قرص لگزاتال 10 اس سیتالوپرام برای چیست
قرص لگزاتال 10 اس سیتالوپرام برای چیست را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
قرص اس سیتالوپرام | موارد مصرف، عوارض و اثرات لگزاتال
اس سیتالوپرام یا قرص اس سیتاور دارویی از گروه مهارکنندههای بازجذب سروتونین است که در درمانهای افسردگی و اختلال اضطراب فراگیر مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو همانند داروهای دیگر دارای دوزهای مصرفی مشخص برای هر درمان است. توجه داشته باشید که مصرف و قطع این دارو باید زیر نظر پزشک انجام شود چراکه میتواند عوارض متعددی برای فرد به وجود آورد. افرادی که اس سیتالوپرام مصرف میکنند باید با شرایط نگهداری، عوارض، میزان مصرف و موارد منع مصرف آن آگاهی داشته باشند. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
قرص اس سیتالوپرام
اس سیتالوپرام دارویی است که برای درمان افسردگی و اختلال اضطراب فراگیر (GAD) استفاده میشود. این دارو از دسته داروهای ضد افسردگی است که موجب مهار کردن بازجذب سروتونین توسط گیرندههای پیشسیناپسی میشود. این گروه دارویی موجب بالا رفتن عملکرد سروتونین در مغز مصرف کننده میشود. داروی اس سیتالوپرام فقط با نسخه پزشک قابل تهیه است که به اشکال قرص و محلول در بازار وجود دارد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.
دوز مصرف دارو
دوز مصرفی در نوجوانان برای درمان افسردگی
دوز اولیه مصرف این دارو، 10 میلی گرم و یک بار در روز است که پس از حداقل ۳ هفته، در صورت نیاز میتوان دوز مصرفی را تا 20 میلیگرم افزایش داد.
دوز مصرفی در افراد بزرگسال برای درمان افسردگی
دوز اولیه مصرف، 10 میلی گرم به صورت یک بار در روز است که پس از حداقل 1 هفته و در صورت نیاز میتوان دوز مصرفی را تا 20 میلیگرم افزایش داد.
دوز مصرفی در افراد بزرگسال برای درمان اضطراب
دوز اولیه مصرف اس سیتالوپرام، 10 میلی گرم و به صورت یک بار در روز است که پس از حداقل 3 هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی را میتوان تا 20 میلیگرم افزایش داد.
دوز مصرفی در افراد مسن یا افراد دارای بیماری کبدی برای درمان اضطراب و افسردگی
دوز اولیه مصرف به صورت 10 میلیگرم و یک بار در روز است.
برای آشنایی بیشتر در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید.
عوارض قرص اس سیتالوپرام
همان طور که میدانید، مصرف یک دارو به همان اندازه که اثرات درمانی برای شما دارد، ممکن است یک سری عوارض ناخواسته هم برایتان رقم بزند. توجه کنید که همه عوارض جانبی حاصل از مصرف دارو، به شکل همزمان در فرد مشاهده نمیشود. با این حال بهتر است در زمان مشاهده هر یک از عوارض زیر، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
بعضی از عوارض جانبی مصرف قرص اس سیتالوپرام نیازی به مراقبتهای پزشکی ندارد. ممکن است این اثرات با گذشت زمان و تنظیم بدن با دارو، از بین بروند. پزشک متخصص درباره راههای پیشگیری یا کاهش بعضی از عوارض به شما اطلاعات و راهکارهایی را ارائه می دهد. درصورتی که عوارض جانبی همچنان ادامه داشت و یا آزار دهنده بودند بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. همچنین میتوانید از مشاوره تلفنی در صورت مواجهه با عوارض این دارو بهره ببرید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
عوارض جانبی متداول قرص اس سیتالوپرام
یبوست، کاهش میل جنسی، اسهال، خشکی دهان، احتباس گاز در معده، سوزش سر دل، کاهش توانایی رانندگی، خواب آلودگی یا خواب آلودگی غیر معمول و مشکلات خواب از جمله عوارض جانبی این دارو هستند.
عوارض در خردسالان
مطالعات نشان میدهد که استفاده از اس سیتالوپرام برای افسردگی در افراد بالای ۱۲ سال محدودیتی ندارد. با این حال، ایمنی و کارایی این دارو همچنان در افراد زیر ۱۲ سال تأیید نشده است. ممکن است این دارو موجب کاهش اشتها و یا حتی از دست دادن وزن در فرد شود. نوجوانانی که این دارو را مصرف میکنند باید هر از چند گاهی، به صورت منظم قد و وزن خود را اندازه گیری کنند.
عوارض در سالخوردگان
پژوهشها تاکنون نتواستهاند هیچ محدودیتی برای مصرف این قرص در افراد مسن مشخص کنند. اما در حالت کلی در بیماران مسن که به هیپوناترمی (کمبود سدیم خون) یا بیماریهای کبدی مبتلا هستند، برای اطمینان بیشتر بهتر است که دوز دارو را متناسب با وضعیت شخصی شان تنظیم کنند.
عوارض در دوران شیردهی
تحقیقاتی که در دوران شیردهی انجام شده است، نشان دهنده آن است که مصرف اس سیتالوپرام موجب بروز تاثیرات مضر در نوزاد میشود. بنابراین بهتر است که با مشورت پزشک، مصرف اس سیتالوپرام را در این دوران قطع کنید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.
مصرف صحیح قرص اس سیتالوپرام
توجه کنید که این دارو را طبق توصیه و تجویز پزشک مصرف کنید. مراقب باشید که به مقدار بیشتر آن را مصرف نکنید و بعد از بازه زمانی گفته شده توسط پزشک، مصرف دارو را قطع کنید. همچنین ممکن است که قرص اس سیتالوپرام همراه یا بدون غذا مصرف شود. بنابراین اگر پزشک شما برای مصرف دارو در زمان خاص، دستور خاصی داده است برطبق آن عمل کنید.
در صورتی که از محلول خوراکی اس سیتالوپرام استفاده میکنید، قبل از مصرف آن را به خوبی تکان دهید. از قاشق اندازه گیری که برای آن گذاشته شده، سرنگ دهانی و یا فنجان مخصوص تعیین شده برای مصرف دوز استفاده کنید. توجه داشته باشید که ممکن است قاشق چایخوری خانگی میزان مناسب دوز مورد نیازتان را نداشته باشد.
موارد منع مصرف قرص اس سیتالوپرام
درصورتی که حساسیت شدیدی به اس سیتالوپرام، سیتالوپرام یا سایر ترکیبات فرمولاسیون، دارید از مصرف این دارو پرهیز کنید. همچنین از مصرف همزمان با پیموزاید، مصرف همزمان یا با فاصله دو هفتهای از مهار کنندههای MAO بپرهیزید.
شرایط نگهداری
توجه داشته باشید که این دارو را در ظرف بسته و در دمای اتاق نگهداری کنید. همچنین دارو باید از حرارت، رطوبت، نور و یخ زدگی دور نگه داشته شود. مطمئن شوید که دور از دسترس اطفال است و تاریخ انقضای داروی خود را بدانید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
سوالات متداول
در صورت فراموشی، در اسرع وقت دوز تجویز شده داروی خود را دریافت کنید اما اگر زمانی که به یاد آوردهاید مصرف دارویتان را فراموش کردهاید منتهی به مصرف دوز بعدی دارو باشد، بهتر است از مصرف آن صرف نظر کنید. طبق برنامه قبل دارو را مصرف کرده و هرگز دوز را دو برابر نکنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه داروی اس سیتالوپرام می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع مطلب : honarehzendegi.com
مدیر محترم سایت honarehzendegi.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.مصرف قرص اس سیتالوپرام و قرص اس سیتاور یا لگزوپرام
قرص اس سیتالوپرام یا اس سیتاور برای درمان افسردگی و اضطراب به کار میرود. اس سیتالوپرام با کمک به بازیابی تعادل یک ماده طبیعی خاص (سروتونین)در مغز کار میکند.
در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.
نامهای تجاری:
U.S:
®atsenuL
Canada:
قرص اس سیتاور
Cipralex
لگزوپرام
سیپرالکس
ازیپم
گروه دارویی-درمانی:
ضد افسردگی ( مهارکننده انتخابی باز جذب سروتونین (SSRI)
اشکال دارویی:
ﻗﺮص: ۱mg، ۲mg، ۳mg
مکانیسم عمل:
S اﻧﺎﻧﻴﺘﻮﻣﺮ راﺳﻤﻴﻚ ﺳﻴﺘﺎﻟﻮﭘﺮام ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ.
ﻣﻬﺎر ﻛﻨﻨﺪه ﺑﺎز ﺟﺬب ﺳﺮوﺗﻮﻧﻴﻦ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ و اﻳﻦ ﻛـﺎر را ﺑﺎ ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ اﺛﺮ روی ﻧﻮراﭘﻲ ﻧﻔﺮﻳﻦ و دوﭘﺎﻣﻴﻦ اﻧﺠﺎم ﻣﻲدﻫﺪ.
موارد مصرف:
دوز مصرفی نوجوانان برای درمان افسردگی:
دوز اولیه: ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۳ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی میتواند تا ۲۰ میلیگرم افزایش پیدا کند.
دوز مصرفی بزرگسالان برای درمان افسردگی:
دوز اولیه: ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۱ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی میتواند تا ۲۰ میلیگرم افزایش پیدا کند.
دوز مصرفی بزرگسالان برای درمان اضطراب:
دوز اولیه: ۱۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز؛ بعد از حداقل ۳ هفته، در صورت نیاز دوز مصرفی میتواند تا ۲۰ میلیگرم افزایش پیدا کند.
دوز مصرفی افراد مسن یا افراد دارای بیماری کبدی، برای درمان افسردگی یا اضطراب:
دوز اولیه: ۱۰ میلیگرم به صورت یک بار در روز؛ مصرف شود.
نکات مهم
عوارض قرص اس سیتالوپرام :
موارد منع مصرف قرص اس سیتاور :
ازدیادحساسیت به این دارو و ترکیبات آن , مصرف همزمان با مهارکننده های مونوآمین اکسیداز , مصرف همزمان با پیموزاید
ﺗﺪاﺧﻼت داروﻳﻲ:
اﻟﻜﻞ: اﺛﺮات ﻣﻀﺮ SSRIs را اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲدﻫﺪ. ﺑﻴﻤﺎراﻧﻲ ﻛﻪ SSRIs را درﻳﺎﻓﺖ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﺑﺎﻳﺪ از ﻣﺼﺮف اﻟﻜﻞ ﺧﻮدداری ﻛﻨﻨﺪ. ﺗﻐﻴﻴﺮ درﻣﺎن ﻣﻄﺮح اﺳﺖ (رﻳﺴﻚ (D
α، β ﺑﻼﻛﺮ: ﻣﻮﺟﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﻴﺴﻢ α، β ﺑﻼﻛﺮ ﻣﻲﺷﻮد. ﻣﺎﻧﻴﺘﻮرﺗﺮاﭘﻲ (رﻳﺴﻚ (C
اﭘﻴﻮﺋﻴﺪﻫﺎ: ﺳﺒﺐ ﺳﻨﺪرم ﺳﺮوﺗﻮﻧﺮژﻳﻚ ﻣﻲﺷﻮد. ﻣﺎﻧﻴﺘﻮرﺗﺮاﭘﻲ (رﻳﺴﻚ (C
ﺗﺪاﺧﻞ ﺑﺎ ﺳﺎﻳﺮ داروﻫﺎ:
ﺗﺪاﺧﻼت ﺑﺎ ﻣﻮاد ﮔﻴﺎﻫﻲ و ﻣﻐﺬی:
ﺳﻨﺒﻞ اﻟﻄﻴﺐ، St John’s wort، kava kava، gotu kola
رﻳﺴﻚ ﻓﺎﻛﺘﻮر ﺑﺎرداری: C
ﺷﻴﺮدﻫﻲ: وارد ﺷﻴﺮ ﻣﺎدر ﻣﻲﺷﻮد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺧﻄﺮاﺗﻲ ﻛﻪ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﺑﺮای ﺟﻨﻴﻦ رخ دﻫـﺪ و ﻓﻮاﻳﺪ درﻣﺎن ﺑﺮای ﻣﺎدر، ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺑﻪ ﻗﻄﻊ ﻳﺎ اداﻣﻪ درﻣﺎن ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻣﻲﺷﻮد.
توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:
ﺧﻄﺮ ﺧﻮﻧﺮﻳﺰی: رﻳﺴﻚ ﺧﻮﻧﺮﻳﺰی زﻳﺎد ﻣﻲﺑﺎﺷـﺪ، ﻣﺨﺼﻮﺻـﺎً اﮔـﺮ اس سیتالوپرام ﻫﻤﺰﻣـﺎن ﺑـﺎ آﺳـﭙﺮﻳﻦ، NSAIDs، وارﻓﺎرﻳﻦ و ﻳﺎ دﻳﮕﺮ آﻧﺘﻲ ﻛﻮاﮔﻮﻻﻧﺖﻫﺎ ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
دﭘﺮﺳﻴﻮن :CNS ﻣﻮﻗﻊ راﻧﻨﺪﮔﻲ و ﻛﺎر ﺑﺎ وﺳﺎﻳﻞ (ﻣﺎﺷﻴﻦ آﻻت) اﺣﺘﻴﺎط ﺷﻮد.
ﺳــﻨﺪرم ﺳــﺮوﺗﻮﻧﻴﻦ / (SS ) ﺳــﻨﺪرم :(NMS) Neuroleptic Malignant ﺑــﺎ ﻣﺼــﺮف SSRIs و SNRI رخ ﻣﻲدﻫﺪ ﻣﺨﺼﻮﺻﺎً اﮔﺮ ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺎ ﻋﺎﻣﻞ اﺳﺘﺮوژﻧﻴﻚ (ﻣﺜﻞ ﺗﺮﻳﭙﺘﺎن) ﻳﺎ آﻧﺘﻲ دوﭘﺎﻣﻨﻴﺮژﻳﻚ (آﻧﺘﻲ ﺳﺎﻳﻜﻮﺗﻴﻚ ﻫﺎ) ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
ﺑﻴﻤﺎر ﺑﺎﻳﺪ ﻣﺎﻧﻴﺘﻮر ﺷـﻮد و اﮔـﺮ ﻋﻼﺋﻢ ﺷﺪﻳﺪ ﺷﺪ دارو ﺑﺎﻳﺪ ﻗﻄﻊ ﺷﻮد.
اﺧﺘﻼﻻت ﺟﻨﺴﻲ
SIADH و :Hyponatremia در ﺳﺎﻟﻤﻨﺪان ﺑﻴﺸﺘﺮ دﻳﺪه ﻣـﻲﺷـﻮد و ﺑـﺎ ﻣﺼـﺮف ﻫﻤﺰﻣـﺎن دﻳﻮرﺗﻴﻚﻫﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ.
ﻧﮕﺮاﻧﻲ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎری:
اﺧﺘﻼﻻت ﻛﺒﺪی: ﻛﻠﻴﺮاﻧﺲ ﻛﺎﻫﺶ و ﻏﻠﻈﺖ ﭘﻼﺳﻤﺎﻳﻲ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ.
ﻣﺎﻧﻴﺎ/ ﻫﺎﻳﭙﻮﻣﺎﻧﻴﺎ: در ﺑﻴﻤﺎر دو ﻗﻄﺒﻲ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﻳﻲ ﻣﺼﺮف ﺷﻮد (ﺑﺮای درﻣـﺎن Bipolar ﺗﺎﺋﻴﺪﻳـﻪ FDA ﻧﺪارد).
اﺧﺘﻼل ﻛﻠﻴﻮی: اس سیتالوپرام ﺑﺎ اﺣﺘﻴﺎط ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
ﺗﺸﻨﺞ: در ﺑﻴﻤﺎراﻧﻲ ﻛﻪ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺗﺸﻨﺞ دارﻧـﺪ ﻳـﺎ ﻣﺴـﺘﻌﺪ ﺗﺸـﻨﺞ ﻫﺴـﺘﻨﺪ ﻣﺜـﻞ آﺳـﻴﺐﻫـﺎی ﻣﻐـﺰی و اﻟﻜﻠﺴﻴﻢ اﺣﺘﻴﺎط ﺷﻮد.
ﻣﺴﺎﺋﻞ دارو درﻣﺎﻧﻲ ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺎ ﺳﺎﻳﺮ داروﻫﺎ
ﻋﻮاﻣﻠﻲ ﻛﻪ آﺳﺘﺎﻧﻪ ﺗﺸﻨﺞ را ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻣﻲآورﻧﺪ.
آﻧﺘﻲ ﻛﻮاﮔﻮﻻﻧﺖﻫﺎ/ آﻧﺘﻲ ﭘﻼﻛﺖﻫﺎ: رﻳﺴﻚ ﺧﻮﻧﺮﻳﺰی را ﺗﺸﺪﻳﺪ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ.
ممکن است در ۲-۳ هفتهی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.
در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.
در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید.
باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن میباشند و به مرور زمان برطرف میشوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید.
مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد.
در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد، پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف اس سیتالوپرام قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.
مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.
داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمیباشد میتوانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.
در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرمهای ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.
فارماکودینامیک / کینتیک:
منبع:
مجموعه دارویی داروهای اعصاب و روان – دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران
کتاب فارماکوپه بیماریهای اعصاب و روان
منبع مطلب : hirbodclinic.com
مدیر محترم سایت hirbodclinic.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ایا دارای عوارضی مثل حالت تهوع وکم اشتهایی میشود