توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    کدام ماده رنگ کاغذ پی اچ را قرمز تیره میکند

    1 بازدید

    کدام ماده رنگ کاغذ پی اچ را قرمز تیره میکند را از سایت هاب گرام دریافت کنید.

    مجموعه مدارس دخترانه و پسرانه سرای دانش | جزئیات خبر

    مجموعه مدارس دخترانه و پسرانه سرای دانش | جزئیات خبر

    تعریف کوتاه و البته خلاصهٔ کاغذ پی اچ (P H): این معرف علاوه بر نشان دادن محیط اسیدی یا خنثی یا بازی میزان بازی یا اسیدی شدن محیط را هم نشان می‌دهد. برای مثال: رنگ کاغذ پی اچ آغشته به پرتقال نارنجی کمرنگ و آغشته به جوهر نمک قرمز پررنگ است.

    نقش PH در سلامتی انسان، به‌طور خلاصه : پایین بودن آن در بدن می‌تواند به مفهوم اسیدی بودن محیط اندام‌های انسانی باشد و باعث پوکی استخوان شود . در صورت پایین بودن پی اچ در بدن اولین نشانه‌های آن پوسیده شدن دندان‌ها بواسطه کمبود کلسیم می‌باشد زیرا متابولیسم بدن انسان به‌طور پیوسته نیاز به محیطی خنثی یا قلیایی دارد و برای جبران آن، از استخوان‌ها یا دندان‌ها که منبعی سرشار از کلسیم‌ هستند استفاده می‌کند و به این صورت باعث پوسیدگی استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود.‌ پایین بودن پی اچ بیشتر در مادران شیرده و دختران بین سنین ۱۵ تا ۲۴ سال روی می‌دهد و سپس در سنین بالاتر و مخصوصاً پس از زایمان دچار بیماری پوکی استخوان می‌شوند.‌ از این روی قرار داشتن PH در بدن انسان در محدوده خنثی بسیار حیاتی و مهم است.

    در دبیرستان متوسطه دوره اول سرای دانش حافظ در کلاس‌های تابستان در زنگ آزمایشگاه شیمی دانش آموزان به همراه دبیرشان جناب احمدی‌شعار آزمایش کاغذ PH را انجام دادند و میزان اسیدی یا بازی بودن مواد را مشخص کردند. موادی که مورد آزمایش قرار گرفت عبارت بود از: اسید کلریدریک، دوغ گازدار، آب شهری، سدیم هیدروژن کربنات و سدین هیدروکسید. کاغذهای تورنسل برای هر ماده رنگ مخصوص به خود را گرفت که در شکل زیر ملاحظه می‌کنید:

    آزمایش کاغذ PH

    منبع مطلب : www.sarayedanesh.sch.ir

    مدیر محترم سایت www.sarayedanesh.sch.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    پی‌اچ

    پی‌اچ یا پ هاش (به انگلیسی: pH) مقیاسی برای تعیین میزان اسیدی یا بازی بودن یک محلول آبی است. هرچه محلولی اسیدی تر باشد عدد pH کوچکتر، و هر چه بازی تر باشد عدد pH بزرگتری خواهد داشت. در دمای اتاق (۲۵ درجه سلسیوس)، آب خالص نه خاصیت اسیدی و نه خاصیت بازی دارد و در نتیجه عدد pH آن برابر ۷ خواهد بود. مقیاس pH یک مقیاس لگاریتمی بوده و نشان دهنده معکوس غلظت یون هیدروژن موجود در محلول است (یعنی هر چه pH کمتر باشد، غلظت یون هیدروژن بیشتر است). این به آن دلیل است که رابطه مورد استفاده برای محاسبه pH تخمین منفی لگاریتم بر مبنای ۱۰ غلظت مولار یون‌های هیدروژن موجود در محلول می‌باشد. به صورت دقیق تر، pH منفی لگاریتم در مبنای ۱۰ فعالیت یون‌های هیدروژن است.[۲]

    در دمای ۲۵ درجه سلسیوس، هر محلولی که pH کمتر از ۷ داشته باشد، اسیدی و هر محلولی که pH بزرگتر از ۷ داشته باشد محلولی بازی خواهد بود. مقدار pH خنثی بستگی به دمای محیط دارد. هر چه دما بیشتر باشد مقدار pH خنثی از ۷ کمتر خواهد بود. مقدار pH برای اسیدهای فوق قوی حتی می‌تواند زیر ۰، و برای محلول‌های بازی فوق‌العاده قوی بالای ۱۴ شود.[۳]

    مقدار pH محلول‌های آبی را می‌توان توسط الکترود شیشه ای (glass electrode) و pH سنج، یا توسط شناساگر پی‌اچ اندازه گرفت.

    تاریخچه[ویرایش]

    نخستین بار اس.پی.ال. سورانسن دانشمند دانمارکی در سال ۱۹۰۹ میلادی مقیاسی به نام pH را بنا کرد.[۴] و در سال ۱۹۲۴ برای تطبیق با تعاریف و اندازه‌گیری‌های موجود در سلول‌های الکتروشیمیایی در تعریف آن تجدید نظر شد. منظور دقیق حرف p در pH دقیقاً مشخص نیست و مورد اختلاف است، چرا که سورانسن دقیقاً مشخص نکرده که چرا از آن استفاده کرده‌است.[۵] سورانسن روشی را برای اندازه‌گیری اختلاف پتانسیل (potential) شرح داده، که نشان دهنده توان (power) 10 غلظت یون‌های هیدروژن است. در نتیجه p می‌تواند هم به عبارت "power" و هم به عبارت "potential" اشاره داشته باشد. حتی ممکن است او به صورت فرضی محلول تست را "p" و محلول مرجع را "q" نامیده باشد.[۶]

    تعریف[ویرایش]

    pH به صورت لگاریتم در مبنای ۱۰ معکوس فعالیت یون‌های هیدروژن، a H + {\displaystyle a_{H+}} ، در یک محلول تعریف می‌شود:[۷]

    pH = log 10 ( a H + ) = log 10 ( 1 a H + ) {\displaystyle {\ce {pH}}=-\log _{10}(a_{{\ce {H+}}})=\log _{10}\left({\frac {1}{a_{{\ce {H+}}}}}\right)}

    برای مثال برای محلولی با فعالیت یون‌های هیدروژنی برابر 5×10−6 خواهیم داشت: 1/(5×10−6) = ۲×105 و در نتیجه pH محلول برابر است با:

    log10(2×105) = ۵٫۳

    شناساگرها (Indicators)[ویرایش]

    برای تعیین pH محلول‌ها می‌توان از شناساگرها استفاده کرد. شناساگرها در محیط‌های اسیدی یا بازی به رنگ‌های متفاوتی درمی آیند. با مقایسه چشمی رنگ‌های یک جدول راهنما با رنگ کاغذ پس از آغشتن آن در محلول می‌توان به صورت تقریبی مقدار pH را معین کرد. استفاده از شناساگرهای کاغذی می‌تواند با خطای زیادی همراه باشد، به همین دلیل اگر به دقت بالایی نیاز باشد از pH سنج‌های الکترونیکی استفاده می‌شود.

    منابع[ویرایش]

    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    کاغذ پی اچ

    معرفی کاغذ تورنسل (پی اچ) یا لیتموس  و طریقه ساخت آن

    موادی وجود دارد که قابلیت تغییر رنگ دربرخورد با محیط‌های اسیدی و بازی دارند. این مواد اصطلاحا «PH indicator» ، یا معرف PH  نامیده می شوند. برای مثال «فنول فتالئین» و «بروموتیمول بلو» استفاده می‌شود. معمولا برای اندازه‌گیری PH از کاغذهای مخصوص آغشته به معرف استفاده می کنند. این کاغذ‌ها وقتی که در محلول‌های اسیدی یا بازی فرو برده می‌شوند، بلافاصله دچار تغییر رنگ می‌شوند. در این مورد کاغذ لیتموس (یا ترنسل) برای همه شناخته شده است. . امروزه اندازه‌گیری PH بوسیله‌ی ابزارهای الکترونیکی مثل‌ «PH متر» امکان‌پذیر شده است

    کاغذ لیتموس لیتموس ماده‌ای است که از گلسنگ‌های خاصی بدست می‌آید.لیتموس قابلیت این را دارد که در مقابل مواد اسیدی به رنگ قرمز و در مقابل مواد بازی به رنگ آبی در آید. در بسته‌بندی کاغذ لیتموس یک مقیاس رنگی وجود دارد که رنگ کاغذ در PH مورد نظر را نشان می‌دهد.

    استفاده از کاغذ لیتموس:استفاده از کاغذ لیتموس بسیار ساده است. ابتدا گوشه‌ی انتها‌ی کاغذ را در مایعی که می‌خواهید آزمایش کنید فرو ببرید و به سرعت خارج کنید. PH مایع با مقایسه رنگ کاغذ با جدول رنگی یا مقیاس در اختیارتان مشخص می‌شود.

    PHمتر وسیله‌ای الکترونیکی است که بخش حبابی شکل آن حساس به غلظت یون هیدروژن موجود در محلول مورد آزمایش است. سیگنالی که بوسیله‌ی حباب ایجاد می‌شود تقویت شده و به نمایشگر فرستاده می‌شود. قبل از استفاده از PHمتر باید آن را ست (استاندارد) کرد. برای این کار الکترود آن را در محلول بافربا  PH معلوم قرار می‌دهیم. اگر PH دقیق رانشان ندهد دستگاه را روی PH اسمی بافر، به کمک دکمه‌های روی نمایشگر تنظیم می‌کنیم .

    عصاره‌ی کلم قرمز یک معرف!

    همان‌طور که دیدیم اسید و باز قابلیت تغییر رنگ مواد مشخصی را دارند. این مسئله در مورد عصاره‌ی کلم قرمز هم صادق است. این مایع دارای رنگ آبی مایل به بنفش است، ولی در مقابل مواد اسیدی به رنگ قرمز و در مقابل مواد بازی به رنگ سبز و حتی زرد  در می‌آید. بگذارید ببینیم چطور می‌توان از عصاره‌ی کلم برای اندازه گیری PH مواد مختلف استفاده کرد.

    کلم قرمز را می‌توانید در فصل زمستان و بهار به راحتی پیدا کنید. آن را به قطعات کوچک برش بزنید . و در ظرفی بریزید. مقداری آب بر روی آن بریزید تا اندازه‌ای که سطح کلم‌ها را بپوشاند. حدود نیم ساعت آن را بجوشانید و بگذارید سرد شود. عصاره کلم را در ظرف کوچک‌تری بریزید. کلم‌ها هم قابل مصرف هستند و می‌توانید در غذا مصرف کنید.

    از عصاره‌ی کلم قرمز به عنوان معرف در فاز مایع استفاده کنید.

    چند قطره از مایع را روی یک سطح سفید بریزید و تغییر رنگ آن را هنگامی که با سرکه و جوش شیرین ترکیب می‌شود ببینید. می‌توانید مشاهده کنید که این مایع در مقابل سرکه یا آب لیمو، قرمز و در مقابل جوش شیرین به رنگ سبز در می‌آید.

    یک سانتیمتر عصاره را در لیوان شفافی بریزید. لیوان را تا نصفه از آب پر کنید. حالا مقداری سرکه در آن بریزید و تغییر رنگ آن را مشاهده کنید. آزمایش را دوباره تکرار کنید و این بار به جای سرکه از جوش شیرین استفاده کنید.

    آماده‌سازی کاغذ PH با عصاره ی کلم قرمز

    مقداری کاغذ صافی سفید (porous) ببرید و آنها را در عصاره غوطه‌ور کنید تا کاملا عصاره به خورد کاغذ برود. بعد از نیم ساعت کاغذها را خارج کنید و کنار بگذارید تا خشک شود. بعد آنها را بصورت نوارهای کوچک ببرید. می‌توانید آنها را ماه‌ها نگه دارید. اگر می‌خواهید عصاره کلم را نگه دارید آن را در یخچال بگذارید چون بعد از مدتی فاسد خواهد شد.

    خوب حالا زمان آن رسیده که از کاغذهای PH دست‌سازمان استفاده کنیم

    چرا کاغذ تورنسل قرمز می شود ؟

    کاغذ تورنسل با قرار گرفتن در محلول اسیدی، قرمز و در محلول قلیایی، آبی می شود. این کاغذ، قدیمی ترین و معمولی ترین معرف برای شناسایی محلول های اسیدی است. عملکرد به خصوص آن، به خاطر وجود ماده ای رنگین به نام تورنسل است که جذب کاغذ شده است.

    تورنسل

    ماده ای رنگین است که از تخمیر گل سنگ ها در آب آمونیاکی و کربنات دوپتاس تهیه می شود. به جای کاغذ تورنسل، از محلول تورنسل نیز می توان استفاده کرد. به این ترتیب که با اضافه کردن چند قطره از آن به محلول مورد نظر، می

    توان اسیدی یا بازی بودن آن ار تشخیص داد. اگر محلول با اضافه کردن چند قطره تورنسل قرمز شود، اسیدی و اگر آبی شود، قلیایی است

    منبع مطلب : elb2.blogfa.com

    مدیر محترم سایت elb2.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    ناشناس : من نفهمیدم 😐😐

    سیده فاضله : خب منم نفهمیدم ولی لیمو ترش میشه

    ماهان : کدام ماده رنگ کاغذ پی اچ را قرمزه تیره تر میکند

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 4 ماه قبل
    1

    اگر کاغذ پی اچ را به سیب بزنیم به چه رنگی در می آید

    سیده فاضله 1 سال قبل
    8

    خب منم نفهمیدم ولی لیمو ترش میشه

    ناشناس 1 سال قبل
    2

    در ماده ی لیمو ترش قرمز میشه

    ناشناس 1 سال قبل
    8

    من نفهمیدم 😐😐

    امیرعلی حبیبی 1 سال قبل
    0

    جوهر نمک

    alexis 1 سال قبل
    1

    بقففففففععععع

    ناشناس 1 سال قبل
    2

    من که نفهمیدم

    ماهان 2 سال قبل
    5

    کدام ماده رنگ کاغذ پی اچ را قرمزه تیره تر میکند

    0
    ناشناس 3 ماه قبل

    جوهر نمک

    اسرا 2 سال قبل
    2

    کدام ماده رنگ کاغذ پی اچ را قرمز تیره تر می کند

    -2
    امیر مهمدی 10 ماه قبل

    سرکه

    0
    امیر مهمدی 10 ماه قبل

    سرکه

    1
    امیر مهمدی 10 ماه قبل

    سرکه

    -2
    امیر مهمدی 10 ماه قبل

    سرکه

    برای ارسال نظر کلیک کنید