کم خوابی میتواند باعث چه اتفاقاتی در مغز شود
کم خوابی میتواند باعث چه اتفاقاتی در مغز شود را از سایت هاب گرام دریافت کنید.
عوارض بی خوابی برای مغز
بی خوابی و عواقب آن برای مغز...
بی خوابی شبانه و فراهم نبودن شرایط مناسب برای استراحت مغز عوارض جدی و خطرناکی برای این عضو مهم خواهد داشت. خطراتی که بی خوابی برای مغز دارد در مرحله اول پیری مغز خواهد بود. با اینکه هر یک از ما ممکن است هر از چند گاهی دچار بیخوابی شویم، اما استمرار این وضعیت می تواند عوارض ناخوشایندی را برای سلامت مغزی ما به همراه داشته باشد.
پژوهشگران برای بررسی رابطه بین کم خوابی و حجم مغز به بررسی 147 فرد بین 20 تا 84 ساله پرداختند. در این مطالعه که سه سال و نیم به طول انجامید، از این افراد تصویربرداری MRI به عمل آمد. همچنین از این افراد خواسته شده بود تا پرسشنامه هایی که مربوط به کیفیت خواب بود را کامل کنند. در این پرسشنامه، برخی ویژگی ها نظیر طول مدت خواب، زمان لازم برای به خواب رفتن، مصرف داروهای خواب آور و نیز عواملی دیگر مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه مشخص شد که 35 درصد از این شرکت کننگان از کیفیت خواب نامطلوبی برخوردار بودند.
عوارض کم خوابی
اما مهم ترین یافته این مطالعه این بود که سرعت پیری مغز در بخش های مختلف آن نظیر بخشهای جلویی، گیجگاهی و جداری به مراتب سریع تر از سایر افراد بود. همچنین این پدیده در میان افراد بالای 60 سال بیشتر نمود داشت.
تاکنون پژوهش های مختلفی در مورد اثرات کمبود خواب بر روی سلامتی انسان به انجام رسیده است و ثابت شده که این مشکل می تواند موجب افزایش وزن، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت، افزایش احتمال بروز برخی اختلالات ذهنی نظیر افسردگی و نیز کاهش بازه تمرکز و توانایی واکنش به محرکها و یادآوری اطلاعات جدید شود.
منبع مطلب : namnak.com
مدیر محترم سایت namnak.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
کمخوابی و پرخوابی چه تاثیری بر عملکرد مغز دارد؟
به گزارش سرویس ترجمهایمنا، کمخوابی زمانی اتفاق میافتد که خواب شبانه فرد چهار ساعت یا کمتر باشد، در حالی که پرخوابی به این معنا است که فرد در طول شب ۱۰ ساعت یا بیشتر بخوابد. خواب نیاز طبیعی انسان است و هر فرد نیاز دارد در طول شب به مدت هفت ساعت بخوابد. خواب کافی علاوه بر اینکه باعث تجدید انرژی بدن انسان میشود، به بدن کمک میکند با بیماریهای مختلف مقابله کند و خطر ابتلاء به آنها را کاهش میدهد.
گروهی از محققان برای بررسی تأثیر کمخوابی یا پرخوابی بر عملکرد شناختی مغز افراد، مطالعه جدیدی انجام دادند. آنها اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰ هزار زن و مرد را ارزیابی کردند. این افراد در مورد عادات خواب شبانه خود اطلاعاتی در اختیار محققان قرار دادند و تستهای شناختی نیز از این افراد گرفته شد. نمرات شناختی کسانی که هر شب کمتر از چهار ساعت یا بیش از ۱۰ ساعت خوابیدند، کمتر از افرادی بود که در طول شب، هفت ساعت خوابیدند.
از آنجایی که هم کمخوابی و هم پرخوابی باعث کاهش عملکرد شناختی افراد میشود، میتوان گفت که یک رابطه U شکل بین مدت زمان خواب و عملکرد شناختی افراد وجود دارد. به گفته محققان،مغز افرادی که در طول شب به مقدار کافی نمیخوابند، به درستی عمل نمیکند. این اتفاق باعث کاهش قدرت تمرکز، تفکر و پردازش در حافظه میشود. افزون بر این ممکن است پرخوابی باعث بروز التهاب شود. کمخوابی نیز باعث افزایش سطح پلاک آمیلوئید و پروتئین تاو و در نتیجه بروز بیماری آلزایمر میشود.
پژوهشگران معتقد هستند که فعالیت سیستم تصفیه مغز با گلیمفاتیک در زمان خواب به بیشترین میزان خود میرسد و در نتیجه پروتئین آمیلوئید بتا را که به طور طبیعی در مغز تولید میشود، دفع میکند. لازم است تعادلی بین مدت زمان خواب و دفع آمیلوئید وجود داشته باشد؛ کاهش یا افزایش هر کدام از آنها باعث میشود دیگری با مشکل مواجه شود.
افراد برای بهره بردن از یک خواب با کیفیت شبانه باید هر شب در زمان مشخصی بخوابند، محیط اتاق خواب را خنک و تاریک نگه دارند، در اتاق خواب از وسایلی مانند تلویزیون، کامپیوتر، تبلت و موبایل استفاده نکنند، در طول روز تمرینات ورزشی انجام دهند، قبل از خواب وعده غذایی سنگین یا کافئیندار مصرف نکنند و مصرف دخانیات را کنار بگذارند.
نتایج این مطالعه در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.
منبع مطلب : www.imna.ir
مدیر محترم سایت www.imna.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.