فولیکول در تخمدان چپ نشانه چیست
فولیکول در تخمدان چپ نشانه چیست را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
درد سر فولیکولی
شما فکر میکنید تا زمانی که این کیست بزرگ و بزرگتر شده و به 7 کیلو رسیده، هیچ نشانهای نداشته و این خانم 71 ساله اصلا تا این زمان متوجه کیست به این بزرگی نشده بوده؟!
دکتر شهنام طیبی متخصص جراحی عمومی در باره این عمل یکساعته که خوشبختانه با موفقیت انجام شده گفته است: «این عمل روی بیماری که از مدتها قبل بر اثر درد شکمی احساس ناراحتی میکرد و در سیستم تنفس نیز دچار اختلال شده بود، انجام شد.یعنی این خانم بعد از اینکه مدتها از درد شکم و تنگی نفس رنج کشیده به پزشک مراجعه کرده و پس از انجام آزمایشهای بیشتر و دقیقتر مشخص شده، این کیست از ناحیه و منشأ تخمدان چپ بوده است.»
لابد میپرسید چرا این کیست این قدر بزرگ شده؟ مسلما یکی از دلایل این قضیه اهمیت ندادن بیمار به علائم وجود کیست بوده که باعث شده مدتها این کیست دور از دید پزشکان به رشد خود ادامه دهد. بد نیست بدانید، سرطانی شدن هم میتواند یکی دیگر از دلایل رشد غیرعادی کیست باشد. اگر میخواهید درباره کیست تخمدان بیشتر بدانید، این مقاله را بخوانید.
کیست تخمدان، کیسههای کوچک پر از مایعی است که در تخمدان خانمها ایجاد میشود. اغلب کیستها بیخطر هستند اما ممکن است مشکلاتی هم ایجاد کنند؛ مانند پاره شدن، خونریزی و درد که ما را به آن راغب میکند تا برای خارج کردن این کیست بهوسیله جراحی اقدام کنیم.
خانمها 2 تخمدان دارند که تخمک – یعنی سلول جنسی ماده- را نگهداری و آزاد میکند. هر تخمدان به اندازه یک گردو است و در یک سمت رحم قرار گرفته. درحالت طبیعی هر ماه هر یک از تخمدانها، یک تخمک تولید میکند که در کیسهای به نام فولیکول قرار گرفته. تخمک همین طور در داخل فولیکول رشد میکند تا هورمون استروژن علامت بدهد که رحم برای پذیرش سلول تخم آماده است. یعنی آنقدر دیواره رحم ضخیم شده که سلول تخم بعد از لقاح بتواند در آن لانه گزینی بکند. در این شرایط است که دیواره فولیکول پاره شده و تخمک در فضای شکم رها میشود تا اگر اسپرمی (سلول نر) در آن دور و برها بوده و همه شرایط فراهم باشد، با آن ترکیب شده و تخم لقاح یافته را ایجاد کند. اما اگر لقاح انجام نشود دیواره رحم هم، با پایین آمدن سطح هورمونها، تخریب شده و خونریزی میکند. این چرخه همان سیکل یا دوره ماهانه است که با عادت ماهانه شروع و به آن ختم میشود.
کیستهای جورواجور
حالا اگر فولیکول پاره نشده و تخمک را رها نکند، مایع در آن مانده و یک کیست در تخمدان ایجاد میکند. این کیست که دیواره آن نازک بوده و تنها در آن مایع وجود دارد به کیست فانکشنال ( عملکردی) معروف است. اغلب کیستهای تخمدان از این نوع هستند. سایر کیستهای خوش خیم تخمدان عبارتند از:
کیست فولیکولی: این کیست ساده، زمانی تشکیل میشود که تخمک آزاد نشده یا اینکه یک فولیکول رسیده مایع درونش را خالی نکند. این کیست که ممکن است به 5-6 سانتی متر هم برسد، معمولا در زمان تخمک گذاری تشکیل شده و اگر پاره شود میتواند موجب درد شدید و فرو روندهای در همان سمت شکم شود. تقریبا یک چهارم زنانی که این کیست را دارند، درد را تجربه میکنند. این درد به نام درد شب چهارده معروف است، چون معمولا در وسط دوره عادت ماهانه اتفاق میافتد. این کیستها معمولا علامت دیگری نداشته و خودبهخود بعد از چند ماه از بین میروند.
کیست جسم زرد: این کیست که کمتر شایع است، از جسم زرد بهوجود میآید. باقیمانده فولیکول بعد از آزاد شدن تخمک از آن به «جسم زرد» تبدیل میشود. قطر این کیست ممکن است به 6 سانتی متر هم برسد. این کیست هم معمولا یک طرفه بوده و بیعلامت است. اگردر این کیست خون جمع شود به آن کیست هموراژیک ( خونریزی دهنده) هم میگویند. این کیست معمولا بعد از چند ماه خودبهخود از بین میرود اما اگر پاره شود ممکن است درد ناگهانی و خونریزی داخلی ایجاد کند.
کیست درمویید: این یک کیست غیرعادی است که معمولا در خانمهای جوانتر ایجاد شده و به آن تراتوم هم گفته میشود. این کیست شبیه بافت پوستی است و در آن چربی، استخوان، مو و غضروف هم ممکن است وجود داشته باشد.
کیست اندومتریوم: در حالتی ایجاد میشود که فرد مبتلا به اندومتریوز (یعنی بافت اندومتر رحم در جایی خارج از رحم رشد کند) باشد. وقتی بافت رحم در تخمدان رشد کند، چنین کیستی بهوجود میآید. این بیماری در سنین باروری خانمها رخ داده و ممکن است باعث درد مزمن لگن شود.
تخمدان پلی کیستیک: زمانی به وجود میآید که کیستهای متعدد کوچک دریک تخمدان بزرگ دیده شود. این حالت در خانمهای طبیعی یا دارای اختلال هورمونی ممکن است دیده شود. دقت کنید این با نشانگان تخمدان پلی کیستیک متفاوت است. در این نشانگان علائم دیگری هم همراه است مثلا خطرات قلبی- عروقی و مقاومت به انسولین وجود دارد که خطر دیابت و فشار خون بالا را زیاد میکند. علاوه بر این باعث خونریزی غیرطبیعی ماهانه و سقط و ناباروری میشود.
سیستادنوم: نوعی تومور خوشخیم است که از بافت تخمدان بهوجود میآید. ممکن است با آب یا مایعی شبیه موکوس پر شده باشد. این کیست معمولا در داخل تخمدان رشد نمیکند و با ساقهای به تخمدان چسبیده است، به همین علت میتواند بسیار بزرگ شود و اگر چه خوش خیم است اما لازم است جراحی و خارج شود.
چرا و به چه علت؟
کسانی که دوره عادت ماهانه نامنظم دارند، افراد خیلی چاق، دخترانی که تازه عادت ماهانه شدهاند، زنان نازا، کسانی که کم کاری تیروئید داشته و یا اختلالات هورمونی دارند و زنانی که برای درمان سرطان سینه خود تاموکسیفن مصرف میکنند، در معرض ایجاد کیست در تخمدانهایشان هستند.
پزشکان معتقدند اختلال هورمونی در دوران یائسگی و جابهجایی تخمدانها در خانمهای مسن باعث ایجاد کیست در آنها میشود. البته به تازگی رشد کیست در خانمهای جوان نیز بر اثر اختلالات هورمونی در تخمدانها شایع شده است، بنابر این خانمها باید درصورت دردهای شکمی سریع به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند. جالب است بدانید کسانیکه از قرصهای ضدبارداری خوراکی استفاده میکنند کمتر در معرض خطر این کیستها هستند. این قرصها حتی در درمان این کیستها هم استفاده میشود.
بیماری خاموش
معمولا کیستهای تخمدان علامتی از خود نشان نمیدهند و در معاینات دورهای بهطور اتفاقی تشخیص داده میشوند. اما گاهی مبتلایان ممکن است علائم زیر را احساس کنند: درد زیر شکم و لگن، اختلال و بینظمی قاعدگی، احساس فشار یا پری لگن یا شکم، درد لگن بعد از مقاربت و ورزش، احساس فشار و درد هنگام دفع ادرار و مدفوع، تهوع و استفراغ، نازایی. پس درصورت وجود هرکدام از مشکلات ذکر شده بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا درصورت لزوم با معاینه لگن، آزمایش خون، سونوگرافی و روشهای دیگر تصویر برداری وجود کیست یا تومور را تشخیص دهد.
اگرچه راه مشخصی برای پیشگیری از این کیستها وجود ندارد اما دقت در تغییرات دوره ماهانه و قاعدگی و همچنین معاینات دورهای منظم توسط پزشک میتواند به تشخیص زود هنگام بیماری کمک کند.
بیماری که کیست دارد برای تسکین درد میتواند از مسکنهای بدون نیاز به نسخه استفاده کند و بهتر است برای پیشگیری از پارگی و پیچ خوردن کیست، فعالیتهای کششی و سنگین خود را کمتر کند. اگرچه کیستهای تخمدان معمولا خودبهخود از بین میروند اما گاهی لازم است پزشک با تجویز دارو (قرصهای پیشگیری از بارداری) یا جراحی بیمار را از شر آن خلاص کند و این معمولا وقتی است که اندازه کیست به حدی بزرگ شده که باعث دردسر است. مثل کیست همان خانم 71 ساله آملی که از بس بزرگ شده بود، حتی نمیگذاشت راحت نفس بکشد!
منبع مطلب : www.hamshahrionline.ir
مدیر محترم سایت www.hamshahrionline.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
فولیکول تخمدان چیست؟
فولیکول تخمدان چیست؟
فولیکول چیست؟
فولیکول تخمدان کیسه ای پر از مایع است که حاوی تخم نابالغ یا تخمک است. این فولیکول ها در تخمدان ها یافت می شوند. در طی تخمک گذاری ، یک تخمک بالغ از یک فولیکول رها می شود. در حالی که چندین فولیکول در هر چرخه شروع به رشد می کنند ، به طور طبیعی فقط یک فولیکول تخمک گذاری می کند.
فولیکولهایی که تخمک بالغ را جدا نمی کنند از هم پاشیده می شوند. حدود 99٪ از فولیکولهای تخمدان از هم پاشیده می شوند و هرگز به اندازه کافی بزرگ نمی شوند تا تخمک را آزاد کنند.
فولیکولهای آنترال چیست؟
از لحاظ تئوری، اگر بدانید چه تعداد فولیکول در داخل تخمدان وجود دارد، می توانید یک ایده از تعداد تخمک داشته باشید. شمارش تعداد فولیکول ها در تخمدان ها غیرممکن است زیرا خیلی کوچک هستند. اما ، هنگامی که یک فولیکول به مرحله خاصی رسید ، می توان آن را از طریق سونوگرافی مشاهده کرد.
فولیکول ها از مرحله بسیار کوچک شروع می شوند. تمام فولیکول ها در تخمدان به عنوان فولیکول های اولیه شروع می شوند. یک فولیکول اولیه فقط 25 میکرومتر است که 0.025 میلی متر است و دیدن آن با چشم غیر مسلح غیرممکن است ، چه برسد به اینکه در سونوگرافی دیده شوند. هر روز ، فولیکولهای اولیه توسط سیگنالهای هورمونی بیدار می شوند و شروع به رشد می کنند. تا زمانی که آنها به حیات خود ادامه دهند و بزرگ و بزرگتر می شوند.
یکی از آن مراحل ، مرحله سوم است. در این مدت ، فولیکول حفره پر از مایعات به نام آنتروم را بدست می آورد ، به فولیکولهای دارای آنتروم " فولیکولهای آنترال " گفته می شوند و قطر آن بین 2 تا 10 میلی متر است. از نظر برخی ، یک فولیکول آنتروم که اکنون 5 میلی متر است 200 برابر بزرگتر از یک فولیکول اولیه است.
فولیکولهای آنتروم با سونوگرافی قابل مشاهده هستند. تحقیقات نشان داده است که تعداد فولیکولهای آنتروم فعال در تخمدان ها با تعداد احتمالی تخمکهای باقی مانده ارتباط دارد. هنگامی که تعداد کمی از فولیکول های آنترال روی تخمدان ها در حال رشد هستند ، احتمالاً ذخایر تخمدان کم است.
فولیکولهای آنترال سطح بالاتری از هورمون موسوم به هورمون ضد مولر (AMH) تولید می کنند که در خون گردش می کند. اندازه گیری سطح AMH از طریق آزمایش خون روش دیگری برای ارزیابی ذخایر تخمدان است.
نقش فولیکولها در چرخه قاعدگی :
چرخه قاعدگی شما به دو قسمت اصلی تقسیم می شود: مرحله فولیکولار و مرحله لوتئال . در مرحله فولیکول ، فولیکول ها در مرحله سوم رشد استخدام شده و فرآیندی را شروع می کنند که در نهایت منجر به تخمک گذاری خواهد شد.
در حالی که چندین فولیکول در این دوره شروع به کار می کنند ، تنها یک (یا دو) به بلوغ کامل می رسند و یک تخمک رها می کنند. اگر داروهای باروری مصرف می کنید ، ممکن است چندین فولیکول به مرحله تخمک گذاری برسند.
فولیکول ها خودشان مسئول این موارد هستند:
• تغذیه و محافظت از تخمک از طریق تخمک گذاری انجام می شود.
• ترشح هورمونهای مهم تولید مثل
• بعد از تخمک گذاری ، تبدیل به جسم لوتئوم می شود که هورمون های پروژسترون و استروژن را آزاد می کند.
مرحله فولیکولار چرخه قاعدگی :
مرحله فولیکولی چرخه شما از روز اول پریود شما شروع می شود. قاعدگی ، آزاد شدن بدن از بافت آندومتر است. در پایان دوره شما ، لایه رحم نازک خواهد شد. پس از تخمک گذاری مجدد پوشش رشد کرده و ضخیم تر می شود.
اما قبل از این اتفاق، در دوره شما تخمدان ها، تخمک بعدی را برای تخمک گذاری آماده می کنند. بین پنج تا شش فولیکول در تخمدان شما شروع به رشد می کند. هورمون FSH (هورمون تحریک کننده فولیکول) توسط غده هیپوفیز تولید و منتشر می شود. این هورمون است که باعث رشد فولیکول ها می شود.
با افزایش اندازه فولیکول ها ، استروژن بیشتری آزاد می کنند. سطوح بالاتر استروژن غده هیپوفیز را آهسته می کند تا تولید FSH کند شود. حتی اگر شما با پنج یا شش فولیکول شروع کرده باشید ، فقط یک (و گاهی اوقات دو) فولیکول به بلوغ می رسند. سطح پایین تر FSH باعث می شود که فولیکول های کوچکتر آهسته تر رشد کنند و یا حتی رشد آنها را متوقف کنند ، در حالی که فولیکول بزرگتر رشد خود را ادامه می دهد.
سرانجام ، یک فولیکول غالب می شود. دیگران متوقف می شوند و می میرند. هنگامی که فولیکول به حداکثر اندازه خود نزدیک می شود ، استروژن بیشتری نیز آزاد می کند.
مقادیر بسیار زیاد استروژن باعث تولید غده هیپوفیز و تولید LH یا هورمون لوتئینه کننده می شود. این فولیکول را فشار می دهد تا آخرین مراحل رشد خود را انجام دهد. سرانجام ، فولیکول باز می شود و یک تخمک رها می کند. این لحظه تخمک گذاری است.
فولیکولوژنز: مراحل توسعه فولیکول
ممکن است فکر کنید که رشد فولیکول در مرحله چرخه قاعدگی شروع و پایان می یابد ، اما این طور نیست. چرخه عمر کامل فولیکولار قبل از تولد یک فرد ، هنگامی که تخمدان ها برای اولین بار در جنین در حال رشد ایجاد می شوند ، شروع می شود.
در این زمان تخمدان ها فقط شامل فولیکول های اولیه هستند. در هر مرحله از رشد فولیکول ، بسیاری از فولیکول ها رشدشان متوقف می شود و می میرند.
مراحل فولیکولژنز عبارتند از:
فولیکول بدوی : مرحله ای که تمام فولیکول ها در تخمدان های یک نوزاد ایجاد می شوند.
فولیکول های اولیه : هر روز چند فولیکول بدوی به مرحله فولیکول اولیه منتقل می شود و از بلوغ شروع می شود و تا یائسگی ادامه می یابد.
فولیکول های ثانویه : این مرحله شامل اضافه شدن سلولهای بدن است ، که باعث ترشح هورمون ها می شوند.
فولیکولهای سوم : همچنین به عنوان فولیکولهای آنترال شناخته می شوند، فولیکولهایی که حاوی یک حفره پر از مایع هستند به نام آنتروم. فولیکول ها در این مرحله از طریق سونوگرافی ترانس واژینال قابل مشاهده هستند.
فولیکول گرافیان : یک فولیکول به اندازه کافی بزرگ برای تخمک گذاری. فقط یک یا دو فولیکول سوم در هر چرخه تا تخمک گذاری بالغ می شوند.
جسم زرد: دیگر فولیکولی وجود ندارد. از فولیکول آزاد که یک تخمک را آزاد می کند ، توسعه می یابد.
اندازه فولیکول :
اگر تحت درمان باروری قرار دارید ، پزشک ممکن است از طریق سونوگرافی ، رشد فولیکول را کنترل کند. در طول این سونوگرافی ها ، تعداد فولیکول های در حال توسعه شمارش خواهد شد و آنها نیز اندازه گیری می شوند.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته
منبع مطلب : www.beytoote.com
مدیر محترم سایت www.beytoote.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
* اندازه فولیکول های ریز در تخمدان راست و چپ *
اندازه فولیکول ریز تخمدان راست چپ: زنان باید در مورد تخمدان خود بداننددو کار اصلی تخمدانها :اندازه فولیکول ریز تخمدان راست چپ
1- آماده سازی و تخلیۀ ادواری یک تخمک در لولۀ فالوپ. در قشر هر تخمدان هزاران تخمک نارس وجود دارد. در هر ماه از زندگی زن در فاصلۀ بلوغ و یائسگی، تخمکی رسیده میشود ودر قیفی بالای لوله فالوپ می افتد و از این راه به طرف رحم می رود.
نام این جریان تخمک گذاری است. اگر اسپرم تخمک را بارور کند، دور متوقف می گردد و بارداری آغاز می شود. اگر تخمک بارور نشود، نزدیک 14 روز پس از تخمک گذاری قاعدگی روی میدهد.
2- تخمدانها در عین حال غده های مترشح داخلی اند و هورمونهای جنسی (استروژنها و پروژسترون) را می سازند که آغاز تخمک گذاری و عادت ماهانه را برنامه ریزی میکنند و رشد تخمک بارور شده را ممکن می گردانند.
همین هورمونها عامل ظهور ویژگی های جنسی زنانه اند. مانند پستانها، رویش مو، ساختمان بدنی زن و غیره. امّا برای آنکه وظیفه تخمدانها به صورت عادی انجام پذیرد، وجود هردو تخمدان لازم است؟ جواب نه است! زیرا تنها یک و حتی بخشی از یکی از تخمدان ها کافی است.
اندازه فولیکول ریز تخمدان راست چپ:
فولیکول بالغ که آماده لقاح و تخمک گذاری است در حدود 18 تا 30 میلی متر قطر دارد. در سیکل منظم، فولیکول های مختلفی بزرگ و بالغ میشوند اما تنها یک فولیکول می تواند پروسه بالغ شدن را در هر ماه کامل میشود..
رشد فولیکول (تخمک) را با سونوگرافی کنترل می کنند. اندازه فولیکول (تخمک) مناسب بنظر پزشکان مختلف متفاوت است اما اکثر پزشکان در صورتیکه بیمار دارو مصرف نکرده یا تنها کلومیفن مصرف کرده باشد ۲۰ تا ۲۴ میلی متر در نظر می گیرند و اگر FSH به تنهائی مصرف کرده باشد ۱۷ یا ۱۸ میلی متر و اگرFSH+LH استفاده کرده باشد ۱۶ یا ۱۷ میلی متر را اندازه فولیکول بالغ در نظر می گیرند.
فولیکول های تخمدانی محل ذخیره تخمک ها هستند و هورمون های جنسی زنانه مانند پروژسترون و استروژن را تولید می کنند. فولیکول ها در ماه رشد می کنند و در هرسیکل یک تخمک را بالغ می کنند که قدرت باروری داشته باشد.
در شروع هر چرخه قاعدگی، حدود ۱۲ تا ۲۰ فولیکول اولیه حاوی تخمک نارس تحت تاثیر هورمون محرک فولیکولی (FSH)شروع به رشد می کنند تا به فولیکول ثانوی بدل شوند.
خود فولیکول های اولیه از فولیکول های ابتدایی منشأ می گیرند. فولیکول های اولیه در تخمدان جنین مونث در ۱۰ تا ۳۰ هفتگی به وجود می آیند. تا حدود روز ۹ چرخه قاعدگی، تنها یکی از فولیکول های ثانوی باقی می ماند و بقیه فولیکول های در حال رشد تحلیل می روند. فولیکول باقی مانده که فولیکول غالب نام دارد، مقدار زیادی هورمون جنسی زنانه یا استرادیول تولید می کند.
تولید این هورمون به همکاری میان سلول های تکا و سلول های گرانولوزا بستگی دارد. در روز ۱۴ سیکل، تولید هورمون محرک لوتئینی کننده (LH) اوج می گیرد و این امر باعث تبدیل فولیکول ثانوی به فولیکول ثالثیه می شود که در طول ۲۴ تا ۳۶ ساعت بعدی آزاد می شود.
شاید خیلی به تخمدان های خود فکر نکنید (مگر اینکه بخواهید باردار شوید)، اما حتی اگر به صورت معمول به آنها فکر نمی کنید، باز هم این اندام ها که به اندازه گردو هستند، نقش بزرگی در زندگی روزمره شما بازی می کنند. دکتر مری جین مینکین، استاد بالینی علوم تناسلی و زنان و زایمات دانشگاه علوم پزشکی ییل می گوید:
“از چشم انداز بیولوژیکی، ما به این دلیل آفریده شده ایم تا نمونه های بیشتری از خودمان را تولید کنیم، پس این باعث می شود که تخمدان یکی از اندام های مهم ما باشد. در اینجا پنج نکته ای را بیان می کنیم که در مورد بهترین دوست بارورکننده خودتان نمی دانید.
مینکین می گوید: تخمدان های شما، استروژن و پروژسترون ترشح می کنند. این دو هورمون مسئول رشد بدن زن در دوران بلوغ هستند (مثلا رشد سینه ها، شروع قاعدگی، و پهن شدن باسن). استروژن و پروژسترون، رحم را حاملگی آماده می سازد – و تولید ناکافی این هورمون ها می تواند منجر به بروز مشکلاتی در باردار شدن شود.
به علاوه، تخمدان های شما، هورمون تستوسترون موردنیاز برای بدن شما را هم تامین می کند (البته در مقادیر کمتر از استروژن)، که شما به خاطر میل جنسی خود باید از آن متشکر باشید.
بر خلاف بسیاری از اندام های شما، تخمدان دارای اندازه ثابتی نیست؛ آنها در واقع در طول دوره های مختلف زندگی تغییر می کنند. نیروگاه تولید مثل شما (که حدود سه تا پنج سانتی متر طول معمولی دارد) هر ماه و در حین انجام وظایف خود دچار تغییر و نوسان می شود و تخمک ترشح می کند.
دکتر آلیشا دویک، استادیار بالینی زنان و زایمان در دانشگاه علوم پزشکی مونت سیانی می گوید، “با تخمک گذاری و به احتمال زیاد، کیست کوچکی که همراه با آن تشکیل می شود، تخمدان کمی بزرگ تر می شود. اما این اتفاق به طور موقتی رخ می دهد.” این تغییرات کوچک در صورت یائسگی متوقف می شود. زمانی که تخمدان های شما رسما از کار بیکار شوند، به معنای واقعی کلمه را چروک می شوند (جالب است!).
دوئک می گوید: “تخمک گذاری قطعا از استرس تأثیر می پذیرد.” هنگامی که بدن شما تحت فشار قرار می گیرد – منظور نوع جدی استرس است که در اثر تغییر عمده در زندگی رخ می دهد، مانند رفتن به کالج و یا یک تغییر فیزیکی مانند از دست دادن وزن بسیار، تخمدان دیگر تخمکی آزاد نخواهد کرد. دوئک می گوید: “به عبارت ساده، وارد کردن استرس یک راه طبیعی برای جلوگیری از بارداری است”.
چون تخمدان نقش بزرگی در تعادل هورمونی بازی می کند، می توان آنها را پشت مسائل هورمونی نهان دید. دوئک می گوید: “به خاطر شرایط خاصی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک، تعادل هورمون استروژن، پروژسترون، و تستوسترون دچار تغییر می شود.
علائم تستوسترون اضافی مانند آکنه، رشد مو در مکان های مردانه و نوسانات وزنی هم در این موارد دیده می شود.” دکتر شما می تواند برای کنترل این شرایط، دارو تجویز کند.
پیشگیری از بارداری – مخصوصا انواع مختلف قرص های استروژن و پروژسترون – تنها چند ماه بعد از شروع اقدامات می تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش دهد (انجمن سرطان آمریکا).
مینکین می گوید قرص، می تواند نقش مهم تری را در کاهش خطر در زنانی ایفا کند که حامل ژن های جهش یافته BRCA1 یا BRCA2 هستند (که شما را در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار می دهند)؛
قرص های ضد بارداری در این زمینه بسیار موثر هستند و در برخی از مطالعات ثابت شده است که می تواند خطر ابتلا به آن را تا 50 درصد کاهش دهد؛ این یک عامل محافظت کننده بسیار خوب است.
منبع مطلب : zanan909.com
مدیر محترم سایت zanan909.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
سلام من ۳۵سالمه قصد باداری دارم دکتر رفتم تخمدانم یکم تنبل هست در تخمدان چپ ی فولیکول۱۸هست دکتر گفت شاید،این ماه بادار شی ایا کسی،با فولیکول ۱۸بادار شده
مجردهستم دردشکم داشتم رفتم دکترتوی سونوگرافی گفتن فولیکول تخمدان چپ ۱۴ هست ایانرمال هست یا کیست هست درمانش چیه
سلام خسته نباشید خواستم بگم فولیکول ۲۳در چپ و دریاست فاقد احتمال بارداری هست
میخاستم بپرسم فولیکول دامیننت به ابعاد۲۵،۱۷میلیمتر درتخمدان چپ به چه معنیه آیا نرماله یا اینکه نیاز به درمان
سلام من مجرد هستم رحم به ابعاد 30و72نرمال ضخامت اندومتر دولایه 8mmفاز پری اوولاتوری و دو فولیکول درشت به دیامترmm21 و 19 دارم در تخمدان چپ وکلدوساک خلفی فاقد مایع آزاد است کیست نابوت با دیامتر 6mmمنطبق بر سرویکس رویت شد این سونوگرافی مال برج هفتم بهمن هست این برج هم پریود نشدم ممنون میشم جواب بدید
سلام من مجرد هستم رحم به ابعاد 30و72نرمال ضخامت اندومتر دولایه 8mmفاز پری اوولاتوری و دو فولیکول درشت به دیامترmm21 و 19 دارم کلدوساک خلفی فاقد مایع آزاد است کیست نابوت با دیامتر 6mmمنطبق بر سرویکس رویت شد این ماه هم پریود نشدم ممنون میشم جواب بدید سونوگرافی هفتم برج بهمن گرفتم
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
سلام.وقتتون بخیر.بنده ۱۳اسفند سال قبل پریود شدم ونزدیکی محافظت نشده داشتم وپریودها هم نامنظم هستن .خواستم بدونم باردارم یا خیر؟از طرفی سونو قبلی گفتن که مایع آزاد داخل لگن دارم و فولیکول در تخمدان چپ.ممنونم