توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    سه مورد از ویژگی های اخلاقی حضرت فاطمه را بنویسید

    1 بازدید

    سه مورد از ویژگی های اخلاقی حضرت فاطمه را بنویسید را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    بارزترین ویژگی‌های اخلاقی حضرت زهرا (س) - ایسنا

    بارزترین ویژگی‌های اخلاقی حضرت زهرا (س) - ایسنا

    ارزش فاطمه‌ زهرا (س) به عبودیت و بندگی خداست. اگر بندگی خدا در حضرت فاطمه‌ زهرا(س) نبود، ایشان صدیقه‌ کبری نبود. صدیق کسی است که آنچه را می‌اندیشد و می‌گوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد. هرچه این صدق بیشتر باشد، ارزش انسان بیشتر است و می‌شود صدّیق.

    حجت‌الاسلام والمسلمین محمد رضا نصوری گفت‌وگو با ایسا با اشاره به این‌که رفتار و الگوی حضرت زهرا (س) برای بانوان جامعه امروز ما پر از پیام و سرشار از زندگی امید بخش است، اظهار کرد: طبق آیات و روایاتی که به دست ما رسیده است امام زمان (عج) درباره‌ حضرت فاطمه زهرا (س)  می‌فرماید: «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ» یعنی حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی امام زمان (عج) است. این یعنی این‌ که حضرت نه تنها الگوی زنان بلکه الگوی مردان و در کل جامعه بشریت است.

    بارزترین ویژگی‌های اخلاقی حضرت زهرا (س)

    وی خاطرنشان کرد: باید ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه زهرا (س) را بررسی کنیم و شاخص‌ها و الگوهایی که می‌تواند برای تمام افراد الگو باشد را معرفی کنیم. اولین ویژگی اخلاقی حضرت فاطمه زهرا (س) ادب ایشان در برابر خداوند، حضرت رسول (ص) و حضرت علی (ع) و ... است. حضرت فاطمه زهرا (س) در تمام معاشرت‌ها و امور زندگی ادب را  رعایت می‌کردند و همین ویژگی بود که ایشان را الگوی زنان و مردان قرار می‌دهد. اگر ما بتوانیم همین یک ویژگی را از حضرت فاطمه زهرا (س) کسب کنیم زندگی‌ها به سمت‌وسوی دیگری پیش می‌رود و اخلاق‌محور می‌شود.

    این کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: دومین ویژگی حضرت، امام‌شناسی ایشان است. حضرت فاطمه زهرا (س) در خانه ننشست و از امام زمان‌اش حمایت کرد. حضرت نه به خاطر این‌ که حضرت علی (ع) همسرش بود از ایشان دفاع کرد بلکه دلیل اصلی حضرت،  دفاع و حمایت از امام زمانش بود. ایشان شناختی از امام زمانش کسب کرده بود را به سایرین نیز نشان می‌داد.

    وی گفت: زمان‌شناسی یکی دیگر از ویژگی‌های حضرت است که در بزنگاه‌ها و در سر زمان هر آنچه که لازم بود را مطرح می‌کردند. دشمن‌شناسی ویژگی دیگر حضرت است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم این ویژگی را داشتند و دشمنان را به مردم معرفی می‌کردند. ادب، حیا، عفت، فضیلت‌محوری و امام‌شناسی از جمله ویژگی‌هایی است که زنان و مردان جامعه امروز ما می‌توانند از حضرت الگو بگیرند.

    برای معرفی حضرت زهرا (س) از زبان روز بهره ببریم

    نصوری تاکید کرد: برای شناخت حضرت فاطمه زهرا (س) باید از ابزار روز نیز بهره ببریم. معرفی شخصیت حضرت نباید فقط مختص روز زن و یا ایام فاطمیه باشد بلکه در جامعه امروز ما هدف دشمنان الگوسازی نامناسب برای زنان جامعه است. ما باید از ابزارهای روز و رسانه‌های دیداری و شنیداری بهره ببریم تا از این طریق الگوسازی مناسب برای بانوان جامعه ما شکل بگیرد.

    دلیل لقب «سیدة النساء العالمین» حضرت زهرا(س)

    این کارشناس مسائل دین یادآور شد: تفکر و عمل حضرت زهرا(س) باید جهانی شود و زنان در اجتماع، علم و فناوری، ورزش و هنر، اخلاق و اعتقاد و سایر امور باید درگیر شوند، چرا که ظرفیت‌های زیادی دارند و در این رفتارها و عرصه‌ها حضرت فاطمه زهرا (س) می‌تواند الگو باشد. دلیل این‌که به حضرت فاطمه زهرا (س) «سیدة النساء العالمین» و «سیّدَةُ نِساءِ أَهْلِ الجَنَّةِ فاطِمَة» می‌گویند این است که ایشان علاوه بر دعا و اهل ذکر بودن در تمام بخش‌های عملیاتی جامعه حاضر بودند.

    فرهنگ فاطمی(س) را برای نسل امروز با زبان خودشان ترویج بدهیم

    نصوری خاطرنشان کرد: دولتمردان، علما، دانشجویان، رسانه‌ها، داستان‌نویسان و فیلم‌سازان همه باید فرهنگ و الگوی فاطمی را ترویج دهند. جریان‌سازی یکی از اصولی است که باید در الگوسازی شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) مدنظر داشته باشیم. ۵۰ نفر از یاران حضرت ولیعصر (عج) خانم‌ها هستن و این نشان از آن دارد که اسلام بیش از همه ادیان به زنان اهمیت می‌دهد. ما باید تفکرات حضرت فاطمه زهرا (س) را جهانی‌سازی کنیم. باید برای نسل امروز فرهنگ‌سازی با زبان خود آنها داشته باشیم.

    انتهای پیام

    منبع مطلب : www.isna.ir

    مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    ویژگی‌های اخلاقی و نحوه شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

    ویژگی‌های اخلاقی و نحوه شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

    بدون شک در بین زنان و بانوان دین اسلام، حضرت زهرا ( س) سرامد و از محبوبترین چهره های مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و علمی زمان خویش بودند.


    حضرت فاطمه زهرا(س) دختر گرامی حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبدالله(ص) و حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها، همسر مکرمه حضرت امیرالمومنین ( علیه السلام) و مادر ارجمند حضرت امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام و حضرت زینب کبری سلام الله علیها است.


    حضرت فاطمه سلام الله علیها یکی از پنج بانوی قدسی جهان به شمار میرود و جایگاه بسیار رفیعی در اسلام دارد. ۱۲ امام شیعه علیه السلام از نسل حضرت زهرا( س) هستند. سوره و آیاتی از قرآن کریم مانند سوره کوثر، سوره انسان، آیه تطهیر و آیه مودت در حق آن حضرت (س) و همسر و فرزندانش نازل شده است و دوستی و دشمنی با ایشان، به منزله دوستی و دشمنی با  پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) است.


    برخی از ویژگی های بارز اخلاقی و انسانی حضرت فاطمه سلام الله علیها در کتب گوناگون شیعه و سنی- به شرح زیر است:
    ۱. پارسایی و قناعت به مال کم و امکاناتی اندک، در عین امکان برخورداری از بالاترین امکانات
    ۲. انفاق و ایثار زیاد در اشیای مورد علاقه و نیاز خویش


    ۳. عبادت خالصانه و نیایش به درگاه خداوند


    ۴. تبلور حیا و عفت

    ۵. الگوی کامل پوشش و حجاب اسلامی

    ۶. علم و دانش گسترده


    ۷. مبارزات سیاسی و اجتماعی ایشان- پس از رحلت پیامبر اکرمصلی الله علیه و آله- در پاسداری از مقام ولایت حضرت علی علیه السلام.


    نحوه شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
    در زمان یورش حاکمان غاصب به خانه حضرت علی علیه السلام، حضرت زهرا( س) به گونه ای بین درب و دیوار آسیب دیدند که علاوه بر آسیب های سختو زیاد، جنین ایشان نیز سقط شد و تازیانه های بیشماری بر جان و روح آن حضرت نشست.


    زمانی که حضرت زهرا( س) در بستر بیماری بود، روزی حضرت علی علیه السلام را نزد خویش فراخواند تا نزد همسر خود وصیت کند. به همین جهت به امام علی علیه السلام وصیت کرد تا بعد از وفاتش، فاطمه( س) را شبانه غسل دهد و شبانه کفن نماید و شبانه دفن کند و هیچکس از افردی که در حق او ستم روا داشته اند، در مراسم تشییع جنازه و نماز خواندن بر جنازه او حاضر نباشند.


    حضرت فاطمه سلام الله علیها از امام علی ( ع) طلب آب کردند و به وسیله آن بدن مطهر خود را شست و شو داد و غسل کردند. آنگاه جامه ای نو پوشید و در بستر خوابید و پارچه ای سفید به روی خود کشید؛ چیزی نگذشت که دختر رسول خدا( ص)، بر اثر حوادث ناشی از حمله به خانه ایشان در روز سوم جمادی الثانی سال 11 هجری به شهادت رسید؛ در حالی که از عمر مبارکش بنا بر روایات مشهور، ۱۸ سال بیشتر نمی گذشت و بنا بر روایات مشهور تنها ۹۵ روز بعد از رسول خدا در این دنیا زندگی کردند.


    گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

    منبع مطلب : www.beytoote.com

    مدیر محترم سایت www.beytoote.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    ویژگی‌های خاص

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 3 ماه قبل
    0

    ممنون عالی بود

    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید