غذاهای مفید برای کم کاری تیروئید
غذاهای مفید برای کم کاری تیروئید را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
بهترین رژیم غذایی برای کمکاری تیروئید
بهترین رژیم غذایی برای کمکاری تیروئید
همانطور که میدانید تیروئید یکی از غدد درونریز بدن است که وظیفهای تولید و تزریق هورمونهای حیاتی به خون است؛ وقتی به هر دلیل این قسمت کمتر از میزان طبیعی هورمون ترشح کند، تمام فعالیتهای متابولیک بدن تحت تاثیر قرار گرفته و فرد دچار عوارض خستهکنندهای میشود.
اما مؤثرترین درمان برای کمکاری این غدّه داروهای شیمیایی نیست بلکه کنترل مواد غذاییِ مصرفی بهترین راه حل است؛ بهترین رژیم غذایی برای کمکاری تیروئید شامل بایدها و نبایدهایی است که در این مطلب قصد داریم شما را با آنها آشنا کنیم. (برای مراجعه به دکتر متخصص غدد میتونید به صفحه مرتبط رجوع کنید)
غذاهای مفید برای تیروئید کمکار
باید بدانید که شاید درمان قطعی برای این عارضه وجود نداشته باشد امّا به راحتی با مصرف مواد غذایی مفید میتوان آن را کنترل کرد:
ویتامینD:
نوعی از کمکاری تیروئید وجود داردکه اتفاقا شایعترین آنها نیز هست و به هاشیموتو معروف است؛ در این بیماری سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شده و به تیروئید حمله میکند، این عمل باعث میشود که این غدّه فعالیت خود را محدود کند یا از دست بدهد. بررسیها نشان داده تمام افراد مبتلا به این بیماری با کمبود ویتامینD رو به رو هستند چرا که کمبود این ویتامین باعث افزایش آنتیبادیهای سیستم ایمنی میشود.
اگر روزانه به مقدار کافی این ویتامین را دریافت کنید، فعالیت تیروئید شما به حالت عادی برمیگردد؛ ماهی سالمون میزان مناسبی از این ماده را در خود جا داده است که برای مصرف روزانه مفید است. همچنین پرتقال، تخم مرغ، شیر غنیشده و… سرشار از این ویتامین هستند.
سلنیوم:
این یک مادة معدنی مفید با خاصیت آنتیاکسیدانی است که از مواد حیاتی در تولید هورمونهای تیروئید محسوب میشود؛ مشکلات سیستم ایمنی بدن که باعث تیروئید کمکار میشوند، معمولا موجب ملتهب شدن این غدّه هستند و مصرف روزانة سلنیوم میتواند تا حدود زیادی آن را کاهش دهد.
آجیل برزیلی یکی از مواد غذایی سرشار از این مادة معدنی است، شما میتوانید روزانه با مصرف تنها دو عدد از این آجیلها التهاب ناشی از بیماری هاشیموتو را کاهش دهید.
آهن:
یکی دیگر از مواد معدنی موجود در بدن انسان، آهن است که کمبود این ماده موجب تخریب کار آنزیمهای تولیدکنندة هورمون تیروئید میشود؛ دریافت این ماده به خصوص در خانمها بسیار حیاتی است و از سن نوزده تا پنجاه سالگی روزانه هجده میلیگرم آهن نیاز دارند و این مقدار در سنین بالای پنجاه به هشت میلیگرم خواهد رسید.
تنها مصرف یک فنجان لوبیاسفید پخته در روز میتواند هشت میلیگرم آهن به بدن برساند. در نظر داشته باشید که جذب آهن برای بدن سخت است ولی اگر همراه با ویتامینC باشد، تسهیل میشود، مثلا: مصرف لوبیاسفید همراه با لیموترش؛ نکتة دیگر اینکه این مادة معدنی تاثیر داروهای هورمونی را کاهش میدهد، بنابراین میل کردن آهن را چهار ساعت بعد یا پیش از مصرف داروهای تیروئید انجام دهید.
یُد:
باید بدانید که عنصر یُد برای تولید هورمونهای تیروئیدی بسیار مهم است و بیشتر کسانی که به تیروئید کمکار مبتلا هستند، این عنصر را کم دارند؛ بزرگسالان روزانه 150 میکروگرم یُد نیاز دارند. مصرف مواد غذایی مانند: ماهیهای آب شور، شیر، پنیر، ماست، نمک یددار و… وجود این ماده را در بدن شما تامین میکنند.
غذاهای مضر برای تیروئید کمکار
پیش از این اشاره شد که رژیم غذایی مناسب برای تیروئید کمکار، نبایدهایی هم دارد که در ادامه آنها را خواهید شناخت:
گلوتن:
حذف این مادة غذایی برای همه توصیه نمیشود ولی برخی متخصصان معتقدند غذاهایی که دارای گلوتن هستند مانند چاودار، جو و گندم، سیستم ایمنی بدن را برای حمله به تیروئید تحریک میکنند. کاملا مشخص نیست که گلوتن برای تمام افراد مبتلا به تیروئید کمکار مضر باشد، اما اگر با حذف چندهفتهای حال بیمار بهتر شد باید در رژیم غذایی خود تجدید نظر کند.
سویا:
میدانید که یُد مادهای مهم برای تیروئید است و سویا دارای ترکیبات ایزوفلاون میباشد که کارایی یُد را مختل میکند؛ تمام مبتلایان به کمکاری تیروئید مجبور به ترک سویا نیستند و بیشتر آنها فقط باید میزان مصرف آن را کاهش دهند.
سبزیهای چلیپایی:
این نوع سبزیجات دارای آنزیمی هستند به نام گواتروژن که تولید هورمون تیروئید را مختل میکند؛ البته این سبزیها مانند گلکلم و بروکلی سرشار از مواد مفید دیگر هستند و نباید مصرف آنها را قطع کرد ولی این بیماران نباید هر روز آنها را مصرف کنند.
نکات دیگر در رژیم غذایی تیروئید کمکار
گذشته از موارد یاد شده باید بدانید که مصرف مواد غذایی دیگری نیز برای کمکاری تیروئید مفیدند ، مانند: انواع میوهها که دارای ویتامینC هستند، غذاهای دریایی، لبنیات، سبزیجات برگدار و غلات سبوسدار که ویتامینB و ویتامینE دارند و انواع مواد غذایی دارای پروتئین و فیبر؛ البته در مصرف آنها همیشه باید اعتدال را رعایت کرد. همچنین از مصرف قندهای معمولی مثل: قند، شکر و شیرینی و نوشیدنیهای کافئیندار باید پرهیز نمود.
برای درمان کم کاری یا پرکاری تیروئید، به دکتر فوق غدد مراجعه کنید.
منبع مطلب : www.darmankade.com
مدیر محترم سایت www.darmankade.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کم کاری تیروئید
کمکاری تیروئید، به حالتی گفته میشود که بدن به اندازهی کافی هورمون تیروئید تولید نمیکند. هورمون تیروئید به کنترل رشد، ترمیم و سوختوساز بدن کمک میکند. درنتیجه افراد مبتلا به کمکاری تیروئید ممکن است خستگی، ریزش مو، افزایش وزن، احساس سردی، ناامیدی و نشانههای دیگری را تجربه کنند. ۱ تا ۲ درصد از مردم در سرتاسر دنیا به کمکاری تیروئید دچار میشوند و تعداد زنان مبتلا به این بیماری ده برابر بیشتر از مردان است.
غذا نمیتواند بهتنهایی کمکاری تیروئید را درمان کند، اما ترکیبی از مواد غذایی مناسب و دارو میتواند در بازگرداندن عملکرد تیروئید و به حداقل رساندن نشانههای آن مفید باشد.
این مقاله که براساس تحقیقات دانشمندان نوشته شده است، به شما کمک میکند تا بهترین رژیم غذایی را برای کمکاری تیروئید پیدا کنید و بفهمید که باید از چه غذاهایی استفاده و از چه غذاهایی اجتناب کنید؛ پس این مقاله را با دقت مطالعه کنید.
کمکاری تیروئید چیست؟
غدهی تیروئید، غدهای کوچک بهشکل پروانه است که در نزدیکی پایهی گردن قرار دارد. این غده، هورمونهای تیروئید را تولید و ذخیره میکند، هورمونهایی که تقریبا همهی سلولهای بدن را تحت تأثیر قرار میدهند.
وقتی غدهی تیروئید هشداری به نام TSH (هورمون تحریککنندهی تیروئید) را دریافت میکند، هورمونهای تیروئید را در رگهای خونی آزاد مینماید. این هشدار، در زمان کاهش سطح هورمون تیروئید و از غدهی کوچکی در پایهی مغز که هیپوفیز نام دارد ارسال میشود.
گاهی اوقات غدهی تیروئید حتی با وجود TSH فراوان، باز هم هورمون تیروئید ترشح نمیکند. این اختلال، کمکاری تیروئید اولیه نامیده میشود و شایعترین نوع کمکاری تیروئید هم هست.
تقریبا ۹۰ درصد از کمکاری تیروئید ناشی از تیروئیدیت هاشیموتو (Hashimoto’s thyroiditis) است، تیروئیدیت هاشیموتو نوعی بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به غدهی تیروئید حمله میکند. علتهای دیگر کمکاری تیروئید اولیه عبارتند از کمبود یُد، اختلال ژنتیکی، مصرف برخی داروها و برداشتن بخشی از غدهی تیروئید با عمل جراحی.
گاهی اوقات غدهی تیروئید هشدار TSH را برای ترشح هورمون تیروئید بیشتر دریافت نمیکند. این اتفاق زمانی میافتد که غدهی هیپوفیز بهدرستی کار نکند؛ که به کمکاری تیروئید ثانویه معروف است.
هورمونهای تیروئید بسیار مهم هستند. آنها به کنترل رشد، ترمیم، سوختوساز بدن (فرآیندی که طی آن بدنتان غذایی را که میخورید تبدیل به انرژی میکند) کمک میکنند.
سوختوساز بدن روی دمای بدن و میزان کالری که میسوزاند هم تأثیر میگذارد. به همین دلیل افراد مبتلا به کمکاری تیروئید اغلب اوقات احساس سردی و خستگی میکنند و بهراحتی هم وزن اضافه میکنند.
پس بیماری کمکاری تیروئید، اختلالی است که طی آن غدهی تیروئید به اندازهی کافی هورمون تیروئید تولید نمیکند. از آنجا که هورمون تیروئید برای رشد و ترمیم و سوختوساز مهم است، افراد مبتلا به این بیماری ممکن است اغلب احساس سردی و خستگی داشته باشند و وزنشان هم بهراحتی زیاد شود.
چه تأثیری بر سوختوساز بدن میگذارد؟
هورمون تیروئید به کنترل سرعت سوختوساز بدن کمک میکند. سوختوساز سریعتر بدن به این معناست که بدن در حال استراحت کالری بیشتری میسوزاند.
در افراد مبتلا به کمکاری تیروئید، هورمون تیروئید کمتری تولید میشود. یعنی متابولیسم آهستهتری دارند و در زمان استراحت کالری کمتری میسوزانند.
داشتن سوختوساز آهسته با چندین خطر برای سلامتی همراه است و میتواند موجب خستگی، افزایش سطح کلسترول خون و دشوار شدن فرآیند کاهش وزن شود.
پس اگر متوجه شدید که نگهداشتن وزن با کمکاری تیروئید سخت است، سعی کنید تا ورزشهای هوازی متوسط تا شدید انجام دهید. ورزشهایی همچون پیادهروی سریع، دویدن، کوهنوردی و قایقرانی برای این منظور مناسب هستند.
تحقیقات نشان میدهند که ورزشهای هوازی متوسط تا شدید میتوانند باعث افزایش سطح هورمون تیروئید شوند؛ که این هم به نوبهی خود میتواند به تسریع سوختوساز بدن کمک کند.
همچنین ممکن است که افراد مبتلا به کمکاری تیروئید از افزایش مصرف پروتئین نیز سود ببرند. تحقیقات نشان میدهند که رژیم غذایی با پروتئین بالا به افزایش سرعت سوختوساز کمک میکند.
پس افراد مبتلا به کمکاری تیروئید معمولا سوختوساز کمتری دارند. تحقیقات حاکی از این هستند که ورزشهای هوازی میتوانند به افزایش سطح هورمون تیروئید کمک کنند. علاوهبر این، خوردن پروتئین بیشتر میتواند در افزایش سوختوساز بدن مؤثر باشد.
کدام مواد مغذی مهم هستند؟
مواد غذایی متعددی وجود دارند که برای سلامتی تیروئید مفید هستند، ازجمله:
یُد
یُد مادهی معدنی ضروری برای تولید هورمونهای تیروئید است. بنابراین افرادی که کمبود ید دارند در معرض خطر ابتلا به کمکاری تیروئید هستند.
کمبود ید بسیار شایع است و تقریبا یکسوم از جمعیت جهان دچار آن هستند. اما کمبود یُد در کشورهای توسعهیافتهای مانند ایالات متحدهی آمریکا به میزان کمتری شایع است، زیرا آنها با افزودن نمک یددار به مواد غذایی از کمبود ید جلوگیری میکنند.
اگر کمبود ید دارید، نمک یددار را به غذایتان اضافه کنید و غذاهای غنی از یُد مانند غذاهای دریایی، ماهی، لبنیات و تخممرغ مصرف کنید.
نیازی به مکملهای ید نیست، چون میتوانید از رژیم غذاییتان مقدار زیادی ید دریافت کنید. برخی مطالعات هم نشان دادهاند که مصرف بیشازحد ید ممکن است به غدهی تیروئید آسیب برساند.
سلنیوم
سلنیوم به فعال شدن هورمونهای تیروئید کمک میکند؛ درنتیجه بدن این هورمونها را مورداستفاده قرار میدهد.
این مادهی معدنی ضروری دارای خواص آنتیاکسیدانی هم هست، بنابراین میتواند غدهی تیروئید را از آسیب مولکولهایی به نام رادیکالهای آزاد محافظت کند.
اضافه کردن غذاهای غنی از سلنیوم به رژیم غذایی، روشی عالی برای افزایش سطح سلنیوم بدن است. ازجمله این مواد غذایی میتوان بادام برزیلی، ماهی تُن، ساردین، تخممرغ و حبوبات را نام برد.
با این حال از مصرف مکملهای سلنیوم بدون تجویز پزشک اجتناب کنید. مکملها دوزهای زیادی تولید میکنند و مقدار زیاد سلنیوم ممکن است سمی باشد.
روی
روی هم مانند سلنیوم به فعال کردن هورمونهای تیروئید کمک میکند.
مطالعات حاکی از آن هستند که روی میتواند در تنظیم سطح TSH، هورمونی که با اثرگذاری بر غدهی تیروئید موجب ترشح هورمون تیروئید میشود، کمککننده باشد.
کمبود روی در کشورهای توسعهیافته بهندرت اتفاق میافتد، زیرا روی در مواد غذاییِ آنها فراوان است.
با این وجود، اگر کمکاری تیروئید دارید، باید بیشتر از غذاهای غنی از روی مانند غذاهای دریایی، گوشت گاو و مرغ استفاده کنید.
تحقیقات نشان میدهند که یُد، سلنیوم و روی، بهویژه برای افراد مبتلا به کمکاری تیروئید مفید هستند. با این حال بهتر است از مصرف مکملهای ید و سلنیوم بدون نظر پزشک اجتناب کنید.
کدام مواد مغذی مضر هستند؟
مواد غذایی متعددی وجود دارند که ممکن است برای افراد مبتلا به کمکاری تیروئید مضر باشند؛ ازجمله:
گواتروژنها
گواتروژنها ترکیباتی هستند که ممکن است باعث تداخل در عملکرد طبیعی غدهی تیروئید شوند.
آنها نام خود را از واژهی گواتر (بزرگشدگی غدهی تیروئید که بر اثر کمکاری تیروئید ایجاد میشود) گرفتهاند.
بسیاری از غذاهای معمول حاوی گواتروژن هستند. مثلا:
بنابراین افراد مبتلا به کمکاری تیروئید باید از خوردن گواتروژنها اجتناب کنند. با این حال به نظر میرسد که این ماده تنها در افرادی که دارای کمبود ید هستند یا گواتروژن زیادی مصرف میکنند، ایجاد مشکل میکند.
پختن غذاهای گواتروژن هم ممکن است مواد گواتروژنیک را «غیرفعال» کند.
ارزن مرواریدی استثنایی در غذاهای فوق است. برخی مطالعات نشان دادهاند که ارزن مرواریدی حتی درصورت عدم ابتلا به کمبود ید هم میتواند در عملکرد تیروئید تداخل ایجاد کند.
گلوتن
گلوتن پروتئینی است که در غلاتی مانند گندم، چاودار و جو یافت میشود.
افراد مبتلا به بیماری سلیاک (نوعی بیماری خودایمنی) نمیتوانند گلوتن مصرف کنند. بدن آنها بهاشتباه به این ماده حمله میکند و باعث آسیب به ناحیهی اطراف روده میشود.
متأسفانه تحقیقات نشان دادهاند که افراد مبتلا به یکی از انواع خودایمنی، در معرض ابتلا به بیماریهای خودایمنی دیگر نیز قرار دارند.
به همین دلیل است که برخی از افراد مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو (علت اصلی کمکاری تیروئید) ممکن است بیماری سلیاک نیز داشته باشند.
بنابراین برخی افراد مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو، برای بهبود نشانههای بیماریشان باید گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
پس دو مادهی گواتروژن و گلوتن ممکن است برای تیروئید مضر باشند. گواتروژن ممکن است با عملکرد طبیعی تیروئید تداخل داشته باشد و برخی از افراد مبتلا به کمکاری تیروئید نیز ممکن است به بیماری سلیاک دچار باشند.
از کدام مواد غذایی باید اجتناب شود؟
اگر مبتلا به کمکاری تیروئید هستید، خوشبختانه مجبور نیستید که از مصرف غذاهای زیادی خودداری کنید!
با این حال، غذاهایی که حاوی گواتروژن هستند باید به اعتدال و بهصورت کاملا پخته خورده شوند.
همچنین باید از خوردن غذاهای فرآوریشده نیز خودداری کنید، زیرا کالری این نوع غذاها زیاد است. برای کسانی که مبتلا به کمکاری تیروئید هستند، این مسئله بسیار مهم است، چون آنها بهراحتی وزن اضافه میکنند.
در ادامه، فهرستی از غذاها و مکملهایی که باید از خوردن آنها خودداری کنید ارائه شده است:
در فهرست زیر موادی را مشاهده میکنید که باید در مصرف آنها اعتدال را رعایت کنید. این غذاها یا حاوی گواتروژن هستند، یا اگر به مقدار زیاد مصرف شوند اثر تحریککننده دارند.
اگر به علت تیروئیدیت هاشیموتو به بیماری سلیاک مبتلا هستید، یا با خوردن غذاهای حاوی گلوتن احساس ناراحتی میکنید، باید از خوردن غذاهای حاوی گلوتن بهطور کامل خودداری کنید.
درنتیجه، افراد مبتلا به کمکاری تیروئید باید از خوردن ارزن، غذاهای فرآوریشده و مکملهایی مانند سلنیوم و روی، بدون نظر پزشک خودداری کنند. غذاهای حاوی گلوتن و گواتروژن در مقادیر متوسط خوب هستند، مگر اینکه باعث احساس ناراحتی شوند.
کدام مواد غذایی باید مصرف شوند؟
غذاهای زیادی برای افراد مبتلا به کمکاری تیروئید وجود دارد؛ ازجمله:
افراد مبتلا به کمکاری تیروئید باید رژیم غذایی مناسبی بر پایهی سبزیجات، میوه و گوشت بدون چربی داشته باشند. این نوع از مواد غذایی کمکالری و سیرکننده هستند و میتوانند به جلوگیری از افزایش وزن کمک کنند.
افراد مبتلا به کمکاری تیروئید گزینههای زیادی برای داشتن رژیم غذایی مناسب دارند. آنها میتوانند تخممرغ، گوشت، ماهی، بیشتر میوهها و سبزیجات، غلات و دانههای بدون گلوتن، لبنیات و نوشیدنیهای بدون کافئین را مصرف کنند.
نمونهی برنامهی غذایی
در این قسمت برنامهای یکهفتهای برای افراد مبتلا به کمکاری تیروئید ارائه میشود.
این برنامهی غذایی، پروتئین مورد نیاز بدن را تأمین میکند و مقدار کم تا متوسطی هم کربوهیدرات دارد که در حفظ وزن مناسب به شما کمک خواهد کرد.
حتما داروهای تیروئیدتان را حداقل یک یا دو ساعت قبل از اولین وعدهی غذایی و با تجویز پزشک مصرف کنید. برخی مواد مغذی مانند فیبر، کلسیم و آهن ممکن است مانع جذب داروهای تیروئید در بدن شوند.
شنبه
یکشنبه
دوشنبه
سهشنبه
چهارشنبه
پنجشنبه
جمعه
این نمونه از برنامهی غذایی یک هفتهای، برای افرادی با کمکاری تیروئید طراحی شده است. این فهرست گزینههای متنوعی از غذاهای خوشمزه و سالم را به شما پیشنهاد میکند.
نکتههایی برای حفظ وزن مناسب
در بیماران مبتلا به کمکاری تیروئید، بهخاطر سوختوساز کند، افزایش وزن بسیار آسان است.
در این قسمت چند نکته را برای کمک به حفظ وزن مناسب بیان میکنیم:
گرچه افزایش وزن بهخاطر کمکاری تیروئید بسیار آسان است، اما مواد غذایی فراوانی وجود دارند که میتوانند به حفظ وزن سالم کمک کنند. برای مثال میتوانید استراحت زیاد، خوردن مقدار کافی پروتئین و تمرین خوردن با آگاهی را امتحان کنید.
جمعبندی
کمکاری تیروئید یا تیروئید ضعیف، مشکل شایعی در حوزهی سلامتی است. این بیماری میتواند نشانههایی مانند خستگی، افزایش وزن و احساس سردی را به همراه داشته باشد.
خوشبختانه خوردن مواد مغذی مناسب و مصرف دارو میتوانند در کاهش نشانههای این بیماری و بهبود عملکرد تیروئید، کمککننده باشند. مواد مغذی مناسب برای تیروئید، ید، سلنیوم و روی هستند.
از سوی دیگر، ممکن است که خوردن گلوتن برای افرادی که دچار تیروئیدیت هاشیموتو هستند، اثرات ناراحتکنندهای به همراه داشته باشد. از آنجا که بیماری تیروئیدیت هاشیموتو و سلیاک بسیار به هم مرتبط هستند، ممکن است که برخی افراد به هر دو بیماری مبتلا باشند.
پیروی از رژیم غذایی مناسب برای تیروئید، میتواند به کاهش نشانههای بیماری و حفظ وزن مناسب کمک کند. شما باید در این رژیم از غذای کامل، فرآورینشده و پروتئین بدون چربی استفاده کنید.
منبع مطلب : www.chetor.com
مدیر محترم سایت www.chetor.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
تغذیه و مواد غذایی مفید و مضر برای کم کاری تیروئید
برنامه ی غذایی برای درمان کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید شرایطی است که در آن بدن به اندازه کافی هورمون های تیروئیدی تولید نمی کند. هورمون های تیروئید به کنترل رشد ، ترمیم سلول ها و سوخت و ساز بدن کمک می کند. بنابراین افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است خستگی ، ریزش مو ،افزایش وزن ، احساس سرماخوردگی و بی حالی را تجربه کنند. این بیماری بین یک تا دو درصد افراد را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. زنان 10 برابر بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا خواهند شد.
غذاها به تنهایی کم کاری تیروئید را درمان نمی کنند اما با این حال ترکیبی از مواد مغذی و داروهای مناسب می تواند به کاهش این علائم و عملکرد مناسب تیروئید کمک کند. در این قسمت از سلامت نمناک بهترین رژیم غذایی برای کم کاری تیروئید و باید و نبایدهای آن را برایتان ارائه خواهیم داد.
کدام مواد غذایی مهم هستند؟
اگر چه که رژیم غذایی نمی تواند کاملاً کم کاری تیروئید را درمان کند اما سه نقش اساسی در مدیریت این بیماری خواهد داشت.
غذاهایی که حاوی مواد مغذی خاصی مثل ید ، سلنیوم و روی هستند، می توانند به حفظ عملکرد طبیعی تیروئید کمک کنند.
غذاهای دیگری هستند که با عملکرد تیروئید تداخل ایجاد می کنند ، مثل غذاهای حاوی گیتروژن یا سویا. بنابراین کاهش مصرف آن ها باعث بهبود علائم کم کاری تیروئید می شود.
بعضی از غذاها و مکمل ها می توانند با چگونگی جذب تیروئید مرتبط باشند که محدود کردن این مواد نیز کمک کننده است. تیروئید کم کار می تواند منجر به اضافه وزن شود زیرا متابولیسم فرد را آهسته تر خواهد کرد بنابراین شخص مبتلا به تیروئید کم کار باید برای یک رژیم غذایی سالم برنامه داشته باشد تا از اضافه وزن خود جلوگیری کند.
تغییر در رژیم غذایی می تواند روی چگونگی احساس فرد تاثیر داشته باشد و به بهبود کیفیت زندگی او کمک کند.
مواد مغذی زیر می تواند به بهبودی کم کاری تیروئید کمک کند:
- ید
بدن برای تولید هورمون تیروئید نیاز به ید دارد. اگرچه که بدن نمی تواند خودش ید را بسازد، پس باید آن را از رژیم غذایی دریافت کند. کمبود ید همچنین می تواند باعث بزرگ شدن غده تروئید شود.
غذاهای حاوی ید شامل موارد زیر هستند:
- سلینیوم
سلنیوم یک ماده مغذی است که در تولید هورمون تیروئید نقش دارد و دارای فعالیت آنتی اکسیدانی می باشد. بافت تیروئید به طور طبیعی حاوی سلنیوم است و مطالعات نشان می دهد که وجود سلنیوم در بدن به دوری از بیماری های تیروئیدی و افزایش سلامت کلی فرد کمک می کند.
غذاهای حاوی سلنیوم شامل موارد زیر می باشند :
- زینک
زینک یکی دیگر از مواد مغذی مهم است که تاثیرات مفیدی روی هورمون های تروئید فرد دارد.
مکمل زینک می تواند در ترکیب با سلنیوم و یا به تنهایی مصرف شود که در هر دو حالت، سطح هورمون تیروئید تی 3 و تی 4 را افزایش می دهد.
غذاهای حاوی زینک شامل موارد زیر می باشند :
در این قسمت مواد غذایی مفید برای کم کاری تیروئید را به اختصار نام می بریم :
لیستی از غذاهایی که باید از آن ها دوری کنید :
بعضی از غذاها هستند که با تیروئید تداخل دارند و سلامت آن را مختل می کنند که با محدود کردن مصرف آنها می توان مشکلات تیروئید را بهبود بخشید.
- گیتروژن
بعضی از غذاها حاوی گیتروژن هستند که تولید هورمون تیروئید را کاهش می دهند.
مواد غذایی حاوی گیتروژن معمولا سبز و شکلی صلیبی دارند و موارد زیر را شامل می شوند :
اگرچه که این غذاها فواید بی شمار دیگری نیز برای سلامتی دارند ولی چنانچه در بخش سلامت نمناک خاطرنشان کرده ایم افرادی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند ، باید این غذاها را در حد متعادل مصرف کنند تا هورمون های آن ها تحت کنترل باشند. البته که پخت غذا می تواند اثر گیتروژن را کاهش دهد.
- گلوتن
کم کاری تیروئید با اختلالات سیستم ایمنی ارتباط دارد ، بنابراین ممکن است که بیش از بقیه در معرض بیماری های خود ایمنی مثل بیماری سلیاک باشید.
بیماری سلیاک باعث التهاب مزمن و آسیب به روده کوچک می شود که علت آن نیز هضم نشدن گلوتن در بدن است. گلوتن یک پروتئین موجود در گندم و دیگر غلات مثل جو و گندم سیاه است.
درمان بیماری سلیاک از طریق حذف گلوتن در رژیم غذایی می باشد. افرادی که کم کاری تیوئید آن ها منجر به اختلالات سیستم ایمنی شده است، حتما باید گلوتن را از غذای خود حذف کنند.
- سویا
محققان به این نتیجه رسیده اند که سویا با چگونگی تولید هورمون تیروئید مرتبط است.
مطالعات نشان می دهد که کم کاری شدید تیروئید بعد از مصرف مواد حاوی سویا به مدت شش ماه افزایش می یابد. اگر این مواد غذایی را مصرف نکنید و به مصرف دارو بپردازید ، می توانید کم کاری تیروئید را بهبود ببخشید.
مواد غذایی حاوی سویا شامل موارد زیر می باشند :
- غذاهای فراوری شده
موا غذایی فراوری شده کالری بالایی دارند و فواید آن ها بسیار کم است، پس باید از آن ها دوری کرد. غذاهای فرآوری شده باعث افزایش وزن نیز می شوند.
نمونه ای از غذاهای فراوری شده شامل موارد زیر می باشند:
دیگر راهکارهای رژیم غذایی
غذاهای مشخصی و مکمل هایی وجود دارند که اثر داروهای کم کاری تیروئید را کمتر می کنند.
داروها و مکمل های زیر با جذب هورمون تیروئید در بدن تداخل ایجاد می کنند:
افرادی که از این مکمل ها و داروها استفاده می کنند ، باید منظم تحت نظر پزشک باشند تا میزان آن ها را برای کنترل تیروئید کم و زیاد کنند.
راهکارهایی مهم برای وزن سالم
- به اندازه کافی استراحت کنید :7 الی 8 ساعت خواب شبانه برای هرکس لازم است. خوابیدن کمتر از این مقدار باعث افزایش چربی، مخصوصا در ناحیه شکم می شود.
- خوردن هوشمندانه را تمرین کنید :به غذاهایی که می خورید، دقت کنید. به سرعت غذا خوردن خود دقت کنید. با غذا ارتباط برقرار کنید. مطالعات نشان می دهد که ایمان به کاهش وزن هنگام غذا خوردن، در کاهش وزن شما موثر است.
- یوگا و مدیتیشن انجام دهید :یوگا و مدیتیشن به از بین بردن استرس کمک می کند و سلامت کلی شما را افزایش می دهد و تحقیقات نشان می دهد که این دو تمرین ، وزن شما را سالم نگه می دارد.
- رژیم غذایی با کربوهیدرات کم را امتحان کنید :مصرف غذاهایی با میزان کم و یا متوسط کربوهیدرات ، برای داشتن یک وزن متناسب بسیار مهم است. اگرچه که نباید از رژیم کتوژنیک پیروی کنید زیرا مصرف بیش از حد کم کربوهیدرات باعث پایین آمدن هورمون تیروئید می شود.
منبع مطلب : namnak.com
مدیر محترم سایت namnak.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.