توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    چند کیلو انگور یک کیلو شیره میده

    1 بازدید

    چند کیلو انگور یک کیلو شیره میده را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    طرز تهیه شیره انگور (دوشاب انگور)

    آموزش طرز تهیه شیره انگور (دوشاب انگور) . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
    زمان تهیه ۱۲۰ دقیقه
    زمان پخت ۲۴۰ دقیقه

    مواد لازم برای 1 نفر

    انگور به مقدار لازم
    خاک مخصوص شیره انگور به مقدار لازم

    طرز تهیه

    1-در مرحله اول انگور ها را در تشتی بزرگ ریخته و شسته و در آبکش می ریزم وقتی همه انگور ها رو شسته و تمام شد.

    2-انگور ها را دانه کرده و آب گیری میکنیم.به روش سنتی در کیسه ای میریزند و با چکمه ای تمیز انگور ها رو لگد کرده و آب انگور را میگیرند.

    3-حال آب انگور ها را از صافی رد کرده و در قابلمه ای میریزیم.و روی حرارت گذاشته و حال با دست خاک را برداشته و کم کم به آب انگور اضافه میکنیم و هم میزنیم و با کفگیر کف های که روی آب انگور که ایجاد شده میگیریم.

    4-ریختن خاک باعث گرفته شدن ترشی آب انگور و زلالی شیره میشود. اگر خاک سفید به آب انگور اضافه نشود آب انگور ترش و به اصطلاح نجس میشود. خاکی که برای تهیه شیره استفاده میشود دارای ترکیب آهکی هست که در دامنه های بعضی کوه ها یافت می شود و یا از عطاری ها تهیه کنید.

    5-بعد ریختن خاک و جمع کردن کامل کف های روی آب انگور حرارت را خاموش کرده در ظرف را گذاشته و ۱۰تا۱۲ساعت استراحت داده تا خاک ته نشین شود و آب انگور صاف صاف باشد.

    6-بعد مدتی که گفتم گذشت با ملاقه به آرامی از روی آب انگور برداشته از صافی رد کرده تا به ته آب انگور رسیدیم دست می کشیم. ته ظرف که گل و لای آب انگور ته نشین شده رو در کیسه نخی محکم ریخته و در ظرفی دگر گذاشته و رو کیسه ظرف سنگین می گذاریم تا آب انگور از تفاله جدا شود.

    7-حال قابلمه را روی حرارت گذاشته تا شیره پخته و غلیظ شود ((در این مدت پخت باز کف های روی شیره ایجاد میشود که با کفگیر برداشته و در ظرف تمیزی بریزید چون این کف تمیز هستش و بعد سرد شدن بسیار خوشمزه و کش دار خواهدبود وبا کمی هم زدن مثل شیره ملایر قهوه ای روشن میشود)) در آخر پخت حتما مراقب باشید چون در آخر شیره بسیار غلیظ شده و سر میرود برای همین شعله را کم کنید تا به غلظت دلخواه برسه.

    8-در آخر شعله را خاموش و گذاشته تا سرد شود ودر ظرف ریخته و در بیرون یخچال جای خنک گذاشته شود.

    سایر نکات

    1- مقدار خاک مخصوص شیره انگور برابر با یک هشتم هر یک کیلو انگور است .
    2-از هر پنج کیلو انگور حدود یک کیلو شیره به دست می آید.
    3-اگر آب انگور را بدون خاک تهیه کنید شربتی بدست میآید که به آن سکنجبین و یا به زبون ترک ها غوراوا می گویند این شربت با سکنجبین و سرکه انگبین متفاوت هستش و این شربت را کاهو و شنبلیله و یا با کمی آب سرد مخلوط کرده و شربت شیره نوش جان میکنند.
    4-برای تهیه شیره از هر نوع انگوری میتوان استفاده کرد و بهترین نوع انگور برای شیره انگور کشمش هستش.
    5-شیره انگور ملایر:سفت و رنگ آن قهوه ای روشن هست
    6-شیره انگور همدان:شل تر و شیرین تر هست.
    7-شیره اردبیل شل تر و پر رنگ تر از شیره همدان هست.
    8-شیره خرما هم که به رنگ قهوه ای سوخته است و معمولا از شیره اردبیل شل تر هستش.
    طرز تهیه شیره انگور (دوشاب انگور)

    منبع مطلب : 7ganj.ir

    مدیر محترم سایت 7ganj.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    روش تهیه شیره انگور در منزل و در صنعت | انجیران | خشکبار, انجیر خشک

    روش تهیه شیره انگور در منزل و در صنعت | انجیران | خشکبار, انجیر خشک

    تهیه شیره انگورروش تهیه شیره انگور در منزل و در صنعت

    دوشاب یا شیره انگور یکی از فرآورده‌های مغذی انگور بوده که با طعم شیرین و مطبوع خود طرفداران زیادی دارد. تهیه این محصول با ارزش مخصوصا در روش سنتی، فرآیند طولانی و البته مشخصی دارد که بدون رعایت جزئیات آن نمی‌توان شیره مناسبی تهیه کرد. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله سعی شده روش‌های مختلف تهیه شیره انگور به‌طور کامل تشریح شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

    خواص و مضرات شیره انگور در مقاله‌ای جداگانه توضیح داده شده که مطالعه آن را به شما توصیه می‌کنیم.

    انگور مناسب جهت تهیه شیره انگور

    انگورهایی که جهت تهیه شیره به‌کار می‌روند باید دارای قند زیاد و طعم مناسب باشند و بلافاصله پس از برداشت، عملیات تهیه شیره انجام گردد. در واقع انگورهایی که درشت و خیلی شیرین هستند و آب کمتری خورده باشند و یا در شرایط دیم رشد کرده باشند برای تهیه شیره مناسب‌تر می‌باشند. انگور فخری و گزنه‌ای در همدان، انگور عسگری در اردبیل و اطراف تبریز، گاش انگور در استان گیلان و انگور فرنگی در استان مرکزی بیشتر با هدف تهیه شیره انگور مورد کشت و کار قرار می‌گیرد. علاوه بر انگور از ضایعات کشمش نیز در تولید شیره استفاده می‌شود.

    تهیه شیره انگور در منزل

    مراحل تهیه شیره انگور در خانه شامل آبگیری، گرفتن ترشی شیره با افزودن خاک سفید، صاف کردن آب انگور و در نهایت جوشاندن شیره می‌باشد.

    پس از تهیه انگور و شستن و دانه کردن آن، با استفاده از دستگاه آب میوه‌گیری، آب انگور را بگیرید و از صافی عبور دهید تا خالص شود. برای گرفتن آب انگور می‌توانید دانه‌های آن را در یک ظرف له کنید. آب انگور تهیه شده را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید. ظرف مورد استفاده جهت گرفتن شیره باید ارتفاع بلندی داشته باشد.

    نکته مهمی که باید به آن توجه کنید اینکه برای گرفتن اسیدیته و یا ترشی شیره، بایستی همزمان با حرارت دادن شیره، به آن خاک سفید مخصوصی اضافه کنید. این خاک به نام گِل شیره نیز خوانده شده و معمولا در عطاری‌ها یافت می‌شود. خاک سفید در ابتدا بایستی مقداری حرارت داده شود. این خاک قبل از به‌جوش آمدن آب انگور و زمانی که در اطراف ظرف حباب‌هایی دیده شد، کم‌کم  به آن اضافه می‌شود. پس از آن آب انگور را هم بزنید و کف روی آن را دور بریزید. پس از گرفتن کف شیره انگور، حرارات را خاموش کنید و حداقل ۱۰ ساعت صبر کنید تا شیره صاف شود. مقدار خاک سفید مورد نیاز برای هر ۵۰ لیتر آب انگور ۲ کیلوگرم می‌باشد.

    پس از صاف شدن شیره، کف روی آن را دور بریزید و به آرامی به‌گونه‌ای که مواد ته نشین شده کف ظرف، جابجا نشود، با یک ملاقه آب انگور را به ظرف دیگری منتقل کنید. سپس با عبور دادن آب انگور از یک پارچه مناسب، ناخالصی‌های احتمالی مربوط به خاک سفید را دور بریزید.

    در مرحله بعد آب خالص شده انگور را روی حرارت متوسط قرار دهید و همزمان با حرارت کف روی آن را بگیرید. اجازه دهید آب انگور به جوشیدن ادامه دهد ولی مواظب باشید سرریز نشود. وقتی شیره انگور به غلظت مناسب و به حالت کش‌دار رسید حرارت را خاموش کنید. شیره انگور پس از سرد شدن محصول نهایی آماده بوده و می‌توانید از آن استفاده کنید.

    روش‌های عمده تهیه شیره انگور

    تهیه شیره انگور هم به‌صورت سنتی و هم صنعتی مرسوم می‌باشد که توضیحات هر کدام در ادامه آورده شده است.

    روش سنتی تهیه شیره انگور

    در روش سنتی تهیه شیره انگور, باغداران پس از برداشت انگور، محصول را با آب می‌شویند و دانه‌های غیرقابل استفاده را از آن جدا می‌کنند. در مرحله بعد خوشه‌های انگور را در حوض‌هایی که از قبل ساخته شده قرار می‌دهند. این حوض‌ها در قدیم در مواردی از سنگ و با تراشیدن آن ساخته می‌شد. در این حالت بایستی انگورها با بکار بردن ترفند خاصی له شده و آب آنها گرفته شود. در برخی موارد له شدن انجیرها توسط کارگران و با چکمه‌های تمیزی که می‌پوشند صورت می‌گیرد. آب انگور با له شدن آن، از حوض بالایی وارد حوض پایین دست می‌شود.

    شیره‌پزان پس از تهیه آب انگور، مقداری خاک سفید که به گِل شیره معروف است در آب خالص حل نموده و آن را وارد دیگ حاوی آب انگور می‌کنند و به مدت یک شب نگه می‌دارند. همان‌گونه که قبلا ذکر گردید افزودن خاک سفید به منظور خنثی‌سازی اسید میوه صورت می‌گیرد. قبل از اضافه کردن خاک سفید به آب انگور، آن را در مقابل آفتاب یا روی دمای ملایم  مقداری حرارت می‌دهند. در روز بعد با استفاده از پارچه‌های مخصوص، آب انگور حاوی خاک سفید را صاف کرده و خاک را جدا می‌کنند.

    در روشی دیگر، آب انگور را وارد دیگ‌های بزرگ می‌کنند و به‌طور ملایم حرارت می‌دهند. وقتی حرارت دیگ به حدود ۴۰ درجه رسید (به‌طور تجربی به کمک لمس آب انگور) گل شیره را در آب خالص حل می‌کنند و به آرامی به دیگ اضافه می‌کنند. پس از ۴ تا ۶ ساعت حرارت در دمای ۴۰ درجه، گل شیره ته‌نشین می‌شود. در این حالت شربت حاصله را صاف و به دیگ دیگری منتقل می‌کنند.

    در مرحله بعد آب انگور را در دیگ‌های بزرگ ریخته و به‌خوبی حرارت می‌دهند. حرارت تا زمانی ادامه می‌یابد که به‌اصطلاح آب انگور ثلثین شود یعنی از هر ۳ کیلو آب انگور ۲ کیلو بخار شده و یک کیلو شیره به‌دست آید. پس از سرد شدن شیره انگور تهیه شده، آن را به ظروف کوچک‌تر منتقل می‌کنند.

    معمولا از هر ۱۰۰ کیلو آب انگور ۲۵ کیلو شیره به دست می‌آید.

    روش صنعتی تهیه شیره انگور

    در روش صنعتی پس از تهیه انگور، شست و شو با روش شناوری صورت می‌گیرد. در این روش انگورهای سالم ته‌نشین می‌شوند و انگورهای ناسالم و آفت زده بر روی آب شناور شده و جدا می‌گردند.

    در این مرحله دانه‌های انگور به وسیله دستگاه دانه‌کن از خوشه جدا می‌شود. در مرحله بعد دانه‌ها به وسیله نوار نقاله به قسمت سیستم پرس منتقل شده و آب و تفاله انگور از هم جدا می‌شوند.

    خنثی‌سازی اسیدیته آب میوه در برخی از کشورها به کمک کربنات کلسیم صورت می‌گیرد. کربنات کلسیم باعث می‌شود اسید تارتاریک به صورت تارتارات کلسیم غیرمحلول ته نشین شده و در نهایت به وسیله فیلتراسیون جدا شود.

    این مرحله در تولید شیره انگور بسیار مهم است. در روش سنتی به دلیل استفاده از گل شیره نیازی به استفاده از دیگر مواد شفاف کننده نیست. اما در صنعت برای شفافیت شیره از بنتونیت استفاده می‌کنند. زلال‌سازی توسط بنتونیت بر اساس تاثیر بارهای الکتریکی غیرهمنام و یا بر اساس جذب سطحی انجام می‌شود. پس از جداسازی رسوب، مرحله پخت و تغلیظ شروع می‌گردد.

    آب انگور به دست آمده از مراحل قبل، توسط پمپ به دیگ پخت تحت خلاء هدایت می‌شود و عملیات پخت و تغلیظ شیره در شرایط خلاء انجام می‌گیرد. استفاده از دیگ‌های تحت خلاء باعث می‌شود عمل تغلیظ آب میوه و تبدیل به شیره نسبت به روش سنتی با سرعت بیشتر و در درجه حرارت پایین‌تری صورت گیرد و در نتیجه سبب حفظ بیشتر مواد مغذی موجود در شیره می‌گردد. در مرحله بعد شیره تولید شده به قسمت بسته‌بندی هدایت شده و در جعبه‌های مخصوص ریخته می‌شود.

    تولید شیره انگورمطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

    منبع مطلب : www.anjiran.com

    مدیر محترم سایت www.anjiran.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    شیرین 2 ماه قبل
    0

    حدودا 5 کیلو یک لیتر شیره می‌دهد

    ف ب از ارومیه 8 ماه قبل
    1

    باسلام و وقت بخیر

    خیلی خوب و کامل بود مطالب نوشته شده

    اما ما در ارومیه شب هنگام در یک ظرفی به نام تاغار خاک سفید رو قبل از حرارت دادن اصافه می کنیم با یه چوب بلند محکم هم می زنیم و می گذاریم تا صبح بمونه و اب انگور صاف بشه بعد کف اونو بر می داریم و با یه پارچه ی تمیز صافش می کنیم و در ظرفی مسی به نام تییان می پزیم

    .بادپا 8 ماه قبل
    1

    خاک شیره را قبل از اینکه روی حرارت بگذارند به اب انگور اضافه میکنند

    نه در قابلمه و اصلا

    خاکی در موقع حرارت دادن. وجود ندارد چون این یک اشتباه بزرگ در پخت شیره است لطفا دقت کنید

    محمدمصطفی 9 ماه قبل
    0

    چندکیلو انگوری کیلوشیره میدهد

    0
    شیرین 2 ماه قبل

    حدودا پنج کیلو یک لیتر شیره می‌دهد

    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید