چرا زیستگاه ها تخریب می شوند مطالعات هفتم
چرا زیستگاه ها تخریب می شوند مطالعات هفتم را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
چرا زیستگاه ها تخریب میشوند؟
شهرنشینی
افزایش تعداد شهرهای جهان با افزایش جمعیت کره زمین و افزایش صنعتی شده همراه است. سروصدا ، آلودگی و تخریب زمینها از جمله عوامل موثر در تخریب زیستگاه است. همگام با ساخته شدن یک شهر یک اکوسیستم از بین میرود ولی از طرف دیگر ، اکوسیستمهای دست ساخته بشر ، در شهر بوجود میآیند.
چرای بیش از اندازه در مراتع طبیعی
استفاده ممتد از مراتع طبیعی بدون بازگرداندن مواد تغذیهای خارج شده از آن یکی از جنبههای مهم اکثر مراتعی است از که آنها استفاده اقتصادی میکنند. در بسیاری از مراتع پدیده چرای بیش از حد نیز به منظور دستیابی به بهره اقتصادی انجام میگیرد. و نتیجه این عمل ، از بین رفتن رویش گیاهی و تخریب خاک و در نتیجه تخریب اکوسیستم و کاهش ظرفیت محیطی میباشد.
از بین رفتن جنگلها
افزایش نیاز بشر به غذا و کاغذ عاملی بود که باعث شده روند تخریب جنگلها سرعت یابد. هر چند در بعضی از مناطق ، از جمله: مناطق معتدله ، فعالیت جنگلکاری رشد یافته است ولی این پدیده نتوانسته همپای تخریب جنگلها پیش برود و میتوان گفت تا به حال ناموفق بوده است. تخریب یک رویش جنگلی چرخه عناصر معدنی را تخریب میکند علاوه بر پدیدههای مربوط به آب نیز مختل گردیده و به اکوسیستمها آسیب اساسی میرساند.
ایجاد زیستگاههای جدید
سطوح شهری
شهرها و روستاها زیستگاههای مختلفی را برای موجودات زنده فراهم ساختهاند. مثل گیاهان و جانوران ممکن است در پارکها ، باغچهها ، فاضلابها و یا حتی خانهها زندگی کنند. بطوری که ، مناطق شهری زیستگاههای مناسبی را برای برخی پستانداران مثل روباه ، جوجه تیغی و موش ایجاد نمودهاند اما موشهای بزرگ مهمترین زباله خوارهای پستاندار شهرها محسوب میشوند. طبق برآوردهای انجام شده یک کیلومتر از مجاری فاضلاب میتواند 500 موش را در خود جای دهد. موشها به عنوان ناقلان بسیاری از جمله باکتری عامل بیماری لپتوسپروسیس محسوب میگردند. سگهای اهلی و گربهها نیز مهمترین ناقلان انگلهایی چون کرمهای پهن و گرد میباشند.
انسان و ایجاد انواع آلودگیهای محیطی
هوا: اغلب مواد آلوده کننده هوا از مناطق شهری یعنی از فعالیتهای صنعتی ، سیستمهای تولید نیرو و فعالیتهای حمل و نقل ایجاد میگردند.
آبها: آلایندههای آب شامل پسابهای صنعتی ، کورهها ، فاضلابها و آلودگی طبیعی است که توسط نمکها ایجاد میشود.
مواد اضافی حشره کشها و مواد رادیواکتیو
سمیترین موادی که در کره زمین وجود دارند عبارتند از: حشره کشها و مواد رادیواکتیو حاصل از انفجارات هستهای. چرا که به راحتی به مواد غیر مضر تجزیه نمیشوند و مدتها زیادی در طبیعت باقی میمانند تا دوباره به زنجیرههای غذایی باز گردند. گرچه این مواد در غلظت بسیار کم در هوا ، آب ، خاک ، دیده میشوند که در طول زنجیرههای غذایی تغلیظ میشوند. مثلا د.د.ت در سطوح مختلف غذایی تجمع یافته و در سطوح آخر غذایی ، غلظت آن بسیار زیاد میشود.
منبع مطلب : motaleat2mozaffari.blogfa.com
مدیر محترم سایت motaleat2mozaffari.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
درس 12 مطالعات اجتماعی حفاظت از زیستگاه های ایران
به طور کلی، مهمترین عاملی که موجب شده است برخی گونه ها برای همیشه از بین بروند یا برخی از گونه ها در معرض خطر قرار بگیرند، فعالیت های نادرست انسان ها بوده است.
شکار بیش حد و صید بی رویه نیز باعث کاهش بعضی گونه های جانوری شده است.
یکی از چیز هایی که حیات زیستگاه ها را تهدید می کند، زباله است.
هر چه جمعیت بیشتر می شود، فعالیت های کارخانه ای و حمل و نقل و تولید مواد سمی هم بیشتر می شود. گاز های سمی که از اتوموبیل ها یا کارخانه ها به هوا و آب وارد می شوند یا سم هایی که در آفت کش های کشاورزی وجود دارد، اثرات بدی بر زندگی گیاهان و جانوران دارند.
برخی از مهمترین دلایل حفاظت از زیستگاه ها عبارتند از:
1-سپاسگزاری از نعمت های خداوند
2-لذت بردن از زیبایی ها و تفکر در آفرینش
3-حق حیات
4-وابستگی موجودات زنده به یکدیگر
5-فواید گیاهان و جانوران
سازمان حفاظت از محیط زیست
مهمترین وظیفه ی سازمان حفاظت از محیط زیست، مراقبت از زیستگاه های طبیعی کشور و جلوگیری از تخریب و آلودگی آن ها است.
محیط بان ها مسئول اجرای قوانین و مقررات در یک منطقه هستند.
محیط بان ها از منطقه ی تحت نظارت خود، بازدید می کنند و کلیه ی رویداد ها یا فعالیت هایی را که موجب تخریب محیط زیست می شوند شناسایی می کنند.
حفاظت از محیط زیست مخصوص سازمان حفاظت از محیط زیست نیست، بلکه وظیفه ی همه ی ما است.
سازمان حفاظت از محیط زیست، برخی از مناطق کشور را که در آن جا حفظ و تکثیر نسل جانوران یا گیاهان اهمیت خاصی خاصی دارد، به عنوان منطقه ی حفاظت شده اعلام می کند. این منطقه ممکن است جنگل یا مرتع یا دشت یا کوهستان باشد. برای مثال، منطقه ی جنگل های حرا در آب های خلیج فارس و دشت ارژن در فارس و اشترانکوه در لرستان از مناطق حفاظت شده ی کشور ما هستند.
در منطقه ی حفاظت شده، مقررات خاصی برای حفظ گیاهان و جانوران تعیین می شود. برای مثال، شکار و صید یا قطع درختان و از بین بردن گیاهان در این منطقه ممنوع است.
اصل 50 قانون اساسی
در جمهوری اسلامی ایران، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسل های بعد باید در آن حیات رو به رشدی داشته باشند، وظیفه ی عمومی تلقی می گردد... .
منبع مطلب : mobin0.blogfa.com
مدیر محترم سایت mobin0.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
شکیرا : منم همینطور
کریمی : من جواب چرا زیستگاه ها تخریب می شوند می خواهم جواب کامل ترین آن میخواهم
اه اه
بدرد نمیخوره 😒
اصلا درد نمی خوره
خیلی چرت و بد بود
خیلی چرت بود
بہ دردم نخورد
سلام به همه شما
اشغال بود و به دردم نخورد
اشغال بود و به دردم نخورد
بد نبود
بد نبود
من جواب کامل میخوام
کتاب مطلعات هفتم این سوال ۳عوامل در تخریب زیستگاه ها کدام اند
من جواب چرا زیستگاه ها تخریب می شوند می خواهم جواب کامل ترین آن میخواهم
خوبیسلامتی چجوری داداشمی