توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    طبقه بندی مواد غذایی را نام ببرید و برای هر کدام مثال بزنید

    1 بازدید

    طبقه بندی مواد غذایی را نام ببرید و برای هر کدام مثال بزنید را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    طبقه بندی مواد-علوم

    طبقه بندی مواد غذایی را نام ببرید.

    برای هر گروه نام دو ماده غذایی را بنویس

    گروه نان : ماکارونی.ارد.

    گروه گوشت: عدس- لوبیا- تخم مرغ

    گروه چربی: روغن کره

    نقش گوشت مرغ در بدن چیست؟

    نقش سبزیجات را در بدن بگویید

    چرا بدن به حبوبات نیاز دارد؟

    نکات زیر را بخاطر داشته باشیم:

    غلات انرژی زا هستند

    پروتیین ها به رشد بدن کمک میکنند و مواد لازم را به بدن می رسانند

    چربی ها انرژی می دهند ولی خوردن زیاد ان مضر است

    ویتامین ها برای سلامتی و درست کار کردن بدن مناسب است.

    ویتامین ها مثل : سبزیجات میوه ها

    پروتیین ها مثل: گوشت- تخم مرغ-شیر حبوبات-ماهی

    غلات مثل:نان-برنج-ذرت-ماکارونی-سیب زمینی

    چربی ها مثل: روغن-کره

    خلاصه ونمونه سوال علوم سوم ابتدایی

    ویتامین ها مثل : سبزیجات و میوه ها .

    پروتیین ها مثل: گوشت- تخم مرغ- شیر – حبوبات- ماهی - مغزها

    غلات مثل: نان - برنج - ذرت - ماکارونی - سیب زمینی

    چربی ها مثل: روغن- کره

    مواد غذایی

    گروههای اصلی غذایی

    گروههای اصلی غذایی: فهرستی از مواد غذایی هستند که از نظر مواد مغذی

    با هم تشابه دارند و برای تامین نیازهای غذایی ، هر روز باید در برنامه غذایی

     از آنها استفاده شود . مواد غذایی هر گروه تقریبا ارزش یکسانی دارند

     و می توانند به صورت جانشین هم به کار برده شوند .

    هیچ گروهی به تنهایی تمام مواد مغذی را در برندارد

    و بایستی همه گروهها استفاده شود .

    مواد غذایی در چهار گروه‌ اصلی غذایی طبقه‌ بندی می‌شوند:

    1 . گروه‌ نان و غلات و مواد نشاسته ای

    ۲ . گروه‌ گوشت‌ ، حبوبات‌ ، تخم مرغ و مغزها وشیر و لبنیات‌

    ۳ . گروه‌ میوه‌ها و سبزیجات

    ۴ . گروه‌ چربی ها

    لیست مواد غذایی موجود در هر گروه

    1 . گروه‌ نان‌ و غلات و مواد نشاسته ای

    موادغذایی مانند نان‌، ماکارونی‌، گندم‌، جو و ذرت‌ در این‌ گروه‌ قرار می‌گیرند

     موادغذایی‌ این‌ گروه‌ بیشترین‌ سهم‌ را در تأمین‌ انرژی‌ بدن‌

     دارا می باشند . همچنین حاوی فیبر و انواع ویتامینها

     از جمله ویتامینهای گروه B هستند .

    ۲ . گروه‌ گوشت‌ ، حبوبات ، تخم مرغ و مغزها و لبنیات‌

    انواع‌ گوشت‌های‌ قرمز (گوسفند و گوساله‌)، گوشتهای‌ سفید (مرغ‌ و ماهی‌)،

    اعضای‌ داخلی‌ بدن‌ (جگر، دل‌، قلوه‌، زبان‌ و مغز)، تخم‌ مرغ‌، حبوبات‌

     (نخود، لوبیا، عدس‌، لپه‌، ماش‌) و مغزها (گردو، فندق‌، بادام‌،

     پسته‌ و تخمه‌ها) در این‌ گروه‌ قراردارند. این‌ گروه‌ مهم ترین‌

     نقش‌ را در تأمین‌ پروتئین‌ موردنیاز بدن‌ داشته وبه‌ علاوه

     ،‌ منابع ‌مهمی‌ برای‌ تأمین‌ آهن‌ و روی‌ و ویتامینها

      برای‌ خون سازی‌ محسوب‌ می‌شوند.

    شیر، ماست‌، کشک‌، پنیر وبستنی‌ از نمونه‌های‌ غذاهای‌ این‌ گروه‌ هستند.

     غذاهای‌ این‌ گروه ،‌ منبع‌ اصلی‌ تأمین‌ کلسیم‌ و فسفر بدن‌ هستند

    و‌ برای‌ رشد واستحکام‌ استخوان‌ها (جلوگیری‌ از پوکی‌ و نرمی‌ استخوان‌)

    و دندان‌ها ضروری‌می‌باشد. علاوه‌ بر کلسیم‌ و فسفر، غذاهای‌

    این‌ گروه‌ حاوی‌ ویتامین‌های‌ B و A نیزبوده و لذا در سلامت‌ بینایی‌

    و پوست‌ نیز مؤثرند.

    ۴ . گروه‌ میوه‌ها و سبزیجات‌

    سبزی‌های‌ برگی‌، اسفناج‌، هویج‌، کدو حلوایی‌، گوجه‌فرنگی‌، طالبی‌، زردآلو، آلو،

     هلو، شلیل‌ و انبه‌ از نمونه‌های‌ این‌ گروه‌ بوده و علاوه بر میوه های تازه،

     کمپوت ها ( میوه های کنسرو شده) و خشکبار ( میوه های خشک شده)

    و آب میوه ها را نیز می توان جز این گروه به حساب آورد. میوه‌ها

    و سبزی‌ها منابع‌ اصلی‌ تأمین‌ فیبر، ویتامین‌ و موادمعدنی‌

    بدن‌ ما محسوب می شوند. این‌مواد علاوه‌ بر این که‌

    برای‌ رشد و ترمیم‌ بافت‌ها لازم اند، خاصیت‌ آنتی‌

    اکسیدانی ‌داشته‌ و در پیشگیری‌ از ابتلا به‌

     سرطان‌ نقش‌ مهمی‌ دارند.

    گروه سایر مواد غذایی مانند قند و شکر وچربی ها

    اين گروه در بالاي هرم به صورت يک مثلث کوچک قرار دارد و دو شکل

    کوچک قرار دادی برای روغن و شکر در آن قرار دارد. درسایر گروه‌های

     غذایی چربی و مواد قندی به طور طبیعی وجود دارند و نیاز ما

    را تامین می‌کنند به همین دلیل است که متخصصان تغذیه

    جهان در توصیه های مرتبط با سلامت میخواهند که ما

    مصرف قند و شکر و چربی را محدود کنیم. در این

     گروه مواد دیگری مثل سس ها ،مواد چرب

    و شور، ترشیها ، نوشابه گازدار و شیرینی ها

     وجود دارد

    توصیه می‌شود افراد بزرگسال در برنامه غذایی روزانه از این گروه کمتر مصرف کنند

    (هرم غذايي، طبقه بندي گروه هاي غذايي بر اساس اهميت و ميزان مصرف است.)

    (گروه هاي غذايي شامل گروه نان و غلات، گروه میوه و گروه سبزی گروه گوشت و گروه شير است)

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    تک دختر جهان 12 روز قبل
    0

    ممنون میشم

    تک دختر جهان 12 روز قبل
    0

    میشه در بخش خوراکی ها طبقه بندی مواد غذایی را توضیح دهید

    زهراحسینی 5 ماه قبل
    0

    عااااالی بود

    دنیا 5 ماه قبل
    -1

    ممنون

    مهدی 1 سال قبل
    1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید