واکنش رئیس حوزه علمیه قم به فیلم منتشر شده
واکنش رئیس حوزه علمیه قم به فیلم منتشر شده را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
ایرنا
آیت الله ابوالقاسم علیدوست در این نامه که نسخه ای از آن روز یکشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، خطاب به پاپ خاطرنشان کرد: از حضرتعالی به عنوان رهبر کاتولیک های جهان انتظار دارد، با توجه به تعالیم الهی، ارزشهای انسانی و نیز قواعد و اسناد حقوق بین الملل، انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی(ص) و نیز بیانات نفرت پراکنانه رییس جمهور فرانسه در حمایت از انتشار آن را محکوم کنید.
وی در این نامه که به دو زبان انگلیسی و عربی نیز ترجمه و منتشر شده است، از پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان خواسته است: با توجه به تعالیم الهی، ارزشهای انسانی و نیز قواعد و اسناد حقوق بین الملل اینگونه اقدامات را محکوم و در پیشگیری و مواجهه حقوقی با اعمال مذکور، تمهیدات حکیمانه خود را که در این راستا لازم میدانید، مبذول بفرمایید.
آیت الله علیدوست در این نامه اضافه کرد: سوای مبانی انسانی و دینی مبنی بر منع توهین به ادیان و مقدسات آنان بدون شک مطابق اسناد حقوق بین المللی نیز ممنوعیت توهین به مقدسات از اصل آزادی بیان استثناء شده است و نمی توان به بهانه آزادی بیان توهینی را به حضرت محمد صلیاللهوعلیهوآله -که شان مبارکشان از مقدسترین امور برای هر مسلمانی است روا داشت و اقدام به تحریک مذهبی و نفرت افکنی دینی نمود.
متن کامل نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجناب پاپ فرانسیس
رهبر گرانقدر کاتولیکهای جهان
ضمن تقدیم سلام و احترام محضر جنابعالی و درود بی پایان بر پیامبران الهی
بار دیگر اهانت به پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی صلی اللهعلیه و آله در کشور فرانسه از طریق نشر کاریکاتوری مستهجن اتفاق افتاد و حمایت ریاست جمهوری فرانسه از این حرکت به بهانه دفاع از آزدی بیان بر تأسف ها افزود.
این درحالی است که بر اساس آموزههای ادیان الهی، احترام به پیامبران که برترین انسانها در طول تاریخ بشر هستند مورد تأکید خداوند بوده است و همواره از سوی اهل ایمان و انسانهای پاکسرشت و قدردان نیز به عنوان پاسخ و سپاسی کوچک در برابر حقوق بیشمار پیامبران الهی بر جامعه بشریت مورد توجه بوده و هست.
اما زهی افسوس که نه تعالیم مذکور و نه اسناد متعدد بین المللی در خصوص ممنوعیت اهانت به مقدسات مذهبی، مخصوصا پیامبران الهی، مانع جریحهدار کردن احساسات میلیاردها مسلمان نشده است و با اهانت به پیامبر همه انسانها و حمایتهای سیاسی از آن، عهد با خدای متعال در اطاعت از فرامین او از یک سو و عهد جامعه بشری با یکدیگر در احترام به معاهدات و میثاقهای منعقده فیما بین از سوی دیگر آشکارا و بیپروا زیر پا نهاده شده است.
چند هفته پیش اهانت به ساحت مقدس پیامبر بزرگ اسلام توسط یک کاریکاتوریست فرانسوی و حمایت رئیس جمهور این کشور از این اقدام به بهانه آزادی بیان موجی از واکنش ها را در ایران و سایر کشورهای اسلامی به همراه داشت.
درحالی این عمل شرم آور و حمایت از آن به خطا مستند به «آزادی بیان» اعلام میگردد که مفهوم مذکور با معنای روشنی که در حقوق بشر دارد در تضاد با آنهاست؛ چراکه اعلامیه جهانی حقوق بشر (ماده ۲۹)، میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ماده ۸)، میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی (مواد ۱۲ و ۱۹)، همچنین کنوانسیون اروپایی حقوق بشر (ماده ۱۹) برای «آزای بیان» محدودیتهایی مانند رعایت حیثیت افراد، اخلاق عمومی، نظم عمومی، حقوق و آزادی دیگران قائل شده و آنرا تحت اصل «حاکمیت قانون» قرار داده است.
همچنین در قطعنامه های گوناگون مانند قطعنامه های شورای حقوق بشر پیرامون «توهین به ادیان» در سال ۱۹۹۹ نیز مورد تصریح قرار گرفته است. ضمن اینکه برخی از بیانها مصداق بارز عمل مجرمانهای است که نفرتپراکنی را تا حد اختلال در نظم اجتماعی بوجود میآورد.
بنابراین مشخص است که سوای مبانی انسانی و دینی مبنی بر منع توهین به ادیان و مقدسات آنان بدون شک مطابق اسناد حقوق بین المللی نیز ممنوعیت توهین به مقدسات از اصل آزادی بیان استثناء شده است و نمی توان به بهانه آزادی بیان توهینی را به حضرت محمد صلیاللهوعلیهوآله -که شان مبارکشان از مقدسترین امور برای هر مسلمانی است- روا داشت و اقدام به تحریک مذهبی و نفرت افکنی دینی نمود.
به محضر جنابعالی این مطلب نیز تقدیم میگردد که اهانت به مقدسات ادیان الهی از آنجا که در شریعت اسلامی به صراحت حرام دانسته شده و تکریم انبیاء الهی و بندگان صالح خداوند مانند حضرت عیسی و حضرت مریم عذرا –که درود خداوند بر آنها باد- لازم شمرده شده است، اگر عمل مزبور در اقدامی مشابه نسبت به سایر انبیاء و بندگان نیک خداوند و مقدسات سایر ادیان نیز صورت میپذیرفت،جامعه ایمانی ایران و انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم در کنار سایر نهادهای دینی علاوه بر تحت پیگیرد قانونی قرارگرفتن آن عمل توسط نهادهای قضایی کشور جمهوری اسلامی ایران (به موجب ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی و ماده ۵۱۳ قانون تعزیرات) به عمل سوء مذکور حسب وظیفه شرعی خویش واکنش مناسب ارائه میکرد.
انسان امروز بیش از هر زمان خسته و آسیبدیده از بداخلاقیها، نفرتپراکنیها و افسارگسیختگی_به هر نامی که نامیده شود_است. امروز باید خانه ی مشترک بشریت را بر اساس صلح و عدالت بنا نهاد، نه پنجهی تعرض به مقدسات دیگران افکند.
بنابراین انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم ضمن محکوم نمودن انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی ص و نیز بیانات نفرت پراکنانه رییس جمهور فرانسه در حمایت از انتشار آن، از جنابعالی به عنوان رهبر محترم کاتولیک های جهان انتظار دارد تا با توجه به تعالیم الهی، ارزشهای انسانی و نیز قواعد و اسناد حقوق بینالملل اینگونه اقدامات را محکوم نمایید و در پیشگیری و مواجهه حقوقی با اعمال مذکور، تمهیدات حکیمانه خود را که در این راستا لازم میدانید مبذول فرمایید./
منبع مطلب : www.irna.ir
مدیر محترم سایت www.irna.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
واکنش طلبه حوزه به یک فیلم تازه رفع توقیف شده - ایسنا
در متن این نامه که که از سوی روابط عمومی این فیلم اختصاصا در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است:
«به نام خدا
چند سال پیش که علی عطشانی با اون سابقه حواشی - در فیلمهای «دموکراسی تو روز روشن» و «تلفن همراه آقای رییس جمهور» - آمد قم تا فیلمنامهای رو درباره یک طلبه به من و دوستانم که از کارشناسان سینمایی حوزوی بودیم نشون بده خیلی صریح بهش گفتم، میخوای با ما چه کار کنی؟
علی متواضعانه تمام ایراداتی رو که به فیلمنامه گرفته بودیم پذیرفت. وقتی هم شنیدم که فیلمنامه نهایی توسط دوست عزیز و توانمندم مهدی علیمیرزایی نوشته شده خیالم راحت شد که فیلمنامه از جهت فرم و محتوا حتما قابل دفاع خواهد بود.
باز هم آقای عطشانی فیلم رو داغ داغ از پشت میز تدوین به قم آوردند و جمعی منتخب از طلبههای فیلمساز و فیلمنامهنویس و رسانهای فیلم رو دیدند. با اینکه همگی به فیلم نقد داشتیم اما میانگین و برآیند نظر جمع این نبود که فیلم مناسب اکران نیست. با این همه خبر تعلیق فیلم برای من و بعضی دوستان پذیرفتنی نبود، به همین خاطر همراه آقای عطشانی بارها تلاش کردیم تا تمام ایرادات رو رفع و به ابهامات پاسخ بدیم.
با این وجود اکران فیلم تا مدتها مبهم بود و خیلی فیلمهای دیگر که مشکلات حادتری هم داشتند آمدند، نمایش داده شدند و رفتند و هیچ ثلمه و صدمهای وارد نشد. علی را نمیدانم اما من از اکران فیلم مایوس بودم تا اینکه امروز خبر اکران عمومی «پارادایس» رو شنیدم. حال من شبیه مرد میانسالی بود که توی یک روز دلگیر وقتی بعد از سالها کت دامادیشو میپوشه توی جیبهای کت شاباشهای شب عروسیشو پیدا میکنه.
به هر حال به آقای عطشانی، مهدی علیمیرزایی، همه عوامل و خانواده آقای عطشانی که دلنگران این فیلم بودند تبریک میگم و خوشحالم از اینکه فیلمی وارد گردونه اکران شده که به زعم و من و دوستان کاربلدم - در تشکلها و حلقههای سینمایی و رسانهای حوزه علمیه - موجب همدلیهای بیشتر خواهد شد.»
فیلم سینمایی «پارادایس» به کارگردانی و تهیهکنندگی علی عطشانی که در سال 1394 در کشورهای آلمان، اسپانیا و ایران فیلمبرداری شده، از روز چهارشنبه، سوم بهمنماه در گروه سینمایی زندگی اکران عمومی میشود.
«پارادایس» از جمله فیلمهای توقیفی چند سال اخیر بود که سرانجام چند ماه قبل پروانه نمایش آن صادر شد.
مهران رجبی، جواد عزتی، محمدعلی نجفیان، سامان صفاری و بیتا عطشانی از ایران و الیویا بورکات، ماتیاس متس، کلاتسیدا روبرت و کاترین فولوس از کشور آلمان در فیلم «پارادایس» به ایفای نقش پرداختهاند.
جواد عزتی، طلبهای جوان و دوستش در اینستاگرام با دختری آلمانی آشنا میشوند و برای دیدن او راهی آلمان میشوند!
انتهای پیام
منبع مطلب : www.isna.ir
مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
خبرگزاری حوزه
به گزارش خبرگزاری «حوزه»، نامه سرگشاده آیت الله محمد یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به آیت الله العظمی شبیری زنجانی که در پی دیدار این مرجع تقلید با برخی شخصیت ها منتشر شده است، «حاشیه ها»، «کنش ها» و «واکنش های» مختلفی را در پی داشت که متن نامه و روایتی از واکنش ها به این نامه طی گزارشی تقدیم حضور علاقمندان می گردد.
* متن نامه آیت الله یزدی به آیت الله العظمی شبیری زنجانی
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله شبیری زنجانی «دامت برکاته»
سلام علیکم
با احترام؛ ضمن عرض ارادت و تسلیت ایام اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، پیرو انتشار تصاویری در فضای مجازی از حضرتعالی در کنار برخی افراد مسئله دار که برای نظام جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری«دام ظله العالی» احترامی قائل نیستند؛ بدین وسیله به عرض میرساند، این موضوع ناراحتی و تعجب مقلدین و حوزویان را در پی داشته است.
لازم به ذکراست، اینجانب نیز در دو مرحله با حضرتعالی مکاتباتی در مورد برخی از مسائل دیگر داشته ام که جواب قانع کننده ای دریافت نکردم؛ لذا این نامه رابه ناچار به صورت سرگشاده خدمتتان ارسال کردم
چگونه میشود، حضرتعالی که فرصتی برای ملاقات با هیات رئیسه مجمع عمومی اساتید را ندارید، فرصت میکنید در منزل آقایی در تهران حاضر شوید و با این آقایان ملاقات داشته باشید!.
یادآور میشوم مقام و احترام شما در سایه احترام به نظام اسلامی حاکم، رهبری و شأن مرجعیت است، پس لازم است این احترام و شئون مرجعیت را رعایت فرموده و ترتیبی اتخاذ فرمائید این گونه مسائل دیگر تکرار نگردد.
ان شاء الله
محمد یزدی
* روایتی از واکنش های مثبت و منفی نسبت به نامه آیت الله یزدی
آیت الله سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزه های علمیه با جمله «بنده در این شرایط نه ملاقات آن بزرگوار را پسندیدم و نه نامه سرگشاده آیتالله یزدی را» به این نامه پرداخت و گفت: آیتالله العظمی شبیری زنجانی از فقها و مراجع تراز اول به حساب میآیند. حتی برخی مفاخر حوزه ایشان را اعلم میدانند یا با شبهه اعلم نسبت به ایشان نظر دارند. همچنین تقوا و دیانت ایشان زبان زد خاص و عام است. از آن طرف آیتالله یزدی هم از اساتید خارج حوزه هستند که سوابق علمی و انقلابی ایشان از قبل انقلاب و بعد از انقلاب بر کسی مخفی نیست. ایشان همواره در مسیر نهضت انقلاب بوده و واقعاً خطر کردهاند و از حبس و حصر ابایی نداشتند. بعد از انقلاب هم خالصانه در قوه قضائیه، شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری و یا سمتهای دیگر در حوزه علمیه در خدمت نظام بودند. در نتیجه در دلسوزی ایشان نسبت به نظام و انقلاب جای تردید نیست. ایشان فردی نیست که خواستههای نفسانی خودش را مطمح نظر قرار دهد. امروز هم که در سن کهولت قرار دارند، بالاخره مثل یک افسر پای کار تا جایی که توان بدنی اجازه دهد در خدمت انقلاب هستند.
آقای یزدی فرد دلسوزی برای نظام، انقلاب و روحانیت است و این دغدغه ایشان است که خدای ناکرده مرجعیت پل و ابزاری برای برخی جناحها قرار نگیرد. اگر مطلبی میگوید برحسب وظیفه شرعی و احساس خطری است که دارند؛ اما حقیقت این است، کاری که آقای یزدی در این شرایط کردند، خطای استراتژیک بود. خواهشم این است کسانی که واقعاً دلسوز انقلاب، نظام، مرجعیت و روحانیت هستند، این پرونده را ببندند چون به نفع هیچکسی نیست. واقعاً بعید میدانم در آینده مرجعی به این عمق آیت الله شبیری زنجانی داشته باشیم. همینطور شخصیت آیتالله یزدی در فعالیتهای انقلابی بر کسی با آن سوابق پوشیده نیست و بنابراین بهتر است پرونده را ببندند و مسئله را ادامه ندهند.
آیت الله حسن ممدوحی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نامه آیت الله یزدی به آیت الله العظمی شبیری زنجانی را بسیار مؤدبانه، معمول و مرسوم در حوزه دانست و گفت: از دیرزمان و از اوایل اسلام تاکنون همیشه سلسله مکاتبات و تبادل نظرها بوده و این طبیعی است که علما نسبت به یکدیگر گاهی انتقادات و نصایحی داشته اند؛ اما به نظر می رسد عده ای می خواهند این مسأله را جنجالی و از آن سوء استفاده کنند.
حجت الاسلام والمسلمین عندلیب همدانی، از اعضای جامعه مدرسین پس از انتشار نامه آیت الله یزدی از عضویت در این جامعه استعفا داد و خطاب به رئیس جامعه مدرسین گفت: نامه حضرتعالی به محضر مبارک مرجع بزرگوار شیعه حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی دامت برکاته هرگونه تردیدی را که تاکنون در باره ادامه عضویت در آن جامعه محترم داشتم مرتفع کرد چه اینکه به این نتیجه قطعی رسیدم که تفسیر من از استقلال حوزه و جایگاه رفیع مرجعیت با دیدگاه جنابعالی و همفکران شما در جامعه محترم مدرسین هیچگونه هماهنگی ندارد و عملا امکان همکاری وجود ندارد و لذا از ادامه عضویت در آن جامعه معذورم.
حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز طی بیانیه ای رسمی نوشت: دفاع از انقلاب و حمایت از جایگاه رفیع مرجعیت شیعه، در مقابل دسیسه های اجانب و بدخواهان انقلاب و اسلام ناب محمدی(ص) و ممانعت از نفوذ اهل فتنه در این پایگاه عظیم و اثرگذار، بر همه حوزویان و افراد، لازم و ضروری است و دغدغه های ریاست محترم شورای عالی جامعه مدرسین حضرت آیت الله یزدی دامت برکاته در جهت حفاظت از مقام مرجعیت و نظام ولایی و ارزش های والای انقلاب اسلامی است. بنابراین توصیه می شود در موارد گفتمان ارکان و بزرگان حوزه علمیه ، دیگران نسبت به ورود و قلم فرسائی های نابجا پرهیز نمایند.
سید عباس صالحی، دانش آموخته حوزه و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در حساب توئیتری خود به این نامه واکنش نشان داد و نوشت: مرجعیت پشتوانه حفظ هویت شیعی است. مواظب باشیم مراجع پاک زیست را با تابلوی دغدغه مقدس حفظ نظام ، موهون نکنیم و میراث تاریخی تشیع را به تاراج نسپریم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم ، عضو خبرگان رهبری نیز در بیانیه ای آیت الله العظمی شبیری زنجانی را آراسته به لباس علم، اخلاق و نمونه برجسته ای از عالمان ربانی و آیت الله یزدی را از علمای مجاهد و انقلابی دانست و گفت: آنچه رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نامه سرگشاده خود مطرح کردند با نیتی خالصانه و بدنبال حفظ جایگاه مرجعیت و حراست آن از دستبرد فتنه گران و سوء استفاده منافقان بوده است. صرف نظر از لحن نامه و اینکه آیا بهتر بود بصورت خصوصی فرستاده شود و یا بصورت سرگشاده، آنچه مهم است این است که تذکر بزرگی به بزرگ دیگر از سنت های ارزشمند حوزوی بوده و هست و نباید مورد سوء استفاده دشمنان حوزه و روحانیت و نیز طرفداران جریانات خاص قرار بگیرد. نکته جالب توجه آن است که کسانی که هیچ اعتقادی به حوزه ومرجعیت و روحانیت نداشته و ندارند؛ در این ماجرا دلسوز مرجعیت و جایگاه آن شده اند. کسانی که خود با ارائه گزارشات دروغین درباره بودجه حوزه ها به تخریب حوزه ومراجع پرداختند، اکنون دلسوز مرجعیت گردیده اند.
استاد هادوی تهرانی، از اساتید حوزه علمیه قم متن بیانیه خود را با جمله «إنّا لله و إنّا إلیهِ رَاجعُون» آغاز کرد و گفت: سزاوار است جامعه محترم مدرسین به جبران این لغزش کم نظیر به دست بوسی مراجع معظم تقلید به ویژه مخاطب نام آشنای این نامه که استوانه ای کم نظیر از علم و اخلاق در حوزه علمیه قم است، شتافته و بی هیچ تردیدی از تمامی حوزه های علمیه به ویژه مراجع معظم تقلید و بالأخص رهبر عزیز انقلاب که همواره حامی صیانت از جایگاه رفیع مرجعیت بوده و هستند، عذرخواهی شایسته کنند، باشد که دل شکسته ی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در آستانه اربعین حسینی از سوی سربازان آن جناب مرهمی یابد و قرحه ی چشم های مجروحش که در غم جد بزرگوار خون گریه می کند، التیام پیدا کند.
آیت الله احمد بهشتی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نامه آیت الله یزدی را موضوعی درون حوزوی دانست و خواستار پرهیز رسانه ها و جریان های سیاسی از دخالت در امور حوزه های علمیه شد. حوزه تابع جریانات سیاسی و جوسازی نیست بلکه با مرکزیت مراجع و علما باید مشکلات خود را حل کند. مراجع و علمای بزرگوار نیز باید مدیریت کرده و با تدبیر مسائل را حل کنند، باید تدبیری کرد تا اینگونه برداشت نشود که بین مراجع و علما اختلاف و نارضایتی وجود دارد، بزرگان باید این موضوعات را مدیریت کنند تا سبب سوء استفاده دیگران نشود.
آیت الله سید مصطفی محقق داماد نیز در یادداشتی: به تصدیق عموم ارباب معرفت، خبرگان واقعی، دین شناسان و صاحبنظران در میدان فقاهت شیعی، حضرت آیتالله العظمی حاج آقا موسی شبیری زنجانی دامت برکاته یکی از شایستگان مرجعیت تقلید در زمان حاضر میباشند.
نگارنده هر چند بر این باور است که جایگاه رهبری بالاتر از آن است که هر کس برای تثبیت مواضع فکری خود از آن مقام معظم خرج کند، ولی به رغم این باور اجازه فرمائید این جمله را به سمع خوانندگان برساند. نگارنده این سطور در تعظیم و تکریم مقام علمی و اخلاقی علاّمه شبیری از مقام معظم رهبری، جملاتی کم نظیر به گوش خود شنیده است که رساننده عظمت والای آن بزرگوار در نظر معظمله و نشانه حقشناسی و زرشناسی ایشان است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی در یادداشتی آورد:ماجرای زیرزمین فیضیه و نامه آیتالله یزدی نشان می دهد که صبحگاه خوشزبانیِ نواصولگرایان با نظام سنتی حوزه، اینک به عصرگاه جدائی و خداحافظی نزدیک میشود. آنچه در این چند ماه به صورت عریان در صحنه عمومی حوزه به نمایش درآمد، نمایشی بود که پردههای پیشین آن، سالها در محافل خاص در حال اجراست.
ادامه دارد...
منبع مطلب : www.hawzahnews.com
مدیر محترم سایت www.hawzahnews.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
باسلام خدمت شما من یک مادر هستم ونگران دخترم وخودم هستم ما در تهران زندگی می کنیم حاج آقا درتهران بی حجابی بی داد می کند بداد ما برسید در یکی از مناطق بازار رفته بودم برای خریدخانم های مغازهدار همه بدونه روسری بی حجاب درست
دست شما درد نکنه ممنونیم
ممنونیم تشکر
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
باسلام خدمت حاج آقا لطفا به داد ما تهرانی ها برسید من یک مادرم ونگران دخترم وخودم هستم بی حجابی در تهران ومغازها بیداد می کند اکثرا درهغازها بدون روسری وبا بی حجابی کامل