پیامبر گرامی اسلام در چه شرایطی مبعوث شد
پیامبر گرامی اسلام در چه شرایطی مبعوث شد را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
دلیل مبعوث شدن پیامبر در سن چهل سالگی چه بود؟
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، واقعیت امر آن است که نمی توانیم علت خاصی را برای مبعوث شدن پیامبر (ص) در سن چهل سالگی بیان کنیم . زیرا معیار و ضابطه ای در این زمینه بیان نشده ، از این رو برخی از پیامبران ، مانند حضرت عیسی (ع) و برخی از ائمه (ع) مانند امام جواد (ع) ، امام هادی (ع) و امام زمان (عج) در کودگی به امامت رسیده اند.
همان گونه که برخی از پیامبران مانند حضرت نوح در پیری مبعوث شده بودند اصولا بعث پیامبران براساس شرایط و نیازهای زمان و مصالحی که وجود دارد صورت گرفته است.
خداوند با وجود یک سری مصالح انسان و جوامع بشری که آگاه است و شرایط زمان را می داند، پیامبران خویش را مبعوث می نماید. آن شرایط و مصالح برای انسان ها بیان نشده است پیامبر اسلام (ص) نیز بر اساس شرایط و مصالحی که وجود داشته ، چهل سالگی مبعوث شده است .
البته از برخی روایات استفاده می شود که عدد چهل از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.
در روایتی از پیامبر (ص) آمده است: «هر کس از امت من چهل حدیث حفظ نماید، در روز قیامت شفاعت کنندة او خواهم بود»
حضرت موسی (ع) چهل شب به میعاد گاه به عبادت پرداخت . این عبادت در قرب معنوی و زندگی وی بسیار تأثیر گذار بود.
شاید عدد چهل به خاطر اهمیتی که دارد، در بعثت پیامبر در چهل سالگی مؤثر باشد. برخی نیز عقیده دارند انسان ها معمولا در چهل سالگی به رشد و کمال عقلی رسیده و زمینه های مسؤلیت پذیری در این مقطع سنی بیشتر ظهور و بروز می کند . شاید یکی از علل بعثت پیامبر (ص) در چهل سالگی همین عامل باشد.
شاید بتوان گفت: پیامبر اسلام (ص) از دوره کودکی پیامبر بود ( با خداوند ارتباط داشته و خداوند به او الهام می کرد) ، لیکن در چهل سالگی وظیفه پیدا کرد که پیام الهی را تبلیغ کند و به مقام رسالت نایل گردید. انتخاب سن چهل برای تبلیغ حضرت هماهنگ با فرهنگ عرب های آن زمان است که کم تر از چهل سال را خام و نا پخته می پنداشتند. با توجه به این فرهنگ موفقیت تبلیغ در زیر چهل سال ناچیز است. شاید بتوان گفت که بدین جهت در سن چهل به تبلیغ دین پرداخت و مأموریت یافت.
پی نوشت ها :
1. دایرة المعارف تشیع، ج2، ص 53.
2. بقره، آیه 51؛ تفسیر نمونه، ج1، ص251.
منبع:باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
بازگشت به صفحه سایر رسانهها
منبع مطلب : www.tasnimnews.com
مدیر محترم سایت www.tasnimnews.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
پیامبر اسلام مبعوث شد تا همه بشر را بپروراند
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق این هفته خود که در آستانه ولادت با سعادت حضرت رسول اکرم(ص) و ولادت حضرت امام جعفر صادق(ع)، به روال پنج شنبه ها در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، با تبریک این موالید فرخنده، اظهار داشت: مشترک بین امامت و نبوت، همان مقام شامخ ولایت است که انسان کامل، ولی خداست و خدای سبحان اینگونه از افراد را از هر نظر آماده ساخته است تا جوامع انسانی را بپرورانند.
وی با اشاره به عظمت مقام رسالت، بیان داشت: این کار عادی و کار آسانی نیست که کسی مبعوث بشود تا همه بشر را بپروراند و نیازهای علمی و عملی همه بشر در شرق و غرب عالَم را پاسخ بدهد. ذات اقدس الهی نیازهای انسان و آینده و گذشتهٴ او را مشخص کرده است و وجود مبارک پیامبر را به عنوان باغبان نهال جامعه بشری مبعوث کرد.
وی، با اشاره به آیات نورانی سوره مبارکه توبه، پیامبر گرامی اسلام را دارای ویژگیهای ممتاز در میان همه پیامبران الهی دانست و گفت: خداوند عزیزترین، پربرکتترین، آگاهترین، عالمترین و مهربانترین افراد بشر را برای ما فرستاد و دو صفت رئوف و رحیم را یکجا به احدی نداد مگر به پیغمبر؛ در پایان سوره مبارکه توبه فرمود لَقَدْ جاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسکُمْ عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلَیکُمْ بالْمُؤْمِنینَ رَؤُفٌ رَحیمٌ، این رَؤُفٌ رَحیمٌ که دو اسم از اسمای حسنای ذات اقدس الهی است در اول تا آخر قرآن به هیچ کسی داده نشده است مگر به پیغمبر گرامی اسلام(ص).
آیت الله جوادی آملی با اشاره به مشکلات جوانان در بخش های مختلف و وجود برخی معضلات در جامعه تصریح کرد: خداوند فرمود جامعهای که در زحمت باشد باعث رنجوری پیغمبر است، مشکل جوانان و سایر افراد جامعه برای آن حضرت رنجآور است، خداوند فرمود او آمده است که شما را بپروراند و حرص ممدوحی دارد که شما هدایت بشوید، عالم، عاقل و عادل بشوید و از رنج شما او نیز رنجور و ناراحت می شود.
وی ادامه داد: خدای سبحان فرمود من دین را تکمیل کردم، من نعمتم را تمام کردم ﴿الْیوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی﴾ تفسیر و تبیین آن اِکمال و این اتمام را در بیان پیغمبر میبینیم، ایشان فرمود من نه تنها خُلُق عظیم دارم که خدا فرمود: ﴿إِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظیمٍ﴾ من آمدم جامعه را با خُلق عظیم اداره کنم و جامعه را متخلّق کنم، اینچنین نیست که حضرت تنها خودش آدم خوب و آدم کاملی باشد این ﴿إِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظیمٍ﴾ به این معنا است که تو کسی هستی که میتوانی مکمِّل خوبی باشی.
وی اذعان داشت: چون حضرت فرمود: «بعثت لاتمّم مکارم الأخلاق» و تتمیم مکارم اخلاقی سرمایه علمی میخواهد که پیغمبر فرمود آن را هم خدا به من داده است «بعثت لجوامع الکلم»؛ این چهار عنصر را که کنار هم میگذاریم نتیجه میگیریم که وجود مبارک حضرت بهترین پروراننده جوامع بشری است؛ هم اصل ﴿أَکْمَلْتُ﴾ هست، هم اصل ﴿أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی﴾ هست، هم اصل ﴿إِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظیمٍ﴾ هست و هم «بعثت لاتمّم مکارم الأخلاق» هست و جامعش هم این است که فرمود: «بعثت لجوامع الکلم».
منبع مطلب : www.mehrnews.com
مدیر محترم سایت www.mehrnews.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ناشناس : در شرایطی که مردم بت پرست بودند و دشمنی ها زیاد بود مردم با هم میجنگیدند به حقوق هم احترام نمیگذاشتن هم دیگه رو با نام های زشت و بد صدا میزدند
تا پیامبر آن شب بعثت بود
لبییسسسش
بچه ها برای آقا مهدی فرستادم نگاه کنید👍🏻👍🏻👍🏻
بد نبود ممنون
آره یکی به منم بگه
در شرایطی که مردم بت پرست بودند و دشمنی ها زیاد بود مردم با هم میجنگیدند به حقوق هم احترام نمیگذاشتن هم دیگه رو با نام های زشت و بد صدا میزدند
پیامبر گرامی اسلام در چه شرایطی مبعوث شد ؟
چرا جواب سوال منو نمیدین کسافت ها
تلتلتحهخح
عالی
عالی
کسافت
به من بگو که پیامبر گرامی اسلام در چه شرایطی مبعوث شد شد
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
تالار نور قرآن دنیارا روشن کند