توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    علت خونریزی زیاد در پریودی

    1 بازدید

    علت خونریزی زیاد در پریودی را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    علل خونریزی شدید قاعدگی چیست و چه درمانی دارد؟

    علل خونریزی شدید قاعدگی چیست و چه درمانی دارد؟

    منوراژی (خونریزی شدید قاعدگی) چیست؟

    گرچه خونریزی سنگین قاعدگی یک نگرانی مشترک در میان زنان است، با این وجود اکثر زنان خونریزی شدید به عنوان خونریزی شدید قاعدگی را تجربه نکرده‌اند. اگر دچار خونریزی شدید قاعدگی هستید نمی‌توانید فعالیت‌های معمول خود را ادامه دهید زیرا خونریزی‌تان زیاد است و دچار درد نیزهستید. اگر به دلیل خونریزی زیاد قاعدگی دچار ترس و وحشت شده‌اید بهتر است به متخصص زنان مراجعه کنید. درمان‌های مؤثر زیادی برای خونریزی شدید قاعدگی وجود دارد.

    علائم خونریزی شدید قاعدگی چیست؟

    علائم خونریزی شدید قاعدگی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    علل خونریزی شدید قاعدگی چیست؟

    در برخی موارد، علت خونریزی شدید قاعدگی ناشناخته است، اما تعدادی از موارد ممکن است آن را ایجاد کند. علل رایج عبارتند از:

    عوامل خطر

    عوامل خطر بسته به سن متفاوت است و اینکه ممکن است شما بیماری دیگری داشته باشید که باعث ایجاد خونریزی شدید قاعدگی شود. در یک چرخه طبیعی، آزاد شدن تخمک از تخمدان‌ها باعث تولید پروژسترون در بدن می‌شود، در واقع این هورمون زنانه مسئول منظم بودن چرخه قاعدگی است. وقتی که تخمک آزاد نشود، کافی نبودن پروژسترون می‌تواند باعث خونریزی شدید قاعدگی شود.
    خونریزی شدید قاعدگی در دختران نوجوان به طور معمول ناشی از عدم تخمک گذاری است. دختران نوجوان در سال اول پس از اولین دوره قاعدگی (منارک) به طور معمول چرخه‌های بدون تخمک گذاری را تجربه می‌کنند.
    خونریزی شدید قاعدگی در زنان مسن تر از سن باروری معمولا به علت آسیب‌های رحم، از جمله فیبرهای رحمی، پولیپ‌ها و آدنومایوز است. با این حال، علل دیگر مانند سرطان رحم، اختلالات خونریزی دهنده، عوارض جانبی داروها و بیماری‌های کبد یا کلیه باید رد شوند.

    عوارض جانبی خونریزی شدید قاعدگی چیست؟

    خونریزی شدید و طولانی قاعدگی می‌تواند منجر به مشکلاتی شود، از جمله:

    کم خونی (آنمی): خونریزی شدید پریودی می‌تواند موجب کم خونی به دنبال کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون شود. تعداد سلولهای قرمز در گردش خون توسط هموگلوبین-پروتئینی است درگلبول‌های قرمز برای حمل اکسیژن به بافت ها-اندازه گیری می‌شود. کم خونی فقر آهن زمانی ایجاد می‌شود که بدن شما برای تولید گلبول های قرمز از دست رفته از ذخایر آهن خود برای ساخت هموگلوبین بیشتر استفاده می‌کند تا بتواند اکسیژن را با گلبول های قرمز حمل کند. خونریزی شدید پریودی می‌تواند باعث کاهش سطح آهن شده و خطر کم خونی فقر آهن افزایش دهد. علائم و نشانه‌هایی که به دنبال کم خونی ایجاد می‌شوند عبارتند از رنگ پریدگی، ضعف و خستگی. گرچه رژیم غذایی در کم خونی فقر آهن نقش دارد، اما این مشکل با خونریزی های شدید قاعدگی نیز بیش تر می‌شود.

    درد شدید: همراه با خونریزی شدید قاعدگی، ممکن است دچار درد شدید (دیسمنوره) شوید. گاهی اوقات درد‌های ناشی از خونریزی به حدی شدید بوده که نیازمند ارزیابی بیشتر توسط پزشک دارد.

    تشخیص

    متخصص زنان شما احتمالا درباره سابقه برخی بیماری‌ها و سیکل قاعدگی از شما سوال خواهد کرد. همچنین پزشک ممکن است از شما بخواهد روزهایی که خونریزی داشته و روزهایی که نداشته‌اید و‌ اینکه میزان خونریزیتان چقدر است و چند تا نوار بهداشتی استفاده کرده‌اید را یادداشت کنید.

    پزشک پس از معاینه شما ممکن است یک یا چند آزمایش را به شما توصیه کند مانند:

    بیشتر بخوانید:دلایل قاعدگی دردناک چیست و برای کاهش درد آن چه می توان کرد؟

    درمان خونریزی شدید قاعدگی چیست؟

    درمان خونریزی شدید قاعدگی، بسته به علت آن متفاوت بوده و شامل موارد زیر است:

    درمان دارویی:

    درمان جراحی:

    اگر درمان دارویی برای خونریزی شدید قاعدگی ناموفق باشد، ممکن است برای درمان نیاز به جراحی داشته باشید که شامل موارد زیر است:

    چه موقع برای درمان خونریزی شدید قاعدگی به پزشک مراجعه کنیم؟

    در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر به متخصص زنان مراجعه کنید:

    منبع: mayoclinic

    منبع مطلب : doctoreto.com

    مدیر محترم سایت doctoreto.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    خونریزی شدید قاعدگی: از علت تا راهکارهای درمانی موثر برای آن

    خونریزی شدید قاعدگی: از علت تا راهکارهای درمانی موثر برای آن

    در طول دوره قاعدگی عادی، یک زن به اندازه ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری (معادل ۳۵ تا ۴۰ میلی لیتر) خون در طی ۴ تا ۸ روز از دست می‌دهد. با این حال، برخی از زنان خون بیشتری از دست می‌دهند که به آن خونریزی شدید قاعدگی (خونریزی طولانی مدت یا اصطلاحا منوراژی) گفته می‌شود.

    خونریزی شدید قاعدگی

    اغلب زنان در فواصل ۲۴ تا ۳۸ روزه دچار عادت ماهانه می‌شوند (این بازه از اولین روز شروع عادت ماهانه تا شروع عادت ماهانه بعدی محاسبه می‌شود)؛ به طور میانگین این دوره ۲۸ روز است. زنانی که بیشتر از ۵ تا ۶ قاشق غذا خوری (حدود ۸۰ میلی لیتر) خون در حین عادت ماهانه از دست می‌دهند دارای خونریزی شدید یا طولانی مدت هستند.

    خونریزی زیاد در حین عادت ماهانه می‌تواند عامل مشکلات متعددی مانند کم خونی شود. راه‌های درمانی زیادی برای خونریزی شدید در دوران قاعدگی وجود دارد.

    علل خونریزی شدید قاعدگی

    برخی از دلایل عمده و شایع خونریزی شدید یا طولانی مدت قاعدگی عبارتند از:

    عدم تخمک گذاری

    عدم تخمک گذاری زمانی اتفاق می‌افتد که تخمدان‌ها یکبار در ماه تخمک آزاد نمی‌کنند (تخمک گذاری اتفاق نمی‌افتد). این مشکل باعث می‌شود عادت ماهانه نامنظم شده و یا حتی اتفاق نیافتد.

    عدم تخمک گذاری عموما در دختران نوجوان تازه بالغ که دوره قاعدگی به تازگی در آنها شروع شده و یا زنانی که نزدیک به دوران یائسگی هستند رخ می‌دهد. زنانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باشند نیز تخمک گذاری منظمی ندارند.

    بافت غیر طبیعی در رحم

    توده‌های غیر سرطانی که در رحم رشد می‌کنند نیز می‌توانند باعث بروز خونریزی شدید قاعدگی شوند. عمده‌ترین توده‌های غیر سرطانی عبارتند از:

    گرایش به خونریزی

    زنانی که بیماری‌های خاص مرتبط با خونریزی دارند و یا داروهای خاصی مصرف می کنند در معرض ابتلا به خونریزی شدید (در دوره عادت ماهانه) قرار دارند. به عنوان مثال:

    علائم خونریزی شدید قاعدگی

    خونریزی شدید قاعدگی چه علائمی دارد؟

    زنانی که دارای خونریزی شدید یا طولانی مدت قاعدگی باشند حداقل یکی (یا بیشتر) از شرایط زیر را دارند:

    چه زمانی باید کمک بگیرید:

    اگر هر یک یا دو ساعت، به استفاده از دو نوار بهداشتی یا تامپون نیاز پیدا می‌کنید در این صورت حتما به اورژانس مراجعه کنید، چرا که این حجم از خونریزی بسیار خطرناک بوده و می‌تواند تهدید کننده باشد.

    تشخیص خونریزی شدید یا طولانی مدت قاعدگی

    اگر خونریزی شدید قاعدگی داشته باشید، پزشک معاینات بدنی، مانند معاینه لگن را روی شما انجام می‌دهد. ممکن است بسته به مشاهدات معاینه قبلی، آزمایشات دیگری نیز برایتان توصیه کند؛ این آزمایشات به شرح زیر هستند:

    ۱- آزمایش خون برای تشخیص کم خونی، سطح آهن خون، مشکلات تیروئید و اختلال در خونریزی.

    ۲- سونوگرافی لگن، که عموما از راه واژن انجام شده و در آن از امواج صوتی برای ثبت تصویر رحم و تخمدان‌ها استفاده می‌شود.

    سونوگرافی می‌تواند فیبروم‌ها و پولیپ‌های اندومتر را تشخیص دهد. نوعی روش سونوگرافی تخصصی لگن با عنوان سونوهیستروگرام یا سونوگرام با تزریق محلول نمک نیز وجود دارد که در آن، یک تیوپ بسیار نرم و انعطاف پذیر را از طریق واژن وارد رحم کرده و مقداری محلول استریل را به حفره رحم وارد می‌کنند.

    ۳- بیوپسی (نمونه برداری) از بافت داخل رحم، که بیوپسی اندومتر نامیده می شود و می‌تواند در مطب پزشک صورت گیرد.

    ۴- هیستروسکوپی، که در آن از یک تلسکوپ کوچک برای دیدن داخل رحم استفاده می‌کنند.

    درمان دارویی برای خونریزی شدید قاعدگی

    استفاده از داروها برای درمان خونریزی شدید قاعدگی

    انتخاب بهترین روش درمان برای رفع این مشکل، به عوامل زیر بستگی دارد:

    پزشک در ابتدا یک یا چند دارو برای شما تجویز می‌کند، درصورتی که این داروها خونریزی را کاهش ندهند ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشید.

    درمان هورمونی

    روش‌های هورمونی جلوگیری از بارداری مانند قرص ها، پچ هایی که روی پوست جاسازی می‌شوند، حلقه‌ی واژینال، تزریق یا ابزار داخل رحمی (IUD) هورمونی، ممکن است برای درمان خونریزی شدید قاعدگی مورد استفاده قرار بگیرند.

    روش‌هایی که از خونریزی زیاد در دوره قاعدگی جلوگیری می‌کنند. داروهای هورمونی جلوگیری از بارداری نیز می‌توانند درد و گرفتگی‌های عضلانی مرتبط با دوره قاعدگی را کاهش دهند. همچنین این داروها ممکن است پس از یک دوره درمانی ۳ ماهه در میزان خونریزی بهبودی نسبی ایجاد کنند.

    برخی از اشکال دارویی هورمون‌های جلوگیری از بارداری مانند قرص‌ها، پچ‌های پوستی و یا حلقه واژینال باید به مدت سه هفته متوالی استفاده شوند و پس از آن برای یک هفته مورد استفاده قرار نگیرند. طی هفته چهارم خونریزی قاعدگی رخ خواهد داد.

    برخی پزشکان مصرف بدون وقفه این داروها را به بیماران دچار خونریزی شدید پیشنهاد می‌کنند. اگر با این روش دارو مصرف کنید، عادت ماهانه نخواهید داشت. به این حالت دوزاژ پیوسته می‌گویند. بعضی از برندهای داروهای جلوگیری از بارداری قرص‌هایشان را در بسته‌های ۳ماهه عرضه می‌کنند که مصرف آن‌ها به طور پیوسته راحت‌تر باشد.

    قرص پروژستین

    نوراتیندرون استات یا مدروکسی پروژسترون استات نیز قرص‌هایی هستند که برای رفع این مشکل تجویز می‌شوند. گاهی برای زنانی که تخمک گذاری نامنظمی دارند قرص پروژستین نیز تجویز می‌شود. مصرف این قرص‌ها می‌تواند ۵ تا ۱۴ روز در ماه و یا پیوسته و بصورت روزانه باشد. این داروها در کاهش ضخامت مخاط رحم و همچنین کاهش و یا حتی قطع کامل خونریزی موثرند.

    ابزار داخل رحمی (IUD) هورمونی

    ساختار این ابزار به نحوی‌ست که به آرامی هورمون پروژستین را درون رحم آزاد می‌کند. در IUD هیچ استروژنی وجود ندارد. IUD به مدت ۵ سال از بارداری و ایجاد خونریزی‌های شدید جلوگیری می‌کند. این دستگاه توسط پزشک درون رحم جاسازی می‌شود و درواقع بهترین روش برای زنانی است که نمی‌خواهند تا ۶ ماه آینده باردار شوند.

    شایع‌ترین اثر جانبی IUD خونریزی‌های نامنظم است؛ که عموما به شکل لکه بینی و خونریزی خفیف مشاهده می‌شود. عوارض جانبی IUD اغلب پس از چند ماه استفاده از آن بهبود می‌یابد.

    در زنانی که از روش IUD هورمونی برای درمان خونریزی شدید قاعدگی استفاده می‌کنند میزان جابجایی و خروج IUD از رحم آن ها بالاتر است (چرا که در این وضعیت رحم تلاش می‌کند تا جای IUD را تغییر داده، آن را در محلی نامناسب قرار دهد و یا کاملا آن را از محدوده رحم خارج کند).

    تزریق

    تزریق پروژستین یکی از راه‌های کاهش خونریزی شدید و طولانی مدت قاعدگی است

    دپو مدروکسی پروژسترون استات، شکلی از هورمون شبیه به پروژسترون با تاثیر طولانی مدت است که پروژستین نامیده می‌شود و آن را هر سه ماه یک بار تزریق می‌کنند.

    این شیوه درمانی، از بارداری جلوگیری کرده و می‌تواند خونریزی شدید قاعدگی را کاهش دهد. این روش برای زنانی توصیه می‌شود که به مدت یک سال آینده یا بیشتر نمی‌خواهند باردار شوند.

    شایع‌ترین عارضه جانبی مدروکسی پروژسترون استات خونریزی و لکه بینی است که اغلب در ماه‌های اول استفاده از آن رخ می‌دهد. اغلب زنان پس از دریافت این دارو تا یک سال عادت ماهانه نخواهند داشت.

    داروهای آنتی فیبرینولیتیک:

    این داروها سرعت خونریزی قاعدگی را سریعا کاهش می‌دهند و اثر آن‌ها در واقع همکاری با سیستم انعقاد خون بدن است. یک مثال برای این دارو ترانگزامیک اسید است.

    مزایای استفاده از داروهای آنتی فیبرینولیتیک

    اثرات جانبی این دارو سردرد، اسپاسم و گرفتگی عضلات همراه با درد است. شما نباید داروهای آنتی فیبرینولیتیک و هورمون های پیشگیری از بارداری را همزمان مصرف کنید مگر اینکه پزشک این نوع مصرف را تایید کرده باشد؛ البته در این باره اختلاف نظرهایی وجود دارد که اگر این دو دارو همزمان مصرف شوند ممکن است خطر لخته شدن خون، سکته مغزی و حمله قلبی افزایش یابد.

    داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)

    استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای کاهش خونریزی شدید قاعدگی

    داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و مفنامیک اسید می‌توانند گرفتگی عضلات و همچنین خونریزی شدید قاعدگی را کاهش دهند. می‌توانید برخی از این داروها را بدون نسخه پزشک تهیه کنید.

    داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی گران قیمت نیستند و عوارض جانبی چندانی ندارند. این داروها درد و خونریزی را کاهش می‌دهند و زمان استفاده از آن‌ها به همان دوره خونریزی قاعدگی محدود می‌شود.

    داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی را با تمام روش‌های درمانی و داروهایی که در بالا ذکر شده می‌توانید بصورت همزمان مصرف کنید. با این حال این نکته را نیز درنظر داشته باشید که این داروها به خوبی دیگر داروها خونریزی را کاهش نمی‌دهند.

    آگونیست‌های هورمون آزاد کننده گونادوتروپین (GnRH)

    آگونیست‌های GnRH دسته‌ای از داروها هستند که می‌توانند به طور موقت خونریزی قاعدگی را کاهش دهند. این داروها برای زنانی تجویز می‌شوند که در نوبت انجام عمل جراحی هستند.

    عملکرد این داروها با غیرفعال کردن تخمدان ها همراه است. درواقع به نوعی در فرد یائسگی موقت اتفاق می افتد. این داروها می توانند تا ۶ ماه مصرف شوند. از عوارض جانبی آن ها نیز می توان به گرگرفتگی و خشکی واژن اشاره کرد که مشابه تجربه این حالات در زمان یائسگی در زنان است.

    داروهای آگونیست GnRH برای مصرف بیش از ۶ ماه متوالی توصیه نمی‌شوند چرا که اگر در بازه های طولانی مدت مصرف شوند موجب پوکی استخوان می‌گردند.

    عمل جراحی برای خونریزی شدید قاعدگی

    یکی از روش‌های درمان خونریزی شدید قاعدگی عمل جراحی است

    اگر در رحم توده‌ای مانند فیبروم یا پولیپ وجود داشته باشد، برداشتن آن می‌تواند خونریزی را تا حد زیادی کاهش داده و یا قطع کند. فیبروم‌ها با برداشتن (به این روش میومکتومی گفته می‌شود) و یا قطع منبع تغذیه آن ها از خون ( به این روش آمبولیزاسیون شریان رحمی می‌گویند) قابل درمان هستند.

    سایر درمان‌های جراحی برای منوراژی

    تخریب اندومتر (ابلیشن اندومتر)

    در این روش قسمت زیادی از مخاط و بافت پوششی رحم برداشته یا تخریب می‌شود. این روش یا قاعدگی شما را به طور کامل قطع می کند یا میزان خونریزی قاعدگی را کاهش می‌دهد. اگر می‌خواهید در آینده باردار شوید و یا خونریزی غیر طبیعی شما در اثر عدم تخمک گذاری اتفاق افتاده باشد این درمان برایتان مناسب نیست.

    قبل از انجام روش تخریب اندومتر حتما باید دلیل خونریزی تشخیص داده شود. این روش در مطب و یا با یک جراحی یک روزه انجام می‌شود. اغلب زنان پس از انجام این درمان دچار گرفتگی عضلانی، ترشحات واژینال و حالت تهوع می‌شوند.

    ممکن است به مدت دو تا سه روز پس از جراحی، ترشحاتی صورتی رنگ داشته باشید؛ که به مرور شفاف و آبکی شده و ممکن است این روند ۲ تا ۱۰ روز به‌طول بیانجامد. بیشتر زنان می‌توانند از روز بعد فعالیت‌های روزانه خود را مجددا از سر بگیرند.

    هیسترکتومی

    هیسترکتومی یک جراحی بزرگ است که در طی آن رحم برداشته می‌شود. این روش، درمانی دائمی برای خونریزی شدید قاعدگی است. با این وجود، ممکن است مرحله جراحی با عوارضی نیز همراه باشد و دوره نقاهت آن نیز تا ۶ هفته به طول بیانجامد؛ درنظر داشته باشید که پس از هیسترکتومی، امکان بارداری غیرممکن است.

    کدام درمان برای من مناسب است؟

    انتخاب روش مناسب برای درمان خونریزی شدید و طولانی مدت قاعدگی

    روش‌های درمان بسیار متنوع‌اند، اما انتخاب روشی متناسب با بدن و بیماری فرد دچار مشکل چندان راحت نیست:

    مرحله اول:

    در بیشتر موارد به عنوان اولین قدم درمان بهتر است دارو درمانی انجام دهید.

    اگر می‌خواهید در طول چند ماه آینده باردار شوید، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا داروهای آنتی فیبرونولیتیک می‌توانند گزینه های مناسبی باشند.

    اگر می‌خواهید در آینده نه چندان نزدیک بچه دار شوید، روش‌های هورمونی جلوگیری از بارداری، استفاده از IUD هورمونی، قرص های پروژستین و تزریق پروژستین برای شما درمان مناسبی خواهند بود.

    اگر هم قصد بارداری در آینده را ندارید تمامی داروهای ذکر شده برای شما توصیه می‌شوند؛ مخصوصا داروهای جلوگیری از بارداری هورمونی (شامل IUD) و داروهای آنتی فیبرینولیتیک، که می توانند اثر بیشتری داشته باشند.

    مرحله دوم:

    اگر هیچ کدام از داروهایی که مصرف کردید در کاهش خونریزی قاعدگی شما تاثیری نداشت، با پزشک خود مشورت کنید. عموما در چنین وضعیتی انجام جراحی گزینه درمانی مناسبی است.

    شما از تجربیات‌تان برای ما بگویید. آیا روش‌های ذکر شده در این مقاله را برای درمان خونریزی شدید قاعدگی امتحان کرده‌اید؟ چه راهکارهایی برای شما موثرتر بوده؟ نظرات‌تان را در این باره با ما در میان بگذارید.

    منبع:

    منبع مطلب : lafarrerr.com

    مدیر محترم سایت lafarrerr.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    11 علت خونریزی بیش از حد قاعدگی

    11 علت خونریزی بیش از حد قاعدگی

     منوراژی (خونریزی شدید قاعدگی)

    منوراژی اصطلاح پزشکی برای دوره های قاعدگی با خونریزی غیر طبیعی و طولانی مدت است. اگر چه خونریزی شدید قاعدگی یک نگرانی شایع است ، اما اکثر خانم ها ریزش خون را به اندازه کافی شدید تجربه نمی کنند تا به عنوان منوراژی تعریف شوند.

    در قاعدگی ، شما نمی توانید فعالیتهای معمول خود را هنگام پریود خود حفظ کنید زیرا خونریزی و درد زیادی دارید. اگر دچار خونریزی شدید قاعدگی هستید ، با پزشک خود صحبت کنید. بسیاری از روشهای درمانی مؤثر برای یائسگی وجود دارد.

    علائم خونریزی بیش از حد قاعدگی:

    علائم و نشانه های یائسگی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    کثیف شدن یک یا چند نوار بهداشتی یا تامپون در هر ساعت برای چند ساعت متوالی

     برای کنترل جریان قاعدگی شما نیاز به استفاده از محافظ بهداشتی مضاعف دارد

     نیاز به بیدار شدن برای تغییر نوار بهداشتی در طول شب

    • پریود بیش از ده روز

     محدود کردن فعالیت های روزانه به دلیل جریان شدید قاعدگی

     علائم کم خونی، مانند خستگی، کوفتگی یا تنگی نفس

    علل خونریزی بیش از حد قاعدگی :

    در برخی موارد ، علت خونریزی شدید قاعدگی ناشناخته است ، اما تعدادی از شرایط ممکن است باعث منوراژی شود. علل شایع عبارتند از:

    عدم تعادل هورمون: در یک چرخه قاعدگی عادی، تعادل بین هورمونهای استروژن و پروژسترون تنظیم شکاف پوشش رحم (آندومتر) را که در دوران قاعدگی ریخته می شود ، تنظیم می کند. اگر عدم تعادل هورمون رخ دهد، آندومتر به مقدار زیاد رشد می کند و سرانجام از طریق خونریزی شدید قاعدگی ریخته می شود.

    تعدادی از شرایط می تواند باعث عدم تعادل هورمون ها از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ، چاقی ، مقاومت به انسولین و مشکلات تیروئید شود.

    اختلال عملکرد تخمدان ها : اگر تخمدان های شما تخمک (تخمک گذاری) را در طی چرخه قاعدگی (تخمک گذاری) آزاد نکنند ، بدن شما همانند یک چرخه قاعدگی عادی هورمون پروژسترون تولید نمی کند. این منجر به عدم تعادل هورمون می شود و ممکن است منجر به یائسگی شود.

    فیبروئید رحم : این تومورهای غیر سرطانی (خوش خیم) رحم در سالهای باروری شما ظاهر می شود. فیبروم رحم ممکن است باعث خونریزی عادی یا طولانی مدت قاعدگی باشد.

    آدنومیوز : این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که غدد از آندومتر در عضله رحم تعبیه شده و اغلب باعث خونریزی شدید و دوره های دردناک می شوند.

    دستگاه داخل رحمی (IUD): منوراژی یک اثر جانبی شناخته شده در استفاده از یک دستگاه داخل رحمی غیر هورمونی برای جلوگیری از بارداری است. پزشک به شما در برنامه ریزی برای گزینه های مدیریت جایگزین کمک خواهد کرد.

    عوارض بارداری: یک دوره سنگین ، سنگین و دیررس ممکن است ناشی از سقط جنین باشد. یکی دیگر از دلایل خونریزی شدید در دوران بارداری شامل یک محل غیرمعمول جفت مانند جفت کم ارتفاع یا جفت در جنین است.

    برخی از سرطانهای زن: این نادر است ، اما سرطان رحم، گردنه رحم یا تخمدان ها ممکن است باعث خونریزی بیش از حد در برخی از خانم ها شود ، که ممکن است به نظر می رسد یک دوره سنگین باشد.

    اختلالات خونریزی ارثی: برخی از اختلالات خونریزی - مانند بیماری فون ویلبراند ،  شایع‌ترین اختلال خون‌ریزی‌دهندهٔ ارثی است. این بیماری بر اثر نقص کیفی یا کمی در فاکتور فون‌ویلبراند (یک پروتئین که برای چسبندگی پلاکت‌ها ضروری است) ایجاد می‌شود.

    برخی داروهای خاص : از جمله داروهای ضد التهاب ، داروهای هورمونی مانند استروژن و پروژستین ها و ضد انعقاد کننده هایی مانند وارفارین (کوادمین ، جانتوهن) یا آنوکساپارین (لوونوکس) می توانند در خونریزی شدید یا طولانی مدت قاعدگی نقش داشته باشند.

    سایر شرایط پزشکی : تعدادی از شرایط پزشکی دیگر ، از جمله بیماری کبد یا کلیه ، ممکن است با یائسگی همراه باشد.

      

    چه زمانی به پزشک مراجعه کنید :

     خونریزی واژینال آنقدر سنگین که حداقل یک پد یا تامپون را بیش از دو ساعت خیس کند

     خونریزی بین دوره یا خونریزی نامنظم واژن

     هرگونه خونریزی واژن بعد از یائسگی

    تشخیص خونریزی بیش از حد قاعدگی :

    پزشک در مورد تاریخچه سلامتی شما سؤال خواهد کرد و از شما می خواهد علائم خود را توصیف کنید. او همچنین معاینه جسمی را انجام می دهد و ممکن است نیاز به انجام آزمایشاتی مانند سونوگرافی ، تست پاپ اسمیر یا آزمایش خون داشته باشد. او همچنین ممکن است نمونه ای از بافتی که رحم شما را پوشش می دهد ، بگیرد. 

    عوارض خونریزی بیش از حد قاعدگی :

    خونریزی بیش از حد یا طولانی مدت قاعدگی می تواند منجر به سایر شرایط پزشکی شود ، از جمله: 

    کم خونی منوراژی با کاهش تعداد گلبول های قرمز در گردش خون می تواند باعث کم خونی شود. تعداد گلبولهای قرمز در گردش خون توسط هموگلوبین اندازه گیری می شود ، پروتئینی که سلول های قرمز خون را قادر می سازد اکسیژن را به بافت ها انتقال دهند.

    کم خونی فقر آهن در حالی رخ می دهد که بدن شما سعی می کند با استفاده از ذخیره های آهن خود سلول های قرمز خون از دست رفته را تشکیل دهد تا هموگلوبین بیشتری ایجاد کند ، که می تواند اکسیژن را بر روی گلبول های قرمز حمل کند. منوراژی ممکن است به اندازه ای آهن را کاهش دهد تا خطر کم خونی فقر آهن را افزایش دهد.

    علائم و نشانه ها شامل پوست کم رنگ ، ضعف و خستگی است. اگرچه رژیم غذایی در کم خونی فقر آهن نقش دارد ، اما در دوره های سنگین قاعدگی مشکل وجود دارد.

    درد شدید ، همراه با خونریزی شدید قاعدگی ، شما ممکن است گرفتگی دردناک قاعدگی (دیسمنوره) داشته باشید. گاهی اوقات گرفتگی های مرتبط با منوراژی به اندازه کافی شدید است که نیاز به ارزیابی پزشکی دارد.

    درمان خونریزی زیاد در پریودی :

    درمان اختصاصی برای خونریزی بیش از حد قاعدگی مبتنی بر عوامل مختلفی است ، از جمله:

    تاریخچه کلی پزشکی

    علت و شدت بیماری

    تحمل شما برای داروهای خاص یا روشهای درمانی

    احتمال اینکه به زودی دوره های شما سنگین تر شود ، احتمال دارد

    برنامه های فرزندآوری آینده شما

    پزشک ممکن است بتواند خونریزی زیاد در پریودی شما را با این روش ها درمان کند:

    گزینه های  پیشگیری از بارداری: مصرف قرص های ضد بارداری می تواند تعادل هورمون ها در بدن شما را تغییر دهد ، که می تواند خونریزی زیاد پریودی را به پایان برساند. دریافت IUD که ساطع کننده هورمونهاست گزینه دیگری است که می تواند به شما کمک کند تا پریود شما منظم شود.

    داروهای خاص: پزشک شما ممکن است داروهایی را برای کاهش خونریزی زیاد در قاعدگی شما تجویز کند. شما ممکن است فقط در زمان پریود شدن به دارو نیاز داشته باشید.

    عمل جراحی: اگر پزشک تشخیص دهد که شما پولیپ یا فیبروم دارید ، می توانید آنها را کوچک یا از بین ببرید. این ممکن است جلوی خونریزی شدید را بگیرد.

    برداشتن پوشش رحم: روش های مختلفی وجود دارد که پزشکان می توانند این کار را انجام دهند. ساده ترین روش ، به نام اتساع و کورتاژ یا D&C ، تنها بیرونی ترین لایه آستر رحم شما را از بین می برد. اغلب خونریزی شدید قاعدگی را متوقف می کند ، اما برخی از خانم ها باید بیش از یک بار این کار را انجام دهند.

    روشهای دیگر : (به نام فرسایش آندومتر و برداشتن آندومتر) به طور دائم پوشش رحم را از بین می برد. پس از آن زنان دوره های بسیار سبک تری دارند و یا دیگر قاعدگی ندارند. به خاطر داشته باشید که پزشکان به خانمها توصیه می کنند که بعد از فرسایش آندومتر یا برداشتن مجدد از بارداری خودداری کنند. شما هنوز هم نیاز به پیشگیری از تولد دارید زیرا این روشهای درمانی نوعی پیشگیری از بارداری نیست .

    هیسترکتومی: در موارد شدید ممکن است شما به این عمل جراحی نیاز داشته باشید ، که رحم شما را خارج می کند. شما دیگر دوره پریود ندارید و نمی توانید باردار شوید.

    گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

    منبع مطلب : www.beytoote.com

    مدیر محترم سایت www.beytoote.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید