزبالله لبنان و داعش انجام شد، در ازاء تحویل پیکر محسن حججی، دو کشته مقاومت لبنان و اسیران آنها، ۳۵۰ تن از نیروهای داعش به همراه خانوادههایشان به شرق سوریه منتقل شدند.[۱۴]
پس از مرگ حججی، دولت جمهوری اسلامی با توجه به افزایش تعداد کشتههای نیروهای وابسته به ایران و نیاز به تبلیغات برای توجیه مداخله در سوریه و پاسخ به افکار عمومی، پروژه قهرمانسازی از او را با شبیهسازی تاریخی کشتهشدن او با وقایع کربلا و ساخت مقبره برای او آغاز کرد.[۱۵] اما تلاش حکومت به این موارد محدود نشد و حسین قاسمپورمقدم (مدیر گروه ادبیات فارسی دفتر تألیف کتب درسی آموزش و پرورش) در پاسخ به حذف اشعار بزرگان ادب فارسی از کتابهای درسی گفت «(در راستای این پروژه) جایی نیاز داشتیم شهید محسن حججی را مطرح کنیم و این بر حافظ و سعدی اولویت داشت.»[۱۶][۱۷]
زندگینامه
حُججی متولد سال ۱۳۷۰ در نجفآباد اصفهان بود.[۱۸][۱۹] محسن حججی دانشآموختهٔ مرکز آموزش علمی کاربردی علویجه در رشتهٔ تکنولوژی کنترل ورودی سال ۱۳۸۷ بود.
اسارت و قتل
در تاریخ دوشنبه ۱۶ مرداد ماه سال ۱۳۹۶، حججی در منطقه تنف، در منطقه مرزی سوریه، عراق و اردن اسیر میشود.[۲۰] منطبق بر فیلمی که خبرگزاری داعش آن را منتشر کردهاست، محسن حججی در پشت سنگری است. اجساد نیمهجان تعدادی از همرزمانش در اطراف سنگر او افتادهاست و در واپسین لحظات در برابر حمله غافلگیرانه داعش از خویش دفاع میکنند. صدای تیراندازی پراکنده به گوش میرسد. کمی بعد یکی از نیروهای داعش، محسن حججی را اسیر میکند.[۲۱]
تصویر خبرساز
تصویر مشهوری از محسن حججی که در آن یکی از افراد داعش پشت سر وی ایستادهاست و با شیئی که چاقو یا سرنیزه به نظر میرسد، او را به قتلگاه میبرد، در شبکههای اجتماعی بازنشر شدهاست. زهرا عباسی، همسر او در آن زمان، در مصاحبهای با جامجمآنلاین گفتهاست:
هرچند بنا به گفتهٔ بیبیسی در صحنههای فیلمی که منتشر شده، احساس واقعی حججی کمتر قابل حدس است.[۲۱] طبق گفته برخی از وبگاههای داخلی، چهرهٔ نیروی داعش در پشت سر حججی، چهرهٔ آرام وی، دود و شعلههای آتش در پشت زمینه، صحنهٔ نبرد کربلا را در ذهن تداعی میکند.[۲۳][۲۴] بنا بر گفته صدای آمریکا، در حالیکه مردم ایران از عملیاتهای نظامی جمهوری اسلامی در خارج از کشور خسته شدهاند، تصویر حججی حس وطنپرستی را در آنها زنده میکند.[۲۵]
ماجرای جسد حججی
داعش ضمن توافق آتشبسی با ارتش سوریه، ارتش لبنان و حزبالله لبنان، جسد محسن حججی را در مقابل اجازهٔ تخلیهٔ امنِ منطقهٔ مرزیِ لبنان و سوریه تحویل داد. حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان، برای قانع کردن بشار اسد به پذیرش این توافق آتشبس، به دمشق سفر کرده بود. به گفتهٔ نصرالله، بشار اسد دربارهٔ آتشبس با داعش گفته بود: «این مایهٔ سرافکندگی من میشود، اما باشد.»[۲۶]
سپاه پاسداران ایران جنازه محسن حججی را روز ۷ شهریور تحویل گرفت و با انجام آزمایش دیانای، هویت او را تأیید کرد. یک ماه بعد از تأیید هویت، در تاریخ ۳ مهر ۱۳۹۶ همزمان با عزاداریهای ماه محرّم پیکر وی به ایران بازگشت.[۲۶]
طبق گزارش رسانهها در روز شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ محمدرضا حججی، پدر محسن حججی، اعلام کرد باقیماندهٔ بدن فرزندش را که به ایران انتقال یافته، مشاهده نکردهاست. وی در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفت که تنها بخشهایی از پا، لگن و دندههای فرزندش را لمس کرده و پیشتر در تاریخ تحویل جنازه به سوریه رفته ولی در آنجا هم به وی گفته شده که بدن فرزندش کامل نیست و باید کمی صبر کند تا تکمیل شود.[۲۷][۲۸] وی دربارهٔ اینکه پیکر فرزندش چقدر کامل بودهاست نیز چنین پاسخ دادهاست:
مراسم تشییع جنازه
مراسم تشییع جنازه محسن حججی، در تاریخ ۵ مهر ۱۳۹۶ در پایتخت ایران برگزار گردید. بسیاری از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی، نظیر علی و صادق لاریجانی، روسای مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه، در این مراسم حضور پیدا کردند. علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی نیز قبل از مراسم تشییع جنازه در جمع اعضای خانوادهٔ محسن حججی و در کنار تابوت او حضور پیدا کرد.[۲۸][۲۹][۳۰][۳۱] همچنین پیکر حججی در تاریخ ۴ مهر در مشهد[۳۲] و حرم علی بن موسی الرضا و در تاریخ ۶ مهر در اصفهان و نجف آباد تشییع و خاکسپاری شد.[۲۶]
آرامگاه
برای او آرامگاهی در نجف آباد تدارک دیده شد و امروزه نیز بدل به مکانی برای گرامیداشت یاد او شدهاست. آرامگاه حججی که در میان مدفن برخی رزمندگان شهر نجف آباد بنا شدهاست، با تجمع زیاد مردم روبرو بودهاست.
اظهارات همسر حججی
زهرا عباسی همسر حججی — که یک سال پس از کشته شدن حججی، ازدواج مجدد کرد — در اظهاراتی گفته که ختم هفتاد هزار سوره حمد گرفته که محسن حججی شهید شود. زهرا عباسی همچنین گفته است که محسن به خاطر اصرارهای وی وارد سپاه شد.[۳۳][۳۴]
واکنشها
رسانهها
افراد
مراسم بزرگداشت
مراسم بزرگداشت محسن حججی در بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران، اصفهان، اردبیل، رشت، بیرجند، یزد، مشهد، اهواز، قم، نجف آباد، گرمسار، جاسک، دلوار برگزار گردید.[۶۹][۷۰][۷۱][۷۲]
نامگذاری
یادمان
در ۸ آبان ۱۳۹۶ از تندیس یادبود محسن حججی اثر علیاصغر یوزباشی در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی رونمایی شد.[۷۸][۷۹][۸۰][۸۱]
منتقدان
روزنامه «قانون»
روزنامه قانون، در مطلبی زیر عنوان «پشتصحنه یک شهادت» به بررسی عوامل کشته شدن محسن حججی پرداختهاست.[۸۲]
سرپوش گذاشتن به ضعف نظامی
گروهی[چه کسی؟] تبلیغات گسترده در پی اسارت و کشتهشدن حججی را برای «سرپوش گذاشتن» به ضعفی میدانند که مقدمات اسارت و کشتهشدن او و دیگر نیروهای ایرانی در منطقه را به وجود آوردهاست. در همین ارتباط متنی از مجتبی لطفی، «فرمانده گروهان ضد زره گردان فاتحین، لشکر کربلا» خطاب به قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه منتشر شدهاست. در این متن به صورت تلویحی به فقدان تدابیر دفاعی از منطقهای اشاره شده که حججی در آن اسیر شدهاست؛ اینکه این منطقه اخیراً از تصرف داعش خارج شده بوده و باید از آن محافظت میشدهاست. نویسنده این متن انتقادی همچنین به برخی عملیات نظامی پرتلفات و پُرخسارت در جریان جنگ ایران و عراق اشاره کرده که هنوز هم از دستاندرکاران آنها بازخواست نشدهاست.[۸۳]
استفاده ابزاری از تأمین امنیت
نکتهای برجسته شده که جمهوری اسلامی در توجیه حضور نظامی خود در منطقه بیش از همه به آن تکیه میکند: تأمین امنیت داخلی و جلوگیری از گسترش مرزهای افراطگرایی؛ وظیفهای که به دست «مدافعان حرم» متحقق میشود. سید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنان خود پس از حمله به مجلس شورای اسلامی و مقبره روحالله خمینی، هم بار دیگر به صراحت از عملیات نیروهای نظامی ایران در منطقه دفاع کرد: «[...] خود این حوادث هم نشان داد که اگر چنانچه جمهوری اسلامی در آن نقطهای که مرکز اصلی این فتنههاست ایستادگی نمیکرد، تا حالا ما گرفتاریهای زیادی از این ناحیه در داخل کشور داشتیم.»[۸۳]
توجیه سیاستها
طبق گفته رادیو آزادی اروپا، درحالیکه سپاه از انتقام صحبت میکند، مقامات ارشد جمهوری اسلامی، از کشته شدن حججی برای توجیه سیاستهای خود استفاده میکنند.[۸۴]
جستارهای وابسته
منابع
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
زندگینامه: محسن حججی (۱۳۷۰- ۱۳۹۶)
محسن حججی از جهادگران و اعضای فعال مؤسسه شهید احمد کاظمی بود که در عملیاتی مستشاری نزدیک مرز سوریه با عراق به اسارت گروه تروریستی داعشدرآمد و پس از دو روز بهدست تروریستهای تکفیری در سوریه به شهادت رسید.
داعش چندی پس از انتشار فیلمی که ادعای به اسارت درآوردن محسن حججی را داشت، اعلام کرد که وی را به قتل رسانده است.
شهید حججی دهمین عضو از لشکر زرهی ۸ نجف اشرف است که طی جنگ در خاک سوریه به شهادت رسیدهاند.
این جهادگر فرهنگی از فعالان ترویج و تبلیغ کتاب بود و اقدامات جهادی را در اردوهای سازندگی برای خدمت به مناطق محروم انجام داده و از خادمین راهیان نور در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس بود.
شهید محسن حججی در سال 1391 ازدواج کرد، ثمر ازدواج وی پسری بهنام علی است. وی روز دوشنبه 16 مرداد 1396 به اسارت دشمن درآمد و در روز چهارشنبه 18 مرداد 1396 در سوریه به درجه رفیع شهادت نائل شد.
همسر شهید محسن حججی طی پیامی در پی شهادت شهید حججی به دست نیروهای تکفیری داعش تأکید کرد:
همسرم رفت که بگوید امام خامنه ای تنها نیست...
رفت که بگوید هنوز هم مردان خدایی هستند...
اگه کسی خواست اشکی برای همسرم بریزد به اشکش هدف بدهد.
برای حضرت زینب(س) و امام حسین(ع) گریه کند...
همه زیر لب فقط بگوئید امان از دل زینب(س)...
وزیر امور خارجه در صفحه اینستاگرام خود یاد شهید مدافع حرم محسن حججی را گرامی داشت.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اینستاگرام خود یاد شهید مدافع حرم محسن حججی را گرامی داشت.
در این پست آمده است:
کجایید ای شهیدان خدایی
بلاجویان دشت کربلایی
کجایید ای سبک روحان عاشق
پرندهتر ز مرغان هوایی
کجایید ای شهان آسمانی
بدانسته فلک را درگشایی
کجایید ای ز جان و جا رهیده
کسی مر عقل را گوید کجایی
کجایید ای در زندان شکسته
بداده وام داران را رهایی
کجایید ای در مخزن گشاده
کجایید ای نوای بینوایی
در آن بحرید کاین عالم کف او است
زمانی بیش دارید آشنایی
درود خدا بر نخلهای بی سر سرزمین شهامت و استقامت که عاشقانه و مظلومانه در راه عزت و شرف ایران و اسلام جان عزیز خود را تقدیم کردند.
سلام بر شهید عاشق محسن حججی و همه شهیدان مدافع حریم اهل بیت علیهم السلام که خود را فدای امنیت و آرامش مسلمانان مظلوم و مبارزه با جنایت و شقاوت تروریستهای تکفیری و حامیانشان کردند.
منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir
مدیر محترم سایت www.hamshahrionline.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
شهید بزرگوار شهید حججی : برا این شهید با عظمت یک صلوات ختم کنید
عالی👌💜
خخخ
Only up startup slow
برا این شهید با عظمت یک صلوات ختم کنید
سلام بر شهید عاشق محسن حججی و همه شهیدان مدافع حریم اهل بیت علیهم السلام که خود را فدای امنیت و آرامش مسلمانان مظلوم و مبارزه با جنایت و شقاوت تروریستهای تکفیری وحامیانشان کردند.عاجزانه ازشهید حججی عزیزالتماس دعا دارم برای عاقبت بخیرمان دعا کن