صنایع ذوب آهن در کدام شهرها وجود دارد
صنایع ذوب آهن در کدام شهرها وجود دارد را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
کلاس پنجم
سوالات درس هفتم مطالعات اجتماعی- نواحی صنعتی مهم ایران
با یاد و نام خدا
مطالعات اجتماعی پایه ی پنجم
درس هفتم-نواحی صنعتی مهم ایران
==================
1- همه ی کالاهایی که از آنها استفاده می کنیم، از کجا به دست می آیند؟ از منابع طبیعی.
2- انواع منابع طبیعی را نام بیرید؟ نفت و گاز، سنگهای معدنی، خاک و گیاهان.
3- هرکارخانه ای برای تولید به چه نیاز دارد؟ مواد اولیه.
4- صنعت یعنی چه ؟ در کارخانه کارگران به کمک ماشین آلات، تغییراتی در مواد اولیه به وجود آورده و آنها را به کالاهای مورد نیاز تبدیل می کنند. به این کار صنعت می گویند.
5- مواد اولیه ی کارخانه ها از چه به دست می آیند؟ از منابعطبیعی.
6- برای تهیه ی نخ از کدام منابع طبیعی استفاده می شود؟ پشم گوسفندان، پنبه.
7- در گذشته نیازهای مردم چگونه برطرف می شد؟ مردم خودشان وسایل مورد نیاز خود رادر خانه یا کارگاههای کوچک درست کرده و استفاده می کردند.
8- چرا امروز برای رفع نیازهای مردم باید کارخانه یا کارگاه بزرگ ساخت؟ چون جمعیت افزایش پیدا کرده است و کارگاههای کوچک برای تامین نیاز این تعداد جمعیت کافی نیست.
9- کارخانه ها برای تولید، علاوه بر مواد اولیه، به چه نیاز دارند؟ سرمایه، تیروی کار، ماشین آلات و ابزار.
10- صنایع کارخانه ای ایران چند دسته هستند. نام ببرید؟ دو دسته، صنایع مادر ، صنایع مصرفی.
11- صنایع مادر به چه صنایعی می گویند؟ صنایعی که کالاهای تولیدی آنها را مردم مستقیما نمی خرند و استفاده نمی کنند.
12- کالاهایی که در صنایع مادر تولید می شوند در کجا مصرف می شوند؟ در کارخانه های دیگر.
13- صنایع مادر را نام ببرید؟ صنایع ذوب آهن و فولاد، پتروشیمی، ماشین سازی و ابزار.
14- صنایع مصرفی به چه صنایعی می گویند؟ صنایع مصرفی کالاهایی را تولید می کنند که مردم آنها را می خرند به طور مستفیم مصرف می کنند.
15- مهمترین استان ایران که بیشترین صنایع مصرفی را در خود جای داده است، نام ببرید؟ تهران.
16- چرا در اطراف شهرهای بزرگ کارخانه های بیشتری تاسیس می شود؟ چون جمعیت زیادی در این شهرها زندگی می کنند و برای تامین نیازهای آنها کارخانه های زیادی تاسیس می شود. در این شهرها نیروی کار زیادی هم وجود دارد.
17- معین کنید کدام صنعت مادر و کدامیک مصرفی است؟
پتروشیمی ( مادر ) - کفش ( مصرفی ) - فرش ( مصرفی )-قندو شکر ( مصرفی ) - فولاد ( مادر ) -پارچه بافی ( مصرفی )
18- در صنایع ذوب آهن چه چیزی تولید می شود؟ قطعات آهن.
19- سنگ آهن مورد نیاز صنایع ذوب آهن از کجا تامین می شود؟ از معادن سنگ آهن بافق ( یزد )
20- اولین کارخانه ی ذوب آهن در کجا ساخته شده است؟ نزدیک اصفهان.
21- سنگ آهن را در کارخانه ی ذوب آهن چه می کنند؟ در کارخانه ی ذوب آهن سنگ آهن را در کوره ی بلند ذوب کرده و به آهن تبدیل می کنند.
22- کار صنایع پتروشیمی چیست؟ کارخانه های پتروشیمی نفت و گاز را به مواد شیمیایی تبدیل می کنند.
23- تولیدات صنایع پتروشیمی چه می شوند؟ از تولیدات صنایع پتروشینی در کارخانه های دیگر برای تولید رنگ، چسب، کودشیمیایی، لاستیک و مواد شویند ( پودرهای لباسشویی ) استفاده می شود.
24- در صنایع ماشین سازی چه کالاهایی تولید می شود؟ ماشین آلات و ابزار، دیگ بخار، جرثقیل و دستگاههایی مانند این ها برای سایر کارخانه هاتولید می شود.
25- مواد اولیه ی کارخانه های ماشین سازی معمولا از کجا تامین می شوند؟ از معادن مس، آهن، سرب و روی تامین می شود.
26- معادن مس ایران درکجا قرار دارند؟ در سرچشمه ی کرمان.
27- معادن آهن ایران درکجا قرار دارند؟ دربافق یزد.
28- مواد اولیه ی صنایع مادر از کجا تامین می شود؟ از معادن مختلف.
29- دو شهر نام ببرید که در آنها صنایع پتروشیمی قرار دارد؟ ماهشهر، شازند.
30- دو شهر نام ببرید که در آنها ذوب آهن قرار دارد؟ اصفهان ، اهواز.
31- دو شهر نام ببرید که در آنها صنایع ماشین سازی قرار دارد؟ اراک ، تبریز.
32- در شهر شما ( اهواز ) کدام صنعت مادر وجود دارد؟ صنایع فولاد.
33- معدن یک ..........خدادادی است. ( نعمت )
توجه : تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما درس را هم به دقت بخوانید.
منبع مطلب : kelase5-5.blogsky.com
مدیر محترم سایت kelase5-5.blogsky.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان
سهامی ذوبآهن اصفهان که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ کارخانهٔ ذوبآهن آریامهر نام داشت، نخستین و بزرگترین کارخانهٔ تولیدکنندهٔ فولاد ساختمانی و ریل در ایران است. همچنین ذوبآهن اصفهان، بزرگترین شرکت فولاد در ایران است که با ظرفیت ۳٫۶ میلیون تن محصول پایانی، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید میکند. در سال ۱۳۴۴ طبق موافقتنامهای که میان ایران و شوروی بسته شد، روسها متعهد شدند درازای صادرات گاز به آن کشور، ذوبآهن اصفهان و ماشینسازی اراک را تأسیس کنند.[۱][۲] این کارخانه در جنوبغربی استان اصفهان و در شمال مرکز شهرستان لنجان قرار گرفتهاست.
محصولات کارخانجات این شرکت به بیش از ۲۳ کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی صادر میشود و در بازار داخل این محصولات در پروژههای بزرگی همچون برج میلاد تهران، نیروگاه هستهای بوشهر، سدهای بزرگ و مترو مورد استفاده قرار گرفتهاست.
تاریخچه[ویرایش]
در آغاز سلطنت رضاشاه پهلوی، متخصصانی از شرکت کروپ آلمان برای بررسی احداث کارخانهٔ ذوبآهن به ایران دعوت شدند. هدف اولیه از ساخت این کارخانه، تأمین ریلهای مورد نیاز برای راهاندازی شبکهٔ راهآهن سراسری بود که قرار بود احداث آن بزودی آغاز شود.[۳] این متخصصان هزینهٔ ساخت کارخانه ذوبآهن را دوازده میلیون تومان برآورد کردند که برای دولت ایران مقرون به صرفه نبود. قرار بر این شود که دولت، ساخت راهآهن را با ریل وارداتی آغاز کند و همزمان، ساخت کارخانهٔ ذوبآهن کوچکی را پی بگیرد که هزینهٔ ساخت آن چهار و نیم میلیون تومان و مدت زمان ساخت، پنج سال برآورد میشد.[۴]
در سال ۱۳۱۷ ه.ش کارخانهٔ ذوبآهن ۵۳ هزار تنی از شرکت کروپ آلمان خریداری شد و تا شهریور ۱۳۲۰ که ایران اشغال شده بود، هشت هزار تن از این ماشینآلات به کارخانهای که در کرج در حال ساخت بود، رسید. ساختمان کارخانه نیز در دست احداث بود. اما با اشغال ایران و به اسارت گرفتن مهندسان آلمانی شاغل در کارخانه، عملیات متوقف شد و تنها ساختمان بخشی از کارخانه که قرار بود ماشینآلات در آن انبار شود ادامه یافت.[۵]
کارخانهٔ ذوبآهن کرج هیچگاه ساخته نشد تا اینکه در چهارچوب پروتکل همکاریهای فنی و اقتصادی میان دولت ایران و شوروی پیشین، احداث کارخانهٔ ذوبآهن مورد توافق قرار گرفت و موافقتنامهای به امضاء رسید که در ۲۳ دیماه ۱۳۴۴ به تصویب مجلس رسید[۲] و عملیات اجرایی آن توسط شرکت تیاژپروم اکسپورت (Тяжпромэкспорт) آغاز گردید.
کارهای اجرایی احداث ساختمان واحدهای مختلف کارخانه از سال ۱۳۴۶ آغاز و با ایجاد کارگاههای ککسازی، اگلومراسیون و کورهٔ بلند شمارهٔ ۱ در نیمهٔ اول دیماه ۱۳۵۰، بهرهبرداری از مجتمع با تولید چدن آغاز شد و تولید محصولات فولادی نیز با راهاندازی بخش فولادسازی و مهندسی نورد در دیماه ۱۳۵۱ با ظرفیت ۵۵۰ هزار تن در سال شروع شد و در روز ۲۳ اسفند ۱۳۵۱ (۱۹۷۴ میلادی) آلکسی کاسیگین، رییس شورای وزرای شوروی، برای حضور در مراسم گشایش و افتتاح کارخانهٔ ذوبآهن اصفهان به همراه دخترش وارد تهران شد.
متعاقب آن در سال ۱۳۵۱ کارهای ساختمانی و اجرایی طرح توسعه برای رسیدن به ظرفیت ۱٬۹۰۰٬۰۰۰ تن فولاد در سال با احداث کورهٔ بلند شمارهٔ ۲ و توسعهٔ بخشهای مختلف آگلومراسیون، ککسازی، فولادسازی، نورد و ... آغاز گردید؛ و عملیات ساختمانی مجتمع چدن در سال ۱۳۵۷ به اتمام رسید.
کمبود مواد خام[ویرایش]
ذوبآهن اصفهان در سالهای گذشته با کمبود مواد خام نظیر سنگآهن، کنسانتره، گندله و زغالسنگ مواجه شدهاست که تولید این شرکت را به نصف ظرفیت اسمی رساندهاست. این معضل از صادرات این مواد بهشکل خام حکایت دارد و از دلایل آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تولیدات[ویرایش]
انواع فولادهای ساختمانی[ویرایش]
انواع تیرآهن بالنیمپهن موازی (I- BEAM) و بالپهن موازی (H- BEAM) که برای نخستین بار در کشور در شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان طراحی و تولید گردیدهاست. در حال حاضر محصول تیرآهن ذوب آهن اصفهان با علامت اختصاری Esco بر روی جان بال به صورت برجسته قابل شناسایی است.
بر اساس نتایج بدست آمده از تحقیقات ذوب آهن، وسعت ویرانیهای ناشی از زلزله حتی در میان ساختمانهای نوساز با اسکلت به ظاهر مستحکم نیز بسیار بالا است که یکی از دلایل این امر استفاده از مصالح غیر استاندارد است. کشورهای حاشیهٔ جنوبی خلیج فارس مقررات بسیار سختگیرانهای نسبت به فولاد ساختمانی اعمال مینمایند؛ لذا بخشی از محصولاتی که در بازار جنوب خلیج فارس امکان عرضه ندارند به بازار ایران وارد میشوند. بر مبنای تحقیقات به عمل آمده توسط دانشگاه امیرکبیر، حدود ۴۰ درصد از استفادهکنندگان میلگرد، محصولات دیگری را به اشتباه به جای میلگردهای آجدار ذوبآهن مورد استفاده قرار میدهند. وجود نشان شرکت سهامی ذوب آهن بر روی تیرآهنهای تولیدی، معیار شناخت محصول واقعی از تقلبی است.
انواع فولادهای صنعتی[ویرایش]
انواع فولادهای صنعتی با مشخصههای B USD7,RSD7,RST34–2,C۶۷٬۷۰CR2,CK45,CK35,SWRH۲۷- که به منظور تولید محصولات صنعتی از قبیل مفتول الکترود، مفتول فنر، مفتول سیم طوقه و مفتول کششی مورد استفاده قرار میگیرند.
فراوردههای فرعی[ویرایش]
فراوردههای جانبی کارخانه عبارتند از: چدن جامد، قطران، زایلین، تولوئن، سولفاتآمونیوم، زغال کک، سرباره کوره بلند، لجن صنعتی، آهک، اکسیژن و ازت مایع و گوگرد.
سازوکار فروش و قیمتگذاری محصولات[ویرایش]
شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان محصولات ساختمانی خود را از طریق بورس کالای ایران به فروش میرساند و قیمت محصولات از طریق سازوکار عرضه و تقاضا در بورس تعیین میگردد. بخشی از محصولات فولادی این شرکت به کشورهای خارجی نیز صادر میگردد. به دلیل نوسان در مصرف داخلی فولاد، این شرکت به منظور کنترل قیمتها هنگام افزایش تقاضا در بازار داخلی، صادرات خود را متوقف مینماید.
زمان عرضه در بورس کالا یکشنبه و چهارشنبه هر هفته تعیین گردیدهاست. فهرست محصولات ۲۴ ساعت پیش از عرضه در وبگاه اینترنتی این شرکت از طریق «منوی مدیریت - ارتباط با مشتریان» قابل مشاهده است.
فروش به یکی از این دو طریق قابل انجام است:
مجموعهٔ کارگاهها[ویرایش]
جستارهای وابسته[ویرایش]
شرکت فولاد مبارکه اصفهان
منابع[ویرایش]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ناشناس : خیلی بدن
اصفهان
مردشورتون رو ببر که همه چیو مردم میگن و شما فقط میگین کسی جواب رو میدونه🤬🤬🤬🤬😡
۹ن
ممنونخوبنبود
😡😡
عالی بود ممنون
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
میشه بگید چی میشه جواب
برای من چهار گزینه ای