شهید مهدی نریمان فرمانده گردان کمیل
شهید مهدی نریمان فرمانده گردان کمیل را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
مشرق نیوز
این شهید عزیز با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه رفت و سرانجام مزد یک عمر بندگیاش را در 21 اسفند 1361 در عملیات والفجر مقدماتی در حالی که فرماندهی گردان کمیل از لشکر 27 محمد رسول الله(ص) را بر عهده داشت، گرفت و شهید شد.
*بخشی از وصیتنامه شهید
اینجانب محمود ثابت نیا برای ششمین بار قصد حرکت به سوی جبهه حق علیه باطل را دارم و چون خود را حافظ انقلاب اسلامی میدانم، روا نمیدانم در برابر دشمن بنشینم. اکنون با توکل بر خدا میروم.
یا پیروز برمیگردم و یا شهید، که پیروزی معنوی است و در هر حال رضای خدا در آن است و زیانی در آن نیست. از هیچ قدرتی نمیترسم، چون بالاتر از کشته شدن چیزی نیست و کشته شدن در راه خدا سعادت ابدی است. پس چرا بترسم؟
انشاءالله کاخ ستمگران را خراب خواهیم کرد و انشاءالله خدا یاریمان میکند و میتوانیم راه کربلا را بگشاییم و بعد از آن ره قدس را.
ما شیعیان امام علی (ع) هستیم باید پا جای پای آن بزرگوار بگذاریم تا دنیا با این زرق و برق نتواند ما را بفریبد. به همه سفارش میکنم که دست از حمایت ولایت فقیه برندارید. امیدوارم که امام زمان (عج) از همه ما راضی باشد.
درود پاکان و نیکان بر ایشان باد
آخرین تصویر به جا مانده از فرمانده گردان کمیل و معاونش
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پاسدار شهید علیرضا بنکدار متولد 1336 است. او که از روزهای نخستین جنگ در جبهههای جنگ تحمیلی حضور داشت در سال 61 به عنوان معاون گردان کمیل در لشگر 27 محمد رسول الله(ص) با فرمانده این گردان یعنی شهید محمود ثابت نیا در عملیات والفجر مقدماتی شرکت کرد. شهید بنکدار به عنوان معاون گردان کمیل نیز در این محاصره در روز 21 بهمنماه 1361 بر اثر اصابت گلوله خمپاره از ناحیه چپ بدن زخمی شد و بعد از چند ساعت خونریزی در کانال کمیل واقع در فکه به شهادت رسید. برادر کوچکتر معاون گردان کمیل، یعنی محمد بنکدار نیز قبل از او در جبهههای جنگ تحمیلی به شهادت رسید. از پاسدار شهید علیرضا بنکدار دو فرزند به یادگار مانده است.پیکر مطهر این شهید در زمره شهدای مفقود الجسد عملیات والفجر مقدماتی جا گرفته است.
محمود ثابت نیا سال 1335 در ورامین متولد شد. به همراه برادرش در تظاهرات مردم ورامین علیه رژیم شاه حضور پرشوری داشتند. این دو برادر در روز تاریخی هفدهم شهریور 1357 در تظاهرات سرنوشت ساز مردمی، حضور کارآمدی داشتند. همچنین در 22 بهمن همان سال در مبارزه مردم با افسران سرسپرده شاهنشاهی در پادگان لویزان شرکت داشته و این پادگان را به نفع مردم انقلابی پس گرفتند.محمود از نخستین نیروهایی بود که برای خدمت به اسلام به نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست. او پس از گذراندن دوره نظامی و همزمان با تحرکات ضد انقلاب در شهرهای غربی ایران، رهسپار شهر مظلوم پاوه شد و همراه با دیگر نیروهای انقلابی، توانست این شهر را از وجود مزدوران پاک کند. مسئولیت آموزش نظامی پادگان امام حسین (ع) به وی سپرده شد.هفت ماه در کردستان و یک سال هم در سرپل ذهاب، بازی دراز و سومار با متجاوزان بعثی جنگید. او در عملیات والفجر مقدماتی به عنوان فرمانده گردان کمیل با معاونش علیرضا بنکدار حضور داشت. و در همین عملیات به شهادت رسید. پیکر او در سال 1373 در تفحص پیدا شده و به زادگاهش بازگشت.
عملیات والفجر مقدماتی عملیاتی بود که قبل از آغاز برای عراق لو رفته بود اما رزمندگان اسلام در جبهه خودی این را نمیدانستند به همین دلیل خیلی زود گردانهای حاضر در عملیات در محاصره قرار گرفتند. گردان کمیل که یکی از این گردانها بود و تمامی رزمندگان آن به جز یک نفر در همان کانال کمیل و میانه عملیات به شهادت رسیدند. علت مقاومت گردان کمیل بعدا اینگونه عنوان شد که برای به عقب کشیدن و حفظ بقیه گردانها تا نفر آخر مقاومت کردند. وقتی در منطقه فکه گردان کمیل در محاصره قرار گرفت، شهید محمود ثابت نیا و شهید علیرضا بنکدار، با معدود نیروهایی که سالم مانده بودند، در حالی که از شدت تشنگی لبهای آنها خشک شده بود، با اقتدا به مولایشان اباعبدالله الحسین(ع) به جنگ نابرابر خود با ارتش متجاوز بعث ادامه دادند و پاتکهای متعدد تیپهای زرهی عراق را، در هم کوبیدند و سرانجام مظلومانه در قتلگاه فکه جنوبی به شهادت رسیدند و پیکرهای پاکشان در منطقه باقی ماند. به دلیل شرایطی که طی عملیات والفجر یک پیش آمد، منطقه فکه تا پایان جنگ میان ما و عراقیها قرار گرفت و بازگرداندن شهدا و مجروحانی که در آنجا و در اثر تشنگی و جراحتهاشان به شهادت رسیدند، میسر نشد. چند روز بعد از اتمام عملیات والفجر مقدماتی و شهادت اعضای گردان کمیل رژیم بعث عراق داخل کانال را پر میکند و شهدا در آن کانال مدفون میشوند.
فرمانده گردان کمیل و معاون گردان در کنار هم رشادتهای بسیاری آفریدند و گردان کمیل مشهور به گردان عاشقان را منسجم در عملیات والفجر مقدماتی اداره کردند.
آخرین تصویر به جا مانده از شهید محمود ثابت نیا و شهید علیرضا بنکدار قبل از عملیات والفجر مقدماتی، میان رملهای منطقه فکه و در حال شناسایی منطقه عملیاتی مورد نظر یادآور خاطرات این دو یار لشگر 27 محمد رسول الله(ص) است که در فکه حماسه ساز شدند. این تصویر در ادامه می آید:
انتهای پیام/
فرمانده تنهاي گردان كميل هميشه زنده است
خصوصاً سكانسي كه در آن حاج فرج الله با عنوان فرمانده گردان كميل، يكه و تنها به مصاف دشمن ميرود و با ديالوگي ماندگار، بازي خود در اذهان هنردوستان دفاع مقدس را جاودانه ميكند؛ منم مهدي نريمان...
ماجراي گردان كميل طي عمليات والفجر مقدماتي و گير افتادنشان در كانالهاي موجود در منطقه عملياتي فكه جنوبي و نهايتاً شهادت بسياري از رزمندگان اين گردان، دستمايه فيلم «پرواز در شب» ساخته زندهياد رسول ملاقليپور شده بود. ماجراي گردان كميل، شرح تنهايي رزمندگاني است كه سلحشور نقش فرماندهشان را بازي ميكرد. اما اين تنهايي فقط در قاب دوربين ملاقليپور گريبان حاج فرجالله سينماي كشورمان را نگرفته بود، او كه كارگرداني متعهد بود، گفتههاي رك و صريحش در خصوص فضاي نچندان سالم سينمايي كشورمان را بيهيچ سياسيكاري و ملاحظهگري بيان ميكرد و همين امر باعث شده بود در سالهاي اخير هجمههاي بسياري عليه او شكل بگيرد و تنهايي خاصي برايش رقم بزند.
سلحشور از نسل هنرمنداني بود كه طي سه دهه فعاليت هنرياش كمتر تغييري در روحيه و هدفش ايجاد شد. حتي بسياري از كارگردانهايي كه با او مقايسه ميشوند، نظير ابراهيم حاتميكيا يا حتي مرحوم ملاقليپور، در مقطعي از عمر كاريشان دچار فترت شده و آثاري را خلق كردهاند كه از حيث معيارهاي هنر انقلابي چندان مورد تأييد نيستند. يادمان نرفته كه «ميم مثل مادر» مرحوم ملاقليپور و «به نام پدر» ابراهيم حاتميكيا تقريباً در يك زمان روي پرده سينماها قرار گرفتند و داستان هر دويشان ادبيات ضد جنگي را به اذهان متبادر ميكرد.
به هر روي فرجالله سلحشور كسي بود كه عمر هنري خود را وقف هنر متعهد انقلابي كرد. او در عرصه هنري نيز فرمانده گرداني بود كه مزه تلخ تنهايي و محاصره در كانال معاندان را بارها و بارها تجربه كرد. اما هرگز راه را ولو براي مدت كوتاهي هم كه شده گم نكرد و همواره در مسيري كه به آن قلباً اعتقاد داشت قدم برداشت. اعتقاد و التزام او به هنر متعهد انقلابي تا به آنجا بود كه حتي تعدادي از منتقدانش نيز زبان به تحسين او گشودهاند. مهراب قاسمخاني نويسنده نام آشناي مجموعههاي طنز پس از شنيدن خبر درگذشت حاج فرج الله سلحشور در صفحه اينستاگرام خود مينويسد: «شايد هيچ وقت جزو طرفدارانشون نبودم و شايد بارها از مواضعشون عصبانى شده بودم، ولى قطعاً هيچ ترديدى به تعهدى كه نسبت به كارشون داشتن ندارم.»
حاج فرج سينماي كشورمان چند روز پيش پس از ماهها حاشيهنشيني و مبارزه با بيماري سرطان دارفاني را وداع گفت. زياده گويي است اگر بخواهيم از زنده ماندن هنر و آثار ماندگاري چون يوسف پيامبر(ع)، مردان آنجلس، ايوب پيامبر و. . . او بگوييم و اينكه هرگز نميرد آنكه دلش زنده شد به عشق. اما اگر بازگرديم و نگاهي دوباره به سينماي كشورمان بيندازيم و ببينيم كه مرداني چون سلحشور در سر تا پاي صنعت سينمايي كشورمان به تعداد انگشتان دو دست نيز نيستند، اينجاست كه فقدان اين كارگردان متعهد كشورمان را ضايعهاي جبرانناپذير ميبينيم. شايد پر بيراه نباشد اگر بگوييم تا ساليان سال جاي خالي حاج فرجالله در صنعت بيمار سينماي كشورمان ديده خواهد شد.
او كارگرداني بود كه مقام معظم رهبري در پيام تسليت خود به مناسبت درگذشتش ميفرمايد:
بسم الله الرحمن الرحيم
درگذشت هنرمند برجسته و متعهد مرحوم آقاي فرجالله سلحشور را به خاندان گرامي و همه بازماندگان ايشان تسليت عرض ميكنم. آثار پر آوازه و ماندگار اين هنرمند با ايمان كه مرزهاي كشور را درنورديده و مايه آبرو و اعتبار هنر سينماي ايران در چشم ملتهاي ديگر كشورها گشت، بيگمان در شمار حسنات بازمانده از وي و موجب اجر الهي و نام نيك مردمي ايشان خواهد بود انشاءالله. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و علو درجه براي آن فقيد سعيد و صبر و اجر براي بازماندگان مسئلت ميكنم.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ناشناس : ان شاءالله روحش با سیدالشهدا منشور گردد
احمد : عالی بود
باسلام وصلوات برهمه شهیدان راهشان ادامه دارد
اونا کجا و ما کجا...
یادی که در دلهاست یاد شهیدان است خدایا ظهور امام زمان رو نردیک بفرما التماس دعا
عالی بود
ان شاءالله روحش با سیدالشهدا منشور گردد
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
اتفاقا من اون فیلم سینمایی پرواز در شب رو چند بار دیدم که واقعا اشکم رو درآورد . روح همه ای آن عزیزان شاد و یادشان گرامی باد . آمین 🙏💐🖤