چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم
چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
چطور افکار منفی را در ۷ قدم از خود دور کنیم؟
فکر میکردم دوستم از اتفاقی که افتاده خوشحال میشود. اما امان از افکار منفی. فکر کردن به آنها میتواند بهترین روزهای ما را خراب کند، بهترین اتفاقات زندگی را به تلخی بکشد و ما را از لذتهای ساده و دوستداشتنی محروم کند.
او در قرعهکشی، پول زیادی برنده شده بود و برای مدتی از این بابت خوشحال بود. اما الان تنها چیزی که در ذهن کیت (Keith) میگذشت این بود: «درسته، ولی الان یه مشکل جدید دارم. نمیدونم باید این موضوع رو به دوستام بگم یا نه؟ اگر بهشون نگم و خودشون متوجه بشن خیلی بد میشه و کلی ناراحت میشن و اگر بهشون بگم، انتظار دارن کلی از این پول رو به اونها بدم. نمیدونم باید چیکار کنم…»
برای دور کردن افکار منفی، مقاله زیر را بخوانید.
من به او گفتم که این یک «مشکل» نیست. این موضوع فقط دغدغهای است که باید به آن توجه کند و به نظرم، هنوز باید از شدت خوشحالی احساس قدم زدن در بین ابرها را داشته باشد.
«آره، ولی بینِ پرداخت اقساطِ وام مسکن و خریدن ماشین جدید گیر کردم. دوست دارم یه پورشه بخرم. نمیدونم باید چیکار کنم اصلا…»
اما به جای اینکه او را اذیت کنم و به او فشار بیاورم (و یا درخواست پول کنم!)، به ریشهی واقعی افکار منفی، میاندیشم.
به قول یکی از دوستانم: «مشکلاتی که در زندگی با آنها روبهرو میشویم، شخصیت واقعی ما را شکل میدهند و مشخص میکنند واقعا چه کسی هستیم.» و این حقیقت است. افرادی که افکار منفی دارند و همیشه مشغول منفیبافیاند، حتی زمانی که همه چیز عالی پیش میرود، باز میگویند: «درسته، ولی …» اما از طرف دیگر افراد خوشبین، حتی مواقعی که اوضاع خوب پیش نمیرود هم، خوشحال و امیدوار باقی میمانند.
نشستم و به کیت نگاه کردم. یک جوان باهوش (که البته به اندازهی کافی از هوشش استفاده نمیکرد)، خوشقیافه و حالا پولدار را میدیدم که هنوز داشت به نیمهی خالی لیوان نگاه میکرد. این در حالی است که من افراد زیادی را میشناسم که یک پایشان لب گور است، اما خیلی امیدوارتر، مثبتتر و باانگیزهتر از او هستند.
تفکر منفی یک عادت بدِ ذهنی است که ممکن است از دیگران به شما منتقل شده باشد. یا این که صرفا دلیلی برای «شجاع نبودن» باشد؛ چرا که در مواجهه با مشکلات و موانع زندگی، مثبت فکر کردن، دل و جرئت زیادی میخواهد (توجه کنید که من اینجا، بُردنِ مقدار زیادی پول را یک «مشکل» در نظر گرفتهام!).
همینطور که داشتم به او نگاه میکردم به این فکر افتادم که: «افکار منفی هم، فواید خاص خودشان را دارند».
شیطانی که میشناسیدش!
فکر کردن به بدترین اتفاقات ممکن، منتظرِ شکست بودن، توجه به کمبودها و کاستیها حتی در جاهایی که دیگران به آنها توجه نمیکنند و دستآخر هم منفی دیدنِ اتفاقات مثبت. همهی اینها به نوعی باعث اطمینانِ خاطرِ ما میشوند: «اگر همیشه بدترین حالت ممکن رو تصور کنم، وقتی که اتفاق بیفته، ناامید نمیشم.»
«فایده»ی دیگر افکار منفی، سندروم «بهت گفته بودم» است. برای بعضی افراد، اینکه پیشبینیهای منفیشان درست از آب دربیاید، مهمتر از این است که شاهد اتفاقات خوب و مثبت باشند و مشخص شود که اشتباه کردهاند!
پیش از اینکه راجع به افکار منفی زیاد تعریف کنم، باید به شما بگویم افرادی که به فکر کردن راجع به چیزهای منفی عادت دارند، نه تنها احتمالا دچار افسردگی خواهند شد، بلکه احتمال ابتلا به انواع بیماریهای دیگر برای آنها در طول زندگیشان بسیار بیشتر از بقیه است. نمیخواهم بگویم که افکار منفی به طور مستقیم باعث بروز بیماری میشوند، اما مسلما کمکی هم به شما نخواهند کرد!
در ادامه توضیح میدهم که چطور میتوان، جلوی فکرهای منفی را گرفت. اما قبل از آن اجازه بدهید یکی از اساسیترین اشتباهاتی که ممکن است افراد منفیباف انجام دهند را با هم بررسی کنیم.
مرسومترین اشتباه در افکار منفی
کیت با افتخار میگفت فردِ «واقعگرایی» است. مسلما همینطور است! هر کسی که شدیدا به چیزی اعتقاد داشته باشد فکر میکند در اعتقاد به آن «واقعگرا» است؛ خواه این اعتقاد حضور آدمفضاییها در مریخ باشد و خواه صداقت سیاستمداران!
«واقعبینتر باشید!» این شعار مورد علاقهی همهی افراد بدبین است و راستش را بخواهید از لحاظی درست میگویند، اما به خاطر اینکه افکار منفی به ما اجازه نمیدهند تلاش کنیم یا باعث میشوند زودتر تسلیم شویم، خود این منفیگرایی، نتیجهی نهایی را تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین وقتی منفیبافی میکنیم، خودبهخود پیشگوییمان به حقیقت میپیوندد. تحقیقات نشان داده است که باور ما در مورد سلامتیمان، میتواند نسبت به وضعیت واقعیِ سلامتیمان، تأثیر بیشتری بر طول عمرمان بگذارد.
افکار منفی، حتی زمانی که همه چیز خوب پیش میرود نیز، میتوانند ما را از پا دربیاورند: «من و این همه خوشبختی، محاله!» به عنوان اولین نکته، میخواهم به شما نشان بدهم تفکر منفی چطور درک ما از پیرامونمان را تحت تأثیر قرار میدهد.
۱. به حالتهای افراطی فکر نکنید
برای دور کردن افکار منفی نباید به ته خط فکر کنید. تقریبا هیچجای زندگی سیاه و سفید نیست، هیچجای زندگی صفر و یکی نیست و هیچ چیزی در زندگی از همه یا هیچ پیروی نمیکند. اما افکار منفی باعث میشوند اتفاقات بد را به بدترین شکل ممکن ببینیم، پس:
تفکر همه یا هیچ، نکات ظریفی را در زندگیمان از قلم میاندازد. آینده را به شکل مجموعهای از حوادث ناگوار، فجایع و اتفاقاتِ ناخوشآیند نشان میدهد. مطمئنا اتفاقات بد و ناگوار گاهی اوقات رخ میدهند اما بر خلاف هیاهویی که از کیوسکهای روزنامهفروشی به گوشمان میرسد، بخش اعظمِ زندگی، خاکستری است و نه سیاه و نه سفید.
به عنوان اولین گام برای غلبه بر منفیگرایی، لازم نیست همیشه و همهجا مثبت فکر کنیم، بلکه باید به دنبال واقعبینی و خاکستری دیدن زندگی باشیم. فرض کنید در مورد یک رابطه، نگران هستید. به جای اینکه بگویید: «نتیجه فاجعه خواهد بود! من مطمئنم.» یا حتی «مطمئنم همهچیز عالی پیش خواهد رفت!» اینطور به ماجرا نگاه کنید: «انتظار دارم درست مثل هر رابطهای، اتفاقات عالی، خوب و گاهی بد برای ما پیش بیاید.»
روی یک کاغذ، مسئلهای که دربارهی آن منفیبافی میکنید را یادداشت کنید. بدترین اتفاقاتی که ممکن است بیفتند را بنویسید. حالا سه اتفاق بِینابیِنی را یادداشت کنید. برای این کار سعی کنید به جای اتفاقات هیجانانگیز و جذاب، اتفاقاتی که واقعبینانهتر هستند را انتخاب کنید. در نظر گرفتن احتمالات مختلف و داشتن گزینههای بیشتر به شما کمک خواهد کرد به جای رفتار احساسی، شفافتر فکر کنید و تصمیمهای بهتری بگیرید.
۲. اتفاقات بد را اینقدر تعمیم ندهید!
این سؤال را از خودتان بپرسید: «آیا وقتی اتفاق بدی میافتد آن را بیش از حد تعمیم میدهم؟ آیا فکر میکنم این اتفاق بد به همهجا سرایت میکند و به جای اینکه آن را محدود به یک زمان و مکان مشخص بدانم، آن را به همه چیز و همه جا ربط میدهم؟»
مثلا فرض کنید در یک مصاحبهی شغلی رد شدهاید. آیا این اتفاق را به همه چیز تعمیم میدهید و با خودتان میگویید: «من هیچوقت موفق نمیشم!»؟ آیا اگر در آزمون رانندگی رد شوید، با خودتان خواهید گفت: «خب من نتونستم قبول بشم. خوشحال نیستم، اما بار بعد بیشتر تلاش میکنم و موفق میشم.» یا خودتان را یک «احمق» میدانید که از پس هیچ کاری برنمیآید و خودتان را سرزنش میکنید؟
۳. اتفاقات خوب را دستِکم نگیرید
افکار منفی باعث میشوند اتفاقات مثبت را حتی وقتی واقعا اتفاق میافتند، نبینیم. دقیقا مثل این است که عینکی مخصوص داشتم باشیم که اجازهی دیده شدن اتفاقات مثبت را نمیدهد و فقط اتفاقاتی از آنها عبور میکنند که جنبهی منفی داشته باشند و فکرهای منفی را تقویت کنند. این عینک باعث میشود شکستهایتان را بزرگ ببینید و موفقیتهایتان را کوچک و این باعث ناامیدی و احساس شکست میشود.
عادت کنید به جای اینکه شکستهایتان را دائمی و فراگیر بدانید، آنها را موقتی و مقطعی بدانید. همهی ما بیشتر تمایل داریم به نتیجهای برسیم که انتظارش را داشتهایم. مثلا اگر راجع به کسی احساس بدی دارید، کمکم به نکات مثبتی در مورد او فکر کنید: «خیلی دورو و ریاکاره! خیلی … اما خب اگه عادلانه بخوام بگم، توی اون پروژه خیلی کمکم کرد. آدم خیلی شوخی هم هست و کنارش خوش میگذره.» نکات مثبت همیشه وجود دارند، اما این شما هستید که باید آنها را پیدا کنید.
۴. به جای بقیه فکر نکنید
وقتی شرایط کمی نامعلوم و مبهم باشد، افکار منفی آرامش ما را سلب میکنند و این اتفاق ممکن است باعث «ذهنخوانی» شود. «جواب ایمیل من رو نداد؛ حتما از من خوشش نمیاد» یا «فقط برای اینکه من رو خوشحال کنه این رو گفت وگرنه اصلا اینطوری فکر نمیکرد…»
اگر از آن دست افرادی هستید که از هر اتفاق کوچکی، حتی بدون اینکه دلایل کافی داشته باشید، معانیِ مختلفی برداشت میکنید، احتمالا خیلی راحت، تمام چیزهایی که به ذهنتان میرسد را بدون هیچ پرسشی، باور میکنید. یکی از مهمترین گامها، برای اینکه بر افکار منفی غلبه کنید، همین است، قضاوت در مورد شرایط و اتفاقات مبهمی را که اطلاعات کافی از آنها در اختیار ندارید، کنار بگذارید.
وقتی کمی مثبتنگرتر (یا حداقل بیطرفتر) شوید، بیشتر از قبل این حرفها را با خودتان تکرار خواهید کرد: «نمیدونم چرا هنوز پیامک من رو جواب نداده …» اما در این صورت میتوانید همهی احتمالات ممکن (و نه فقط اتفاقات بد) را در نظر بگیرید:
فکر کنم نکتهی اصلی را متوجه شدید؛ هیچ یک از این اتفاقات کوچکترین ارتباطی با شما ندارند و درست به اندازهی هر توضیح دیگری، منطقی هستند.
۵. لازم نیست مسئولیت همه چیز را به عهده بگیرید
فرض کنید موفقیت نسبتا بزرگی کسب کردهاید و خودتان بیشترین نقش را در کسب آن داشتهاید. آیا همه چیز را به «شانس» یا «تلاش بقیه» نسبت میدهید؟ این کار «بیرونیسازی» اتفاقات خوب است. گاهی ممکن است وقتی دوستتان به شما محبتی میکند با گفتن جملاتی مثل: «این کار رو فقط برای جلب توجه و کسب محبوبیت انجام داد.» ارزش کار او را پایین بیاورید. اگر خودتان (یا هر کس دیگری) کار مثبتی انجام داد، آن را بپذیرید.
بعضی افرادِ منفینگر، عکسِ این کار را نیز انجام میدهند. در واقع آنها اتفاقات بد و منفی را «درونیسازی» میکنند. آنها خودشان را بابت هر اتفاق بدِ کوچک و بزرگی که کمترین ارتباطی با آنها ندارد، سرزنش میکنند. همیشه به این فکر کنید که چیزهایی که راجع به آنها منفیبافی میکنید، چقدر تحت کنترل شما هستند؟
۶. قوانین خودتان را به خورد جهان ندهید!
این طرز فکر (که گاهی «بایستگی» نامیده میشود)، به معنی دست و پا کردن قوانین سفت و سختی است که میگویند «واقعیت چطور باید باشد» و چیزی است که اغلب باعث ناامیدیتان میشود.
انتقاد از «بایستگی» به این معنی نیست که هیچوقت نباید هیچ انتظاری از خودمان یا دیگران داشته باشیم، بلکه به این معنی است که قوانین همیشه انعطافپذیرند و هیچ قانون کلی و انعطافناپذیری در جهان حاکم نیست.
هرموقع احساس ناامیدی و شکست میکنید، حتما انتظار چیز دیگری را داشتهاید و این انتظار برآورده نشده است. هر بار دچار این احساس شدید، از خودتان بپرسید: «چه انتظاری از خودم داشتهام؟ آیا انتظار من از خودم به قدر کافی انعطافپذیر بوده است یا تعریفم از موفقیت را بسیار محدود کردهام؟»
۷. داستانپردازی و باور کردن این داستانها را تمام کنید!
تخیل چیز فوقالعادهای است، اما به شرطی که از آن برای ترساندن خودتان استفاده نکنید. به قول ارنست همینگوی: «گاهی اوقات، باید خیالپردازی را متوقف کنیم.» وقتی به اتفاقات آینده فکر میکنید و با تجسمِ بدترین حالتهای ممکن، ذهنتان را مسموم میکنید، درست مثل این است که سعی کنید با استفاده از تبر به جای قلممو، نقاشی بکشید! تخیل شما چیزی است که باید از آن به عنوان یک ابزار سازنده استفاده کنید. میتوانید با تجسمِ اتفاقات خوب و مثبت و تمرین این کار، احساس بهتری داشته باشید و از زمانتان بهتر استفاده کنید.
اگر هنوز ذهنتان پر از فکرهای بد و منفی است، حداقل با تجسم اتفاقات خوب (در کنار اتفاقات بد) از شدت فکرهای منفی کم کنید. مثلا اگر قرار است سخنرانیای داشته باشید و احساس میکنید ممکن است مطالبتان را فراموش کنید، این احساس را نادیده بگیرید و به جای آن بلافاصله تجسم کنید که همهچیز خوب پیش خواهد رفت.
خلاص شدن از دست افکار منفی به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد و تا اندازهای غیرقابل انجام به نظر میرسد، اما تلاش و تمرین هفت مورد بالا به شما کمک میکند تا زندگیِ شادتری داشته باشید.
«بهتر نیست که از همین حالا شروع کنیم؟»
برگرفته از: uncommonhelp.me
منبع مطلب : www.chetor.com
مدیر محترم سایت www.chetor.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم؟
چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم؟
یكی از ویژگیهای افكار منفی، طولانی بودن و كامل شدن آنهاست؛ فكرهای منفی این قدر در ذهن باقی میماند و دنبال هم میچرخد تا یك ماجرای تلخ و منفی بزرگ در ذهن شكل بگیرد
بسیاری از ما دائم در حال سر و كله زدن با خودمان هستیم، با افكاری كه گاه و بیگاه به سراغمان میآید. البته متأسفانه در اغلب موارد این فكرها و گفت و گوهای درونی چندان مثبت نیست و همین مساله موجب میشود همه فكرها و گفت و گوهای درونی را بد و استرس زا بدانیم؛ چرا كه معمولا عادت داریم خودمان را به دلیل اتفاقات گذشته محكوم كنیم یا نگران و مضطرب اتفاقات آینده باشیم؛ اتفاقاتی كه هنوز پیش نیامده و مشخص نیست روزی به واقعیت میپیوندد یا نه.
موضوع مهم این است كه چنین افكار منفیای میتواند امید به آینده را از بین ببرد و فرد را برای طی مسیر زندگی، تنها و ناامید رها كند، اما چون اعمال ما نتیجه افكارمان است، اگر بتوانیم تفكراتمان را تغییر دهیم، حتما قادر خواهیم بود طور دیگری هم عمل كنیم و در نتیجه زندگی متفاوتی خواهیم داشت. پس در این مورد هم باید سعی كنید و با تمرین، افكار منفی را به فكرهایی مثبت و انرژیبخش تغییر دهید.
بحثهای درونی منفی را حذف كنید
اولین قدم، كسب آگاهی است؛ یعنی قبل از هر چیز باید فكرهای منفی را بشناسید و سعی كنید آنها را به افكار مثبت تغییر دهید؛ البته فراموش نكنید این كار ابتدا خیلی سخت است و نباید ناامید شوید؛ ولی وقتی راهش را پیدا كنید، براحتی میتوانید این كار را پیش ببرید. پس اگر سالهاست با افكار منفی زندگی كردهاید، انتظار نداشته باشید طی یك شب از شر آنها خلاص شوید، چون این فكرها به دلایل مختلفی ایجاد میشود كه باید با شناخت دقیق، با آنها روبهرو شوید؛ مثلا اگر معلم كلاس اول دبستان همیشه شما را دانشآموزی بیاستعداد خطاب كرده باشد، خیلی عجیب نیست اگر هنگام شروع كارهای جدید، دائم به خودتان بگویید «نمیتوانم»، «این كار برای من خیلی سخت است» و... اگر هم دائم این فكرهای منفی در ذهن شما چرخیده باشد، حتما برای انجام كارها، اعتماد به نفس كافی نداشتهاید. پس میبینید چقدر سخت است در این شرایط باور كنید توانایی شما بیشتر از چیزی است كه خودتان فكر میكنید؟!
یكی از معروفترین جملات منفی كه خیلی از ما دائم با خودمان مرور میكنیم، این است: «من نمیتوانم». غافل از این كه وقتی به خودتان میگویید « نمیتوانم » یا « این كار خیلی سخت است » در واقع مقاومتی نسبت به انجام آن كار در خودتان ایجاد میكنید كه داشتن چنین مانع ذهنیای میتواند شما را از رسیدن به موفقیت بازدارد. پس هر وقت به خودتان گفتید « من نمیتوانم » كمی به جملهتان فكر كنید و بگویید « چرا نمیتوانم؟ »
تحقیقات متعدد نشان داده است اكثر نوابغ و دانشمندان كسانی بودهاند كه با كار و مطالعه زیاد به این موقعیت رسیدهاند و همین موضوع ثابت میكند اگر میخواهید موفق شوید باید دائم به خودتان بگویید كه میتوانید.
تائیدات مثبت را از یاد نبرید
وقتی به هدف خاصی میرسید، معمولا جملات و عبارات مثبت را از افراد مختلف خواهید شنید؛ این عبارتها معمولاً كوتاه، قابل باور و مشخص است. پس بهتر است این جملات را بارها برای خودتان تكرار كنید تا نوع دیگری از افكار درونی برای شما ایجاد شود. گام بعدی این است كه تمام این تائیدات را با صدای بلند و با شور و شوق بگویید؛ حواستان باشد خواندن از روی جملات و كلماتی مثبت بدون هیچ حسی، فایدهای ندارد.
به فكرهای مثبت بال و پر دهید
یكی از ویژگیهای افكار منفی، طولانی بودن و كامل شدن آنهاست؛ فكرهای منفی این قدر در ذهن باقی میماند و دنبال هم میچرخد تا یك ماجرای تلخ و منفی بزرگ در ذهن شكل بگیرد، اما از حالا به بعد، سعی كنید به جای چنین كاری، این تمرین را انجام دهید؛ فكرهای شاد و مثبت را مانند یك فیلم طولانی و نشاط انگیز دنبال كنید. برخی از تجسمها بسیار مفید خواهد بود و باید تا میتوانید داستان را ادامه دهید و بگذارید ساعتها زمان شما را به خودش اختصاص دهد. در ضمن، خیلی بهتر است اگر این داستان را درباره خودتان بسازید و تصور كنید به هدفهایتان رسیدهاید.
منبع : jamejamonline.ir
منبع مطلب : www.beytoote.com
مدیر محترم سایت www.beytoote.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.افکار منفی | چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم؟
همه افراد روزانه بارها و بارها در معرض افکار منفی قرار میگیرند. افکار منفی آن دسته از افکاری هستند که ارادی یا غیر ارادی به ذهن هجوم میآورند و شما را آزار داده و عملکرد زندگیتان را تحت تاثیر قرار میدهد. این افکار ممکن است از طریق محیط بیرونی وارد ذهن شوند یا ساختهی ذهن و تخیل خود شما باشند. چیزی که در این رابطه بسیار مهم است، مقاومت برای فکر نکردن به تصورات منفی و متوقف کردن آنها است. مقاومت کردن به عنوان نوعی مکانیزمهای دفاعی به صورت ناخودآگاه عمل میکند اما همیشه مؤثر نیست. بهترین کار این است راهکارهای پاکسازی ذهن از افکار منفی را آموزش ببینید. برای تحقق این هدف مشاوره روانشناسی تلفنی با یک متخصص نیز بسیار مؤثر است.
افکار منفی چیست و چگونه مانع ما میشود؟
تفکر منفی یک عادت ذهنی است و تا زمانی که شما اقدام به رهایی از آن نکنید، میتواند شما را در خودش غرق کند. هنگامی که یک فکر منفی را شروع میکنید، غرق شدن در آن میتواند وسوسه انگیز باشد اما برای جلوگیری باید تلاش کنید. مقاومت کردن نوعی مکانیزم دفاعی است که ذهن به طور ناخودآگاه برای رهایی از افکار منفی آن را به کار میگیرد. مقاومت در مقابل افکار منفی الگوی تفکر و فرایند افکار منفی شما را تقویت میکند. وقتی سعی میکنید درباره چیزی فکر نکنید در واقع بیشتر در مورد آن فکر میکنید. اصرار شما بر انکار واقعیت ذهنتان را عقب میاندازد. باید به پذیرش معایب خود و اتفاقاتی که در ذهنتان میافتد برسید تا بتوانید از شر آنها خلاص شوید.
ریشه افکار منفی
برای پاکسازی ذهن از افکار منفی ابتدا باید علت و ریشههای آن را بدانیم. اصلیترین دلایل ایجاد تفکر منفی، تجربیات منفی و اتفاقات آزار دهنده در طول زندگی است. اکثرا دیدهاید که معمولا در افکار کودکان تصاویر مثبت نقش بسته است. چرا که آن ها تجارب منفی در ذهن خود ندارند و جایی برای افکار منفی در ذهنشان نیست. اما با گذشت زمان و اتفاقات و تجارب ناراحت کننده، افکار مربوط به آن اتفاقات در ذهن میماند و با هر بار توجه به آن، پررنگتر میشود و درگیری بیشتری در ذهن ایجاد میشود. گاه افکار منفی از خطاهای شناختی و اشتباهات در ادراک مسائل نشأت میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خطاهای شناختی کلیک کنید.
شکستهای عاطفی، شغلی و تحصیلی، طرحوارههای منفی ذهنی نسبت به زندگی، فشارهای مالی و خانوادگی، سابقه اختلالات خلقی مثل افسردگی یا اضطراب شدید و عوامل منفی دیگر باعث ایجاد تفکر منفی میشود. بسیار طبیعی است که هر کس در زندگی حداقل یک بار تجربه شکست داشته باشد، اما اینکه چگونه با آنها برخورد کنیم، نیاز به فراگیری چند مهارت و حتی گاه ارتباط با یک روانشناس دارد. افکار منفی می توانند خود را در غالب برخی اختلالات روانی نیز نشان دهند؛ از این رو با کلیک بر روی اختلالات خلقی و افسردگی درباره علائم این دو اختلال اطلاع کسب کرده و هر چه زودتر جهت تغییر و درمان اقدام کنید.
تاثیر افکار منفی بر بدن
افکار منفی یکی از اصلیترین دلایل ابتلا به بیماریهای روان تنی یا سایکوسوماتیک است. استرس، اضطراب، وسواسها و ... همه ناشی از افکار منفی زیاد است که در نهایت به بیماریهای جسمی متعددی منتج میشود. سردردهای میگرنی، فشار خون، آسیبهای قلبی، دیابت، سوزش معده، بهم ریختگی سیستم گوارشی و ... برخی دیگر از موارد مسلط شدن افکار منفی بر شما است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دیابت کلیک کنید.
راههای پاکسازی ذهن از افکار منفی
برای رهایی از تفکر منفی، شما باید یک رویکرد متفاوت را امتحان کنید، رویکردی که ذهن شما را از این فکرهای ناخوشایند و نشخوار ذهنی پاک کند. در ادامه چند راه برای تمرین رهایی از تفکر منفی و جایگزینی افکار مثبت را ذکر خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نشخوار ذهنی کلیک کنید.
1. تغییر زبان بدن
وقتهایی را برای مشاهده زبان بدنتان بگذارید. به این فکر کنید که آیا شما فکر میکنید که در یک موقعیت بن بست گیر افتاده اید و سرگردانید؟ اگر جواب مثبت است به احتمال زیاد درگیر افکار منفی هستید. زبان بدن بد میتواند تصویر شما را تخریب کند و باعث از بین رفتن اعتماد به نفس شما شود. در این حالت طبیعی است که شروع به افکار منفی کنید. سعی کنید در چنین موقعیتهایی با اعتماد به نفس بیشتری رفتار کنید و بیشتر لبخند بزنید. زبان بدن خود را تنظیم کنید تا احساس بهتری داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اعتماد به نفس کلیک کنید.
2. فکر منفی خود را کشف کنید
گاهی اوقات تفکر منفی به این دلیل اتفاق میافتد که شما نیاز دارید احساسات مخرب را تخلیه کنید. شما نباید دردهایتان را در خودتان بریزید. اگر چیزهایی هست که نیاز دارید بقیه بشنوند، جلوی خود را نگیرید و دربارهاش با دیگران صحبت کنید. حافظه کلامی زودتر از حافظه تصویری فراموش میشود، بنابراین قرار دادن افکار در قابل کلمات، قالب فکر شما را شکل میدهد. این روش میتواند همه چیز را در مقابل چشمان شما قرار دهد و کمک میکند ریشه مشکلات خود را کشف کنید.
3. یک دقیقه برای آرام کردن ذهنتان از تمام افکار صرف کنید
هنگامی که ذهن شما با سرعت در حال حرکت است، نگه داشتن آن بسیار سخت خواهد بود. با وجود چیزهایی که در اطراف سرتان میچرخد، کنترل افکار به خصوص فکرهای ناخوشایند بسیار سخت خواهد بود. چیزهای کم اهمیت را از سرتان خارج کنید. آرامش دادن به ذهن نهایتا یک دقیقه طول خواهد کشید. این روش نوعی مدیتیشن یا مراقبه است که شما در آن ذهن خود را تخلیه میکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مدیتیشن کلیک کنید.
4. آهنگ افکار خود را تغییر دهید
گاهی اوقات افکار منفی نتیجه یک چشم انداز ضعیف است. به دیدی که نسبت به افکار و چیزهایی که در سرتان میچرخد، نگاه کنید. مثلا بجای جملاتی مثل «من در یک راه بسیار سخت هستم و هرگز نمیتوانم از پس آن بر بیایم» بگویید «من با برخی از مشکلات مواجه شدم، اما در حال تلاش برای پیدا کردن راه حل هستم». برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راههای رهایی از بدبینی کلیک کنید.
شما اساسا همان حرف را میزنید، اما از یک دید مثبتتر و انرژی بخشتر مینگرید. شاید در نگاه اول بسیار ساده به نظر برسد اما این تفاوت کوچک در نحوه فکر کردن میتواند به مرور زمان الگوهای تفکر شما را تغییر دهد.
5. خلاق باشید
هنگامی که افکار منفی به سراغتان میآیند، میتوانید به طور خلاقانه با آنها وقت بگذرانید. برای افکارتان یک دریچه خلاقانه طراحی کنید، آنها را بنویسید یا نقاشی کنید. حتی اگر لازم بود از مداد رنگی استفاده کنید. زمانی که از خلاقیت خود استفاده میکنید، میتوانید افکار منفی را از ذهنتان خارج کنید.
6. محیط را تغییر دهید
درست است که افکار ما در چهارچوب ذهن به وجود میآید اما گاهی افکار ما محصول محیط است. وقتی شما خودتان را با افراد منفی باف و تصاویر منفی محاصره کردید، جای تعجب نیست که افکار منفی داشته باشید. قدم زدن و دور شدن از محیطهای منفی بسیار میتواند به شما کمک کند. سعی کنید تنها و به دور از فضاهایی که شما را اذیت میکنند گام بگذارید. پارک، موزه یا هر جایی که دوست دارید. زمانی که صرف دور بودن از محیط میکنید میتواند اثرات منفی آنها را در شما از بین ببرد و شما را به آرامش ذهنی برساند.
7. یک لیست از چیزهایی که دارید آماده کنید و قدردان باشید
فکرهای ناخوشایند منفی ممکن است مانع از به یاد آوردن تمام چیزهایی که در زندگی به دست آوردید، شوند. حتی در بسیاری مواقع منجر به کاهش قدرت حافظه و عدم تمرکز میشود. اگر قدر ناشناس هستید پس باید تمرین کنید که بتوانید دوباره روی چیزهای خوبی که اطرافتان هست تمرکز کنید و آن را به جای افکار بدتان قرار دهید. مهم نیست چقدر فهرست چیزهایی که باید بخاطرش شکرگزار باشید کوچک است، مهم اثری است که همین لیست کوچک روی دید شما به زندگی میگذارد. هیچ کاری را برای رضایت و تصدیق دیگران انجام ندهید. بعد از مدت میفهمید چه چیزهای با ارزشی دارید که قبلا متوجه آن نبودید.
8. از تعمیم دادن بپرهیزید
از خود سؤال کنید آیا مشکلات و اتفاقات ناخوشایند را به دیگر جنبههای زندگی نیز تعمیم میدهید؟ آیا گمان میکنید اتفاقات بد مسری هستند و به جای این که آنها را به زمان و مکان مرتبط نسبت دهید، رد پاهایشان را به مسائل دیگر میکشانید؟ برخی افراد به میزان زیادی دچار خطای شناختی «تعمیم دادن» میشوند؛ برای مثال فردی را در نظر بگیرید که در مصاحبه شغلی پذیرفته نشدهاست. حال عقیده دارد که هیچ وقت موفق نمیشود و از پس هیچ کاری بر نمیآید. به جای سرزنش کردن خود تلاشهایتان را بیشتر کنید و راههای دیگری را برگزینید.
9. ذهن خوانی نکنید
زمانی که با شرایط مبهمی مواجه میشوید و آرامشتان سلب میشود، ذهن شروع به خواندن افکار دیگران میکند و مجموعهای از افکار منفی به سمت شما هجوم میآورند. بسیاری از افراد اتفاقات کوچک و یا رفتار افراد را به شکلهای گوناگون و منفی برداشت میکنند در صورتی که از واقعیت ماجرا خبر ندارند. این امر ممکن است بر اثر خودکمبینی اتفاق بیوفتد. بنابراین یکی از راهها برای از بین بردن خودکم بینی و افکار ناخوشایند منفی این است که دست از قضاوت کردن و ذهن خوانی بردارید. زمانی که کمی مثبتتر فکر کنید، احتمالات بهتری را نیز در نظر میگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راه های مقابله با افکار منفی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع مطلب : honarehzendegi.com
مدیر محترم سایت honarehzendegi.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.