فاستبقوا الخیرات به کدام موضوع اشاره دارد
فاستبقوا الخیرات به کدام موضوع اشاره دارد را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
کلاس پنجم ما
آزمون غیرحضوری ( 5) هدیه ها
با یاد ونام خدا
آزمون غیرحضوری ( 5) هدیه ها
==============
اولیای گرامی، برادران و خواهران خوبم سلام
امیدوارم که شادکام و تندرست باشید. برابر قولی که دادم تعدادی سوال با عنوان << آزمون غیرحضوری >> از دروس مختلف روی وبلاگ می گذارم. امیدوارم توجه داشته باشید اینها سوالاتی هستند که شما در منزل از فرزندتان به صورت کتبی یا شفاهی می پرسید و تصحیح آن نیز، زحمتی بردوش شماست. موفق باشید.
--------------------------
1- حضرت زکرّیا چه کسی بود ؟
الف) سرپرست حضرت مریم (س) ب) یکی از پیامبران خدا
ج) شوهرخاله حضرت مریم(س) د) همه ی موارد
2- نوزادی که برگزیدهی خداوند بوده و بعدها به پیامبری رسید چهکسیبود؟ او درمورد پیامبر پس از خود به قومش چه گفت؟
3- آیه ی ( فَاستَبقوا الخیرات )اشاره به کدام موضوع دارد؟
الف) مهر و محبت ب)رفتار زیبا ج) پرهیزگاری د) عبادت
4- چه کسی سرپرستی حضرت مریم (س) را بعد از فوت پدرش پذیرفت؟
الف) حضرت عیسی(ع) ب) حضرت علی (ع) ج) حضرت زکریا (ع) د) جعفر
5- با توجه به آیه ان الله و ملائکته بصلون علی النبی .... کدام گروه ها و بر کدام پیامبر درود می فرستند .
الف ) خدا و فرشتگان و مومنان – حضرت محمد ب ) خدا و مسلمانان و پیامبران – حضرت عیسی
ج ) خدا و فرشتگان و مومنان – حضرت عیسی د ) خدا و مومنان و پیامبران – حضرت محمد
منبع مطلب : kelase5-96.blogsky.com
مدیر محترم سایت kelase5-96.blogsky.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
آیه 148 سوره بقره
وَ لِکُلٍّ وِجهَةٌ هُوَ مُوَلِّیها فَاستَبقُوا الخَیراتِ أَینَ ما تَکُونُوا یَأتِ بکُمُ اللّهُ جَمِیعاً إِنَّ اللّهَ عَلی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ (148)
(و برای هر امّتی قبله است که خداوند آنان را بطرف آن گردانیده و یا برای هر گروهی روشی است که خود بطرف آن روش میروند پس نسبت بخوبیها سبقت بگیرید و بشتابید هر کجا باشید خداوند همه شما را میآورد و جمع میکند همانا خدا بر همه چیز تواناست) وَ لِکُلٍّ وِجهَةٌ هُوَ مُوَلِّیها اکثر مفسرین که ملاحظه نظم و سیاق آیات را میکنند اینکه آیه را نیز از آیات قبله میشمارند و چنین تفسیر مینمایند که وجهة بمعنی ما یتوجه علیه یعنی قبله میباشد و مرجع ضمیر هو خداست و مفاد آیه اینست که هر امّتی قبله دارد که خداوند آنان را بطرف آن گردانیده و بآن امر فرموده است بنا بر اینکه نزاع و مشاجره در اینکه باره را کوتاه نموده و بخوبیها مبادرت کنید.
ولی ظاهر آیه اینست که وجهة بمعنی طریقه و مشی است و مرجع ضمیر هو لفظ کل است یعنی هر کس دارای طریقه و مسلکی است که او رو آورنده بآن روش و سیر کننده آن مسلک است و اینکه آیه نظیر آیه شریفه:
قُل کُلٌّ یَعمَلُ عَلی شاکِلَتِهِ«1» میباشد و در مجمع البحرین شاکلته را بمعنی طریقه دانسته و در بعض اخبار بنیت تفسیر شده یعنی هر کس مطابق نیت و اندیشه خود کار میکند چنانچه در خبر وارد شده «
انّما الاعمال بالنیات
» و اینکه معنی با فاء تفریع در جمله فَاستَبقُوا الخَیراتِ مناسبت دارد زیرا خطاب بمسلمین است که چون هر کس روشی را اتخاذ نموده شما مبادرت بخیرات
1- سوره بنی اسرائیل آیه 86
جلد 2 - صفحه 243
را پیشه و روش خود گردانید. و اینکه اشکال که (الخیرات) جمع محلّی بالف و لام و مفید عموم و شامل همه خوبیها از واجبات و مستحبات میشود، و امر در فَاستَبقُوا ظاهر در وجوب است و وجوب استباق اولا با استحباب سازش ندارد و ثانیا استباق بجمیع مستحبات از وسع انسان خارج است) مرتفع میشود به اینکه امر در فَاستَبقُوا امرار شادی است نه مولوی یعنی بحکم عقل بر انسان لازم است بخیرات بشتابد هر قدر که میتواند.
أَینَ ما تَکُونُوا یَأتِ بکُمُ اللّهُ جَمِیعاً ظاهر آیه اشاره بجمع نمودن مردم در روز قیامت است که یوم الجمع میباشد ولی در اخبار بسیار از ائمه اطهار اینکه جمله بجمع نمودن اصحاب خاص حضرت مهدی از اطراف زمین برای قیام با آن حضرت تفسیر شده چنان که از تفسیر عیاشی از حضرت صادق علیه السّلام روایت شده که فرمود «
1» نزلت هذه الایة فی اصحاب القائم و انّهم المفتقدون من فرشهم لیلا فیصبحون بمکّة و بعضهم یسیر فی السحاب نهارا نعرف اسمه و اسم ابیه و حلیته و نسبه»«
و اینکه معنی با عموم لفظ و کثرت مصادیق آن منافاتی ندارد.
و در بعض اخبار است که مراد جمع شدن همه شیعیان حضور حضرت مهدی است چنانچه از تفسیر عیاشی و در مجمع البیان از حضرت رضا علیه السّلام روایت کرده که فرمود
ذلک و اللّه ان لو قام قائمنا یجمع اللّه جمیع شیعتنا من جمیع البلدان، انّ اللّه علی کل شیء قدیر
» خداوند بر جمع مردم برای حشر قیامت و بر جمع اصحاب مهدی نزد او بطرفة العین و بر هر چیزی قادر است.
1- تفسیر الصافی مجلد اول ص 150 و در تفسیر برهان دوازده خبر از ائمه (ع) در اینکه مورد روایت نموده و در منتخب الاثر متجاوز از بیست خبر روایت کرده است.
244
منبع مطلب : wiki.ahlolbait.com
مدیر محترم سایت wiki.ahlolbait.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ج
آن خیلی خیلی بد هست این آن تو فیاغتون
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
پیشی گرفتن