ماشاالله لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم
ماشاالله لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
ثواب کسى که بگوید: ما شاء اللَّه لاحَولَ و لاقوة الّا باللَّه
ثواب کسى که بگوید: ما شاء اللَّه لاحَولَ و لاقوة الّا باللَّه
ثواب ذکر «ما شاء اللَّه لاحَولَ و لاقوة الّا باللَّه»
هشام بن سالم، از امام جعفر صادق روایت کرده است که فرمود:
«چون کسى دعا کند و بعد از آنکه دعا کرد بگوید که: ما شآءَ اللَّهُ لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِاللَّهِ؛ «آنچه خواستِ خدا بود، نیست گردیدنى و نه توانایى اى، مگر به خدا»، خداى تعالى بفرماید که:
بنده من تن به مردن داد و امر خود را به من وا گذاشت و امر مرا گردن نهاد، حاجتش را برآورید».
جمیل، از امام جعفر صادق علیه السلام روایت کرده است که گفت: شنیدم از آن حضرت که مى فرمود:
«هر که هفتاد مرتبه بگوید: ما شآءَ اللَّهُ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِاللَّهِ؛ (آنچه خواست خدا بود، نیست گردیدنى و نه توانایىاى، مگر به خدا) خدا هفتاد نوع از انواع بلا را از او بگرداند، که آسانترین آنها خَنِق است». عرض کردم که: فداى تو گردم! خنق چیست؟ فرمود: «(پیچیده یا ناخوش و) بیمار نمى شود به واسطه دملها و مانند آنکه بر عضو برآید»(تا به سبب آن گلو گرفته شود و خفه شود؛ چه خنق - به فتح خاء و کسر نون -، گلو گرفتن و خفه کردن باشد).
منبع:تحفة الأولياء (ترجمه أصول كافى)، ج۴، ص416.
afkarnews.ir
خواص خارق العاده ذکر ماشاءالله لا قوه الا بالله
اذکار مختلفی در بین ما شیعیان و بچه مسلمانها رواج دارد که از امامان و ائمه و یا حتی در قرآن به آن اشاراتی شده است.
برای هر کدام از اذکار خواص خارق العادهای ذکر شده است که اگر آدمی بداند به هیچ عنوان آنها را رها نمیکند البته توجه به این نکته ضروری است که زیاده روی در هیچ امری جایز نیست و اذکار نیز از این قاعده مستثنی نیستند و ممکن است با تداوم و یا زیاده روی در این امر مشکلاتی به بار آید.
اما پیرامون ذکر ماشاءالله لا قوه الا بالله روایات و خواص متعددی به ویژه از حضرت امام صادق (ع) وجود دارد که باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب شما را با آنها آشنا نماید، پس با اسپندهای «ماشاءالله و انشاء الله» برای رهایی از چشمزخم آشنا شوید.
چهار کلمهای که به آن پناه نمیبریم
امام صادق (ع) فرموده است: در شگفتم برای کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار کلمه پناه نمیبرد!
بیشتر بخوانید: از خواص ذکر لا اله الا الله چه میدانید؟!
در شگفتم برای کسی که طالب دنیا و زیباییهای دنیاست چگونه به ذکر «ماشاءالله لا قوه الا بالله» پناه نمیبرد، زیرا خداوند بعد از ذکر یاد شده فرموده است: «مردی که فاقد نعمتهای دنیوی بود، خطاب به مردی که از نعمتها برخوردار بود) فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، کمتر از خود میدانی امید است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد.»
در شگفتم برای کسی که اندوهگین است چگونه به ذکر «لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین» (سوره انبیاء آیه ۸۷) پناه نمیبرد. زیرا خداوند به دنبال این ذکر فرموده است: «پس ما یونس را در اثر تمسک به ذکر یاد شده، از اندوه نجات دادیم و همین گونه مومنین را نجات میبخشیم.» (سوره انبیاء آیه ۸۸)
در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به ذکر «حسبنا الله و نعم الوکیل» (آل عمران ایه ۱۷۱) پناه نمیبرد. در صورتی که خداوند به دنبال ذکر یاد شده فرموده است: پس (آن کسانی که به عزم جهاد خارج گشتند، و تخویف شیاطین در آنها اثر نکرد و به ذکر فوق تمسک جستند) همراه با نعمتی از جانب خداوند (عافیت) و چیزی زاید بر آن (سود در تجارت) بازگشتند، و هیچگونه بدی به آنان نرسید.
بیشتر بدانید: ذکر یونسیه چه آثار و برکاتی دارد؟ + دانلود نرم افزار
در شگفتم برای کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر «افوض امری الی الله، ان الله بصیر بالعباد» (سوره غافر آیه ۴۴) ... پناه نمیبرد.
زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است: «پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یاد شده) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت.» (سوره غافر آیه ۴۵)
ذکر ما شآءَ اللَّهُ لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِاللَّهِ در کلام امام صادق (ع)
هشام بن سالم، از امام جعفر صادق (ع) روایت کرده است که فرمود:
بیشتر بدانید: آثار گفتن اذکار الهی از زبان رهبر معظم انقلاب
«چون کسى دعا کند و بعد از آنکه دعا کرد بگوید که: ما شآءَ اللَّهُ لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِاللَّهِ؛ «آنچه خواستِ خدا بود، نیست گردیدنى و نه توانایى اى، مگر به خدا»، خداى تعالى بفرماید که:
بنده من تن به مردن داد و امر خود را به من وا گذاشت و امر مرا گردن نهاد، حاجتش را برآورید».
خواص ذکر ما شآءَ اللَّهُ لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِاللَّهِ
جمیل، از امام جعفر صادق علیه السلام روایت کرده است که گفت: شنیدم از آن حضرت که مى فرمود:
«هر که هفتاد مرتبه بگوید: ما شآءَ اللَّهُ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِاللَّهِ؛ (آنچه خواست خدا بود، نیست گردیدنى و نه توانایىاى، مگر به خدا) خدا هفتاد نوع از انواع بلا را از او بگرداند، که آسانترین آنها خَنِق است». عرض کردم که: فداى تو گردم! خنق چیست؟ فرمود: «(پیچیده یا ناخوش و) بیمار نمى شود به واسطه دملها و مانند آنکه بر عضو برآید» (تا به سبب آن گلو گرفته شود و خفه شود؛ چه خنق به فتح خاء و کسر نون گلو گرفتن و خفه کردن باشد).
اگر بخواهیم به اصول و مبانی اسلام ناب مراجعه کنیم باید همه فکر و عمل خود را مطابق قرآن قرار دهیم و فکر را از آنجا بگیریم و عمل کنیم.
درخصوص چشمزخم خداوند در آیه ۵۱ سوره قلم میفرماید که چشمزخم حق است و باید از آن به خدا پناه برد.
امام صادق (ع) میفرماید: اگر قبور را بشکافید، خواهید دید که بیشتر مردگان بر اثر چشمزخم از دنیا رفتهاند؛ زیرا چشمزخم حق است. (بحارالانوار، ج. ۶۰، ص. ۲۵)
راوی از امام صادق (ع) نیز نقل کرده که فرمود: هر که هفتاد بار بگوید: «ماشاءالله و لاحول و لاقوه الا بالله» هفتاد نوع بلا از او دور گردد که آسانترین آنها خناق (خفه شدن) است، عرض کردم: فدایت شوم خناق چیست؟ فرمود: به دیوانگی دچار نشود (یا کشته نشود) که خفه گردد. (اصول کافی جلد ۴ صفحه: ۲۸۹ روایت:۲)
پیامبراکرم (ص) فرمود: چشمزخم حق است پس هرکس از سیرت و صورت برادر مسلمانش خشنود شد، خدا را یاد کند، زیرا وقتی خداوند را به یاد آورد، ضرری به برادر مؤمنش نمیرسد.
از امام صادق (ع) روایت شده که فرمود: کسی که چیزی از برادرش او را متعجب ساخت، بگوید: «تبارکالله احسن الخالقین»، زیرا چشمزخم حق است.
بیشتر بدانید: کدام ذکر شیطان را از انسان دور میکند؟
از رسول خدا (ص) روایت شده است: چشمزخم حق است، وقتی یکی از شماها به انسان یا حیوانی یا اشیاء دیگری که زیبا است بنگرد و تعجب نماید، بگوید: «آمنت بالله و صلیالله علی محمد و آله» پس از آن، اثر چشمش خنثی میشود. (نگاه کنید: تفاسیر نمونه، مجمعالبیان، المیزان و روایات تفسیری)
قرآن در آیات ۲۳ و ۲۴ سوره کهف از پیامبر میخواهد که هر گاه خواستی کاری را انجام دهی بگو: «ان شاءالله» این کار را انجام میدهم: «لاتقولن لشی انی فاعل ذلک غدا الا ان یشاءالله؛ هر گاه خواستی کاری را در فردایی انجام دهی نگو که این کار را انجام میدهم مگر آنکه بگویی اگر خدا خواست.»
ما ایرانیها عادت داریم که در برخی مواقع مهم زندگی، چون عروسی، سفر، خرید خانه و ماشین، اسپند دود کنیم تا از شرور حسادت و چشمزخم و سحر و جادو و مانند آنها در امان باشیم.
البته این سنتی است که شاید علت آن بر ما پوشیده باشد. شاید تأثیر ترکیدن اسپند در روی آتش همانند ترکیدن چشم حسود از یک سو و بوی خوش اسپند و میکروبزدایی آن از سویی دیگر، علت اسپند دود دادن محسوب شده باشد.
اما درآموزههای قرآنی از دو نوع اسپند معنوی یاد شده که با علت و حکمت مشخص استفاده میشود و حتی براساس آیات قرآنی لازم و واجب است که اینها مورد استفاده قرار گیرد.
۱- هرگاه نعمتی در اختیار شما یا دیگری باشد برای اینکه از شرور در امان باشد و آتش حسادتی دامن آن را نگیرد لازم است که اسپند «ماشاءالله لا قوه الا بالله» دود بدهیم و با این ذکر، آن نعمت را حفاظت کنیم و از آثار و برکات آن برخوردار گردیم.
ببینید: راههای مختلف دریافت رزق الهی از دیدگاه رهبر انقلاب
خداوند در آیه ۳۹ سوره کهف با ذکر مثالی بیان میکند که اگر باغ و بوستانی پر از میوه در اختیار دارید و بخواهید از آن حفاظت نمایید تا از هرگونه بلای زمینی و آسمانی در امان بماند، این ذکر را بر زبان جاری کنید: ماشاء الله لاقوه الا بالله؛ هرچه را خدا خواهد همان شود و قوتی جز به خدا نیست. در واقع اسپند معنوی دفع چشمزخم و آسیب نرسیدن به جان و مال و ثروت گفتن ذکر فوق است به عبارت دیگر اگر با منظره و صحنه و تصویر و صورت و عمل زیبائی مواجه شدیم برای جلوگیری از هرگونه تأثیر منفی چشمزخم و حسادت و موارد مشابه بلافاصله باید به یاد خدا بیفتیم و با ذکر «ماشاء الله لاقوه الابالله» به خداوند پناه ببریم.
۲-، اما اگر در آینده میخواهید کار کنید و یا درحال سفر هستید و میخواهید پشت سر خودتان اسپندی دود داده شود و برای دیگری اسپندی دود بدهید میتوانید از اسپند معنوی الهی برای سلامت و حفاظت از شرور و بدیها سود بجوئید و بگویید: ان شاءالله. (کهف، آیات ۲۳ و ۲۴)
انتهای پیام/
نفی غیرخدا با ذکر «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّهَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»
به گزارش ایکنااز لرستان، ذکر «لا حول ولا قوة الا بالله» نوزده حرف دارد که در هر حرفش یک اثر برای ما وجود دارد، وقتی این ذکر را بگوییم، خداوند با نظر رحمت به ما مینگرد و وقتی اینگونه شد هر خیری از دنیا و آخرت را به ما میرساند.
هر کلمه از کلمات ما معنایی دارد، میوهها هر یک خاصیتی دارند، آیات قرآن نیز اینگونه هستند، دعاها از جمله «لا اله الا الله»، «الحمدالله»، «سبحانالله»، «اللهاکبر»، هر یک از این اذکار تأثیر خاص خود را دارند، قرآن کریم و ائمه اطهار(ع) حرز و دعایی را برای رفع مشکلات، گرفتاریها، امراض، فقر و دفع دشمن، توصیه کردهاند
ذکر «لا حول ولا قوه الا بالله»
ذکر «لا حول ولا قوه الا بالله» ۱۹ حرف دارد که در هر حرفش یک اثری برای ما موجود است و نباید این ذکر را فراموش کنیم چراکه سفارش بسیاری در خصوص آن شده و حضرت رسول(ص) فرمودهاند: زیاد بگویید «لا حول ولا قوه الا بالله» که بهشت را برای شما تضمین میکند.
وقتی ذکر «لا حول ولا قوه الا بالله» بگوییم خداوند با نظر رحمت به ما مینگرد و وقتی اینگونه شد هر خیری از دنیا و آخرت را به ما میرساند.
در هر کاری که اندک مشکلی برایمان وجود دارد اگر ذکر «لا حول ولا قوه الا بالله» را بگوییم خداوند کمکمان میکند چراکه امام صادق(ع) میفرمایند: اگر بندهای این ذکر را بگوید حضرت حق به ملائکه میگوید این عبد تسلیم من شد حاجت او را بدهید و هر بلایی که میخواهد به ما برسد ملائکه الهی به واسطه این ذکر آن را از ما دفع میکنند.
از حضرت رسول اکرم(ص) روایت شده است که حضرت آدم(ع) به درگاه الهی شکایت کرد که پروردگارا من متأثر نمیشوم از فکرهایی که میکنم این که در بهشت بودم و مقاماتی داشتم، محزون و مغموم میشوم، جبرئیل نازل شد و گفت حضرت حق میفرماید برای رفع گرفتاری و حزن «لا حول ولا قوه الا بالله» بگو! اگر ما هم این ذکر را بگوییم ناراحتیهایمان رفع میشود.
همچنین، حضرت رسول اکرم(ص) به حضرت امیرالمؤمنین(ع) سفارش کرد: یا علی! برای دفع هم و غم و غصه امت من ذکر «لا حول ولا قوه الا بالله» نافع است و امام صادق(ع) میفرمایند: وقتی غصه زیادی پیدا کردید اگر بگویید «لا حول ولا قوه الا بالله» غصه و بلا از شما دفع خواهد شد و اگر روزی پنج، ۱۰ یا ۱۰۰ مرتبه این ذکر را بگوییم به نفع ما است.
از امام صادق(ع) روایت شده است، کسی که ذکر «لا حول ولا قوه الا بالله» بگوید خداوند گناهانش را میآمرزد همانند روزی که از مادر متولد شده و ۷۰ درِ فقر را نیز به روی او میبندد. همچنین بنا بر فرموده پیامبر اکرم(ص) شیاطین انسی و جنی نیز بهواسطه ذکر «لا حول ولا قوه الا بالله» از ما دور میشوند.
حجتالاسلام یدالله گوهری، از کارشناسان دینی استان لرستان، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا در رابطه با آثار اذکار الهی بهویژه ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم»، گفت: روایات زیادی در رابطه با این ذکر و آثار و برکات آن وجود دارد.
وی ادامه داد: در روایاتی که از پیامبر اکرم(ص) به ما رسیده، از وی نقل شده است که فرمود: زمانیکه فرشتگان حامل عرش الهی میخواستند، عرش الهی را حمل کنند، ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» به آنها آموزش داده شد که باعث افزایش توانایی است.
گوهری با اشاره به اینکه از امام صادق(ع) حدیثی وارد شده است که فرمود: کسیکه دعا میکند اگر در پایان دعا ذکر «ماشاءالله لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» را بگوید، خداوند زودتر حاجت او را روا میکند، تصریح کرد: سیدبن طاووس از امام رضا(ع) نقل کرد که فرمود: هرکس پس از نماز صبح ذکر «بسمالله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم»؛ را بگوید به اسم اعظم خداوند نزدیکتر میشود، نزدیکتر از فاصله سپیدی چشم به سیاهی چشم.
وی عنوان کرد: به سند معتبر از امام صادق(ع) و امام کاظم(ع) نقل شده است که فرمودند: هر کس بعد از نماز صبح و مغرب پیشاز اینکه سخن بگوید، ۷۰ مرتبه ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» را بگوید؛ خداوند ۷۰ نوع بلا را از آن دور میکند که آسانترین آن رهایی از شر شیطان و سلاطین ظلم و جور است.
گوهری، تصریح کرد: در روایات به خواندن حداقل ۳ مرتبه و حداکثر ۱۰۰ مرتبه ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» در روز سفارش شده است.
گوهری، خاطرنشان کرد: نقل شده است که در واقعه کربلا زمانیکه جنگ بر امام حسین(ع) تنگ شد و همه فرزندان و برادرانش به شهادت رسیدند امام حسین(ع) شروع به خواندن ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» کرد.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه در تاریخ نیز به این نکته اشاره شده است که سر بریده امام حسین(ع) در منازل مختلف ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» را میخواند، تأکید کرد: لذا این ذکر، جزء اذکار الهی و خدایی است که فقط بزرگان دین و ائمه معصومین(ع) جایگاه و منزلت آنرا شناختهاند و آنرا به مسلمانان آموزش دادهاند.
گوهری، افزود: ابوحمزه میگوید: وقتی امام صادق(ع) از خانه بیرون میرفت همیشه این ذکر را میگفت: «بسم الله الرحمن الرحیم خرجت و علی الله توکلت و لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم»، و میفرمود: این ذکر در کارگشایی کارها و امور بسیار مؤثر است.
وی، اظهار کرد: امام علی(ع) نیز به کمیل گفت: هرگاه نعمتی به تو رسید بگو «الحمدلله» و هرگاه کار تو با مشکل روبرو شد بگو «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» و هرگاه روزی تو کم شد یا به تأخیر افتاد استغفار کن و بگو «استغفرالله العلی العظیم».
گوهری با بیان اینکه ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» به این معناست که همه قدرتها در دست خداوند است، او حلال مشکلات است و عامل برطرف شدن تمام مشکلات است، تأکید کرد: در کلام معصومین(ع) اثرات زیادی برای این ذکر آورده شدهاست بهطوریکه پیامبر اکرم(ص) در این رابطه میفرماید: ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم»، را زیاد بگویید که از گنجهای بهشت است.
این کارشناس مذهبی، افزود: همچنین امام صادق(ع) در این رابطه میفرماید: هرکسی هزار بار بگوید «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم»، خدای تعالی زیارت خانه کعبه را نصیب او میگرداند و اگر مرگ او نزدیک باشد خداوند زمان آنرا به تأخیر میاندازد که آن فرد به زیارت خانه خداوند برود.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه ذکرهای زیادی از طریق وحی و معصومین(ع) به ما رسیده است که دارای اثرات زیادی است و در قالب اذکار معارف اسلامی به ما آموزش داده شدهاند، عنوان کرد: این اذکار الهی همچون ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» معرفت انسان را بیشتر کرده باعث غفلتزدایی از قلب و جان انسان میشود که اینها اهداف ذکر است.
وی تأکید کرد: «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم»، یعنی نفی همه آنچه غیر خداست، ما با این ذکر به زبان بیان میکنیم که همه چیز در ید قدرت خداست و قلب به این نتیجه میرسد که هیچ چیز بدون اذن خداوند اتفاق نمیافتد.
گوهری، با بیان اینکه در حدیثی از امام صادق(ع) نقل شده است که فرمودند: بهواسطه خواندن ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم»، خداوند ۷۰ نوع بلا را دور میکند که کمترین آن خفه شدن است، ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) در این رابطه میفرماید: گفتن این ذکر باعث شفا یافتن از ۹۰ نوع در میشود که کمترین آن خلاصی از اندوه و غم است، که این یعنی برای رهایی از غم و اندوه باید این ذکر را زیاد بگوییم.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: همچنین از امام رضا(ع) نقل شده است که فرمود: هرکس بعد از نماز صبح ۱۰۰ مرتبه ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم» را بگوید؛ در مدار اسم اعظم قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در کتاب اصول کافی، جلد ۶ صفحه ۲۴۹ آمده است که اسماعیل بن عبدالخالق، میگوید: مردی از اصحاب پیامبر(ص) مدتی بود که به خدمت ایشان نرسیده بود، رسول خدا(ص) به او فرمود: چه چیزی باعث شد که دیر نزد ما بیایی؟ عرض کرد: بیماری و نداری، پیامبر(ص) فرمود: آیا به تو دعایی یاد بدهم که خدا بهوسیله آن بیماری و نداری را از تو رفع کند؟ عرض کرد: بله یا رسول الله. پیامبر(ص) فرمود: بگو «لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم، توکلت على الحى الذى لا یموت و الحمدلله الذى لم یتخذ صاحبة و لا ولدا و لم یکن له شریک فى الملک و لم یکن له ولى من الذل و کبره تکبیرا»، آن فرد ذکر را گفت و زمانی نگذشت که نزد پیامبر(ص) بازگشت و عرض کرد: یا رسول الله خداوند بیماری و نداری را از من رفع نمود.
گوهری، عنوان کرد: امام علی(ع) به کمیل گفت: ای کمیل هر روز ذکر خدا را بر زبان جاری ساز و بگو « بسمالله و لاحول و لاقوة إلّا بالله»؛ و بر خدا توکل نما و ما را یاد کن و نام ما را ببر و بر ما صلوات فرست.
انتهای پیام
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
اللّهُمَّ صلّ علی محَمَّدوال محمد و عجل فرجهم
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهُـمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُم
من با تو قهر هستم