توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    عوامل موثر در افزایش سرعت حل شدن مواد چیست

    1 بازدید

    عوامل موثر در افزایش سرعت حل شدن مواد چیست را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    عوامل موثر بر انحلال پذیری

    عوامل موثر بر انحلال پذیری

    در مطلب قبل خواندید که انحلال پذیری یعنی چه و تعدادی از عوامل موثر بر آن را نیز مطالعه کردید؛ در این مطلب می خواهیم به ادامه عوامل مهم و موثر در انحلال یعنی اثر دما و فشار بر انحلال پذیری مواد جامد، مایع و گاز بپردازیم.

    عوامل موثر بر انحلال پذیری

    دما:

    تغییرات دما حتما روی انحلال پذیری مواد جامد، مایع و گاز تأثیر می گذارد. البته این اثرات فقط به طور محدود برای گازها و جامدات تعیین شده اند.

    مواد جامد:

    اثر دما روی مواد جامد، بسته به این که واکنش گرماگیر است یا گرمازا، فرق می کند. با استفاده از اصل لوشاتلیه می توانیم اثر دما روی هر دو واکنش را معین کنیم.

    در یک واکنش گرماگیر (که گرما روی طرف واکنش دهنده هایی که جامدند، اعمال می شود)، افزایش دما تغییری روی طرف واکنش دهنده ها ایجاد می کند؛ طبق اصل لوشاتلیه برای تعادل دوباره، معادله به سمت طرف محصولات پیش می رود. با این کار، ماده جامد بیش تر  تجزیه می شود و تعادل جدیدی حاصل می شود که در آن انحلال پذیری جامد افزایش یافته است.

    در واکنش گرمازا (که گرما به قسمت محصولات واکنش که همان یون های تجزیه شده مواد جامد واکنش دهنده هستند، اعمال می شود)، افزایش دما در قسمت محصولات، یک تغییر در حالت تعادلی واکنش ایجاد می کند، طبق اصل لوشاتلیه واکنش به سمت واکنش دهنده ها پیش می رود. با این جابجایی و تعادل جدید، مقدار کمی از مواد جامد واکنش دهنده تجزیه می شوند و انحلال پذیری کاهش پیدا می کند.

    مایعات:

    تغییرات دما، هیچ رفتار مشخصی روی انحلال پذیری مایعات ندارد. شاید هیچ گاه ترکیب حلال – حل شونده ای که هر دو به صورت مایع هستند، با مشکل مواجه نشود.

    گازها:

    در مورد مواد، نخست به یاد داشته باشد که دما، مقیاس و میزانی از انرژی جنبشی متوسط ماده را نشان می دهد. وقتی دما افزایش پیدا می کند، حرکت مولکول های گاز بیش تر شده و بنابراین احتمال این که ذرات گاز حل شده در مایع، به فاز گازی فرار کنند بیش تر می شود و ذرات گاز موجود، کم تر حل می شوند.

    بنابراین افزایش دما به معنای انحلال پذیری کم تر و کاهش دما به معنای انحلال پذیری بیش تر برای گازهاست.

    طبق اصل لوشاتلیه، این رفتار گازها را بهتر می توان فهمید. ابتدا دقت کنید که حل شدن گاز در مایع معمولا گرمازا است؛ بنابراین افزایش دمای اعمال شده به سمت محصولات این واکنش، یک تغییر در سیستم به وجود می آورد. پس سیستم به سمت واکنش دهنده ها پیش می رود تا این تغییر را کم تر کند. در نتیجه، غلظت تعادلی ذرات گاز در فاز گازی افزایش پیدا خواهد کرد و انحلال پذیری گاز، کم تر خواهد شد. برعکس این حالت نیز برای کاهش دما در سمت محصولات برای گاز اتفاق می افتد. یعنی کاهش دما طبق اصل لوشاتلیه باعث افزایش انحلال پذیری گاز می شود.

    عوامل موثر بر انحلال پذیری
    فشار:

    اثر فشار بر روی انحلال پذیری مواد جامد و مایع بسیار کوچک است؛ بنابراین از اثر فشار بر روی گازها صحبت خواهیم کرد:

    در مورد گازها با ترکیب اصل لوشاتلیه و قانون هنری می توان اثر فشار را روی انحلال پذیری آن ها بررسی کرد. قانون هنری بیان می کند هنگامی که دما ثابت است، انحلال پذیری گاز با فشار جزئی آن متناسب است:

    که p فشار جزئی گاز موجود در بالای مایع است، kh ثابت هنری و c غلظت گاز در مایع است.

    در دمای ثابت، از این فرمول می توان نتیجه گرفت؛ زمانی که فشار جزئی کاهش پیدا می کند، غلظت گاز در مایع نیز کاهش پیدا خواهد کرد و این به معنای کاهش انحلال پذیری نیز هست و برعکس.

    سیستمی را در نظر بگیرید که در آن مقداری گاز در مایع حل شده است. افزایش فشار باعث افزایش فشار جزئی (فشار وارد بر هر قسمت از این ترکیب) می شود و گاز بیش تر متراکم می شود. افزایش فشار جزئی به این معناست که ذرات گازی بیش تری وارد مایع می شوند (گاز بالای مایع در این حالت، کم تر می شود) و فشار جزئی نیز با این تغییر، کاهش پیدا می کند؛ یعنی برای کم کردن اثر این تغییر در افزایش فشار، واکنش خود را به گونه ای تغییر می دهد که انحلال پذیری بیش تر شود.

    اگر در همین حالت، فشار وارد بر سیستم را کاهش می دادیم، مولکول های گازی بیش تری از مایع فرار می کردند و برای همین انحلال پذیری کم تر می شد.

    برای مشاهده فیلم مربوط به انحلال پذیری و آهنگ واکنش این جا را کلیک کنید.عوامل موثر بر انحلال پذیری

    برای فهم مطالب بالا بهتر است این واکنش تعادلی را با هم بررسی کنیم:

    انحلال پذیری دی اکسید کربن با تغییرات زیر چه تغییری می کند؟

     

    الف) دما افزایش پیدا کند.

    ب) فشار و دما افزایش پیدا کنند.

    ج) فشار، افزایش ولی دما کاهش پیدا کند.

    د) فشار کاهش پیدا کند.

    جواب:

    الف) واکنش گرما زا است؛ بنابراین افزایش در دما به معنای کاهش انحلال پذیری است.

    ب) افزایش در هر دو عامل فشار و دما در این واکنش به معنای انحلال پذیری بیش تر است.

    ج) با اطلاعات داده شده، نمی توان فهمید انحلال پذیری چه تغییری می کند.

    د) افزایش در فشار، باعث وارد شدن مولکول های گازی بیش تری به مایع می شود تا فشار جزئی را کاهش دهد؛ بنابراین انحلال پذیری افزایش پیدا می کند.

    منبع مطلب : article.tebyan.net

    مدیر محترم سایت article.tebyan.net لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    عوامل موثر بر حل شدن مواد چیست ؟

    با مراجعه به منابع معتبر و اینترنت دربارهٔ مواد سازندهٔ هریک از مخلوط های نشان داده شده در
    شکل 5، اطلاعاتی جمع آوری و نتایج را به صورت پاورپوینت به کلاس گزارش کنید.
    روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزّیتی نسبت به روغن های جامد دارند؟

    همچنین پاسخ این سوال را از لینک زیر ببینید :

    روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارد؟

    قهوه از چه مخلوطی به دست آمده است؟

    در بازار دو نوع قهوه وجود دارد که بنام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر ترکیب شیمیایی با هم متفاوتند .

    در صد گرم قهوه مواد زیرموجود است

    آب                      10 گرم

    چربی                  8 گرم

    مواد قندی            7 گرم

    سلولز                  15 گرم

    کافئین                  1/5 گرم

    البته مقدر کافئین نسبت به نوع آن مختلف است و بین 0/7 درصد تا 1/5 درصد تغییر می کند . هر فنجان قهوه معمولا دارای 80 میلی گرم کافئین می باشد .

    البته در قهوه بغیر از کافئین ، آلکالوئیدهای دیگری مانند آدنین ، گزانتین ،‌هایپوگزانتین و گوانین وجود دارد .

    قهوه ای که به مصرف نوشیدن می رسد قهوه بو داده است زیرا قهوه سبز را نمی توان مصرف کرذ

    قهوه پس از بودادن عطری مطبوع پیدا می کند وبرنگ قهو ه ای در می آید و تغییرات شیمیایی بسیاری در آن بوجود می آید .

    قهوه بو داده را باید در ظروف در بسته نگاهدری کرد زیرا تدریجا رطوبت خود را از دست داده و اکسیذمی شود و بوی مطبوع آن از بین یم رود .

    چون قهوه برای مبتلایان به بیماری قلبی و عصبی ضرر درد بنابراین برای اینگونه افراد قهوه بدون کافئین که بنام Decafinated Coffee معروف است ودر بازار کرده اند که ضرر آن بیش از قهوه معمولی است زیرا برای رگفتن کافئین از حلال های شیمیایی نظیر دی کلرواتیلن ، تری کلور اتیلن و کلرور اتیلن استفاده می کنند که مقدری از آن در قهوه می ماند و این مواد سمی و سرطان زا هستند .

    روغن زیتون از چه مخلوطی بدست می آید ؟

    روغن زیتون بکر (Extra virgin) که رنگ آن زرد متمایل به سبز است، به عنوان یک محصول طبیعی از نظر کمی و کیفی و بر اساس نوع و روش روغن کشی، رسیدگی میوه، شرایط آب و هوایی و میزان بارندگی، دارای ترکیبات متغیری است. اما به طور کلی در روغن زیتون ترکیبات گلیسیریدی (روغنی)، هیدروکربنها، توکرفرولها، الکلها، استرول، ترکیبات معطر و اجزای متعدد دیگری وجود دارند. اغلب این ترکیبات دارای خواص بیولوژیکی متنوعی هستند. در بین اجزای تشکیل دهنده روغن زیتون، اسیدهای چرب اولئیک، لینولئیک و پالمتیک از نظر کمی بالاترین درصد را دارا هستند. مقدار زیاد اسید اولئیک نه تنها تأثیر زیادی در طعم روغن دارد، بلکه منبع ایدهآلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی است. وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد. بالا بودن مقدار ویتامین ای و رنگدانههای کاروتنوییدی روغن زیتون و نسبت مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع، در پایداری این روغن بسیار موثر است.

    عوامل موثر بر حل شدن مواد چیست ؟

    الف) اثر دما بر انحلال پذیری

    اثر تغییر دما بر انحلال پذیری یک ماده به جذب شدن یا آزاد شدن گرما به هنگام تهیه محلول سیر شده آن ماده بستگی دارد. با استفاده از اصل لوشاتلیه می توان اثر تغییر دما بر روی انحلال پذیری یک ماده را پیش بینی کرد. اگر فرآیند انحلال ماده حل شونده ، فرآیندی گرماگیر باشد، انحلال پذیری آن ماده با افزایش دما افزایش می‌یابد. اگر انحلال ماده حل شونده فرآیندی گرماده باشد، با افزایش دما ، انحلال پذیری ماده حل شونده کاهش می‌یابد.

    انحلال پذیری تمام گازها با افزایش دما ، کاهش پیدا می‌کند.

    ب) اثر فشار بر انحلال پذیری

    اثر تغییر فشار بر انحلال پذیری مواد جامد و مایع معمولا کم است ولی انحلال پذیری گازها در یک محلول با افزایش یا کاهش فشاری که به محلول وارد می‌شود، به میزان قابل توجهی تغییر می‌کند.مقدار گازی که در یک دمای ثابت در مقدار معینی از یک مایع حل می‌شود با فشار جزئی آن گاز در بالای محلول نسبت مستقیم دارد.

    روغن های مایع چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارد .

    روغن جامد از چربیهای گیاهی و غیراشباعی بدست آمده است که در ابتدا به صورت مایع هستند این روغن مایع در فرآیند هیدروژناسیون به صورت جامد در می آید. هیدروژنه کردن چربی ها امکان نگهداری آنان را بالاتر می برد و از فاسد شدن روغن در دمای بالا جلوگیری می کند بعلاوه بسته بندی و حمل و نقل روغن جامد آسان تر است و در موقع پخت و پز گرمای بیشتری را می تواند تحمل نماید و دیرتر می سوزد اما هضم روغن جامد برای بدن مشکل تر می باشد.

    روغن نباتی جامد به دلیل داشتن چربی های اشباع شده در مقایسه با روغن خوراکی مایع بیشتر موجب مسدود شدن عروق می شود و خطر حملات قلبی را بالاتر می برد. در حین پروسه هیدروژنه شدن نیز ترکیبات غیرعادی دیگری به نام اسیدهای چرب ترانس در روغن جامد بوجود می آیند که سرطان زا می باشد.

    هر چه میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس در یک نوع روغن کمتر باشد، آن روغن از نظر تغذیه ای سالم تر است. اسیدهای چرب ترانس موجب افزایش کلسترول بد خون می شوند.

    ترکیبات شکر

    شکَر ماده‌ای است خوراکی و به صورت عام به تمامی مواد شیرین گفته می‌شود. شکر شامل گلوکز، فروکتوز، گالاکتوز است که در بسیاری از گیاهان، میوه‌ها و لبنیات وجود دارد.

    از دانه‌های ریز بلوری به رنگ سفید و یا قهوه‌ای که بعنوان شکر یا کله‌قند یا فشرده مکعبی آن که به عنوان قند تشکیل شده‌است می‌شناسیم یک ماده فرآوری شده است که از عصارهٔ نیشکر و یا چغندر قند به دست می‌آید. به این صورت که قند موجود در نیشکر و چغندر قند بعد از جداسازی تمام املاح، ویتامین‌ها، پروتئین، آنزیم و سایر مواد مغذی مفید، در کارخانه تصفیه شده و به ساکاروز خالص تبدیل می‌شود. چیزی که بعد از فرایند باقی می‌ماند، مادهی مصنوعی غلیظ شده‌ای است که استفاده از آن نه تنها چندان فایده‌ای برای بدن انسان ندارد، بلکه مضراتی هم دارد.

    همچنین پاسخ این سوال را از لینک زیر ببینید :

    روغن های مایع مانند روغن زیتون چه مزیتی نسبت به روغن های جامد دارد؟

     توجه. برای حمایت از سایت ما و ایجاد انگیزه برای سایت ما برای گذاشتن بیشتر تحقیقات و جواب سوالات کتاب ها بصورت رایگان برای شما  ، بر روی لینک های زیر هر چند بار خواستید (بعد خواندن مطلب یا قبل از آن ) کلیک کنید :

    لیست کلیه اقدام پژوهی ها

    لیست کلیه تحقیقات و تجربیات ارتقای شغلی دبیران

    لیست کلیه پایان نامه ها

    لیست کلیه مقالات و تحقیقات

    لیست کلیه پروژه های آماری

    لیست کلیه پروژه ها کارآموزی و مالی

    منبع مطلب : www.asemankafinet.ir

    مدیر محترم سایت www.asemankafinet.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    نکات مهم درس دوم علوم(مخلوط ها در زندگی)

    همه ی چیزهایی که در اطراف ما هستند ماده نام دارند.ماده سه حالت جامد،مایع و گاز دارد.

    مخلوط چیست؟وقتی دو یا چند ماده را باهم قاطی می کنیم به طوری که خواص آنها تغییر نکندو بتوانیم آنها را از هم جدا کنیم،به آن ماده مخلوط می گوییم.مانند مخلوط حبوبات،مخلوط آب و روغن ،مخلوط نمک و آب.

    می توانیم از دو یا چند ماده مختلف ،مخلوط های متفاوتی بسازیم.

    *مخلوط جامد در جامد(مخلوط عدس و لوبیا،سبزی،آجیل)

    *مخلوط مایع در مایع(روغن در آب،جوهر در آب)

    *مخلوط جامد در مایع(شربت خاکشیر،قند در چای)

    *مخلوط گاز در مایع(نوشابه)

    *هوا مخلوطی از چند گاز است.

    مخلوط یکنواخت یا محلول

    وقتی دو یا چند ماده ی مختلف را روی هم می ریزیم گاهی مخلوط های شفاف و یکنواختی تولید می شود.مانند مخلوط قند و آب ،مخلوط الکل و آب،هوای پاک.

    مخلوط غیر یکنواخت

    گاهی مخلوط به دست آمده شفاف و یکنواخت نیست،مانند مخلوط آرد و آب یا مخلوط ماست و آب،براده ی آهن و شن،خاک اره و آب،گردو غبار در هوا،نفت و آب.

    عوامل مؤثر بر سرعت حل شدن مواد در آب:

    1- اندازه ذره های مواد:هر چه ذره های ماده ی حل شونده کوچک تر باشد، آسان تر و سریع تر در آب حل می شود.

    2- گرما: هر چه دمای آب بیشتر باشد،مواد سریع تر حل می شود.

    روش های جدا سازی مخلوط ها:

    1-صاف کردن(ماسه و آب)

    2- تبخیر کردن(آب و نمک، آب و شکر)

    3- سرریز کردن(آب و روغن، آب و نفت)

    کاربرد مخلوط ها

    ما در زندگی از مخلوط های مختلفی استفاده می کنیم و مخلوط ها نقش مهمی در زندگی ما دارند.مانند:انواع ادویه ها،شوینده ها،داروها،رنگ ها،حشره کش هاو...

    استفاده بیش از حد از بعضی از مخلوط ها برای سلامتی محیط زیست و جانداران مضر است.مانند حشره کش هاو رنگ ها.

    منبع مطلب : emamjavadsschool.blogfa.com

    مدیر محترم سایت emamjavadsschool.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهسا رضاپور 1 ماه قبل
    0

    عوامل موثر در افزایش سرعت حل شدن مواد را نا ببرید

    رزی مجیدزاده 11 ماه قبل
    0

    اب داغ -گرما- رو میدونم امیدوارم کمک کرده باشم

    ناشناس 1 سال قبل
    1

    هیچی نبود

    ناشناس 1 سال قبل
    0

    نمیدونم

    ناشناس 2 سال قبل
    0

    عوامل موثر بر سرعت حل شدن در اب چیست

    ناشناس 2 سال قبل
    1

    ببخشید من خودم هم نمی دونم

    نازنین زهرا 2 سال قبل
    0

    من فقط این هارا می دانم آب داغ و یکم گذاشتن

    برای ارسال نظر کلیک کنید